Chcem kúpiť auto
-
Point
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Chcem kúpiť auto
co sa tyka vyberu medzi EP3 (civic typeR - 7g) a focusom ST ..by som rozmyslal asi tym smerom, ze civic sa mi zda mensi vizualne..aj ked vnutri je miesta dost .. mozno zvlastne umiestnena riadaca jednotka..co je ale otazka vkusu .. motor K20 ale legendarny (spolahlivost, spotreba) .. ked pozeram spritmonitor.de spotreba mu vychadza nizsia ako na tom focuse.. focus podvozok a motor tiez urcite paradny ..ale 2.5 turbo .. po prve vyssia poistka co je detail..po druhe turbomotor co je pre mna velke minus .. s turbom su zbytocne starosti .. draha suciastka, turbo lag, specialne zaobchadzanie .. z tychto dvoch aut by som vybral ep3..sadni pojazdi v tych autach a uvidis co ta chyti viac za srdce.. nie je podstatne ktore ma vyssi vykon a ktore je rychlejsie ale v ktorom sa lepsie citis
aj ked mozno by som sa ulakomil na nieco taketo .. acco
aj ked mozno by som sa ulakomil na nieco taketo .. acco
-
Vitaaa
Expert
vidnoRATZINGER666 napísal:a uz pomaly ale isto mi to zacina liezt na nervy...
-
RATZINGER666
Darca
Vitaaa:
milujem, ked niekto reaguje na jednu desatinu prispevku, ktory napisem, a este to aj nepochopi... nepisem, ze je to chyba aut, pisem, ze mi na nervy lezu ti ludia...
// nejakemu tazkemu bavorakovi som tu asi zdvihol mandle
// nejakemu tazkemu bavorakovi som tu asi zdvihol mandle
-
Vitaaa
Expert
a prave o tomto tu stale pisem, len sa to straca v tom ze skaceme z jedneho offtopicu do druheho... a afinita - tiez niektore auta nemozu zato ako vyzeraju resp. v akom su stave
a preto sa este vratim ... nemame presne cisla... ani ty ani ja, ale mladasov co sa tu prevazaju v tuzi fáre od šádevágenu až po kdejakeho oplastovaneho japonca je zhruba rovnako požehnane... ale tak kazdy si vsima co chce
a preto sa este vratim ... nemame presne cisla... ani ty ani ja, ale mladasov co sa tu prevazaju v tuzi fáre od šádevágenu až po kdejakeho oplastovaneho japonca je zhruba rovnako požehnane... ale tak kazdy si vsima co chce
-
Suffel
Guru
suhlasim s RATZIM v poslednej dobe aj ja si dost vsimam ze ludia maju nazor ze kto nema bmw ten nema ani auto... kazdi vidi len to ako si kupi bmw a bude tankovat a vyvazat sa preto ze bmw netreba servisovat.. akurat vcera som stretol jedneho znameho ktory tak isto kupil starsie bmw 5-ku s dost vela km neviem uz presne cislo ale bolo to cez 400 000km a pytam sa ho ze ci pozeral v akom stave su rozvody on mi nato povedal ze ake rozvody ved u bmw sa rozvody nemenia ze tam musia rozvody vydrzat cely motor.. len som sa pousmial a isiel dalej..
-
Vitaaa
Expert
tvoj znamy bol zrejme v tom že sa hovorí o rozvodovej retazi... ano ta nema predpisany interval vymeny... a tym padom si asi kazdy mysli ze sa nikdy nemoze opotrebovat...
-
p4ra
Redeemer
Vitaaa, je na tebe vidiet, ze si evidentne velky milacik BMW.. To, co ti napisal RATZINGER666 je ale z velkej casti pravda. Dnes si mladi myslia, ze ked maju BMW, ze su pani ciest. A najvacsia sranda? Ze s mojim ST-ckom sa s 80% z nich na ceste pohram, ako s malymi detmi.
Point to vystihol. Podvozok, aky je na Focuse ST (alebo vseobecne na Fordoch) je jednoducho perfektny. K tomu je moznost nastavit si 3 mody elektronicky priamo z palubneho pocitaca. Na nezaplatenie.. Co sa tyka poistky, zase musim suhlasit, ze je podstatne drahsia, ako na ine motory, ale kto si kupuje toto auto, asi nehladi na poistku, ani na nadrz. Aspon to je moj pripad. A do tretice k tomu turbu. To je myslim si, ako pri kazdom turbe. Ked clovek nenaklada tomu autu za studena, po viacerych km alebo sportovejsej jazde mu daj pokoj na mieste 2 minutky, tak by vsetko malo byt v poriadku. Je to o tom, ze ako clovek na to auto dava pozor, a ako sa k nemu chova..
Z osobneho hladiska, keby si znova mam vyberat medzi Focus ST a BMW (3, 5 alebo 7), tak bez vahania idem zase do Focusa. I ked do buducna nevylucujem aj BMW, kedze o 4 roky by som chcel ist do SUV-cka a tam uz jednoznacne budem zvazovat medzi Q7, X5 alebo Touareg.
Strasne ma bavi zavist jedinca, ktory uz sa snad musel urobit na tolkych minuskach o tom istom voci mojmu veku a autu, ktore vlastnim. Zavist je blba vec, chlapce. Chod sa liecit.
Point to vystihol. Podvozok, aky je na Focuse ST (alebo vseobecne na Fordoch) je jednoducho perfektny. K tomu je moznost nastavit si 3 mody elektronicky priamo z palubneho pocitaca. Na nezaplatenie.. Co sa tyka poistky, zase musim suhlasit, ze je podstatne drahsia, ako na ine motory, ale kto si kupuje toto auto, asi nehladi na poistku, ani na nadrz. Aspon to je moj pripad. A do tretice k tomu turbu. To je myslim si, ako pri kazdom turbe. Ked clovek nenaklada tomu autu za studena, po viacerych km alebo sportovejsej jazde mu daj pokoj na mieste 2 minutky, tak by vsetko malo byt v poriadku. Je to o tom, ze ako clovek na to auto dava pozor, a ako sa k nemu chova..
Z osobneho hladiska, keby si znova mam vyberat medzi Focus ST a BMW (3, 5 alebo 7), tak bez vahania idem zase do Focusa. I ked do buducna nevylucujem aj BMW, kedze o 4 roky by som chcel ist do SUV-cka a tam uz jednoznacne budem zvazovat medzi Q7, X5 alebo Touareg.
Strasne ma bavi zavist jedinca, ktory uz sa snad musel urobit na tolkych minuskach o tom istom voci mojmu veku a autu, ktore vlastnim. Zavist je blba vec, chlapce. Chod sa liecit.
-
Vitaaa
Expert
P4ra, evidentne vidno, ze si to tak cital zbezne... a vobec nie tak aby si to, co som pisal pochopil... ja som sa len whispera pytal z ktoreho 3litroveho starulinkeho bmw je mu na smiech. A v tom si asi niekto mylne precital, ze prave jemu odporucam kupit si tu e36 M3. To tam nikde nebolo napisane. Potom z toho rezultovala ta dlha vymena nazorov o majiteloch aut.
ako som uz ale pisal... tak ako sa na drbnuti tuzi fans vozia na starych bmw tak sa vozia aj na ostatnych znackach. od fabie až po accord.
len na slusneho obcana, ktory hocijakej črepine od bmw so 4valcovym motorom musi ukazat, ze prave on je v tomto rajone ten kto ma najvacsieho? v tom pripade si lepsi ako oni? tak teda P4ra, moralne si "vyhral"
gratulujem 
ako som uz ale pisal... tak ako sa na drbnuti tuzi fans vozia na starych bmw tak sa vozia aj na ostatnych znackach. od fabie až po accord.
najvacsia sranda teraz bude odpoved na otazku... ak sa oni hraju na panov ciest, ty sa hras na koho?A najvacsia sranda? Ze s mojim ST-ckom sa s 80% z nich na ceste pohram, ako s malymi detmi.
-
p4ra
Redeemer
Narazal som na to, ze ked som napr. na D1 a auto, ake spominal RATZINGER666 mi visi za chrbtom a neda pokoja... Ja sa s nikym nepotrebujem predbiehat..
-
Suffel
Guru
Chalani myslim ze OT uz stacilo.. je to diskusia o kupe auta tak to respektujme..
ja by som chcel radu pri kupe VW PASSAT B5 97-01,
na co mam davat pozor kde, co pozerat, co pocuvat ...atd.
s VW nemam skusenosti nazivo, nacitane toho mam dost vela a taktiez som si povyberal a zotriedil potencialne chyby.
no rada odbornikov z VW pozna toho viac
na co mam davat pozor kde, co pozerat, co pocuvat ...atd.
s VW nemam skusenosti nazivo, nacitane toho mam dost vela a taktiez som si povyberal a zotriedil potencialne chyby.
no rada odbornikov z VW pozna toho viac
-
johny541
King
Chlapci, jedna otázka. Renault Scenic 97-99. Radšej zobrať 1,9dTi alebo 1,6 RT/RN (66kw) alebo 16V (79kw) benzín (inak čo znamená RT a RN?) ? Jazdiť sa bude 50% mesto a 50% okresky, takže neviem. Asi hľadíme iba na aspekt kultivovanosti a životnosti motoru (priemerná poruchovosť).
Z tych rokov zober radsej nejakeho japonca a Renault nechaj na pokoji 
-
Point
Professional
ak to musi byt jedna z tych moznosti tak by som bral benzin
mensia sanca poruchovosti .. (pri renaulte mi to ani neslo napisat poriadne
)
-
KaptMichal
King
Este to nieje uplne blizka buducnost no aj ja uz sa obzeram po nejakom nastavajucom aute. Ratam, ze donho vrazim tak okolo 2litrov eur. No a teraz auta, ktore som pozeral, rsp. ktore ma najviac oslovili - Honda civic 1.5Vtec, mazda 323F. Mozno este nejake dlasie no tieto sa mi pozdavaju najviac. Mozno este nejaka ta Toyota.
Lenze hacik je v tom, ze ovela radsej by som zobral W124 v nejakom schopnom stave (proste mam rad Mercedesy, viem, ze maju nejake svoje chyby no nechcem premeskat moznost povozit sa, vlastnit jeden z poslednych skutocnych mercedesov.) Preto sa pytam tych, ktori o tomto aute nieco vedia, najlepsie z vlastnej skusenosti - oplati sa donho este vrazat? Ake su najcastejsie poruchy, ktore motorizacie ano, ktore nie (dost som toho pozrel na mb veteran fore ale aj tak sa pytam aj tu) popripade ktore rocniky ano/nie atd. Casu mam este dost(financie momentalne niesu) ale predsa sa pytam uz teraz. Dakujem.
Lenze hacik je v tom, ze ovela radsej by som zobral W124 v nejakom schopnom stave (proste mam rad Mercedesy, viem, ze maju nejake svoje chyby no nechcem premeskat moznost povozit sa, vlastnit jeden z poslednych skutocnych mercedesov.) Preto sa pytam tych, ktori o tomto aute nieco vedia, najlepsie z vlastnej skusenosti - oplati sa donho este vrazat? Ake su najcastejsie poruchy, ktore motorizacie ano, ktore nie (dost som toho pozrel na mb veteran fore ale aj tak sa pytam aj tu) popripade ktore rocniky ano/nie atd. Casu mam este dost(financie momentalne niesu) ale predsa sa pytam uz teraz. Dakujem.
Mate niekto referencie alebo skusenosti na motory 1.6D/1.6TD v starych passatoch ? asi budem ptorebovat jednu velku krabicu na prenasanie veci s nizkou spotrebou a zatial ma napadol len ten passat...
-
johny541
King
Neriešim teraz či je to francúz alebo nie. Potrebujeme lacné a veľké auto. Máme možnosť zobrať 1.6 Scenic v olivovej farbe s 92. tis. najazdenými kilometrami od starého pána po známosti za 1500€. Tak myslím, že nie je o čom. Auto je ako nové, vyluxované, voňavučké. A okrem toho dizajn tých starších renaultov (nie po FL) sa mi strašne páči. Ja iba či tá motorizácia je dobrá do toho auta.
-
17
Light Professional
Scenic 1.6 mame v rodine uz 6 rokov, doteraz bez vaznejsej zavady. Ked nebudes mat tazku nohu, odvdaci sa ti spotrebou okolo 6litrov (tazko verit co?). Ked s tym nemienis orat, tak sa to za tu cenu oplati za predpokladu, ze je v stave, ako pises.
-
johny541
King
Videli sme zatiaľ iba fotky (aktuálne zpred dvoch dní) ale ideme sa samozrejme naňho ešte pozrieť. Auto bude vyuźívane iba na chalupu a okresné cesty maximálne 2-3 ľudia v aute a premiestňovanie v centre. No ide o to, že potrebujeme veľký kufor a scenic za tú cenu je pre nás ideálna voľba. A nie, orať sa s tým nechystáme 
-
17
Light Professional
No scenic ma obrovsky kufor, este ked sa vyberu zadne sedadla je tam miesto, ze by sa tam voslo Daewoo Tico (
).