Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa Soviet »

Ano hughito na vlastne naklady budem odhanat chamrad. Nech sa paci, chod startuj traktor a odzen ich za svoje zarobene peniaze, ktore das do nafty a samozrejme riskuj rasizmus, ktorym by sa hned romovia osocovali a este by si mal z toho problemy s policiou atd. O tom je v tejto teme uz dost reci, ze kazdy krok proti ciganom je pomaly rasizmom, takze verim, ze tvoje traktorovanie by malo podobny ucinok.
A preco by ich teda mal normalny clovek vyhanat? Da sa tym tvrdit, ze vlastne poukazujes sam nato, ako su neprisposobivy a rozumovo uplne niekde inde. Proste parazituju
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Soviet napísal:Ano hughito na vlastne naklady budem odhanat chamrad. Nech sa paci, chod startuj traktor a odzen ich za svoje zarobene peniaze, ktore das do nafty a samozrejme riskuj rasizmus, ktorym by sa hned romovia osocovali a este by si mal z toho problemy s policiou atd. O tom je v tejto teme uz dost reci, ze kazdy krok proti ciganom je pomaly rasizmom, takze verim, ze tvoje traktorovanie by malo podobny ucinok.
Keby sa do toho zapojilo viac ľudí, napr. niekoľko desiatok, tak by bola aj tá cena zanedbateľná a takisto nejaké obvinenia z rasizmu nezmyselné na tak veľký počet ľudí.

Inak áno, môj návrh sa môže zdať nereálny, ale čo je to za tvoj prístup ? Čakať na štát ? Kedy už pochopíte, že papalášov v BA to nezaujíma a dokonca to nevedia vyriešiť, nijak.

A "ja" to robiť nebudem, ani žiadne iné akcie, nebývam tam - je to na ľudoch, čo tam bývajú a dotýka sa ich to.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

seth82 napísal:http://korzar.sme.sk/c/6065698/ozvala-s ... izmus.html A za toto môžeme poďakovať mimovládkam typu ĽPR a AI, ktoré sa do všetkého montujú a cigánom pozdvihli sebavedomie do takej miery, že slovíčko "rasizmus" už budú pomaly aplikovať aj na kartovú hru Čierny Peter (tak ako sa píše v diskusii). Vivat Slovakistan.
hughito TOTO JE CIEĽ kam vedie tá tvoja prehnaná tolerancia a pozitívna diskriminácia - sami sebe si zväzujeme ruky pri konaní, úmyselne si zakrývame oči pred problémami a oni nám potom takto skáču po hlave...
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

hughito napísal: Keby sa do toho zapojilo viac ľudí, napr. niekoľko desiatok, tak by bola aj tá cena zanedbateľná a takisto nejaké obvinenia z rasizmu nezmyselné na tak veľký počet ľudí.

Inak áno, môj návrh sa môže zdať nereálny, ale čo je to za tvoj prístup ? Čakať na štát ? Kedy už pochopíte, že papalášov v BA to nezaujíma a dokonca to nevedia vyriešiť, nijak.

A "ja" to robiť nebudem, ani žiadne iné akcie, nebývam tam - je to na ľudoch, čo tam bývajú a dotýka sa ich to.
A prečo to nenechať na ľudí čo tam žijú? Osobne by som zvolil ohľadne niektorých problémov decentralizáciu a nechal práva na obciach. Každý by to riešil po svojom a niekde by sa možno zrodilo reálne riešenie ktoré by bolo dobré. Podľa mňa je idiotizmus snažiť sa takúto otázku riešiť centrálne pokiaľ sa výsostne nedotýka väčšiny. Toto je podľa mňa problém že nikto reálne situáciu riešiť nemôže a tí čo môžu tých sa to netýka tak na to kašlú.
hughito
Redeemer
Redeemer

silmarill ale mne to nemusíš adresovať. Ja nie som a prehnanú toleranciu ani pozitívnu diskrimináciu, to len niektorých jedincov tu časom pochytí múza a začnú písať bájky.

rubiki:
A prečo to nenechať na ľudí čo tam žijú? Osobne by som zvolil ohľadne niektorých problémov decentralizáciu a nechal práva na obciach. Každý by to riešil po svojom a niekde by sa možno zrodilo reálne riešenie ktoré by bolo dobré. Podľa mňa je idiotizmus snažiť sa takúto otázku riešiť centrálne pokiaľ sa výsostne nedotýka väčšiny. Toto je podľa mňa problém že nikto reálne situáciu riešiť nemôže a tí čo môžu tých sa to netýka tak na to kašlú.
V tom čo si teraz napísal mala byť pointa môjho príspevku i "návrhu." Akurát mám obavu, že by to viedlo často k zbytočnému násiliu.
silmarill
King
King

hugo, že nie si? heh už sme o tom mali konverzáciu na pár strán :roll:
viem že si za riešenie problému, ale zároveň ten tvoj idealizmus odsúva riešenie problému...
hughito
Redeemer
Redeemer

Aký idealizmus ? Čo si pod tým predstavuješ ? Že kritizujem pokusy o pogromy či nezmyselné táranice o vysťahovaní cigánov do Indie ?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

hughito: tak si to zhrňme - tvoje riešenie konkrétneho problému s cigáňmi (Malacky) je = naložiť na traktor a vysťahovať za mesto. Vypichnem ti zopár vecí, prečo je to nereálne (zopár ich tu už zaznelo).

- samotný problém tým nevyriešiš, cigáni si založia na kraji Malaciek osadu a budú robiť zle naďalej, čierne stavby atď.
- nemáš povolenie na presun tej unimobunky, teda by možno šlo aj o krádež
- šlo by o diskrimináciu (tvoj protiargument s "davom" neobstojí, pretože niekto musí byť iniciátor - ty, niekto musí požičať traktor, niekto musí kúpiť naftu... a už má polícia konkrétne mená, ktoré bude trestať za pokus o ublíženie na zdraví, krádež, budovanie čiernej stavby...)
- unimobunku by si musel sťahovať bez cigánov v nej (dosť nereálne, im stačí aby sa v nej zavreli a si skončil), inak riskuješ že sa im niečo stane a máš na krku žalôb, že z väzenia nevyjdeš do smrti
- toto vyznie dosť sarkasticky: ostatných bude tvoj čin nabádať k drastickým spôsobom riešenia cigánskeho problému

preto si myslím, že treba DONÚTIŤ štát, aby sa s cigánmi vysporiadal plošne a systémovo. Preto treba demonštrácie, ako boli v ČR. A treba ich kľudne aj každý týždeň a aspoň v 15 mestách súčasne. A treba štát donútiť ochrániť prirodzené práva slušného občana (právo na pokojný život) skôr, ako si tie práva občania vynútia sami a násilím. Lebo sa niečo také môže ľahko zvrhnúť na celoplošné rabovanie a povstanie, kedy bude s naším štátom ako takým koniec.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Stoporko:

Ochrana slušných občanov by mala byť prirodzene zaručená nech sa jedná o čokoľvek nie len ohľadom tejto situácie.
Vzhľadom na problém ktorý tu existuje je podľa mňa ho nemožné riešiť plošne, pretože nie všade to je rovnaký problém, človek kto to chce riešiť musí poznať situáciu v každom problémovom mieste. Preto si myslím že to treba riešiť decentralizovane a nie centralizovane ako sa to snažia všetci robiť... Samotné obce by mali mať právomoci na vyriešenie tohoto problému a riešiť ho s tým že právo predstavujú oni.
Centralizácia je podľa mňa v tomto jedna s najväčších prekážok pretože to riešia osoby ktoré sú neni na vlastné oči oboznámené zo situáciou.... A to tak je nie len ohľadom rómskej otázky.
hughito
Redeemer
Redeemer

Samozrejme, to ma len tak napadlo, išlo mi o to, aby ľudia riešili svoje problémy sami, keď štát zlyhal.

Čo sa týka demonštrácii, nech sú pokojne aj každý deň, ale neľúbi sa mi ten koncept chodenia pri domy cigánov a samozrejme aj participácia náckov, ktorí si na tom robia agendu.

Rubikiov návrh ohľadom decentralizácie má niečo do seba a týmto smerom by sa to mohlo časom uberať.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

rubiki & hughito - ak už decentralizácia, tak potom totálna: farmársky zákon, voľná dostupnosť strelných zbraní a úprava legislatívy v 100% obrancu svojho majetku a zdravia. A problém sa do pár mesiacov vyrieši sám - podobne ako sa vyriešila doprava v arabských krajinách (zlí šoféri vymreli).
silmarill
King
King

stoporko a jeho militantné "konečné" riešenia :D kresťanská láska v praxi, že? ak si nadržaný spraviť niekomu dieru do hlavy tak to sprav sebe.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

K tým konečným riešeniam.... napriek všetkým filozofickým úvahám ešte nikto nevymyslel lepšie.... pretože v prípade deaktivácie niekoho je odôvodnený predpoklad, že už sa naďalej nebude zúčastňovať nejakej protiprávnej činnosti :twisted:....
Ale v každom prípade.... nejde o to niekoho vraždiť, ale ide o to, že pokiaľ sa niekto rozhodne siahnuť inému na život, zdravie či majetok musí rátať s tým, že táto aktivita je vysoko riziková a môže pri nej umrieť.... To nie je o vraždení, to je o prostej kauzalite a zodpovednosti za vlastné konanie.... Bez rozdielu rasy, náboženstva, politického presvedčenia či členstva v odboroch.....

k Stoporkovi....
farmársky zákon - my ho v zákone máme, už som ho sám x-krát spomínal aj v tejto téme, ale nízke právne povedomie a to, že médiá (pochopiteľne podľa príkazu svojich vlastníkov) nepíšu o prípadoch kde bol spomínaný zákon uplatnený (to by ešte chýbalo aby ľud vedel, že sa môže účinne brániť sám), vzniká dojem, že ho nemáme a potrebujeme, ale realita je iná....

dostupnosť strelných zbraní - už som spomínal, že som za lepšie podmienky legálnej držby zbraní.... ale to aby boli búchačky predávané v Lidli ako akciový tovar sa mi nepozdáva.... skôr som za to, aby legálna držba bolo podmienená vekom (ako dnes, 21r. je dostatočných), vzdelaním (min. maturita) a slušným spôsobom života ( absolútna bezúhonnosť, spoľahlivosť).... A pochopiteľne ušetrenie človeka od zbytočných formalít a byrokratickej buzerácie....

úprava legislatívy - zákon máme v zásade dobrý, ale áno, stále je čo zlepšovať....
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

silmarill: skús mi napísať ešte raz a tentokrát aj k veci :) Debatu kresťanstvo vs. násilie môžme rozvinúť v príslušnej téme, sem to nepatrí. A odkiaľ si vyhrabal, že túžim spraviť niekomu lobotómiu? Tebe ju už asi spravili... :D (just a joke)

pinhead: v ktorom zákone to máme?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Stoporko: §26 300/2005 Z. z.
hughito
Redeemer
Redeemer

No v zákone to nejak definované môžme mať, ale ak vám cigán kradne pár zemiakov zo záhrady a vy ho zastrelíte, tak neviem neviem, to by musel byť na vašej strane super právnik. :)

Inak, ja osobne by som v takomto prípade určite ani nestrieľal, celkovo zabiť človeka pre krádež mi nie je po chuti. Ale v podstate s touto formuláciou

Kód: Vybrať všetko

Ale v každom prípade.... nejde o to niekoho vraždiť, ale ide o to, že pokiaľ sa niekto rozhodne siahnuť inému na život, zdravie či majetok musí rátať s tým, že táto aktivita je vysoko riziková a môže pri nej umrieť.... To nie je o vraždení, to je o prostej kauzalite a zodpovednosti za vlastné konanie.... Bez rozdielu rasy, náboženstva, politického presvedčenia či členstva v odboroch.....
od Pinheada sa stotožňujem a môžem sa pod ňu podpísať.

Ak by ma niekto napadol, resp. známych, rodinu atď. s jasným úmyslom min. ťažko ublížiť až zabiť, tak neváham ani chvíľu a robím všetko preto, aby som zabil prvý. A určite by som nemal žiadne výčitky.

Zase tu je isté riziko, že by sa objavili nejakí kovboji a niekto by nejakej žene uchmatol kabelku a dotyčný by začal strieľať ako na divokom západe. Navyše, ak by sa to stalo niekde na ulici kde je rušnejšie, už by to mohlo potenciálne ohroziť aj iných ľudí.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

seth - vďaka :)

hughito - riziko by to bolo pomerne nízke (si myslím), z nasledovných príčin: každý človek si rozmyslí, či bude riskovať svoj život pre krádež, ak mu hrozí, že ho zruší nie len obeť, ale aj náhodný slušný okoloidúci. Teda kriminalita poklesne a to riadne. Ak dôjde k streľbe na ulici - ako už Pinhead povedal, je predpoklad, že strelné zbrane budú vydávané len osobám oprávneným a ja by som dodal, že aj poučeným (napr. kurzom a pod.). Teda aby ľudia vedeli ako zareagovať v prípade streľby na verejnosti a aby aj samotný strelec vedel, čo si môže dovoliť a čo už radšej nie. No súhlasím s tým, že si na také dačo bude treba najprv zvyknúť a prispôsobiť tomu svoj životný štýl a zvyklosti (napr. parkovanie na chodníku bude do istej miery rizikovejšie než teraz...). Samotného ohrozenia občanov by som sa teda príliš neobával - koniec koncov aj na "divokom západe" im to fungovalo a nevyvraždili sa - vznikol z nich celkom zaľudnený veľkoštát USA :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Stoporko napísal:strelné zbrane budú vydávané len osobám oprávneným a ja by som dodal, že aj poučeným (napr. kurzom a pod.)
Ale tak to aj momentalne je. Musis prejst teoretickymi a praktickymi testami. Kto neprejde tak tomu rozhodne zbran do ruky nepatri. Ja osobne by som to ale riesil este trosku inac.

Je totiz fakt, ze mnozstvo ludi nema na to (psychicky) aby niekoho vedoma zranila/zabila. A vahanim by len posmeloval k aktivite.

Ja by som:
1. upovedomil ludi ze farmarsky zakon mame
2. zaviedol povinnu pracu pre vaznov - z ktorej by mohol stat profitovat, nie pchat peniaze do vaznic
3. znizil naroky a zvysil dostupnost nesmrtiacich zbrani + municie
4. zvysil sadzby za ich zneuzivanie
5. dostatocne informovat spolocnost (hlavne kradnucu) o vysledkoch

Takze v praxi by malo dojst asi k tomu ze ak cigan pride kradnut a dostane gumovym/elektrickym projektilom, nezabije ho to (takze ludia nebudu mat zabrany strielat), je dobra sanca ze pojde do vazby, kde bude musiet pracovat. Z coho by mala spolocnost profitovat.

Skoda len, ze zakonodarcom a pseudohumanistom unika zmysel vaznic a vlastnictva zbrani.

A trosku OT pinheadovi:
Zakon o strelnych zbraniach mame IMHO dobry. (Aspon) jeden bug tam ale je: Ked skladas skusky pred komisiou mas automaticky narok na typ A. Typ F (zberatelske ucely) zase moze vlastnit automaticku zbran. Osobne poznam cloveka ktory si robil F (ma peknu zbierku historickych zbrani doma) no kedze ma dost poskodeny zrak, nemohol skusky skladat v papierovej forme a teda siel pred komisiu. Vysledok: clovek neschopny zamierit ani na strednu vzdialenost moze pri sebe nosit zbran a moze vlastnit automaticku zbran.

Teda ak by si si siel spravit F, docasne by si sa "zneschopnil" robit papierove skusky a mozes mat legalne doma samopal (a ak je dobre formulovany aj zakon tak ho so sebou aj nosit).
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

javatar - nepochopil si ma: tým poučením myslím to, aby ľudia vedeli, čo si s ktorou zbraňou a muníciou môžu dovoliť + bezpečnostné návyky + tréning. To, pokiaľ viem, dnes neexistuje alebo len v minimálnej miere. Teda tie dnešné praktické (k smiechu) a teoretické testy sú fajn, no ja som písal o zmene systému nosenia zbraní, niečo ako divoký západ, kedy má zbraň na ulici skoro každý. :) Inak s tebou do značnej miery súhlasím. (teda so zvyškom tvojho príspevku)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

stoporko - ja ale nechcem zit v spolocnosti kde je kazdy potencialna hrozba pokial nemusim (stale je lepsie pokial sa ta primitiva cast obyvatelstva ide do krcmy pobit ako po sebe strielat)
Napísať odpoveď