Pestovanie chilli
Re: Pestovanie chilli
Francek, inak to s velkostou kvetinacu je bullshit, vsetko zalezi od pody,
ja mam po dve rastliny v tych takych podlhovastych kvetinacoch co jeden ma ledva 15 litrov, a mam ich brutalne obsypane habanerami
zajtra hodim fotku... jednu rastlinu mam v 4decovom pohari plastovom, ma len 2 bocne vetvy, listy nariedko, a 5 plodov, vcelku velkych, cize fakt si nemyslim zeby zalezalo az tak od velkosti kvetinacu... skor ta poda + hnojenie a umiestnenie... ja mam nektore zasadene v cistom ovcom hnoji asi 10 rokov prezretom, tie nehnojim vobec, a niektore v substrate urcenom na klicenie a predpest rastlin, tie hnojim zakvasom(guano, zihlavy, pokosena trava, hovno od psa a trocha vapenca koli PH). hlavne ten substrat musi byt brutalne vzdusny ten moj v oboch pripadoch je lahky a vzdusny aj ket uplne vyschne. a rozdiel v urode ani nejak nebadam, rozdiely mam akurat medzi rastlinami ktore su na balkone a v skleniku.. tie v skleniku su vecsie, ale zase tych na balkone je viac, a su aj trocha myslim silnejsie, asi koli tomu ze su skusane pocasim viac nez tie v skleniku...
-
blitzkrieg
Professional
- Kontaktovať používateľa:
dorastú v pohode aj bez tej lampy, tá lampa sa využíva hlavne v zime keď nieje taký pomer svetla vonku a slnko zapadá rychlejšie (toto je informácia čo som sa dočítal) lampa je fajn ak chceš pestovať po celý rok a nie len na jarziegel napísal:Vdaka za odpovede. A je teda nutne mat aj tie lampy alebo tie chilli dorastu vo vnutri v dome v pohode aj bez nich?
//autoeditácia príspevku (05 Sep 2011, 16:45)
ešte pridám foto okrasných chilli
//autoeditácia príspevku (21 Sep 2011, 10:52)
nemal som čas dlhší čas fotiť ale prebehli zmeny
podelte sa aj vy ak máte nejaké fotky
Nechal som nedavno naklicit niekolko semienok, tak uvidime, ako to bude pokracovat a ci vyrastu aspon nieco do zimy. Neratam s urodou tento rok, pestujem len tak, 4 fun momentalne.
-
blitzkrieg
Professional
aké druhy si nechal naklíčiť ?
-
PhYs0c
King
tak zaobstaral som si Naga Jolokia, zevraj nastiplavejsia na svete, teraz ju mam len vysusit a po zime zasadit?
klasicke Cayenske a Bolivian Rainbow. Uvidime, ci z toho daco aj bude
. Klicky uz trcia. Pockam, kym vylezu nejake listky a presadim z vaty do hliny.
-
blitzkrieg
Professional
mne ak trčali klíčky tak som ich hneď dával do hliny ...lebo teraz nemajú korene ..ak budú mať prvé listy tak môže sa stať že im pri presádzaní poškodíš korene ...Shark_360 napísal:klasicke Cayenske a Bolivian Rainbow. Uvidime, ci z toho daco aj bude. Klicky uz trcia. Pockam, kym vylezu nejake listky a presadim z vaty do hliny.
Dal som na Teba a uz som ich zasadil. Uvidim, ci vobec vylezu.
-
blitzkrieg
Professional
ale mal si ich len položiť na tú zem a nie zahrabať
s tým klíčkom tak ako by bol čo najbližšie pri zemi ..snáď ma chápeš ako to myslím
Neboj sa, dal som ich tak
Zle som sa vyjadril.
Btw: Chcel by som sa opytat, ci neviete, co by mohlo rastlinke chybat, ked zacina ist do cervena? Priatelka ma tiez nejake vysadene a uz su celkom velke, no v poslednej dobe jedna zacala nejak cerveniet (cervene, az hnede listky, nie vsetky a stonka tiez). Nedostatkom vlahy a prehnojenim to skor nebude. Tipujem to na to, ze ked su docasne zasadene spolu v kvetinaci, tak si navzajom prekazaju.
Btw: Chcel by som sa opytat, ci neviete, co by mohlo rastlinke chybat, ked zacina ist do cervena? Priatelka ma tiez nejake vysadene a uz su celkom velke, no v poslednej dobe jedna zacala nejak cerveniet (cervene, az hnede listky, nie vsetky a stonka tiez). Nedostatkom vlahy a prehnojenim to skor nebude. Tipujem to na to, ze ked su docasne zasadene spolu v kvetinaci, tak si navzajom prekazaju.
-
blitzkrieg
Professional
červenať ? a nemáš to náhodou taký druh ? ja mám rozličné druhy a jedna vypadá presne ako na fotke
tipujem to na
http://www.chillimaster.com.au/magento/ ... arl2_1.jpg
ale možno sa mýlim ...ja mám tento druh zasadený tiež
http://www.chillimaster.com.au/magento/ ... arl2_1.jpg
ale možno sa mýlim ...ja mám tento druh zasadený tiež
No, moze byt. Uvidime, ci zvadne, alebo bude pokracovat v raste, ale diky za nazor
.
-
blitzkrieg
Professional
nemyslím si že by zvädla, najskôr to bude fakt iný druh lebo nie všetky vypadajú v štádiu "prvých listov" rovnako, ono niektoré vypadajú rovnako a líšia sa len plodmi, napr habanero, naga jolokia, jamaican red mushroom majú tú istú štruktúru akurát plody sú iné
//autoeditácia príspevku (22 Sep 2011, 22:09)
mimochodom ..za jeden deň ..respektíve jednu noc dozrelo habanero asi takto
//autoeditácia príspevku (22 Sep 2011, 22:09)
mimochodom ..za jeden deň ..respektíve jednu noc dozrelo habanero asi takto
zdravim prosim vas mate niekto skusenosti s touto strankou ?? http://www.habanero.sk chcel by som si odtial objednat semena tak ze ci to je seriozny obchod ...
-
blitzkrieg
Professional
choď do kauflandu alebo tesca a kúp si za 2 eurá chilli mix... máš tam cayenne, habanero, jalapeno a plus ešte niečo ...vyber semienka a ideš
je to lacnejšie ...
aha diky moc pojdem to pozriet
a ako rozoznam ze ktore je ktore ?
-
blitzkrieg
Professional
ochutnáš
alebo si to kúp .. odfoť to, daj to sem a ja ti poviem čo je čo
alebo si to kúp .. odfoť to, daj to sem a ja ti poviem čo je čo
jasne
dobre dik
dufam ze to tam budu mat a najdem to ...a potom ked vyberiem tie semena tak čo s nimi mam robit ? do vody ci ? nemam s tym este skusenosti
Mozes dat tak na 5-10 minutiek do vody, aby sa namocilo to semiacko(zrychli to proces klicenia) a potom klasika- polozit na vlhku vatu a spravit si mini parenisko-aby si mal konstantnu vlhkost a teplotu (ziplock vrecusko-sprav donho dierky a nechaj denne prevetrat tak hodinku, dve. Popripade vezmi kelimok z nejakeho salatu, tresky, niecoho a to iste). Da sa to aj rovno "zasadit". Proste hod tie semiacka na vlhku hlinu a cakaj, alebo si kup jiffy v zahradkarstve, nechaj ich narast a potom tiez len poloz a cakaj. Trva im to tak tyzden-dva, kym zacnu klicit. Niektore dlhsie, niektore kratsie, ale tie semiacka su nezmar, takze vyklicit by mali urcite.
Niekde som cital, ze sa da spravit aj lahky test vitality. Ak semiacko neklesne v pohariku s vodou na dno, tak je dute a nevyrastie z neho nic. Ak klesne, mozes sadit.
Niekde som cital, ze sa da spravit aj lahky test vitality. Ak semiacko neklesne v pohariku s vodou na dno, tak je dute a nevyrastie z neho nic. Ak klesne, mozes sadit.
-
blitzkrieg
Professional
len tak pre info ..keď sa dávajú klíčiť semienka a chceš to robiť štýlom že ich namočíš do vody ..tak sa tam majú nechať namočené 24 hodín a nesmie tá teplota vody veľmi stúpať či klesať ...
prípadne sa to robí ešte tak že po boku semienka sa nareže skalpelom trochu obal a malo by to vyklíčiť rýchlo
ale pokiaľ máš kvalitné semienka tak ti do týždňa vyklíčia, všade sa píše že naga jolokia klíči aj mesiac a mne začala klíčiť o týždeň ..a teplota, vlhkosť klesala a stúpala jedna radosť 
prípadne sa to robí ešte tak že po boku semienka sa nareže skalpelom trochu obal a malo by to vyklíčiť rýchlo