Pravicovy zlepenec 06/2010-03/2012

Diskusie na politické témy...
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Pravicovy zlepenec 2010-201x

Príspevok od používateľa seth82 »

Ak má niekto záujem a vie nemecky, tak si môže zajtra pozrieť diskusiu v dosť známej relácii na Das Erste, kde bude Sulík podobne s inými odborníkmi diskutovať o eurovale, určite to bude zaujímavé, žiadne lamy, žiadny Mikloš a Figeľ http://daserste.ndr.de/annewill/archiv/ ... te593.html Ináč fakt zaujímavé, že Sulík sa stal v poslednom čase v Nemecku a Rakúsku doslova mediálnou hviezdou, zrazu je Slovensko dôležité aj v politických otázkach.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tak Sulík takáto hviezda, doslova medzinárodná ? Inak odporúčam aj novú Lampu, je tam najprv klasika Mikloš vs Sulík a ptm štyria experti - dvaja za, dvaja proti. Zaujímavé.

Avšak všetky argumenty, ktoré som doteraz počul nezmenili môj názor. NIE eurovalu.
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

Lampu som videl ked ju vysielali a mna celkom zaujala aj ta cast o pomeroch v nasom sudnictve, ktora zacinala o 20tej. Potom sa clovek nemoze divit ze to funguje tak ako to funguje.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

tuti

a co tam je o tom nasom sudnictve, ze obalocky funguju, ruka ruku a tak?
- vsak to tak je na Svk vo vsetkych smeroch, je to iba jeden velky podvod na ludoch.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

http://www.sme.sk/c/6075513/sas-pripust ... roval.html LOL, tak toto je v píči. Vlastne ja už ani nemám slov na toto. To sa už nedá nikomu v ničom u nás veriť?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

pockal by som na to riesenie...
hughito
Redeemer
Redeemer

No som zvedavý s čím vyrukujú.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Jak vykrikovali pred voľbami Radičová s Miklošom, že neschvália podporu Grécku (vtedy bola tiež Radičová za hviezdu) a hen akí sú zrazu poslušní a prehovárajú aj svojich koaličných kamarátov... :lol:

Ja som za vzájomnú pomoc medzi štátmi. Ale tento systém - riešiť dlhy cudzích štátov ďalšími dlhmi, čo znamená, že sa dostaneme do podobných problémov je totálna hlúposť. A jediný, kto si zas bude mädliť ruky bude ten finančný parazit - banka.

Zaujímali by ma argumenty obhajcov tohto dlhového začarovaného kruhu - slaya, ktorý hovoril o normálnosti amerického dlhu a „konšpiratérom“ odporúčal tabletky, prípadne ešte niekto to tu obhajoval, že je to v pohode, myslim, že silmarill
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

neschválením eurovalu spravia z nás slovákov tých najvačších sedlákov európy.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tými sedlákmi sme aj bez neschválenia eurovalu. Nemôžu nám nič. Avšak po tom, čo začali momentálne vyhlasovať médiá o tom, že Kollár vraj oznámil, že dospeli k dohode, s ktorou súhlasí aj SAS (teda je možné, že euroval ratifikujú, ale do neho Slovensko odmietne dať čo i len cent), si začínam myslieť, že ho fakt schvália. Aj keď Sulík povedal, že také riešenie ako som ja spomenul, neexistuje. Zaujímavé je, že SAS je ticho aj na Facebooku, kde som sa ich na to priamo spýtal aj s odkazom na SME. Nikto nič.
sarinka363
Novice
Novice

Príspevok od používateľa sarinka363 »

Ja som toho presvedčenia, že euroval je bohužiaľ nutný a tak ma pod lampou skutočne presvedčil Mikloš, musím povedať, že Sulík pre mňa stratil všetku podporu. Silnejšie argumenty prišli práve od Mikloša, pretože vie o čom točí, kdežto v prípade Sulíka je to len škrabkanie na povrchu.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

ake argumenty?banky vedeli ze raz padne grecko na hubu a dalej poziciavali.doslo k tomu a teraz bankova mafia s nastrcenymi paprcami zebroce o prachy naspet.to bola ich zla "investicia" tiez ziada mali podnikatel od eurozony ked sa mu nedari?vsetci vsetci su posrani z bankovej mafie ako keby boli jedini kto zamestnava ludi ale co.blbost cely tento system/kapitalizmus.postavene na hlavu
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Mikloš o eurovale prd vie, plus, poprosil by som tie argumenty :) Lebo Mikloš mieša piate cez deviate, tvrdil, že kvôli neschváleniu eurovalu padne nemecká ekonomika a euro a že budeme politicky izolovaní a podobné nezmysly. Nič konkrétne som od neho nepočul a to ešte ani raz. Teda nič také, čo by nebolo vyloženou hlúposťou.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja som tiež od neho nepočul nejaký riadny argument okrem bľabotania o akejsi politickej zodpovednosti.
lama2d
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lama2d »

seth82 napísal:http://www.sme.sk/c/6075513/sas-pripust ... roval.html LOL, tak toto je v píči. Vlastne ja už ani nemám slov na toto. To sa už nedá nikomu v ničom u nás veriť?
Ja neviem, ale podľa mňa je to jedno, ak schválime Euroval pre ostatné krajiny a my sa finančne na ňom podieľať nebudeme (lebo také náznaky sú, Radičová vraj dojednáva takýto kompromis v Bruseli). Ono, neschváliť to aj tak nič nerieši. Aj tak príde nejaký spôsob ako nás obísť, len to natiahneme... Však nech si problém riešia Eurovalom ostatné krajiny keď tak veľmi chcú. Ja si myslím, že je to prijateľný kompromis. Prečo im v tom brániť ak sa to nás finančne nedotkne? Je to síce agónia a nedá sa na to pozerať, ale budiž. Ak sa toto podarí SaS vyjednať, budem šťastný.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Veď ja som to už naznačoval tu http://www.hojko.com/post1720010.html#p1720010
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

// reagoval som na post, ktorý bol z neznámych príčin vymazaný. Nadeo tvrdil, že ekonomika pôjde do... a pytal sa, či to postihne naše deti. moja odpoveď:

Podľa mňa to vyjde ešte určite aj na nás. Minimálne pri odchode do dôchodkov nastane problém – veľa ľudí si ešte neuvedomuje, že systém je už nastavený tak, že nedostanú automaticky dôchodok, ale všetko bude závisieť od ich úspor a operácií na finančnom trhu a pri stabilite tohto trhu a dlhovom hospodárstve väčšiny štátov to je veľmi neistá hra.

Nový systém je totiž taký, že ľudia sa stanú zodpovednými za plánovanie vlastného dôchodku bez potrebného finančného vzdelania. Aj ked sa teraz roztrhlo vrece s novou profesiou „finančný poradca“, ktorí si urobili trojdňový kurz, tí vedia o tom hovno a všetci radia akurát „diverzifikujte“. Bankárom a podobným „finančným predátorom“ samozrejme vyhovuje, že ľudia nemajú finančné vzdelanie. Ale pri tom akú stabilitu má euro a látanie dier ďalšími dlhami by už asi ani to finančné vzdelanie veľmi nepomohlo....
Inými slovami – ak tento systém alias Ruská ruleta zlyhá, veľa ľudí si nebude môcť dovoliť odísť do dôchodku. Nový dôchodkový systém je vlastne založený na riskantných finančných operáciách – čo je ale najhoršie – tu ide o ľudí, ktorí už budú starí, možno chorí a neschopní riešiť svoju situáciu.

Okrem toho, ak generácia, ktorá hromadne nabehla na tento systém a odíde do dôchodku začne predávať akcie, podielové fondy atd. tak je jasné, že ceny akcií začnú prudko klesať.

Podľa mňa táto úžasná reforma bude mať za následok niečo ako daňová reforma v USA a zrútenie úverového byznysu a krach na trhu nehnuteľností a následnú finančnú krízu. Nechcem byť zlý prorok, ale čím dalej tým viac krajín takto reformuje dôchodkový systém a ak celá táto generácia odíde do dôchodku, môže sa to stať príčinou najväčšieho burzového krachu v histórii.

Ďalšia vec – napr. v Amerike – koľko percent obyvateľstva, vrátane imigrantov má dostatok úspor do dôchodku? (a koľko ich bude u nás? Napr. pol milióna rómov...) Určite menej ako polovica. Ako to bude riešiť vláda? Postará sa o nich? Začne zvyšovať dane? V tom prípade sa firmy začnú ešte viac sťahovať do číny, čo to bude znamenať pre ekonomiku je asi každému jasné. Čiže naša schopnoť prežiť a zabezpečiť si zdravotnú starostlivosť bude závisieť na našej schopnosti prežiť na burze, prípadne spoliehať sa na svoje deti, ktoré ale s tým bordelom, čo im tu zanecháme budú mať čo robiť samé so sebou...
hughito
Redeemer
Redeemer

Miklošova drzosť si pýta novinársku facku

http://marianjanos.blog.sme.sk/c/276396 ... facku.html
cssco
Star
Star

Príspevok od používateľa cssco »

Nebolo by najrozumnejsie hlasovat za euroval v referende?

//len sa pytam
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

vies o niekom, kto by ho vyhlasil?
Napísať odpoveď