Vodné fajky

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Fajcite vodne fajky?

Ano, v podniku
109
14%
Ano, doma/u kamarata/ked je moznost
399
50%
Nie
296
37%

Celkom hlasov: 804

javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Vodne fajky

Príspevok od používateľa javatar »

mico:
prave preto by to bolo dobre skusit s mensim mnozstvom

to all:
Mal by som navrh aby sme neako zostandardizovali recenczie tabakov. Aby to bolo prehladne a tym padom to naozaj sluzilo ako recenzia.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

javatar napísal:to all:
Mal by som navrh aby sme neako zostandardizovali recenczie tabakov. Aby to bolo prehladne a tym padom to naozaj sluzilo ako recenzia.
Copy that...
Čo takto vytvoriť kritériá:
  • Konzistencia
    Vôňa
    Chuť
    Výdrž
    Celkové hodnotenie
A v rámci nich by boli prehľadne ohodnotené všetky tabaky.
mico5000
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mico5000 »

bolo by fajn oddeliť tabak a dym
najprv tabak - vôňa, hustota melasy, kvalita rezu... doplniť o prepaľovanie- rýchlosť "karamelizácie"
a potom by sa to týkalo dymu - hustota chuť vôňa
nakoniec celková dlžka fajčenia...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Informácie o vôni, hustote, reze by som zahrnul pod konzistenciu.
Hustota & vôňa by mohli byť opísané v chuti.
Rýchlosť prehorenia a celkovú dĺžku by som dal pod výdrž.

Inak pamätám si - minule si bazíroval na fotke všetkého tovaru čo došiel. Neboj, nezabudol som, v pondelok tu bude :wink:
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Ono jin v podstate vystihol co som chcel (a to som mu chcel poslat SS nech sa toho ako guru chopi :D )

Ja by som bol za formu - kategoria, jedna dve veticky k tomu a bodovanie od 1-5 (5 je najlepsie)
No a kategorie:
0. podmienky v ktorych bol testovany - fajka, korunka, uhliky, filtrovacia tekutina, difuzor
1. tabak - konzistencia, podiel melasy, vlhkost, ako dlho sa rozbiehal, vona za sucha
2. dym - hustota, kremovost, vizualne prvky
3. aroma v miestnosti
4. chut - sila a charakter
5. vydrz
6. celkove hodnotenie
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Už sa nám to pekne rysuje. Hodnotenie 1-5, pričom 5 je najlepšie.
  • 0. Setup - Fajka, korunka, uhlíky, tarbuš, kvapalina, difúzor.
    1. Vlastnosti tabaku - Konzistencia, melasa, vlhkosť, správanie (rozbeh, prípadne špecifiká horenia)
    2. Dym - hustota, lahodnosť, zmeny hustoty v priebehu prehárania ((vizuálne prvky FTW :D )aj keď si myslím, že toto kritérium veľmi závisí aj od setupu))
    3. Aróma v miestnosti - skvelý nápad, je pravda, že niektoré tabaky majú veľmi nepríjemný pach.
    4. Chuť - sila, charakter, aftertaste, buzz, prípadné pachute
    5. Výdrž - celková doba bafkania, rozbeh, plná chuť, dojazd
    6. Celkové hodnotenie
vrabciak94
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa vrabciak94 »

Jin, presne nad tou som uvazoval aj ja, ale nakonic som sa nechal uniest tou KM isar 69 a som fakt spokojny. Samozrejme aj tato je nadherna, ta priesvitna vaza sa mi strasne paci. S tym triedenim recenzie tabakov ste mali skvely napad ! Takto to bude ovela prehladnejsie. Dam vediet aj spoluziakom ked sa bude brat tovar. Ja sam mam zaujem minimalne o SB blue mist + nejaky ten al fakher. A ja s obchodom urcite neporadim, nevyznam sa. Idealne taky co budu mat aspon 80%+ vsetkeho tovaru skladom :D
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Nazdar chalani, takže ako som sľúbil, tak som aj spravil. Odfotil som celý náklad, čo prišiel.
A ako som už písal predtým, doma sa mi nahdomadilo 8 fajok, čo nepotrebujem, niekoľko z nich som sa teda rozhodol predať.
1. Aladin Nomad Black prerobená na dva šlauchy - bola však používaná len s jedným. Adaptér má samoupchávací mechanizmus. Predávam spolu so šlauchom NAMMOR black/silver a SheCool Deluxe (s ochranným drôtom a umelecky kovanou rúčkou). Kompletný setup vrátane šlauchov, korunky, tarbuše, klieštikov a tesnení - 55EUR. Výška bez korunky 66cm.
2.Custom made by jin - 72cm, kvalitné nerezové telo, váza z hrubého skla, klasický šlauch, perfektný ťah. Komplet s šlauchom, tarbušou, klieštikmi a korunkou - 50EUR
3. KAYA MINI PN 330 - 30cm ani raz použitá, s kompletnými tesneniami a korunkou - 23EUR
4. KAYA MINI PN 330 - 30cm ani raz použitá, s kompletnými tesneniami a korunkou - 25EUR

V prípade záujmu SS. Možnosť vybrať si korunku - SS.
Prílohy
Nákup
Nákup
Aladin Nomad black
Aladin Nomad black
Custom - jin
Custom - jin
KAYA MINI PN 330 black
KAYA MINI PN 330 black
KAYA MINI PN 330 sky
KAYA MINI PN 330 sky
PN 330
PN 330
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

tak dnes do brna konečne dorazila zásielka od jina... 13x extra dry + 10x melasa... hneď som to vysypal všetko do hrnca, premyl poriadne vlažnou vodou, vyžmýkal.... a kvôli javatarovi sa rozhodol to iba hodiť na kuchynské utierky a nesušiť nijako dodatočne... hneď ako bolo všetko z hrnca von, tak sa už tabak hádzal na váhu, do dózičiek a melasoval sa... rozhodol som sa nepoužiť hlboké, ale skôr plytké nádoby a neminúť celú melasu... no a teraz si mesiac počkať :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

btw skusil som mixovat cisti tabak elements s Al Wahou a Molamixom
velice ma prekvapil vysledok :)
Maki
Darca
Darca

my sme s kámošom mixovali minule elements s nejakým tuniským tabakom s bylinkovou príchuťou (značka neznáma) a bolo to vynikajúce...

hm, dneska mi spolubydlo zhabal vodnicu na chatu... tak keď sa vráti hodím foto našeho "vozového parku" - pred týždňom tam pribudla Mya Bambino ktorá ide ako drak nato, že má 30cm :)
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

Čo takto tento shop? Pekné mamoonky za dobré ceny tam majú.A dosť tabáčku.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

nemaju tam elements melasy takze asi ne
Maki
Darca
Darca

tak spomínané fotky
DSC_9220.jpg
zhora zľava: TopMark Heavy 88cm, Mya Bambino 30cm + kufrík, Aladin Magier 72cm (origo váza už nie je), egyptský noname 72cm s topmark vázou
dole zľava: tesnenia + niekde sa tam povaluje scalli's mod medzi nimi, 4x mod bowl, 1x aladin korunka, 1x mya korunka, 1x kaya vortex, 1x kaya mini phunnel, 1x aladin kliešte, 2x mya kliešte, 2x nammor 180cm, 1x lizard, 1x mya hadica
Prílohy
DSC_9222.jpg
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Pekná zbierka. Najviac sa mi páči tá noname egypt, ale aj tá Bambino je zlatá :)
Inak ten šlauch, čo tam máš, ten MYA - rovnaký používali všade na Bali. Úplne všade, až mi to bolo divné.
vrabciak94
Amateur
Amateur

No, dnes som fajcil 7 elements blue breeze. Je nalozeny od piatku 16.9, dvakrat premyty. Dym - parada. Chut - chutilo mi to ako cista chemia + osviezovac do wc. Nie zle, ale mal som uz aj lepsie tabaky. Co sa mi ale podarilo. Rozbil som vazu na tej KM. Mierne som zakopol prevratila sa na koberec a rozletela sa na 4 casti. FUCK. Uz som si vyhliadol novu a to Top Mark - http://www.bongoshop.sk/produkt/vaza-pr ... -30-biela/. Vnutorny priemer tej KM vazy je 4.6 cm, vonkajsi 8 cm a vyska asi 30 cm, objem neviem. VF je to tato http://www.smoking-shisha.de/de/Wasserp ... 75-cm.html. Uz mi padla aj vaza k aladinke malej (48 cm) a to podstatne viac a nestalo sa jej nic. Asi je ta vaza robena z papiera. Vyjadrite sa prosim ci ta vaza sadne na tu KM nech zbytocne do niecoho nevrazam cash. Popripade aku vazu by ste doporucili (mam radsej priehladne vazy - mliecne sklo a nejaky ten ornament/ornamenty/drobne zdobenie). Dik.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ako som sa na to tak pozeral, tak sedieť Ti to tam bude, prinajhoršom budeš musieť dokúpiť hrubšie tesnenie na telo, aj mne sa to už pár krát stalo keď som dával nejaké fajky dokopy. Čo sa týka zdobenia mne celkom padla do oka táto.
vrabciak94
Amateur
Amateur

Tak nakoniec som zobral tuto http://www.bongoshop.sk/produkt/vaza-pr ... 26-cierna/. Priemer hrdla 4,5 takze to bude pasovat urcite (rozdiel 1mm, ked tak zrezem z tesnenia/kupim nove).Radsej by som bral nieco v bielej ale volal som tam a zrejme majitel mi povedal ze maloco maju momentane skladom, aj ich dodavatelia. Ale dik za ochotu pomoct Jin :)
LoO
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LoO »

Teda na Slovensku ludia robia vedu ohladom tych fajok a pritom 3/4 ani nemá tusenia, co za smejdy kupuju... Ja mam doma 6-filtrovu fajocku z medi a kvalitnu kozenu hadicu. U babky mame to iste akurat ma 4 filtre (trosku tazsie sa fajci, ale inak v pohode).... Este v maji som mala doma 5 fajok z toho 2 su urcene na okrasu (nekvalitna hadicka, filtre,..) a 1 je na fajcenie marihuany atd.

- Takze tie 2 najvyssie 53cm su nekvalitne (na SVK bezne predavane za PREHNANU cenu!)
- Ta 27cm je 2-filtrova bratova, tiez medena s kozenou hadicou. Ta gulicka pod kotlikom blika a meni farby :)
- Najmensia 18cm je na marihuanu
- 42cm je moja laska 6 filtrova
http://xipic.eu/ufiles/ryaozozb_faj.jpg

+ detail mojej fajky: http://xipic.eu/ufiles/s3nsk5wf_moa.jpg

A toto je babkina 4-filtrova kazdy vikend pouzivana :D
http://xipic.eu/ufiles/81mswler_DSC00058.JPG

Ale jedna vec by ma zaujimala, skusal uz niekto toto?:
http://www.youtube.com/watch?v=_Z5SUzqL-nE

PS: Ak by mal niekto zaujem, mam tabak na predaj (nestihame fajcit)...
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

Ani jedna podla mňa nevyzerá kvalitne.Ako lacné topmarky :)
Napísať odpoveď