Výmena prevodovky Octavia II 1.6MPI

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
kexo
Amateur
Amateur

Výmena prevodovky Octavia II 1.6MPI

Príspevok od používateľa kexo »

Zdravím ľudia,

som šťastným majiteľom Octavie II 1.6MPI 2010 (zatiaľ bezporuchové auto :-) )

Jediná vec ktorá mi vadí na tomto aute je vysoká spotreba pri rýchlosti 130-140km/h. Je to zapríčinené chýbajúcim 6 prevodovým stupňom v prevodovke. Auto točí 4000 otáčok pri 130km/h. Strašne si to pýta zaradenie 6tky na zníženie hluku a spotreby.

Je to koncernová 1.6tka takže by mali pasovať aj prevodovky so 6 stupňami.

Viete poradiť z akého auta by sa tam dala vymeniť ??? najlepšie kus za kus...
Možno by pasovala z VW Lupo 1.6 16V tam bol 6kvalt.

Som ochotný nejaké to € obetovať nakoľko auto neplánujem predávať minimálne 5 rokov.
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Výmena prevodovky Octavia II 1.6MPI

Príspevok od používateľa CheZteR »

absolutne by som do toho nesiel, do 1.6 davat 6st. prevodovku...vobec sa ti to neoplati co sa tyka ceny prace a samotnej ceny za prevodovku, mozno aj poloosy, spotrebu tiez neznizis o tolko aby sa ti to vyplatilo robit...
predat a kupit vacsi motor so 6st.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

zatial bezporuchove auto .. wau .. ved je to nove auto..na tom aute sa nemoze nic pokazit minimalne 5 rokov sakra .. co sa tyka vymeny prevodovky.. neblazni

chod pomalsie ako 130 a mas to vybevene .. menit prevodovku nie je dobry napad.. a pochybujem, ze ti na 2010 octaviu sadne prevodovka z lupa 2004 ,,sak to je na smiech

a co zaruka? ci na tu kasles? naco si potom kupoval nove auto
kexo
Amateur
Amateur

Point napísal:zatial bezporuchove auto .. wau .. ved je to nove auto..na tom aute sa nemoze nic pokazit minimalne 5 rokov sakra .. co sa tyka vymeny prevodovky.. neblazni

chod pomalsie ako 130 a mas to vybevene .. menit prevodovku nie je dobry napad.. a pochybujem, ze ti na 2010 octaviu sadne prevodovka z lupa 2004 ,,sak to je na smiech

a co zaruka? ci na tu kasles? naco si potom kupoval nove auto
Je to Octavia Tour ktorá bola vyrobená januári 2010. Záruka končí o 3 mesiace (2roky). Nakoľko sa jedna o verziu Tour tak je to verzia identická s tou octáviou ktorá sa vyrábala v rokoch 2004...

Nepýtajte sa že prečo som kúpil 1.6MPI za tú cenu čo som ho kupoval by ste ho zobrali aj vy či chcete alebo nie :-) Nechcem ho predávať nakoľko som do toho auta dal už dotykové multimédia, cúvaciu kameru, DVB-T prijímač, nárazníky z RS, folie.(všetko to bolo z toho čo som ušetril pri nákupe + plus mi ešte ostalo par euro na tú prevodovku)

No proste je v dosť dobrom stave teda aspoň pre mňa. :-)
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

osobne by som tiez nemenil.. a keby uz aj daj si velky pozor ze k akej prevodovke sa dostanes lebo moze byt kludne aj chybna alebo nieco s nou nebude v poriadku.. ja tiez pri 130-ke na 1.6-ke mam nieco pod 3500ot/min ale staci klesnut na nejakych 120km/h a hned je to tichsie a aj spotreba lepsia.. aj tak pri tomto motore mas spotrebu najlepsiu okolo 100-110..
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa FR33RIDER »

neviem co ho vsetci odhovarate... nieje to nic zlozite... hlavne si zisti ci tie prevodovka pasuje na 100% a ci su rovnake aj poloosi, pripadne ci sa to vobec da zrealizovat aj s vymenou poloos(aby si nakoniec nemusel menit polku auta). Zalezi taktiez aj na cene prevodovky... aby si nepreplatil to co si kvazi usetril a nedostal sa na cenu vyssiu nez by si mal lepsie auto...
kexo
Amateur
Amateur

FR33RIDER napísal:neviem co ho vsetci odhovarate... nieje to nic zlozite... hlavne si zisti ci tie prevodovka pasuje na 100% a ci su rovnake aj poloosi, pripadne ci sa to vobec da zrealizovat aj s vymenou poloos(aby si nakoniec nemusel menit polku auta). Zalezi taktiez aj na cene prevodovky... aby si nepreplatil to co si kvazi usetril a nedostal sa na cenu vyssiu nez by si mal lepsie auto...
Ja viem že to nieje extra zložité lebo som videl ako jeden známi menil 1.9TDI 5kvalt za 6kval .... všetko mu pasovalo na 100% a to zohnal prevodovku neviem odkiaľ za 250€ v celkom dobrom stave. Za jeden víkend to mal a dnes sa vozí za 4litre na diaľnici pri normálnej jazde. (žiadne šetrenie)

Cena ma až tak netrápi... nova octavia tour stoji teraz 10 199€ ..... a nová klasická octavia 13 049€ (v najnižšej výbave)
Ja som ešte 1000€ pod tou octaviou tour. :-)

Našiel som firmu ktorá prerába prevodovky na 1.8T z 5kvalt na 6kvalt. http://www.eurotuning.cz/upravy-prevodovek/

Dokonca ani nevyberajú prevodovku len ju otvoria a doplnia ďalšie kolečko !!!!!!!!!!!!!!

Preto sa pýtam že či to niekto robil alebo nepočul o tom že ktorú prevodovku tam dali...
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

jazdis casto po tych dialniciach, ze silou mocou potrebujes 6. kvalt ? ak ano, preco si si rovno nekupil nejaky ropak ? to, ze si usetril ten "liter" imho az taky super obchod z toho nerobi :wink: v opacnom priade, ze len obcasne, tak by som na tvojom mieste na to kaslal a uzival si pomerne noveho auta tak ako je :)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Nemám vôbec prehľad, aký má ten motor priebeh otáčok, no maj na mysli jeden faktor a zisti si to vopred. Octavia je pomerne ťažké auto k tomu motoru. Dáš tam 6 kvalt, zaradíš na 6 a spotreba ti pojde hore. Prečo. Lebo ak ten motor dosahuje najvyšší výkon niekde okolo 4000 (tuším 76kW to je), tak zbytočne znížiš otáčky ďalším kvaltom, pretože sa obereš o časť potencialného výkonu, ktorý ten motor v nižších otáčkach nedosahuje. Nárastom rýchlosti ti totiž rastie odpor vzduchu exponencialne. A ty potrebuješ tento odpor vzduchu prekonať.

Možno píšem hovadiny, ak áno, opravte ma. Ale logicky mi to takto nejako vychádza.
kexo
Amateur
Amateur

Mrk napísal:jazdis casto po tych dialniciach, ze silou mocou potrebujes 6. kvalt ? ak ano, preco si si rovno nekupil nejaky ropak ? to, ze si usetril ten "liter" imho az taky super obchod z toho nerobi :wink: v opacnom priade, ze len obcasne, tak by som na tvojom mieste na to kaslal a uzival si pomerne noveho auta tak ako je :)
Tu cenu si nepochopil ... nevadí :)

do auta som pridal: dotykové multimédia, cúvaciu kameru, navigáciu, DVB-T prijímač, DVD-prehrávač nárazníky z RS, fólie .... keď to všetko zrátam dokopy tak som na cene 9000€ preto som ho kúpil :-)
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

jasne nespojil som si prvy prispevok s prispevkom o cene, potom to bola fajna ponuka

ale to co pise frikso ma nieco do seba, pretoze mam coto odjazdene na 6kvaltovom bmw 118d a tam sa neoplati radit 6ty kvalt skor nez idem nejakych 140-150, lebo to potom zere viacej ako na piatom
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

dost podstatne je napriklad aj to.. ze 6 kvalt neznamena to iste co 5kvalt len s dalsim prevodom navyse.. ja jazdim na 6 kvaltovom nissane a vsetky prevody su tam tomu aj prisposobene .. 1ka extremne kratka, 2ka tak isto .. jednoducho tie pomery su tam pomenene .. do mesta je to priam nevyhodne
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Mrk: podobná skúsenosť na passatoch 1.9 TDI
Napísať odpoveď