fabia vs octavia
Re: fabia vs octavia
jozinko -> S Feldou som isiel max 140-145 km/h a kym som sa na tu hranicu dostal tak som myslel ze bude koniec dialnice...samozrejme aj za vyraznej podpory vetra...
So starym Focusom nemam absolutne ziadne skusenosti ale z mojho pohladu sa mi maximalne nepaci prevedenie interieru... Chce to sadnut do jedneho aj druheho auta a povedat si co sa ti viac lubi, co ti viac sadne a na co mas prachy...
So starym Focusom nemam absolutne ziadne skusenosti ale z mojho pohladu sa mi maximalne nepaci prevedenie interieru... Chce to sadnut do jedneho aj druheho auta a povedat si co sa ti viac lubi, co ti viac sadne a na co mas prachy...
co sa tyka prachov, vyberal som cenovo podobne auta a jasne ze si nekupim auto ktore sa mi vobec nepaci. Inak interer focusu sa mi celkom paciJuicy napísal:jozinko -> S Feldou som isiel max 140-145 km/h a kym som sa na tu hranicu dostal tak som myslel ze bude koniec dialnice...samozrejme aj za vyraznej podpory vetra...
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ja byt na Tvojom mieste, tak ihned zacnem pozerat tie focusy, nad nicim inym ani nerozmyslam... kasli na fabie a octavie, nikdy Ti v Tvojom rozpocte neponuknu viac, ako ocakavas...
po dlhsom case ked sa cas nakupu blizi, ozivujem zase tuto temu
Nakoniec som sa rozhodol pre fabku benzinek 1,4, pretoze ked som si vyratal kedy by sami vratil rozdiel v cene pri mojom jazdeni, tak by sa mi to vratilo po vyse 3 rokoch a navyse fabku kupim za nizsiu cenu s novsim rokom vyroby.. No ete by ma zaujimalo aky je rozdiel medzi fabkou 1,4 v motoroch 44kW, 50kW, 55kW a 74 kW, samozrejme viem ze vo vykone
, ale myslim ci je rozdiel napr v spolahlivosti, spotrebe atd, lebo na nete som nasiel ze spotreba by mala byt medzi mototom 50 kW a 74kW rovnaka, co ma mierne zarazilo.. 
slabsi motor, rovnaka vaha auta, silnejsi motor, rovnaka vaha auta
slabsi motor zere menej ale viac sa napracuje kym potiahne cele auto, vacsi motor sa napracuje menej, ale ked mu dupnes zozere ti viac
50kw je malo, do mesta hej ale s tym neurobis spotrebu ani mimo mesto
slabsi motor zere menej ale viac sa napracuje kym potiahne cele auto, vacsi motor sa napracuje menej, ale ked mu dupnes zozere ti viac
CheZteR napísal:slabsi motor, rovnaka vaha auta, silnejsi motor, rovnaka vaha auta
tak zatial co som cital tak mi vyslo zepri 74 kW treba hnat otackyvysoko a v meste teda je spotreba vyssia.. ale zasked pozeram na roznych strankach info o oboch verziach motora tak sa uvadza rovnaka spotreba..
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
spotreba je rovnaka pri stalej jazde... 74kw je ale odspodu strasne leniva a otrasne sa s nou jazdi, najma v meste...
44 kW neber, je to sice spolahlivy motor, ale na Fabiu je slaby a hodi sa akurat do mesta, pri rychlostiach nad 70-80 km/h sa s nim uz blbo predbieha. Spotreba je niekde okolo 7l/100km aj pri lahkej nohe, pri takmer nonstop jazde na 5ke a 90-100 km/h sa da dostat niekde k 6l.
S ostatnymi motormi som nejazdil, ale do Fabie treba urcite aspon tych 55kW, najlepsie cez 70, len neviem ako je to spolahlivostou toho 16 ventiloveho motora.
S ostatnymi motormi som nejazdil, ale do Fabie treba urcite aspon tych 55kW, najlepsie cez 70, len neviem ako je to spolahlivostou toho 16 ventiloveho motora.
Ja som zástanca oktávky jednu doma mam 1.9tdi r.v99 mam ju 3 roky najazdil som na nej cca 150 000km a bez bežných opráv ako napr.olej doštičky a pod.som nemal absolútne žiaden problém a tiež jazdím večšinou v meste.
My mame Octavku 1.6 74kW (1999). Este som nepostrehol, ze by bola nejak enormne leniva, len co sa spotreby tyka, tak je to celkom hroza. 6,3 ukazuje pocitac ako priemernu, no v meste spapa aj vyse 7 a viac, aj to si myslim, ze je este skreslene. Problem pri predbiehani som nepostrehol, vie zrychlit v celkom fajn case. Co sa tyka poruchovosti, tak zatial, co ju mame sa na nej nerobil ziadny mega zasah, len klasicke veci, ako vymena kvapalin. Najvacsie minus je malo miesta vzadu, co mi je v podstate jedno, kedze vacsinu casu jazdim sam/s priatelkou. Mozem ju odporucit, ja osobne s nou zatial nemam zle skusenosti, nahradnych dielcov je dost a nie za giganticke ceny.
podla mna 6,3 ani 7< po meste nie je na benzinovu 1.6 100 konovu O1 celkom dobre a vobec nie hroza