Aké pijete pivo?
-
KaptMichal
King
Re: Aké pijete pivo?
silmer Ja viem, myslel som to tak, ze co sa tyka slovenskeho trhu s pivami.
lumir hovorim, ostal som prekvapeny, ze taketo lacnejsie pivo chuti dobre.
lumir hovorim, ostal som prekvapeny, ze taketo lacnejsie pivo chuti dobre.
-
Rasto_shit
Novice
šariš jednoznačne ale nepohrnem ani smadnym mnichom, keltom alebo steigerom 
-
Bolldar
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Pivo moc nepiji, ale když už si ho dám, pak nejraději mám 13° Dudáka ze Strakonic (polotmavé) nebo 13° Master (Pilsner Urquell)
To je něco, co má plnou chuť a říz
To je něco, co má plnou chuť a říz
ten Master je celkom zaujimavy.
.
na Slovensku som ho zatial videl len v Terne V Bratislave (patri k skupine CBA). Pozor, nemylte si to s Tempom (byvale Terno; patri COOPu) na zvysnom uzemi Slovenska.
Mali k dispozicii svetly 15°; polotmavy 13° a tmavy 18°. Osobne som vyskusal len ten svetly a nechutil zle. je to skor taka chutovka v 0,33l flaske. Viac ako 1-2 by som ich asi nevypil.
Dokonca som myslim v hypernove kupil special od urpineru (14°) a vobec nechutil zle.
//medzi pivne regale uz tak casto nechodim, takze som ho zachytil len v tom terne
.
na Slovensku som ho zatial videl len v Terne V Bratislave (patri k skupine CBA). Pozor, nemylte si to s Tempom (byvale Terno; patri COOPu) na zvysnom uzemi Slovenska.
Mali k dispozicii svetly 15°; polotmavy 13° a tmavy 18°. Osobne som vyskusal len ten svetly a nechutil zle. je to skor taka chutovka v 0,33l flaske. Viac ako 1-2 by som ich asi nevypil.
Dokonca som myslim v hypernove kupil special od urpineru (14°) a vobec nechutil zle.
//medzi pivne regale uz tak casto nechodim, takze som ho zachytil len v tom terne
Ak sa nemýlim, tak Master som videl vo viacerých reťazcoch - minimálne v Hypernove (Nitra, Centro), Tesco (Topoľčany) a Billa (Topoľčany). Mal som zlatý a tmavý, celkom dobré
Tmavý mi chuťou pripomínal Zlatý bažant Bock (minuloročný vianočný špeciál, 17.5%)
-
Bolldar
Medium Expert
Tak to já měl 2 točené polotmavé 13°
Pravda, po předložení účtu se mi taky pěkně protočili oči, ale hlavně že chutná
Pak jsme se přesunuli do jiné hospody kde jsem v klidu popíjel Klostermann 13° a už to nebylo ono
pravda, za poloviční cenu.
Pravda, po předložení účtu se mi taky pěkně protočili oči, ale hlavně že chutná
Pak jsme se přesunuli do jiné hospody kde jsem v klidu popíjel Klostermann 13° a už to nebylo ono
-
Soviet
Darca
No Mastera som mal raz v Plzni 18ku a fuuh..nic premna..Keby som predtym ovsem nevypil x inych piv, tak mozno mi to pride ine, ale cierne nieje nic premna ako tka zistujem. Flaskoveho som vsak nepil.
dnes som mal master, tmave a naozaj velmi dobre...ludom, ktori maju radi tmave pivo urcite bude chutit...mne dost pripominalo leffe cierne, len je trochu sladsie....
skusil som aj master svetle, ale tam radsej dam prednost klasickej plzni...
a tiez som skusil to "stredne", ale iba flaskove a moc mi nechutilo, to si radsej dam nejaku dvanastku capovanu...
skusal som konecne aj to REDDS, a chutilo to ako domace biele vino zmiesane s jablkovym dzusom a trochou piva...
taaaak si viete predstavit...
skusil som aj master svetle, ale tam radsej dam prednost klasickej plzni...
a tiez som skusil to "stredne", ale iba flaskove a moc mi nechutilo, to si radsej dam nejaku dvanastku capovanu...
skusal som konecne aj to REDDS, a chutilo to ako domace biele vino zmiesane s jablkovym dzusom a trochou piva...
Keď už si dám pivo tak je to Zlatý Bažant.. pivo mi nejak extra nechutí, ale jedno je ešte v pohode.
Teraz sme boli v hofferi pri nitre a dal som si furmanské halušky a k tomu birell fakt mrte nealko najlepšie
a mal som aj čapovanú dvanástku plzeň což je moj favorit zatial 
tak.. sice nemam rad ochutne piva / radlery ale rozhodol som sa, ze ked ich chcem kritizovat, tak ich aspon ochutnam. v priebehu vecera podam recenziu:))
.
hodnotit budem: bazant radler, steiger radler (limeta, malina, zazvor), redds, schoffehofer grepfruit.
Bazant radler: pre mna prilis sladke; dobry pomer cena/objem; dobra distribucia
Steiger limetka: osviezujuce, menej sladke ako bazant. naozaj pritazlivy obal; je to len tretinkove pivo za takmer euro = u nas velmi neprerazi. bazant predci vo vsetkom okrem ceny.
Steiger malina: naozaj vyrazna chut maliny (ako cukrik:). napriek tomu jemne horkasta. je to skor "dievcenska" chut, ktora ma neoslovila.
Schoffehofer grapefruit: kvasinkove pivo s grepom. pivo je horke+ grep je horky + specificka chut kvasinkoveho piva = zatial moj favorit. tretinkove pivo, cenou na urovni staiger-u (cca 1€)
Steiger zazvor: vcelku odvazny tah od steigeru. vyuzit chut, ktora na slovensku nie je bezna. malinovka neurcitej chuti a vone. z mojho pohladu je to nehodnotitelne (kedze som nic zazvorove predtym nejedol/nepil).
Redds: "jablkove" pivo jemne kyselkavej chuti; velke plus je obcah alkoholu (4,5%), co je cca na urovni 11 stupnoveho piva. ma to 2x viac alkoholu ako radlery... takze slecnam kupujte v krcme redds a nie radler. skor ich opijete
Urpiner radler - osviezujuci, nie prilis sladky.. takmer tak dobry ako steiger.
Poradie podla chuti (silne subjektivne)
1.) Schoffehofer grapefruit
2.) Steiger limetka
3.) Urpiner radler
4.) Redds
5.) Radler Bazant
6.) Steiger zazvor (do dlhom zavzovani:)
7.) Steiger Malina
.
hodnotit budem: bazant radler, steiger radler (limeta, malina, zazvor), redds, schoffehofer grepfruit.
Bazant radler: pre mna prilis sladke; dobry pomer cena/objem; dobra distribucia
Steiger limetka: osviezujuce, menej sladke ako bazant. naozaj pritazlivy obal; je to len tretinkove pivo za takmer euro = u nas velmi neprerazi. bazant predci vo vsetkom okrem ceny.
Steiger malina: naozaj vyrazna chut maliny (ako cukrik:). napriek tomu jemne horkasta. je to skor "dievcenska" chut, ktora ma neoslovila.
Schoffehofer grapefruit: kvasinkove pivo s grepom. pivo je horke+ grep je horky + specificka chut kvasinkoveho piva = zatial moj favorit. tretinkove pivo, cenou na urovni staiger-u (cca 1€)
Steiger zazvor: vcelku odvazny tah od steigeru. vyuzit chut, ktora na slovensku nie je bezna. malinovka neurcitej chuti a vone. z mojho pohladu je to nehodnotitelne (kedze som nic zazvorove predtym nejedol/nepil).
Redds: "jablkove" pivo jemne kyselkavej chuti; velke plus je obcah alkoholu (4,5%), co je cca na urovni 11 stupnoveho piva. ma to 2x viac alkoholu ako radlery... takze slecnam kupujte v krcme redds a nie radler. skor ich opijete
Urpiner radler - osviezujuci, nie prilis sladky.. takmer tak dobry ako steiger.
Poradie podla chuti (silne subjektivne)
1.) Schoffehofer grapefruit
2.) Steiger limetka
3.) Urpiner radler
4.) Redds
5.) Radler Bazant
6.) Steiger zazvor (do dlhom zavzovani:)
7.) Steiger Malina
ja som vcera zakupil urpiner radler, na doporucenie, vraj "naj-chlapskejsi" radler, dal som vychladit a dnes ochutnam, tak som zvedavy, mi chvilu trvalo kym sa mi ho podarilo zohnat 
mal som aj bažant aj urpiner a bažant sa mi zdal taký viac malinovkovejší ...aj tak radler mi nechutí žiadny
-
Bolldar
Medium Expert
Tak jsem teď na 3 měsíce ve Walesu, tak jsem se pustil do ochutnávky (nejen) místních piv.
Průběžně budu aktualizovat. Hodnocení od nejlepšího:
piva:
IPA Lehce nahořklá chuť a navíc téměř bez bublinek, čili by se nechalo vypít na ex celkem snadno, ale zdání někdy klame. Tenhle fešák má 4,7% alkoholu
Cena: na zdejší pivo normální: 2,9Ł (3,4€; 84Kč) za pintu (necelý půllitr)
Verdikt:
Carlsberg Nijak zvlášť nenadchl, kromě jeho ceny, která byla poloviční oproti zbytku, ale i tak poměrně drahé za 1,5Ł
Verdikt:
Equinox - Sunrise Golden Ale 5,25% alkoholu dělá tento jemně nasládlý mok jedním z nejslabších od pivovaru Equinox. Jelikož se jedná o sezónní pivo, lze z něj lehce cítit chuť pomeranče a vůně nějakého kvítí, bohužel nedokáži si vybavit kterého.
Cena: 3,2Ł v turisticky aktivní lokaci
Verdikt:
Průběžně budu aktualizovat. Hodnocení od nejlepšího:
piva:
IPA Lehce nahořklá chuť a navíc téměř bez bublinek, čili by se nechalo vypít na ex celkem snadno, ale zdání někdy klame. Tenhle fešák má 4,7% alkoholu
Verdikt:
Carlsberg Nijak zvlášť nenadchl, kromě jeho ceny, která byla poloviční oproti zbytku, ale i tak poměrně drahé za 1,5Ł
Verdikt:
Equinox - Sunrise Golden Ale 5,25% alkoholu dělá tento jemně nasládlý mok jedním z nejslabších od pivovaru Equinox. Jelikož se jedná o sezónní pivo, lze z něj lehce cítit chuť pomeranče a vůně nějakého kvítí, bohužel nedokáži si vybavit kterého.
Cena: 3,2Ł v turisticky aktivní lokaci
Verdikt:
Mne v anglicku chutilo to ich ale (myslím ako druh piva, nie svetlý ležiak), značiek som okoštoval viacero. Dobrý bol cider (jablkové pivo) značky Strongbow, za pohár, také osviežujúce ženské pitie.Bolldar napísal:Tak jsem teď na 3 měsíce ve Walesu, tak jsem se pustil do ochutnávky (nejen) místních piv.
Průběžně budu aktualizovat. Hodnocení od nejlepšího:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
piva:
IPA Lehce nahořklá chuť a navíc téměř bez bublinek, čili by se nechalo vypít na ex celkem snadno, ale zdání někdy klame. Tenhle fešák má 4,7% alkoholu![]()
Verdikt:
Čo sa týka svetlých ležiakov tak v anglicku kraľuje Stella Artois (to je ale belgické pivo), čo nie je nič extra a Carlsberg, ktorý je IMO čistá voda.
-
jin
VIP
Mne úplne najviac chutí pivo z Bratislavského meštianskeho pivovaru. Krásna nefiltrovaná dvanástka, len škoda, že to mám troška od ruky a nedostanem sa tam častejšie.
Mimo toho som cez leto vypil hektá Bažant Radleru - ten mi skutočne zachutil.
Pokiaľ mám chuť na normálne pivko najviac mi chutí 10° Budvar, alebo Gambrinus.
Ja vypijem kazde pivo, pivo mam rad, samozrejme ked je moznost urcite len capovane (vacsinou 10tku)... no viem povedat, ze nahorsie piva ake som kedy pil boli spanielske v afrike , boli to tretinkove piva v plechovke/flaske cody's, estrella, san migel, jedine co bolo dobre bola corona vo flaske... bol tam aj heineken, ale volaky fake spanielky, capovane pivo tam samozrejme nemali, vsetko dovoz zo Spanielska
-
fycke
Light Expert
Zdravim. Uz dlhsiu dobu by som chcel ochutnat Bud Light pivo. Neviete kde by som ho mohol zohnat? Som z Prešova. Dakujem vopred.
V tom prípade ti odporúčam zámocký pivovar na Zámockej (paralelna so Zochovou). Varia tam okrem dvatstky aj 14,5° polotmavé, neviem kolkatku tmavé a biele kvasinkové. Avšak odporúčam to polotmavé. Cena rovnaká ako v meštianskom.jin napísal:Mne úplne najviac chutí pivo z Bratislavského meštianskeho pivovaru. Krásna nefiltrovaná dvanástka, len škoda, že to mám troška od ruky a nedostanem sa tam častejšie.
najradšej mam čapované Krušovice 12