nahradne diely na BMW 318 tds
nahradne diely na BMW 318 tds
Ahojte, zvazujem kupu tohto auta a chcem sa preto opytat ci mate skusenosti s nakupom nhradnych dielov na taketo auto, pripadne podobny rocnik (cca 96-98) , kedze vyrobca dodava 15 rokov po skonceni vyroby modelu, co je prave teraz
Je problem potom zohnat nahradne diely? vopred dakujem za kazdu duchaplnu odpoved 
Re: nahradne diely na BMW 318 tds
s dielmi by problem byt nemal, tych aut je relativne dost a tak ci tak neverim, ze by si chodil objednavat vacsinu veci do tempusu
btw, radsej by som sa zameral na inu (nie-tds) motorizaciu
btw, radsej by som sa zameral na inu (nie-tds) motorizaciu
-
Point
Professional
- Kontaktovať používateľa:
ak dobre pocitam tak toto je 4te auto ktore chces kupit .. fabia, octavia, e36, focus ..vsetko boli benziny teraz zrazu do 20 rocneho dieslu aby si setril na spotrebe nie? je tu tema "Chcem kupit auto" preco si to vlastne nedal do tej?
aby som nebol offtopic .. 318 tds nekupuj .. vela problemov, nic neusetris .. kup focusa 1.6 a nic ine nevymyslaj
aby som nebol offtopic .. 318 tds nekupuj .. vela problemov, nic neusetris .. kup focusa 1.6 a nic ine nevymyslaj
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
s dielmi problem nebude, ale je zbytocne uvazovat nad dielmi od bmw, to by si sa nedoplatil... kazdopadne ich budes potrebovat dost, s x25tds je mnozstvo problemov a x18tds nezaostava, preto si radsej vyber nieco rozumnejsie... ako Ti radia kolegovia nadomnou - vyber si normalne auto, ktore bude spolahlive a nebude mat pomaly 20 rokov na hrbe a este k tomu s naftou, mas kopec moznosti na vyber... viem, ze su teraz bavoraky v mode, ale vyber si radsej racionalnejsiu cestu, napriklad spominany focus v 1,6l 16v, zrat Ti to bude tolko isto a budes mat auto spolahlive s vybornou spotrebou, o polovicu mladsie, so zlomkom kilometrov a za taku istu cenu..
tak nad bavom som zacal uvazovat teraz hlavne kvoli nizkej cene a dobrej vybave. A co sa tyka focusu, ten asi neriesim, mam znameho technika a vravel ze tam je vsetko komplikovane, aj obycajna vymena ziarovky a teda opravy nebyvaju najlacnejsie.RATZINGER666 napísal:s dielmi problem nebude, ale je zbytocne uvazovat nad dielmi od bmw, to by si sa nedoplatil... kazdopadne ich budes potrebovat dost, s x25tds je mnozstvo problemov a x18tds nezaostava, preto si radsej vyber nieco rozumnejsie... ako Ti radia kolegovia nadomnou - vyber si normalne auto, ktore bude spolahlive a nebude mat pomaly 20 rokov na hrbe a este k tomu s naftou, mas kopec moznosti na vyber... viem, ze su teraz bavoraky v mode, ale vyber si radsej racionalnejsiu cestu, napriklad spominany focus v 1,6l 16v, zrat Ti to bude tolko isto a budes mat auto spolahlive s vybornou spotrebou, o polovicu mladsie, so zlomkom kilometrov a za taku istu cenu..
//autoeditácia príspevku (21 Sep 2011, 11:27)
a co sa tyka tych dielov, urcite nechcem kupit nejaku rozpadnutu herku, ktoru budem musiet do nekoecna opravovat, ale chcem zachovaly kusok, a diely a zaujimali iba pre pripad nahodnej opravy. A co sa tyka veku tak doteraz som mal feliciu s cca rovnakym rokom vyroby a postupne po par opravach bola uplne spolahliva, az dokym som ju nerozbil :-/ a rovnake BMW sa predavaju aj so 400 tis km + a jazdia, tak hadam ak kuppim nieco do 180 tis tak este nieco hadam vydrzi aj so 400 tis km + a jazdia, tak hadam ak kuppim nieco do 180 tis tak este nieco hadam vydrziRATZINGER666 napísal:s dielmi problem nebude, ale je zbytocne uvazovat nad dielmi od bmw, to by si sa nedoplatil... kazdopadne ich budes potrebovat dost, s x25tds je mnozstvo problemov a x18tds nezaostava, preto si radsej vyber nieco rozumnejsie... ako Ti radia kolegovia nadomnou - vyber si normalne auto, ktore bude spolahlive a nebude mat pomaly 20 rokov na hrbe a este k tomu s naftou, mas kopec moznosti na vyber... viem, ze su teraz bavoraky v mode, ale vyber si radsej racionalnejsiu cestu, napriklad spominany focus v 1,6l 16v, zrat Ti to bude tolko isto a budes mat auto spolahlive s vybornou spotrebou, o polovicu mladsie, so zlomkom kilometrov a za taku istu cenu..
-
Kok
Light Professional
ako uz bolo vela krat povedane, vobec by som sa neriadil stavom tachometra
chod na bwmklub.sk do sekcie BMW nákupná poradňa, tam ti urcite chalani poradia alebo staci pozriet sekciu Príbehy našich áut a najst si x18tds alebo x25tds..tam chalani riesia konkretne problemy tychto motorov, takze si to urcite popozeraj..ale ako ti radia hore, nie su to najspolahlivejsie motory...rataj s tym, ze 15 rocny dieslovy bawor ma uz svoje najlepsie casy za sebou...nejaky ten servis bude urcite potrebovat..takze ak nieco najdes daj si ho poriadne preverit aby ti to nevykapalo hned niekde..
a co sa tyka nahradnych dielov nie je to take strasne cenovo, ale na niektorych veciach ti da pocitit, ze mas lepsiu znacku...
pokial teda chces silou mocou bawor kukni si radsej benziove verzie 16i alebo 18i, najlepsie by bolo 20i..spotreba skoro rovnaka pri vacsom vykone s tym, ze 2liter ma uz 6 valcov, krajsi chod a chytlavejsi zvuk..a budes mat s tym urcite menej problemov ako s tds alternativou..
a co sa tyka nahradnych dielov nie je to take strasne cenovo, ale na niektorych veciach ti da pocitit, ze mas lepsiu znacku...
pokial teda chces silou mocou bawor kukni si radsej benziove verzie 16i alebo 18i, najlepsie by bolo 20i..spotreba skoro rovnaka pri vacsom vykone s tym, ze 2liter ma uz 6 valcov, krajsi chod a chytlavejsi zvuk..a budes mat s tym urcite menej problemov ako s tds alternativou..
takze na zaklade uvedenych rad vypustm stare bmw. No najviac ma presvedcilo video z crash testu kde palubovka isla velmi ochotne do kabiny a ta figurina dnu nevyzerala prave najstastnejsie. Co sa tyka mna, moze byt tato tema aj zatvorena MODom.