Dobry den!
1. Ryanair - Ideme teraz na vikend do Anglicka, samozrejme Ryanairom a nastal takyto problem. Kupoval som letenky este niekedy pred 2 mesiacmi, ide nas 7 tak to sa dalo cakat, ze sa neco "doondi". Jeden chalan nemoze ist a tak si zohnal nahradu. Samozrejme, zmena mena na letenke stala 110 EUR, urobil som ju este minuly tyzden. Vsetko v pohode az do dnesneho rana, ked mi tie irske ku*vy stiahli dalsich 230 EUR za nic (ze je to Ryanair som zistil cez IB). Na mail mi nedosiel ziadny vypis o dalsom "paymente". Nema nahodou niekto s tym podobnu skusenost, resp. neviete mi niekto podat rozumne vysvetlenie?
2. Virgin trains - Samozrejme, mame kupene listky na vlak z Londyna do L'poolu a naspat z Manchestru do Londyna. Samozrejme, na listkoch su tiez mena a v zmluve sa pise, ze sa musia zhodovat s tymi na ID. Chcem sa spytat, ci sa to prilis kontroluje, resp. ci bude problem, ked nebude sediet jedno meno zo 7 pasazierov. Kupoval som typ listku Advanced - mam taky dojem, ze s nim sa neda nic menit. S Virgin trains nemam ziadne skusenosti doposial, tak by som Vas poprosil o radu.
Dakujem!
Ryanair problem s platbou + Virgin train
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ryanair problem s platbou + Virgin train
1. Prečo to riešiš tu na fóre a nezavoláš priamo do bratislavskej pobočky? Dá sa s nimi dohovoriť aj po slovensky, pochybujem, že by ti niekto tuná, kto do situácie nevidí, vedel vysvetliť, že za čo ti tie peniaze vlastne stiahli. Pekne dvihni telefón a volaj, priprav si číslo transakcie (pokiaľ na výpise z účtu nejaké je, prípadne názov danej transakcie), blok za zmenu mena a vyspovedaj ich, že o čo ide. Len tak bez príčiny ti nemôže nik sťahovať peniaze z účtu, nie bez tvojho schválenia.
2. Ja osobne som ešte nezažil, že by som mal na lístku svoje meno, hoci lístky často kupujem cez Internet a s poriadnym predstihom. Na druhej strane - neviem o tom, že by mal sprievodca právo pýtať ťa nejaký doklad o totožnosti, nie je to predsa policajt, ale pracovník súkromnej železničnej spoločnosti. Prinajhoršom sa zahráte na hlúpych, veď pôjde o jeden lístok. Ak nie, tak si pozri ceny eastcoast, tí sú najlacnejší a keď si to kúpiš v predstihu, tak možno ešte lacnejšie, ako Virgin.
2. Ja osobne som ešte nezažil, že by som mal na lístku svoje meno, hoci lístky často kupujem cez Internet a s poriadnym predstihom. Na druhej strane - neviem o tom, že by mal sprievodca právo pýtať ťa nejaký doklad o totožnosti, nie je to predsa policajt, ale pracovník súkromnej železničnej spoločnosti. Prinajhoršom sa zahráte na hlúpych, veď pôjde o jeden lístok. Ak nie, tak si pozri ceny eastcoast, tí sú najlacnejší a keď si to kúpiš v predstihu, tak možno ešte lacnejšie, ako Virgin.