Audi vs VW vs BMW
Audi vs VW vs BMW
Zdravim, planujem kupit nove auto, no vsimol som si, ze viaceri ste tu odbronici a vyznate sa do toho, tak chcel by som sa poradit. Kandidati su Audi A4, VW Passat, BMW 3. Rocne sa najazdi zhruba takych 35000 - 40000km , takze predpokladam, ze najlepsia volba bude motor 2,0TDI, kedze pozeral som sa aj na 1,8TSI, ale predpokladam, ze da bude zrat okolo 9-10 litrov, takze to asi nie. Co sa tyka ceny tak Audi a VW s 2,0TDI su na tom zhruba rovnako, avsak BMW s tymto motorom stoji uz okolo 34500€. Zaujimalo by ma ako je to so servisom, kedze o auta sa velmi staram, a nechcem do toho davat nejake neznackove diely, takze ako je to s cenami, predpokladam, ze BMW bude na tom asi najhorsie, teda, ze ceny budu dost vysoke, ze? Takisto by ma zaujimal pomer cena/vybava resp kvalita, co sa najviac oplati. A takisto nejake plusy a minusy jednotlivych aut. Dakujem za odpovede.
Re: Audi vs VW vs BMW
Podla mna porovnavas neporovnatelne. Z toho co si uviedol je BMW najvyssia trieda, Audi stredna a VW najnizsia. Co sa tyka nahradnych dielov tam do BMW si zaplatis za original dost vela(vymena brzdnych dosticiek 2000€ tak mi vravel kamos), a do Audi a VW by to malo byt cca rovnako, kedze je to jeden koncern.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
tak toto je moc aj na mna... kto na tomto najde jedno pravdive slovo, ma u mna pivo...robert656 napísal:Podla mna porovnavas neporovnatelne. Z toho co si uviedol je BMW najvyssia trieda, Audi stredna a VW najnizsia. Co sa tyka nahradnych dielov tam do BMW si zaplatis za original dost vela(vymena brzdnych dosticiek 2000€ tak mi vravel kamos), a do Audi a VW by to malo byt cca rovnako, kedze je to jeden koncern.
robert, takze aj cena dielov do bentley alebo porsche su zhodne s vw? 
Yep. Staré dobré časy, keď sa kupovali škodovky kvôli lacným náhradným dielom sú nenávratne preč. 
-
RATZINGER666
Darca
Frikso: jo, teraz si frajer iba s baaavom, pripadne s audinou...
-
RATZINGER666
Darca
to hej, ale netrafil to v kontexte, ze ta konecna cena bude rovnaka iba preto, lebo su v spominanom koncerne 
Tak asi som zadrel
Ale co sa tyka toho bavoraka, tak mi skutocne vravel, ze platili 2000€ za vymenu brzdovych dosticiek.
-
RATZINGER666
Darca
platne z druhovyroby na trojrocnu e92 do 50e na jednu napravu, ziadna cina ani polsko, praca na 15min, tj. 5e v beznom servise... to znamena 55eur...
Tak potom to asi neboli dosticky.
Dakujem vsetkym za odpovede, no zial ani jedna odpoved neodpoveda na moje otazky, teda jedna ano, ale ako citam, tak je nepravdiva. Moze mi niekto poradit? Dakujem 
BMW3 je maly predrazeny sprt. To uz radsej pozriet po Cecku od medaku. Neuvazoval si o rocnom aute aleho chces vyslovene nove?
dovod?heker napísal:BMW3 je maly predrazeny sprt.
-
Vitaaa
Expert
A4 2,0 TDI DPF 170k 6-G 33.360,-
bmw 320d 170k 34.300,-
C 220 CDI BE 170k 36.018,-
Passat Comf.line 2.0 TDI 6G BMT 28.220,-
z premiovej triedy by som sa rozhodoval medzi MB a bmw. MB C opisujú všetci ako skutočný vrchol segmentu vo všetkych smeroch. bmw 3 je podvozkovo, motoricky excelentne a subjektívne po FL aj velmi pekne a vyvážené auto. bohuzial RFT pneu na ktorych ti to pride by som odporucal okamzite zhodit a dat normalne pneu. to su ale dalsie naklady navyse. autá by si si mal skúsiť.
treba ale upozornit ze tieto auta vo vyssie uvedenej cenne su cista holota a 3000e s tym nic nespravi. nepotrpim si sice na nejake full elektronikou nalozene auto... ale isty požadovaný komfort by mi auto s takouto cenovkou malo dopriať. preto by som radsej volil lacnejsi zaklad u niektoreho z nepremiovych vyrobcov.
bmw 320d 170k 34.300,-
C 220 CDI BE 170k 36.018,-
Passat Comf.line 2.0 TDI 6G BMT 28.220,-
takto generalizovana fabula často vyznie ako taky trapny žvást, tych by vedel aj kdejaky janko/ferko z ulice nas*at za noc kyble. http://www.autobild.sk/images/7806.jpg moc by ma tych par mm nevzrusovalo u vodica pokial to neni nejaky zijuci golem. a pokial mu vadí mierna obklopenosť ktoru 3ka ponuka... nech si kupi radsej MPV.heker napísal:BMW3 je maly predrazeny sprt.
z premiovej triedy by som sa rozhodoval medzi MB a bmw. MB C opisujú všetci ako skutočný vrchol segmentu vo všetkych smeroch. bmw 3 je podvozkovo, motoricky excelentne a subjektívne po FL aj velmi pekne a vyvážené auto. bohuzial RFT pneu na ktorych ti to pride by som odporucal okamzite zhodit a dat normalne pneu. to su ale dalsie naklady navyse. autá by si si mal skúsiť.
treba ale upozornit ze tieto auta vo vyssie uvedenej cenne su cista holota a 3000e s tym nic nespravi. nepotrpim si sice na nejake full elektronikou nalozene auto... ale isty požadovaný komfort by mi auto s takouto cenovkou malo dopriať. preto by som radsej volil lacnejsi zaklad u niektoreho z nepremiovych vyrobcov.
na tvoju otázku neexistuje univerzálna odpoveď...každý si zástava niečo iné..možno by bolo lepšie keby si dal radšej konkrétne modely, pretoze kazda automobilka ma nieco pre a proti
BMW a Audi sa považujú v podstate za prémiovky...tým pádom si tam všetko zaplatíš...samozrejme u VW ti to nedajú za blchy ale ceny nových (prip zánovných aut) sú podstatne priaznivejšie
v prospech Audi hra fakt, ze spolu s VW su jeden koncern, akurát u Audi môžeš čakat kvalitnejšie spracovanie....a cenovo niesu od VW az tak vzdialene
s A4 2.0 TDI nič nepokazíš tak isto ako aj novým Passatom... v oboch autách som mal možnost sa zviezť a musím povedať ze rozdiel takmer žiadny... možno Audina bola viacej naložená a preto to v interiéri pôsobilo kvalitnejšie, luxusnejšie
BMW je kapitola sama o sebe.... sú kvalitné, luxusné, rýchle, pekné....ale za toto všetko si zaplatíš, a to slušne
BMW a Audi sa považujú v podstate za prémiovky...tým pádom si tam všetko zaplatíš...samozrejme u VW ti to nedajú za blchy ale ceny nových (prip zánovných aut) sú podstatne priaznivejšie
v prospech Audi hra fakt, ze spolu s VW su jeden koncern, akurát u Audi môžeš čakat kvalitnejšie spracovanie....a cenovo niesu od VW az tak vzdialene
s A4 2.0 TDI nič nepokazíš tak isto ako aj novým Passatom... v oboch autách som mal možnost sa zviezť a musím povedať ze rozdiel takmer žiadny... možno Audina bola viacej naložená a preto to v interiéri pôsobilo kvalitnejšie, luxusnejšie
BMW je kapitola sama o sebe.... sú kvalitné, luxusné, rýchle, pekné....ale za toto všetko si zaplatíš, a to slušne
-
RATZINGER666
Darca
ak chces vyvalit taketo peniaze za auto, urcite by si si ich mal najskor poriadne vyskusat, ci uz u dilera, alebo v nejakom vacsom autobazare... na Tvojom mieste by som sa vsak vyberal inou cestou, za 35k eur sa daju zohnat rocne alebo dvojrocne E-klasse, ak si este tisicku doplatis, tak aj nova 5er, preto mi je divne, ze sa rozhodujes v tej nizsej triede, ani jeden z tych sedanov Ti v zakladnej vybave, ktorej ceny tu boli spominane, neponukne tolko komfortu... ten spominany luxus by som hladal az tam, lebo najma bavoraky sa teraz dost predavaju takmer bez vybavy, za ktoru si musis este pekne priplatit, ale vo vyssej triede uz mas niektore prvky jej sucastou...
k vyberu motoru - na Tvoj najazd samozrejme naftu...
co sa tyka spominanej velkosti - dalsi argument, preco volit vyssiu triedu... tie auta su male vsetky, kaslat na tabulkove rozmery, musis v tom sediet, aby si zistil, ci Ti vyhovuje napr. sirka a tvar stredoveho panela alebo vzdialenost posedu od dveri... subjektivne mi najvacsi prisiel ten mercedes aj ked v tabulke je posledny... 3er a a4 su na tej istej urovni, v 3er je trosku sirsi stredovy panel...
servis tychto vozidiel bude dovolim si povedat na vlas rovnaky, pri passate nepatrne nizsi...
k vyberu motoru - na Tvoj najazd samozrejme naftu...
co sa tyka spominanej velkosti - dalsi argument, preco volit vyssiu triedu... tie auta su male vsetky, kaslat na tabulkove rozmery, musis v tom sediet, aby si zistil, ci Ti vyhovuje napr. sirka a tvar stredoveho panela alebo vzdialenost posedu od dveri... subjektivne mi najvacsi prisiel ten mercedes aj ked v tabulke je posledny... 3er a a4 su na tej istej urovni, v 3er je trosku sirsi stredovy panel...
servis tychto vozidiel bude dovolim si povedat na vlas rovnaky, pri passate nepatrne nizsi...
hm, to audiny a merkle nie su?Header napísal:BMW je kapitola sama o sebe.... sú kvalitné, luxusné, rýchle, pekné....
Dakujem za odpovede. Takze ono je to tak, prave nad tymi tromi uvazujem, ze kupime take rocne. Lenze jednak stale niesme rozhodnuti ci ist do takeho rocneho auta, kedze niekedy este davno, ked sme kupili ojazdenu Skodovku 120, 130 atd. tak vzdy sa do nej dalo strasne vela penazi, lebo furt bolo daco. Teraz mame octaviu uz 9 rokov, ktoru sme kupili uplne novu a ta pekne krasne bez nejakeho problemu s niecim, akurat sucasti, ktore sa optrebuju. Takze stale nad tym uvazujeme, lebo nemame velmi dobru skusenost s ojazdenymi autami, co by ste odporucili vy? Ono bude zalezat aj od financnej situacie, radsej by som volil uplne nove, ale hovorim priklanam sa aj k takemu rocnemu autu, lenze niesom rozhodnuty. Uvazovali sme este aj nad novou octaviou, mozno aj RS, kedze ten 2,0TDI(tusim 140konovy), co sa dava do klasickych octavii tak vraj nieje velmi spolahlivy a je dost problemovy, viete mi aj k tomu nieco povedat? No a taka nova octavka by vysla na takych max 25000€ zalezi od toho ci RS alebo nie.
ratzinger: ale samozrejme ze su.. ja som pisal skorej o tych cenach....ze pri Audi mas v podstate zasluhou VW group o nieco priaznivejsie ceny ako napr pri automobilkach, ktore su sučastou menej silnych koncernov
a o MB som nepisal...ten je snad v kazdom vybere vzdy ta najdrahsia volba
a o MB som nepisal...ten je snad v kazdom vybere vzdy ta najdrahsia volba
-
Vitaaa
Expert
speedy ak to nemusi byt vylucne nove auto, nad octaviou RS by som sa s rozpoctom 25-30K eur nevzrusoval vobec. a to ani keby som kupoval auto uplne funglac. precízny výber ročného ojazdeného auta ako MB C, bmw 3 atd. je určite výhodnejší. za ten istý alebo troška vačší peniaz máš oveľa viac AUTA. ak to musí byť fungláč tak velmi sympatické a vyspelé auto je Insignia, accord. a pozrel by som sa na zubok aj lagune (su na ne vyborne ceny).