Mám otázku, ako môžem previesť ľubovoľne dlhe číslo z jednej ciselnej sústavy do druhej. Povedzme že miliarda cifier a nech su uložené v textovom súbore
Za odpovede ďakujem
a kto ti káže používať array? Použi lineárne zoznamy. Alebo vôbec, kto ti káže používať nejakú štruktúru? Stačí mi ten súbor čítať lineárne po časti a prevádzať. A prevod medzi sústavami vyššia/nižšia nie je vôbec problém, stačia dve základne funkcie (prevod dvojkovej z/do desiatkovej) a spravíš prevod medzi ľubovolnýmiSpixy napísal:no, iný algoritmus je na prevod z nižšej sústavy na vyššiu a iný z vyššej sústavy na nižšiu
a ešte je rozdiel pri prevode desatinných čísel (oproti celým)
plus keď máš miliardu cifier tak to môže byť trošku problém (pre CPU aj ram -a toľko array-ový char ti ani neskompiluje)
Trocha si pamätám čo sme robili v pascale na informatike ale neviem či ti to pomôže
opýtal si sa googla?
Čžeee?harrison314 napísal:Tak uloha je stavana tak aby si nemohol pouzivat polia znakov ci standardne algoritmy.
32ková bude pravdepodobne 0,1,2,.....,U,V,W.Gregi napísal: Sustav mas nekonecno. Je definovana poctom jedinecnych clenov. Napr. pri 2-ovej (1,0 - dva cleny), pri 16-ovej (1,2,3,4,5,6,7,8,9,0,A,B,C,D,E,F),
32-okva (bude napr. 1,2 ... 31,32).
Ahoj, asi nechápeš.Gregi napísal:Ahoj...
harrison314 napísal:Tak uloha je stavana tak aby si nemohol pouzivat polia znakov ci standardne algoritmy.
a kto ti bráni spraviť si funkciu, na sekvenčné čítanie súboru od konca? Hneď na začiatku čítania budeš vedieť o aký prevod ide, dokonca tento prevod môžeš aj robiť (vlastne ani neviem ako ste chceli robiť sekvenčne prevod z predu, keď neviete rád prvej cifry lebo neviete aké dlhé to číslo bude)Dzmijak napísal:..
Narážam na to že ako to môžem sekvenčne čítať a zároveň prevádzať keď informácie o tom aká je to sústava sú až na konci. ...
...myslím že mi v tom bráni zadanie.audiotrack napísal: a kto ti bráni spraviť si funkciu, na sekvenčné čítanie súboru od konca? Hneď na začiatku čítania budeš vedieť o aký prevod ide, dokonca tento prevod môžeš aj robiť (vlastne ani neviem ako ste chceli robiť sekvenčne prevod z predu, keď neviete rád prvej cifry lebo neviete aké dlhé to číslo bude)
Funguju aj na windowse su v io.hpcsiete napísal:Niesú read/write syscally v unixe? Do takej úlohy by sa mi nechcelo. Cygwin má podľa mňa nedostatky vo formátoch, MinGW neviem (niežeby som nemal na počítači linux, ale...)
no tak ani praca v esete neni pre padavky (ci?), tak co si budeme nahovarat...harrison314 napísal: Funguju aj na windowse su v io.h
//autoeditácia príspevku (02 Júl 2013, 8:36)
O tom to je, ze tato uloha nie je pre padavky
Za vyskusanie nic nedas, no mne sa vzdy podarilo vyriesit ina jeden priklad zo styroch, a dalsi som tusil, len sa mi s tym nechcelo trapit,pcsiete napísal: no tak ani praca v esete neni pre padavky (ci?), tak co si budeme nahovarat...