Google Android OS

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa guess.whoo »

root ti spristupni skryte systemove veci v telefone. o zaruku prides, avsak ak sa ti telefon nepokazi tak, ze ho nebudes vediet flashnut tak sa nemas coho bat
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Nie len systémové veci v telefóne, ale napríklad ti umožní inštalovať aplikácie, ktoré bez rootu mať nemôžeš, napríklad keď si chceš spraviť screenshot a podobne. Nerootuj, pokiaľ nemusíš a pokiaľ ti niečo vážne nechýba k životu.
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Ved prave mobil mam tri dni, takze zatial som spokojny s tym co ma :). (xperia neo)..mozno neskor
adr0z
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adr0z »

No takže rootol som si mobil, potom nahral cyanogenmod 7 ale, chyma mi tam Android market , ktory som stiahol cez pc a normálne nainštaloval do čomu, ked ho pustí napíše niečo že musí byt k mobilu priradený nejaky účet , tak idem do Settings - Sync a dám že add account, vyplnim info a potom mi to vypise erro niečo že cannot čo connect to server alebo take niečo , tak som issiel skúsiť sa pripojiť na WiFi no lenže žiadnu WiFi mi nenašlo , nejake rady ? Stretol sa uz niekto s takýmto problémom ??
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

a presiel si to vlakno kde bola ta romka upnuta?
17
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 17 »

Este by som poprosil nejaku aplikaciu na zdielanie veci cez Wi-Fi po osi telefon <-> PC. Nieco ako symbianovy softik SymSMB. Existuje nieco take?
adr0z
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Môj problém som už vyriešil, z XDA developers som stiahol google apps a nainštaloval to manuálne, to wifi mi nejako nechce stále nájsť a nainštaloval som už aj tu blbosť radio :/

//autoeditácia príspevku (22 Sep 2011, 19:20)
A ešte niečo, nejako mi stále crashuje android market, resp stále, čím to može byť ? skúšal som RR mobilu, aj reinstall marketu, nejaký nápad ?
Zappir
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Zappir »

neviem co mas za romku ale zrejme tam nemas naky hotfix nahrany alebo je naka vadna
adr0z
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Mám cyanogenmod v7
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

17 napísal:Este by som poprosil nejaku aplikaciu na zdielanie veci cez Wi-Fi po osi telefon <-> PC. Nieco ako symbianovy softik SymSMB. Existuje nieco take?
skús EStrongs File Explorer alebo swiFTP. Oba by si mal nájsť v markete
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Ja pouzivam Wifi Explorer Pro. (a fakt odporucam)
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

na wifi a gps si najdes niekde na tych cya.. strankach radio update na tvoj mobil. a ten market to robilo obcas aj mne ale pomohla jeho odinstalacia a manualne nainstalovanie
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

mam jednu otazku ohladom galaxy tab-u, konkretne v "informacie o zariadeni" pri kolonke verzia jadra pise toto:

"2.6.32.9
root@SE-S611 #1"

znamena to, ze tam bol robeny root alebo to s tym nema nic spolocne? thx

/ano je rootnute alebo ano nema to s tym nic spolocne?
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Ano
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

Podľa mňa nie, ja mam SGS2, tiež mam tam napísané root ale zariadenie nieje rootnute. Overoval som to aplikáciou "Terminal Emulator" do ktorého som napísal "su" a nič sa nestalo, napísalo ze príkaz nepozná... Ak sa mýlim opravte ma...
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Ano, najlahsie je stiahnut terminal emulator z marketplace a zadat "su", ak ti vyhodi request na superuser a potom uvidis #, tak mas root. Ak nie tak nemas root.
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Nemala by mat SE xperia neo pamat RAM 512MB? a pritom mi vacsinou ukazuje 90/335?... davam vypinat aplikacie a vtedy vytiahnem 125/335, ale po par sekundach sa mi na pozadi zase nahodia aplikacie ako je facebook, market, post cart, scan, dake hry.. strasne vela veci a zere to pamat, dakedy cely den neotvorim nic a vecer ked sa nanho pozrem tak tam je 20 aplikacii spustenych a mam 40/335

mam androind 2.3.3, daku lepsie aplikacie na ovladanie aplikacie, mozno som trepol, ale nevyznam sa. teraz pouzivam "go launcher E" ale zere mi to viac ako zakladny manazer od SE...

//autoeditácia príspevku (29 Sep 2011, 20:00)
O tej ramke som si uz daco nasiel http://www.fony.sk/forum/viewtopic.php?t=13573, ale stale ma trapia tie aplikacie co sa same zapinaju a zeru pamat.
A spytam sa asi zakladnu otazku, ale ako naformatujem nanovo mobil? aby na SD karte ani v mobilnej pamati nic nebolo, iba zakladne veci (ako ked clovek preinstaluje windows). No a ak by sa dalo rad by som to spravil tak, aby mi ostali kontakty v mobile (nie na sim) + sms spravy. dakujem za info
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Vsetko ti bude viac zrat ako základný SE launcher ;-).Každý rieši tú RAMku ako neviem čo a pritom nik nevie ako funguje memory management pri androide
Walky
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Walky »

Tie zapnute Applikacie ta nemusia trapit oni su len ulozene v ram aby sa potom rychlejsie zapli a ak telefon bude potrebovat tak ich povypina. A k tomu facebooku aby sa nesnazil aktualizovat treba nastavit refresh interval na Never.
a k tej druhej otazke: Nastavenia-Ochrana osobnzch udajov- obnovenie tovarenskych nastaveni. Sd kartu vymazes: Nastavenia-ukladaci priestor-vymazat kartu SD
Kontakty by sa ti mali zalohovat na gmaili ale pre istotu si to skontroluj ci to tam mas zalohovane a SMS spravy neviem ako zalohovat.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

no jednoduchsie co sa tyka kontaktov je zalohovat ich na SD kartu z SD karty to supnut do PC potom sformatovat kartu s telefonom si rob co ces. Ked ho znova nahodis len supni na cistu kartu kontakty tie natahni do telefonu a kartu trebars znova sformatuj jej to neuskodi :D. Ale zalohovat kontakty na gmaili heh nefim podla mna nepohodlne bo potom mi to natahlo uplne somariny a daktore kontaktiky uplne rozhasilo. Najviac ma zamrzleo 800kontaktov mimo mojho zoznamu ktore si len GMAIL pamata bo som odnich dostal spravu pripadne v dakom hromadnom majli boli uvedeny.
Napísať odpoveď