Galusky vs plášť

O športe...
PsychoS
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Galusky vs plášť

Príspevok od používateľa PsychoS »

Nebudem zakladat novu temu kedze tato je tomu trocha podobna. Za posledny cas a serii defektov uz mi dosla trpezlivost. Rad by som presiel na bezdusove gumy. Ma stym niekto skusenosti? Uvitam kazdu dobru radu. A dufam ze je to v dobrej teme.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

gogo956: K cestnej cyklistike nepochybne patria nohavice s vlozkou a tiez rukavice. Ak ich mas, tak je jazda podstatne makksia. Samozrejme, ze to nie je mozne porovnavat s odpruzenym bicyklom, uz len z toho dovodu, ze cestne kolesa byvaju nafukane na 8-10 bar, navyse nemas ziadne pruzenie. Na cestom bicykli nejdes jazdit, ak vidis, ze prsi, ale to zrejme nejdes ani na horskom a pokial ta chyti dazd, tak ides v zatackach opatrnejsie a celkovo prisposobujes jazdu podla potrieb a podla stavu vozovky a pocasia - je to rovnaky princip ako na jazde autom, tiez nejdes za silneho dazda 180km/h po dialnici alebo nejdes 90km/h mimo mesta na zasnezenej a zladovatelej ceste. A dovolim si povedat, ze horsky bicykel pri jazde v lese, v terene a pri kamenoch ci korenoch stromu podstatne viacej natrapi ogranizmus a vyklepe cloveka, ako jazdna na cestom bicykli.

PsychoS: Skusenosti s tym nemam, kamarat ich mal, ale ani neviem ci to chvalil alebo nie, pretoze pokial sa mi zda, tak sa vratil spat k normalnym. Na internete urcite najdes plno diskusii na tuto temu, takze nebude problem najst si skusenosti, plusy a minusy...
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

Plne suhlasim s hojkom len som to nevedel slusne napisat tak preto som sa radsej nevyjadril. Jazdil som aj na horskom, ale uz viac ako 4 roky jazdim len na cestnom a ovela viacej mi to vyhovuje. A zeby sme mali slasie nohy? No neviem neviem. Ak sa nemylim, tak na horskom mas minimalne o par lahsich prevodov viac ako na cestaku a pri jazde do kopca som najlahsi prevod pouzil len par krat
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

triple: To vsetko zalezi od kombinacie prevodniku a kazety. Ja mam teraz 39-25, ale planujem to vymenit za vacsie, zrejme vezmem kazetu 27/28 zubov, resp. 32 zubov. Problem je, ze je ich problematickejsie zohnat a 28 a 32 zubove robi BBB. V tomto pripade si dovolim tvrdit, ze 39-32 sa hravo vyrovna lahuckym horskym prevodom, nehovoriac napriklad o kombinacii 34-32, ktoru pouzil Alberto Condator na Gire v tomto roku v stupani na Zoncolan.
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

Tak to je uplne bez debaty :)
biker201
Novice
Novice

Príspevok od používateľa biker201 »

Zdravim. Predtym, ako si si zalozil novu dusu do plastu, skontroloval si si plast, ci v nom nieje daco zapichnute? Prejdi ho z vnutornej strany po celom obvode prstami a ak tam bude neaky trn, alebo co, tak ho vytiahni. A kontroluj si takto plast po KAZDOM DEFEKTE!!! :-)

No a co sa tyka galusky vs. plaste: Jazdil som plaste a teraz som presiel na galusky. Je to neporovnatelne lepsia jazda, pri defekte staci zalepit sekundovym lepidlom a naliat tufo tmel a galuska je ,,ako nova" . Uz NIKDY nechcem plaste...
kemos
Novice
Novice

Príspevok od používateľa kemos »

TUFO galusky su najlepsie,mam stym dobre skusenosti rocne odjazdim 15000 km
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

OT: 15000km? nie je to nejak vela...to ked vezmem ze od marca do septembra (vratane) kazdy den za kazdeho pocasia odjazdit 70km
Sagan je tvoj lenivejsi brat?
Napísať odpoveď