Klima kompresor

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
NIFO
Medium Expert
Medium Expert

Klima kompresor

Príspevok od používateľa NIFO »

Zdravim vas mam taky problem ze mi nefungovala klima nebola naplnena a unikala tak som unik opravil daly mi tam vzduch aby tam bol tlak a aby som tak jazdil zo zapnutou klimou aby zistili unik no ale po dvoch dnoch mi kompresor zacal iskrit a smrdel za skratom alebo niecim takim ale kompresor mi furt bezi ked ho zapnem tak co to moze bit da sa to podla vas opravit ? dufam netreba kupovat novy kompresor .....
Shark NX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Klima kompresor

Príspevok od používateľa Shark NX »

No, pruser. Klimatizácia je naplnená médiom R-134a do ktorého je dodane mazivo aby sa nezadrel kompresor.
Ked ti tam nechali len vzduch, mohol odísť dehydrator ktory vysusuje médium a vnútri koloval (vlhký) vzduch a zoxidoval cely systém. Taktiez sa mohol zadrhnut kompresor kvoli nedostatku maziva. Takze na 99% kompresor.

Test tesnosti sa robí s klasickým médiom R-134a do ktorého je dodane UV reaktivne farbivo a potom sa nasvecuje okolie kompresora, dehydratora, vyparniku a celého potrubia.

Btw, podľa čoho vieš, že beží kompresor? Zopne ti el.mag spojka?
NIFO
Medium Expert
Medium Expert

Re: Klima kompresor

Príspevok od používateľa NIFO »

Shark NX napísal:No, pruser. Klimatizácia je naplnená médiom R-134a do ktorého je dodane mazivo aby sa nezadrel kompresor.
Ked ti tam nechali len vzduch, mohol odísť dehydrator ktory vysusuje médium a vnútri koloval (vlhký) vzduch a zoxidoval cely systém. Taktiez sa mohol zadrhnut kompresor kvoli nedostatku maziva. Takze na 99% kompresor.

Test tesnosti sa robí s klasickým médiom R-134a do ktorého je dodane UV reaktivne farbivo a potom sa nasvecuje okolie kompresora, dehydratora, vyparniku a celého potrubia.

Btw, podľa čoho vieš, že beží kompresor? Zopne ti el.mag spojka?

Kompresor mi bezi ked zopnem tlacitko A/C ja to aj pocujam ze sa spusti mne povedaly ze kludne mozem chodit aj z prazdnou klimou ze olej tam je ale mne tam daly len vzduch kvoli zisteniu uniku ja mam unik uz operaveny teraz som bol len dat vzduch aby om zistil cca po tyzdnu ci mi unikol nejaky tlak .. a ked ne tak som chcel nechat naplnit klimu lenze teraz sa mi vyskitol tento problem co som spomenul ....
Napísať odpoveď