Smerovanie CPU chladica?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
skazenec
Novice
Novice

Smerovanie CPU chladica?

Príspevok od používateľa skazenec »

Zdravim,

mam taky problem. Prave si skladam pocitac a neviem, ktorym smerom mam nasmerovat moj CPU chladic na AMD.
Zatial to mam rozostavane takto http://imageshack.us/g/839/imag0210v.jpg/. Dopredu na spodok som dal 120x120mm vetrak, ktory vhana vzduch dovnutra. Problem nastal, ked som instaloval dokupeny CPU chladic. Drziaky na dosku su tak nadstavene, aby CPU ventilator fukal teply vzduch bud do zdroja alebo smerom na graficku kartu. Otazka je, ktorym smerom mam dat tento CPU vetrak fukat? momentalne ho mam smerom an grafiku, ako je vidno na fotkach. V predajni mi hovorili, ze ma fukat smerom do zdroja, ktory ten vzduch vyvadza von, ale otec, ktory robi s pocitacmi dost dlho mi zase hovoril,ze teply vzduch nemoze fukat do zdroja, pretoze potom bude zdroj stale bezat na plny vykon, takze ktorym smerom mam nasmerovat CPU chladic? mam este dokupene dva 80x80mm ventilatoriky a tie mam umeistnit ktorym smerom v zavislosti k CPU chladicu? tieto male ventilatoriky sa daju pripevnit dozadu pod zdroj a na bocny plech krabice, ale otazka je, ako ich mam teda nasmerovat v zavislosti k CPU chladicu a ktorym smerom mam namontovat CPU chladic? ocenim uzitocnu radu od niekoho, kto vie, aky mam problem :)
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Smerovanie CPU chladica?

Príspevok od používateľa Sapo »

Nemá to byť ani ku zdroju ani ku grafike. Má to byť s prava do ľava, čiže otočené o 90°. Nemôžeš ten držiak odmontovať a namontovať o 90° otočené ? (nie som si istý či sa to dá, nikdy som to neskúšal)
Ak sa to nedá, tak by som to otočil skôr smerom ku zdroju, pretože zdroj nasáva vzduch z PC a vyfukuje ho von, tým pádom by sa chladič a zdroj "bili" medzi sebou. Dokúp si ventilátor do zadu, ten je oveľa dôležitejší ako vpredu.
skazenec
Novice
Novice

je to tak seriovo urobene, ze to ide len od zdroja alebo ku zdroju a ventilator do zadu kupeny mam do konca aj na bocnicu hned nad CPU, otazka je ako ich mam nasmerovat
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Zaujímavé. To bude asi doska robená na iné skrine. Na také, kde je zdroj dole. Ja by som to nasmeroval smerom ku zdroju. Keby to nasmeruje)s smerom na grafiku, tak by sa zas ohrievalo celé PCB grafiky, tým pádom aj celá grafika a to tiež nie je dobré.
skazenec
Novice
Novice

praveze vsetky dosky su robene s takymito smermi drziakov a vseobecne AMDcka su takto handicapovane, intely si mozes pootacat jak chces v tej doske :/
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Musis ho otocit opacne, tak ako pise Sapo. Teply vzdych treba vzdy smerovat hore a dozadu,
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ako myslíš AMD-čka handicapované? Všetci , ktorých poznám s AMD majú tie chladiče namontované normálne, sprava doľava,... Tebe to nedovoľuje chladič, a to už nieje problém AMD-čiek.
Napísať odpoveď