How to: Svadba
How to: Svadba
čauko, o týždeň idem na svatbu a kedže som úplný troll v týchto veciach chcem sa opýtať pár vecí...
je to moja prvá svatba, žení sa bratranec, s ktorým som tak 2-3x do roka...
- čo sa na takej svatbe robí ?
- čo by som mal spraviť ja? pripiť si s ním alebo tancovať s nevestou ? fakt neviem...
- čo by som nemal robiť ?
- prípadne čo by som mal skúsiť spraviť
- ako sa správať, načo nereagovať a daké tipy.
proste nechcem tam byť ako kkt a len sedieť za stolom a napchávať sa, prípadne sa tam opiť a robiť hambu.
cením si každú odpoveď.
je to moja prvá svatba, žení sa bratranec, s ktorým som tak 2-3x do roka...
- čo sa na takej svatbe robí ?
- čo by som mal spraviť ja? pripiť si s ním alebo tancovať s nevestou ? fakt neviem...
- čo by som nemal robiť ?
- prípadne čo by som mal skúsiť spraviť
- ako sa správať, načo nereagovať a daké tipy.
proste nechcem tam byť ako kkt a len sedieť za stolom a napchávať sa, prípadne sa tam opiť a robiť hambu.
cením si každú odpoveď.
Re: How to: Svatba
Papa sa, rozprava a tancuje. Ak tam je dost ludi co poznas, tak sa budes mat s kym porozpravat. Hlavne to neprezen s alkoholom.
Vela stastia
Vela stastia
Rob to co ostatni hostia v tvojom veku. Ak si iba host a nemas dane ziadne ulohy (nejake vtipne sucasti programu, flaskovy tanec, atd), tak sa mozes bavit s kym chces a kolko chces. Po prvom tanci novomanzelov uz mozes tancovat aj s nevestou. Okolo polnoci by mal prist tzv. redovy tanec, kedy kazdy zatancuje s nevestou a potom prispeje mladomanzelom nejakou sumou, ci das 5 alebo 50€ je jedno.
PS: zober aj nejaku kyticu, tu das neveste hned po obrade ked budete opustat salu/kostol.
PS: zober aj nejaku kyticu, tu das neveste hned po obrade ked budete opustat salu/kostol.
-
javatar
Hardcore addict
a dost papaj a prijmaj dost nealkoholickych napojov - je tu totiz realna hrozba ze sa tam utvori parta ludi ktora si rada vypije a ty budes uprostred a na svadbe je dost dolezite udrzat sa na uzde 
Presne tak. V podstate je to posedenie, kde sa trochu viac tancuje.
Základ je veľa jesť, aby hostiteľ bol spokojný, navyše je tam pokope dosť dobrôt, tak by bola škoda to nevyužiť. Potom pi čo ti chutí, ale zase len jeden druh alkoholu celý večer, aby si sa nesťal pod obraz boží. Potom raz povykrúcaš nevestu, neboj, to budeš vidieť kedy.
A ver mi nie je nič horšie ako napitý lazník s vykásanou košeľou predvádzajúci variácie na Let's Dance. Tomu sa hovorí predviesť sa pred rodinou.
Základ je veľa jesť, aby hostiteľ bol spokojný, navyše je tam pokope dosť dobrôt, tak by bola škoda to nevyužiť. Potom pi čo ti chutí, ale zase len jeden druh alkoholu celý večer, aby si sa nesťal pod obraz boží. Potom raz povykrúcaš nevestu, neboj, to budeš vidieť kedy.
A ver mi nie je nič horšie ako napitý lazník s vykásanou košeľou predvádzajúci variácie na Let's Dance. Tomu sa hovorí predviesť sa pred rodinou.
je, pije, tancujeForsaken napísal: - čo sa na takej svatbe robí ?
pripiť - áno, tancovať - ánoForsaken napísal: - čo by som mal spraviť ja? pripiť si s ním alebo tancovať s nevestou ? fakt neviem...
snažiť sa pretiahnuť nevestuForsaken napísal: - čo by som nemal robiť ?
snažiť sa pretiahnuť družičkuForsaken napísal: - prípadne čo by som mal skúsiť spraviť
nenechaj sa opiť, nenechaj sa vyprovokovať do bitkyForsaken napísal: - ako sa správať, načo nereagovať a daké tipy.
takže sprav niečo medzi tým.Forsaken napísal: proste nechcem tam byť ako kkt a len sedieť za stolom a napchávať sa, prípadne sa tam opiť a robiť hambu.
-
Silmer
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ono to je Svadba a nie svatba 
tancovať neviem resp. sa to nedá nazvať tancom, čiže to robiť asi nebudem... píšete že môžem, čiže to nieje povinnosť, resp. slušnosť ?
ako som spomínal je to bratranec čo sa vidíme 3-4x do roka, čiže tam moc poznať ľudí nebudem, jedine babku, sestru atď
ďalej neviem, či tam budú ľudia v mojom veku a hlavne koľko ich bude..
chlastať to je jasné že to bude kalamita, lebo naša rodinka je v tomto funny, a pozerať sa triezvy na opitých sa mi asi páčiť nebude...
ako som spomínal je to bratranec čo sa vidíme 3-4x do roka, čiže tam moc poznať ľudí nebudem, jedine babku, sestru atď
ďalej neviem, či tam budú ľudia v mojom veku a hlavne koľko ich bude..
chlastať to je jasné že to bude kalamita, lebo naša rodinka je v tomto funny, a pozerať sa triezvy na opitých sa mi asi páčiť nebude...
Nikto od teba nebude očakávať nejaké vrcholné tanečné čísla. Na svatbe sa tancuje pre zábavu a nie pre estetiku pohybov, či vieš alebo nevieš tancovať tam nehrá žiadnu rolu. Taktiež nevadí, že tam nepoznáš veľa ľudí, nie je ťažké sa s niekým zoznámiť. Proste sa snaž len dobre zabávať a neopiť sa, to je v podstate všetko, čo sa od teba očakáva.
Len kyticu nie, najhorsie co moze byt...pride sto ludi, sto ludi jej da kvety, a ona ich tak necha v kostole, lebo domov si to nebude mat kde strcit...GothaR napísal:Rob to co ostatni hostia v tvojom veku. Ak si iba host a nemas dane ziadne ulohy (nejake vtipne sucasti programu, flaskovy tanec, atd), tak sa mozes bavit s kym chces a kolko chces. Po prvom tanci novomanzelov uz mozes tancovat aj s nevestou. Okolo polnoci by mal prist tzv. redovy tanec, kedy kazdy zatancuje s nevestou a potom prispeje mladomanzelom nejakou sumou, ci das 5 alebo 50€ je jedno.
-
jin
VIP
Re: How to: Svadba
Čo sa na svadbe robí? Tvojou úlohou bude sedieť, piť, jesť a zabávať sa. Či už tancom, alebo konverzáciou s ľuďmi čo poznáš, alebo spoznáš. Na svadbách sa robieva aj program, zväčša do pólnoci, aby ľudia boli ešte triezvi pri krájaní torty
Predtým / potom býva ešte rédový tanec, kde sa za poplatok tancuje s nevestou a po tanci dostaneš poldeco. To je prakticky tak jediné, čo by sa Ťa mohlo týkať. Tancovať s nevestou môžeš - nemusíš, no určite od Teba nebude nikto čakať let's dance výkony - pohupovanie zboka-nabok stačí.
S alkoholom musíš poznať svoju mieru sám. Čo sa týka kytice, Lub0$ mal dobrý nápad, aj my sme mali po svadbe kvetov jak nasratých. Fľaška pre ženícha v nejakej ozdobnej taške bude fajn
S alkoholom musíš poznať svoju mieru sám. Čo sa týka kytice, Lub0$ mal dobrý nápad, aj my sme mali po svadbe kvetov jak nasratých. Fľaška pre ženícha v nejakej ozdobnej taške bude fajn
-
audiotrack
VIP
Ja som skôr tou otázkou "čo sa robí" pochopil svadbu ako obrad v kostole, lebo oslava.. predsa len, tam ani nie je čo poradiť. Tak keď nikto nepovedal čo v kostole (iba GothaR naznačil predávanie daru po obrade) tak by som ešte doplnil že najlepšia stratégia je riadiť sa davom. Keď sa dav postaví, treba sa postaviť. Keď sa prežehnávate, treba spolupracovať. Ak si veriaci a vieš tieto veci pred ktorou časťou sa treba prežehnať a podobne tak to máš jednoduchšie. Miesto si vyberaj tak vhodne, aby si nebol v prvej rade (tam sa očakávajú rodičia a najbližšia rodina) ani vzadu (tam sa očakávajú priatelia). Ty si s ním rodina, tak si sadni do nejakej druhej-tretej rady podľa toho koľko ľudí bude. Ešte pred samotným obradom sa zvykne fotiť. Nič nepokazíš ak prídeš za nevestou a ženíchom či si nespravíte spoločnú foto. Po obrade sa väčšinou už ide na zábavu takže moc času na fotenie nebýva. A na konci, pri odovzdávaní kytice nezabudni zagratulovať, zalichotiť a popriať všetko dobré do spoločného života
-
javatar
Hardcore addict
to sa vola sobasaudiotrack napísal:Ja som skôr tou otázkou "čo sa robí" pochopil svadbu ako obrad v kostole
mne zase pri prvom precitani nazvu temy napadlo ze sa jedna o navod ako sa ozenit
//edit: tak to uz neviem, vzdy som sa stretol s oddelenym vyznamom slov svadba a sobas ale kedze to suvisi mozes mat pravdu ty
-
audiotrack
VIP
svadba = sobáš + oslava
ni?
ni?
Keď sa bude tancovať tak tancuj, keď sa nebude, tak netancuj. Správaj sa prirodzene, mladomanželia na teba aj tak nebudú mať extra veľa času (fotenie + nejaké tradície čo sa robia na svadbe, každý sa s nimi bude chcieť rozprávať atď.) Prípadne sa môžeš zapojiť do únosu nevesty 
hm, toto VEĽMI SILNO odporúčam najprv prediskutovať s ženíchom a nevestou. lebo ich môžeš riadne nas*ať.energy00 napísal:Prípadne sa môžeš zapojiť do únosu nevesty
skús sa spýtať bratranca, aké zvyky sa budú dodržiavať (nech vieš, na čo sa pripraviť), lebo napr. u nás tu v okolí je zvykom po odčepčení po polnoci, že sa urobí kruh (ľudia sa pochytajú za ruky do kruhu) a v strede je ženích a nevesta a striedajú sa im partneri rôzni. (ale nedávajú sa žiadne peniaze vtedy). ale tam si môžeš ísť zatancovať s nevestou (väčšinou polka či valčík) ale ani nemusíš.
dakde býva šatkový tanec (tuším tam je, že za nejaký poplatok môžeš pobozkať nevestu)
u sestry starejší mal aj takú pesničku, kde sa spievalo o mesiacoch narodenia a keď sa povedal napr. "kto sa v novembri narodil, povstaň...!, tak narodení v novembri sa postavili s pohárom, tak vo vzduchu si štrngli a vypili pohár do dna (tak potom bacha, aby si ho nemal priveľmi plný)
Prípadne tu som našla ďalšie hry, ktoré bývajú na svadbe, tak si môžeš prečítať http://www.alinka.sk/c/svadobne-hry-686.html
Ale dobré je spýtať sa buď toho bratranca alebo inej rodiny, že či nevedia, čo tam takého bude.
Inak tancovať môžeš, nemusíš. Hlavne, ak budeš potom odchádzať, nezabudni sa s mladomanželmi rozlúčiť
dakde býva šatkový tanec (tuším tam je, že za nejaký poplatok môžeš pobozkať nevestu)
u sestry starejší mal aj takú pesničku, kde sa spievalo o mesiacoch narodenia a keď sa povedal napr. "kto sa v novembri narodil, povstaň...!, tak narodení v novembri sa postavili s pohárom, tak vo vzduchu si štrngli a vypili pohár do dna (tak potom bacha, aby si ho nemal priveľmi plný)
Prípadne tu som našla ďalšie hry, ktoré bývajú na svadbe, tak si môžeš prečítať http://www.alinka.sk/c/svadobne-hry-686.html
Ale dobré je spýtať sa buď toho bratranca alebo inej rodiny, že či nevedia, čo tam takého bude.
Inak tancovať môžeš, nemusíš. Hlavne, ak budeš potom odchádzať, nezabudni sa s mladomanželmi rozlúčiť
-
p4ra
Redeemer
silmarill, to s tou druzickou si zabil.
.
preboha buď spontánny, a bude všetko ok
trochu sa napi (nie opi, tj rozdiel) a pôjde to samo