Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
aruN
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa aruN »

Caute, necital som vacsinu tejto temy, ale chcem sa opytat, ci je podla Vas mozne nejako (humanne) riesit romsky problem na Slovensku.

Nejak extra sa tomu nevenujem, ale pred par dnami sme s kamaratmi preberali ako daleko moze tento problem zajst v buducnosti.

Dakujem
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

aruN,
2-3 strany dozadu som to jasne písal.... nemienim sa stále dookola opakovať....

javatar,
sa mi zdá, že v tom zákone, máš trochu chaos, ale nebudem OT, takže to doriešim cez SS....
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Sice nie priamo zo SVK... ale oplati sa pozriet.

hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Článoček, s ktorým určite nebude súhlasiť.

http://www.denikreferendum.cz/clanek/11 ... izpusobivi
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Len aby sme si nemysleli, že s cigánmi sú problémy iba u nás, prípadne, že ich diskriminujeme http://www.sme.sk/c/6073918/bulhari-zur ... fiana.html
hughito
Redeemer
Redeemer

No, to je trochu iný prípad, ale inak sa stotožňujem s konaním ľudu. Takto isto by sa mohlo zasiahnuť aj voči politikom, napr. zapáliť parlament, drahé autá a vily politikov, ako demonštráciu toho, že už máme dosť klamania, kradnutia a podvádzania.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

A aby toho nebolo náhodou málo, tak idiot Raši zo SMER s.r.o. si zasa otvoril chlebáreň a to znovu na úrovni http://korzar.sme.sk/c/6073785/rasi-chc ... ka-ix.html
hughito
Redeemer
Redeemer

http://korzar.sme.sk/c/5952486/nezamest ... ytili.html

Paráda, spraví sa správna vec a ešte sa aj zamestnajú ľudia - aj cigáni. Dúfam, že to rozšíria.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

WOW, dnes sa to totálne pretrhlo http://korzar.sme.sk/c/6072026/viac-ako ... ulicu.html Hurá, konečne. Home, sweet home, už dávno toto mali spraviť a strhnúť aj ďalšie bytovky dole, aby cigáni neotravovali všade návštevníkov nemocnice, ktorá je hneď vedľa. Ale fakt ma už irituje spôsob, akým SME vykresľuje tieto udalosti, z cigánov znovu spravili obete "naskytol sa strašný pohľad", "vyhodili ľudí na ulicu, pričom si vzali iba to, čo mohli" (či čo), "zažili šok" a podobné zveličovania. Hajzli akýsi, tendencia ako sviňa.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

problem nie je s Romami ako takymi ako s Romami zijucimi v osadach. V drvivej vecsine pripadov su uplne nevzdelany, nemaju zakladne hygienicke a kulturne navyky o pracovnych ani nehovoriac. Takychto ludi nikto nezamestna, alebo aj ked tak oni rychlo o pracu stratia zaujem. Urcite ze su aj vynimky alebo vo vseobecnosti je to takto a tento problem bude iba narastat az skonci pre Slovensko
velmi zle. Vidno je to dobre na CR kde uz teraz je minimalne do stovky roznych ghett kde su vystahovavany romovia z celej republiky a nasledne sa tieto lokality stavaju vlastnym statom v state
kde policia nema pravomoci a kazdy si robi co chce. Uz teraz chodi policia do osad iba ked sa uz naozaj ze inak neda a sami sa boja, kazdu chvilu im tam sklo na aute roztlcu, kamene po nich hadzu a teraz sa predstavte ked ich bude niekolko nasobne viacej- co je buducnost.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

seth82 napísal:WOW, dnes sa to totálne pretrhlo http://korzar.sme.sk/c/6072026/viac-ako ... ulicu.html Hurá, konečne. Home, sweet home, už dávno toto mali spraviť a strhnúť aj ďalšie bytovky dole, aby cigáni neotravovali všade návštevníkov nemocnice, ktorá je hneď vedľa. Ale fakt ma už irituje spôsob, akým SME vykresľuje tieto udalosti, z cigánov znovu spravili obete "naskytol sa strašný pohľad", "vyhodili ľudí na ulicu, pričom si vzali iba to, čo mohli" (či čo), "zažili šok" a podobné zveličovania. Hajzli akýsi, tendencia ako sviňa.
". Firme, ktorá byty vypratávala, sa naskytol príšerný pohľad. V niektorých bytoch boli koterce so psami, drevárne a kopy smradľavého odpadu." citaj trochu s porozumenim :D
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ja čítam s porozumením a ty zasa pochop, že SME svoje články pravidelne upravuje :) Dal by som krk na to, že tá veta tam predtým nebola, pretože slovo "koterce" by mi určite udrelo do očí tak, ako to spravilo teraz, keďže neviem, čo to znamená...To však nič nemení na fakte, že články o cigánoch na SME sú písané furt tendenčne, hlavne od autorky Miriam Szillayovej, či ako sa to píše.

//nekonšpirujem. stačí si niekedy prečítať reakcie v diskusiách, keď niekto reaguje na niečo a následne na to je podráždená reakcia, že kde to v článku našiel. No - našiel, ale v inom čase, SME totiž svoje články často upravuje a to aj bez toho, aby tam hore bolo vysvietené "správa je aktualizovaná". A čo sa týka SME a ich postoju k cigánom, tam už vôbec konšpirovať nemusím, to priam až kričí. Prečítaj si posledný komentár od Morvaya, to je teda len drúk http://komentare.sme.sk/c/6075470/slusn ... ciach.html Marginalizuje cigánsku problematiku spôsobom "prečo sa preboha zamýšľate nad nejakými cigánmi, keď politici nás okrádajú pravidelne".
hughito
Redeemer
Redeemer

Seth konšpiruje. :lol:

Keď som to čítal, tak tie koterce tam boli, dokonca v tom akomsi pod-nadpise. :)
2todayy2
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa 2todayy2 »

Vacsina ciganov pracuje ale to je v tom ze ked vidite bieleho nepracovat poviete lenivec ked vidite robit to iste cierneho tak poviede cigan a blabla oni su taky atd a v tom tkvie cely problem.Ja som na urade prace pre nezamestnanych a vidim,ze je tam drviva vacsina bielych co poberaju socialne davky a nerobia.Ked ma uz srali rasisticke spravy zacal som si ciarkovat kriminalitu v spravach a vyslo mi 150 zlocinov a z toho 140 spachali biely a 10 cigani,co aj percentualne sedi ze viac kriminality pachaju biely.Ale myslim si ze ani jedna rasa nepacha viac kriminality pretoze ciny robia jednotlivci a nie skupiny,nemoze jeden clovek alebo rodina alebo jedna partia kriminalnikov hovorit za celu svoju rasy ludia su jednotlivci a nie skupiny.A tak ich treba vnimat.Poznam bielych ktory nepracuju a zivia sa kradezami a to mam hovorit ze vsetci biely su taky?Dalsia vec je ze najvyssia kriminalita na svete je vo Finsku Irsku a v severnych statoch a co sa tyka krajov tak je to v Bratislave co je zaujimave ked tam je najmenej ciganov.Akoze trocha spravodlivosti.Tak to uz byva najvacsia kur. bude kricat na vsetkych naokolo ze su kur. aby to zakryla preto biely tak radi hadzu svoje zlociny na inych.V Nemecku jednu dedinu kompletne ovladli neonacisti a zrazu tam stupla nezamestnanost nehorazne a neprejde den ked by este zbytok normalnych ludi co tam ostali nemuseli volat policiu.Aj ked podla statistik je europa najzlocinnejsim kontinentom a co sa tyka historie tak biely rasa napachala najviac zlocinov aj tak nemozem povedat ze je to o rase pretoze vsetky tie ciny pachaju jednotlivci preco ked su zlocinci biely tak ich oznacime zlocinci a ked su cierny tak ich oznacime cigani potom jasne ze sa rasizmu u nas tak dari.To iste robia romovia naopak a preto je medzi nimi tiez vela rasistov proti bielym,tiez casto hovoria ze biely kradnu a smrdia viem to mam romov kamaratov a dlho som si musel ziskavat ich dôveru.Ale je aj medzi nimi vela ludi ktory rasu vobec neriesia a neriesili aj medzi bielymi a tí su tí najrozumnejsi takze by sa rasisti mali spamatat ci uz raistsi voci ciernym alebo voci bielym.

//autoeditácia príspevku (03 Okt 2011, 0:52)
Rasisti proste klamu ohladne kriminality,ked si precitam nezaujate statistiky narodov tak vychadzaju vysledky ze najvyssia kriminalita je vo Finsku Irsku Rusku a pod.,ale ked si uz precitam tendencne zamerane statistiky ohladne rasy tak tam klamu ze cierny pachaju viac kriminality lebo je to tendencne zamerane.Kde ti cierny pachaju taku kriminalitu,ked si precitam nezaujatu statistiku narodov tak mi totiz vidu uplne ine cisla.Pozrel som si statistiky nationmasters a tam su na prvych prieckach vacsinou europske staty africke su az potom aj ked je to zhruba vyrovnane.Taktiez preco je potom v bratislavskom kraji najviac kriminality ked je tam najmenej romov,to iste plati o Finsku je tam menej romov a ciernych ako na Slovensku tak preco je tam kriminalita vyssia ako hocikde inde?Pozrite sa do vaznic a uvidite tam vacsinu bielych.Amerika ma uz niekolko miest kde cernosi tvoria vacsinu a kriminalita je tam pomerne nizka.Tak to je zaujimave.Prave preto je robenie kriminality podla rasy velmi tendencna.Ludia musia pochopit ze rasy neexistuju.Su len ludia a kazdy je sam o sebe inej rasy,respektive iny.Medzi bielymi tak isto ako aj medzi ciernymi najdeme ludia aj zlych aj dobrych.Ciny pachaju jednotlivci nie rasa.Pozrite si statistiky nationmasters.To ze dnes najviac pachaju kriminalitu fini nemusi znaamenat ze to tak bude aj zajtra,pretoze v podstate statistiky su nahoda a vzdy moze vyjst ine cislo.Napriklad priemerny muz z Nigerie ma vysku 165 cm,to ale neznamena ze sa nemoze narodit v nigerii 2 metrovy clovek.Mimochodom tam su tiez najvyssie fini a najnizsie maju tusim ghanania s japoncami,ale ako som hovoril o nicom to nesvedci.Pokial viem tak najvyssi clovek na svete je japonec,alebo isteho casu bol neviem ci nezomrel tak aspon vidite ze statistiky su hluposti.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

tie zlociny: lol...ako vies ze ked sa napise, partia vyrastkov okradla babku, ze sa jedna o ciganov? si do hlbky skumal kazdy pripad, alebo cakal kym to v tv povedia?
a naozaj nie, v skandinavii nie je najvacsia kriminalita, irsko mozno, ale tu skandinaviu si dobre prestrelil...velke mesta budu mat vzdy najvacsiu kriminalitu, lebo je tam najviac ludi ;)

a prosimta pouzivaj enter, rob odstavce a postuduj nieco o nominative mnozneho cisla, neda sa to citat
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

todayy: teraz si overme tvoju teoriu v praxi.
Zaves si na krk fotak, na chrbat hod ruksak, do zadneho vrecka penazenku a do predneho mobil. Prejdi sa krizom cez sidl. Nad jazerom v Kosiciach (vraj je tam najvacsia vytrznost co sa tyka klasickych sidlisk v KE) o napr. 21:00 a o rovnakom case cez Lunik 9. Trufas si? Rovnako mozeme tento pokus aplikovat na Skandiavske staty a Slovensko. Vyber si hociake pristahovalecke gheto v Skandinavii a osadu na Slovensku.
Prepacte za preklepy, pisem z mobilu
tgeuder
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa tgeuder »

Vzdy musel byt pachatel zaznamenany na zabere alebo ukazany iba vtedy som si zadal ciarku.A na luniku nie je vysoka kriminalita najvysia kriminalita je na sidlisku Tahanovce co sa tyka Kosic takze radsej sa prejdem po Luniku ako po Tahanovciach.A vo Finsku by som si teda netrufal moc chodit ked tam pripada na 1000 obyvatelov 127 zlocinov to je viac ako 10% a to nie je v nijakom inom state take vysoke.Pozri si nationmasters a uvidis statisticku kriminalitu roznych statov.Alebo sa pozri do vaznic a uvidis ze tam sedi vacsina bielych.A co taky irsky limerick.Viem ze biely co vyrasta medzi bielymi je k ciernym nedovercivy a cierny co vyrasta medzi ciernymi je nedovercivy k bielym je to prirodzene.Ale v skutocnosti tie rozdiely neexistuju.Samozrejem ze aj medzi bielymi a ciernymi sa najdu rasisti aj nerasisti ktory to neriesia a su bud nedovercivy ku vsetkym alebo dovercivy ku vsetkym.Proste doveru si ma clovek ziskat casom.Ja som si tiez medzi svojimi ciganskymi kamaratmi dlho ziskaval doveru.Mysleli ze som zlodej a podobne lebo ze som biely gadzo,ale casom sa ukazalo ze su to v pohode ludia ked si na mna zvykli.

//autoeditácia príspevku (03 Okt 2011, 17:23)
Ked v nigerii je cca 98% ludi ciernych a vo finsku cca 98% ludi bielych,tak preco je vo Finsku vyssia kriminalita?

//autoeditácia príspevku (03 Okt 2011, 17:25)
Zabudol som si nick to som pisal ja 2todayy2 som ten isty
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Že ty budeš z ĽPR alebo AI.
Samozrejme že na luníku nie je vysoká kriminalita, keď sa tam nemá na čom páchať, keď tam nič okrem zdevastovaných bytoviek nie je (+ miestny urad a sa mi zdá že niejaká škôlka či čo). Ale tie bytovky odpad a bordel hovoria za všetko. :)
(už skoro 19 rokov žijem v KE, no ani raz som tam nebol, viem prečo, košičania vedia tiež, ak si tak veríš tak tam choď večer a nezabudni fotoreport).

A čo sa týka nejakej Nigerie, táto téma nie je o černochoch (rase), ale o rómoch (etnikum), rieši sa tu kriminalita rómskeho etnika, nie kriminalita černošskej rasy. Chápeme sa? Tvoje príspevky sú tým pádom scestné.

A ak chceš v tejto téme diskutovať normálne, tak prestaň sa oháňať smiešnou štatistickou stránkou (o ktorej mimochodom prvý krát počujem), používaj normálnu argumenáciu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Počkať počkať, prečo si nereagoval doteraz, keď tu x-ľudí práve štatistické argumenty používalo ?

Nezastávam sa súdruha nado mnou, nemám vedomosti o takých štatistikách, ale pokiaľ má relevantné zdroje tak neviem kde je chyba.
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Co sa tyka kriminality vo finsku: nepozeral som ziadne statistiky, toto je moj sukromnu nazor. Povedal by som, ze statistika sa tyka objasnenych pripadov a Finsko je rozvinuta krajina a aj objasnenost je tam urcite dost vysoka. Co sa tyka etnickeho zlozenia drviva vacsina je tam bielych popripade pristahovani turkovia a podobni, takze tam nema aky rom pachat trestnu cinnost.
Co sa tyka Nigerie, je to krajina 3. sveta ktora je na tom dost zle, klasicke zlociny sa tam ani velmi neriesia

Jo este som zabudol, jasne ze celkovo romovia pachaju menej trestnu cinnost. Zober si ze mas dedinu, 1050 obyvatelov, 1000 slovakov a 50 romov, za rok spacha 50 romov po 1 trestny cin a 100 slovakov po 1 trestny cin. Romovia maju 100% kriminalitu a slovaci len 10% a pritom slovaci spachali 2x tolko trestnych cinov.
Napísať odpoveď