Komercny lov tulenov

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Co si o tom myslite?

Lov ako kazdy iny...
2
3%
Uff, "kapanek" tvrde
62
86%
Neviem / Je mi jedno
8
11%

Celkom hlasov: 72

qwerty-xyz

Re: Komercny lov tulenov

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:lol: moje vyjadrenie k polovnikom. Jedine ucinne a spravne, strelit jelena ktory je bezbranny so super drahou puskou a zameriavacom za sto litrov je cira uchylarna. Ja osobne by som na polovacku vzdy nasadil aj jedneho profi specnaz odstrelovaca. Chapeme sa nie? zver je posrana z polovnikov, polovnici by boli posrani z toho ze niekde v kriaku tiez ciha niekto z flintou, ale na nich .... :D az vtedy by to bolo v tom lese vyrovnane a ta prava polovacka . . . Aby aj zvierata mali niekto kto za nich kope ligu . . .
Hotwire
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

ten spetznaz by ani nepotreboval ziadnu zbran potom
qwerty-xyz

:D ale to by potom vyzeralo ako rambo 1 tka, ....
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

pryja napísal:rozpor s cim :?:
Treba čítať kontext, reagoval som na gangyho.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

qwerty-xyz napísal::lol: moje vyjadrenie k polovnikom. Jedine ucinne a spravne, strelit jelena ktory je bezbranny so super drahou puskou a zameriavacom za sto litrov je cira uchylarna. Ja osobne by som na polovacku vzdy nasadil aj jedneho profi specnaz odstrelovaca. Chapeme sa nie? zver je posrana z polovnikov, polovnici by boli posrani z toho ze niekde v kriaku tiez ciha niekto z flintou, ale na nich .... :D az vtedy by to bolo v tom lese vyrovnane a ta prava polovacka . . . Aby aj zvierata mali niekto kto za nich kope ligu . . .
ty si asi dement! zober si pusku za 3,5k€ s drahym zameriavacom, nasledne chod napr. na divu svinu - po jej nedostatocnom zasahu ju chod skontrolovat do krikov kam usla. V praxi sa do tych krikov posle radsej pes (uz nejeden takto padol).

Stat cca 50 metrov oproti jelenovi ktory ma umysel zautocit by som urcite nechcel. Nedal by mi totiz dostatok casu zamierit a zasiahnut ho dostatocne aby ku mne uz nedosiel by som v tom strese asi nezvladol a skoncil by som pekne deravy...

Zvierata za svoju ligu kopu kvalitne, staci aby polovnik nebol dost opatrny...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No, to mi príde mierne prehnané. Neviem teda, že by sa nejak často stávalo, že chudáci poľovníci boli nabraní na rohy. Veď polovník si sedí niekde pokojne na posede a tam nemusí mať strach o nič.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

presne, javatar zabudol dodat ze na slovensku je najvacsi hit strielat z posedov, podla moznosti so skupinou nadhanacov so psami ktori jelena/medveda/svinu nazenu rovno pod posed a odtial sa odbachne
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Jasne ze sa to nestava casto - lebo si davaju pozor a nerobia p*coviny a zviera ich vacsinou nezbada kym to nedostane. Lenze ak zviera postrelis, mas ho ist dorazit. Aj preto na polovacky chodi viac ludi (primarne samozrejme pre velkost ulovku).

A s tym nadhananim ulovku pod posed je to riadna p*covina. To musi byt dost dobry strelec aby kvalitne trafil zviera za behu. Na posed sa chodi aj na celu noc (zvierata si nan uz zvykli) a na luke na ktorej je postaveny sa casto dava potrava aby sa tam zver naucil chodit.

Ja som len reagoval na qwertyho ktoremu sa zda byt uchylne vyvazovat nevyhody ktore mame voci zverom zbranami a rozumom. A zdoraznil ze ta zbran samotna nestaci...
qwerty-xyz

:roll: polovacka prebieha asi tak ze pride pan podnikatel, ktory si to zaplati, ku nemu XY ludi ktori mu to (co ide strelit) nadhanaju a potom sa to zastreli. A o tom ze je zviera postrelene to je taky pot ze az. Ked strielas s hovnom a nie s puskou, a este s hovnenejsou municiou tak je jasne ze zviera postrelis. Davno sa pouziva municia ktorym zviera zastrelis, nevraviac o expertoch (aj u nas) o ktorych sa verejne nehovori, ktori strelia a z jelena ostanu tak akurat kopyta na zemi. . . . ( obrazne napisane )

:) a netrepte ze nie, lebo ked si niekto berie dragunova na polovne ucely do toho poloplašťove strelivo, a striela z posedu na 100 metrov, s prisvietenim tak do toho jelena spravi dieru ako moja ruka, ....

Plus nehovoriac o polovackach kde sa striela doslova a do pismena po tom co sa POHNE, ....
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

qwerty ale to su dementi a primitivna zabava - nie prava polovacka...

1. neviem akym strelivom by si musel strelit jelena aby si ho dal dole ak by si mu strelil napr. do stehna zadnej nohy (mozno tak silne toxickym)
2. beziaceho jelena na 100m bez istych skillz nedas, jelen je sice dost velka zalezitost ale aj vitalna a rychla, svina ani nehovorim...
qwerty-xyz

mi nevrav ze ked jelena strelis do tej jeho chudej nozky ze s tym beha akoby nic, ... ved klasicke trhave strely co pouzivaju polovnici mu musia tu nohu ufiknut pri tej energii .... a pokial viem nemieri sa na nohy, nesnazime sa predsa jelena zmrzacit ale usmrtit .... :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

aspon vidim ze ty si tak videl srnku na obrazku a nie jelena za behu - takisto mozme vidiet ze tvoje strelecke skusenosti sa obmedzuju na "uz som strielal z [nazov zbrane]"

ja sice mam toho odstrielane biedne a vsetko z legalnych zbrani dostupnych beznemu smrtelnikovi, viem vsak ze strielat na terc a na pohyblivy terc je k*rva rozdiel

a napriek tomu ze som tuto cast genov velmi nezdedil, ma polovnictvo v nasej rodine (zo strany oboch rodicov) velku tradiciu takze neake info co a ako mam

1. snazime sa ho usrmtit ale trafit sa do smrtiacich zon velkeho zvera nie je take lahke - ono trafit sa tam kde mieris je trosku tazsie nez to znie ;-)
2. aj medved na 3 nohach je schopny utekat dostatocne rychlo a po dostatocne nepristupnych terenoch aby bol problem ho dobehnut (peso isto nie, stvorkolka takisto nema taku flexibilitu (aj ked rychlost ma)) nie to este jelen - preto sa na stopovanie pouzivaju psy (pre grammar-nazzi-ov: ake tam ma byt i/y ?) pokial vsak zviera nepostrelis tak ze do par kilometrov padne tak sa vracias bez ulovku
3. tie trhave strely naozaj urobia dost skody: pud sebazachovy schopneho zvierata vsak neochromia
Vlado6230
Star
Star

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

Prepáč, ale je mi zle keď vidím tvoje príspevky qwerty-xyz. Ako hádžeš špinu na poľovníkov. Poľovníctvo má na Slovensku dlhú tradíciu, a zvyky(preštuduj si niečo o histórii a kultúre poľovníctva) je to niečo úplne iné ako strieľanie do všetkého.

Nemáš ani jasno čo je poľovačka, a čo môže taký bežný užívateľ revíru(poľovník) uloviť. Hovorí ti niečo selektívny odlov, alebo plán lovu?! Môžem ti to veľmi rád vysvetliť. :)

Tiež tu píšeš nezmysli o zbraniach čo nechávajú zo zveri len kopytá a pod. Alebo že sa strieľa s prisvietím (3. používanie mieridiel a puškových ďalekohľadov vybavených hľadáčikom na streľbu v noci s elektronickým zväčšením obrazu alebo na prevrátenie obrazu a ďalších podobných zariadení umožňujúcich streľbu v noci, infrazameriavačov, noktovízorov, laserových zameriavačov, zameriavačov so zosilnením svetla a optických zameriavačov, ktoré sú prispôsobené na videnie v noci.) alebo (Na poľovné účely nie je možné držať zbraň, ktorá pojme do zásobníka viac ako dva náboje.Používať takúto zbraň na lov už nebude možné.Podľa zákona poľovník ani nemôže nadobudnúť na poľovné účely poloautomatickú zbraň na viac ako dva náboje.) Tak na to tu máme ZÁKON O POĽOVNÍCTVE. A to som ti len vypichol kúsok z článku, ktorý by si si mal tiež prečítať. ;) napr. http://www.polovacka.com/polovnicke-rub ... -lovu.html

Zmienil si sa tu aj citujem ťa:"nehovoriac o polovackach kde sa striela doslova a do pismena po tom co sa POHNE." Predpokladám, že si myslel spoločnú poľovačku. :) Ktoré sa u nás môžu robiť len na malú zver (zajace, bažanty), alebo diviačiu zver. Kde sa loví IBA diviačia zver, a líška(ako tzv. škodná zver), prípadne výnimka(vlk). A ani pri tejto poľovačke sa nesmie uloviť každý diviak čo vidíš. Nestrieľa sa napr. diviačica a pod.
Rád sa pobavím o tejto téme, ktorá je už skôr o poľovníctve. Takú tému som tu už aj vytvoril dávnejšie :D
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

suhlasim s qertym vynimocne, polovnici su banda tupych je*** hlav, a kur*a mi nehovorte o vynimkach lebo to su fakt vynimky s velkym V a vynimka potvrdzuje pravidlo!
Vlado6230
Star
Star

brainwirm napísal:suhlasim s qertym vynimocne, polovnici su banda tupych je*** hlav, a kur*a mi nehovorte o vynimkach lebo to su fakt vynimky s velkym V a vynimka potvrdzuje pravidlo!
Môžeš mi povedať prečo? A chcel by som nejaký rozumný dôvod.
(ale ma napadlo že ak narážaš na video tu. Tak to nemá s poľovníctvom absolútne nič spoločné. A som absolútne proti tomu čo sa robí v Kanade hlavne pre ten nezmyslený dôvod.)

A ešte by som prosil aby ste sa vyjadrovali slušne, nie tu len nadávať, a urážať.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

lebo som videl strelenych psov a macky, 7000 psov rocne je cislo ktorym sa chvalia statisticky, dalsia vec je zradlo pri posedoch, zver sa pride nazrat a dajaky chujko si ju odstreli rovno pri krmeni... kde sme.. inak keby mne odstreli dajaky picusik psa, a zistim kto to je, chlapik moze ratat s tym ze vyhori minimalne! nehovorim o tom ze dajaky prachaty debilko si zaplati polovacku a pani polovnici su celi stastni, urobia mu exkurziu revirom.. no blud na blude, o tom ake uzemie je oznacene za polovny revir ani nehovorim.. ket chcem zver na maso, v dnesnej dobe sa da vsetko, aj chovat srnky v ohrade. dalsia vec - ziadna zver nieje skodna. jediny kto je skodny su "polovnici". vlk ma ozdravnu funkciu, takisto liska... skodna sa premnozi vtedy ket nema co zrat. a nema co zrat vtedy ket vsetko vykantria polovnici.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

brainwirm napísal:skodna sa premnozi vtedy ket nema co zrat.
toto si trochu prestrelil, nie?
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

hej inak som to myslel som pisal v rychlosti a ruky prebehli myslienky... :D skratka o premnozeni skodnej sa hovori ak zacne chodit do ludskych obydli, trhat ovce, hydinu, a robi to co by normalne nerobila. je to preto lebo sa "polovnici" snazia udrzat stavy, a ket nema "skodna" dostatok potravy vlese tak je skratka "premnozena" ... bez celej tej regulacie a bez zasahov by si priroda poradila sama, a ovela lepsie. hovorim. ket chce nektodivinu moze ju chovat v ohrade a zvysok nechat na prirodu. cele tie zasahy su len o arogancii a sebckosti cloveka. a to ze polovnici sa aj staraju, prikrmuju bla bla... ziaden polovnik sa nepostara lepsie nez priroda sama.
Vlado6230
Star
Star

Dobre začnem zastrelením psa - Poľovník s príslušnými oprávneniami môže podľa Poľovného zákona usmrcovať v poľovnom revíre psy, ktoré sú mimo vplyvu svojho vedúceho, a vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšieho trvale obývaného domu hľadajú alebo prenasledujú zver alebo sa k nej plazia. Zároveň upozorňujem, že podľa Poľovného zákona je vlastníkom psov a mačiek zakázané nechať ich voľne behať v poľovnom revíre! Toto by som tak povedal k tomu, a už som videl aj na vlastné oči čo dokáže spraviť túlavý pes. Keď je strhnutá vodiaca srna(tým automaticky je mŕtve aj srnča). Hlavne tu ide o to dosť veľa ludí z mesta ak už nemá chuť sa starať o psa, tak ho prídu pustiť niekde na dedinu na lúku, do lesa..A tam sa prebudí inštinkt psa, a jednoducho okrem strhnutia zveri tu hrozí aj besnota!

Poplatkový odstrel si spomenul. Ten býva regulovaný podla veľkosti revíru,a tiež tam je plán lovu(znamená že podľa rozlohy a počtu zveri môžu, ale NEMUSIA spraviť poplatkový odstrel, ale len pre určitý počet ks. (Môže to byť aj jeden.) A je to zver, ktorá je už na konci trofejovej kulminácie (znamená to, že další rok už bude trofej len slabnúť, a zver bude na tom stále horšie po všetkých stránkach.) A ten "bohatý chlapík" ako ho nazývaš si odnesie aj tak len poľovnícke právo (tam patrí pár vnútorných orgánov, a trofej), maso sa predá do masiarní.A revír z toho má peniaze za odstrel, za maso. Ktoré pomôžu ďalej revír zlepšovať.

Téma škodná zver ti nehovorí veľa. Vlk je od kedy škodná? :D A že napr. líšku vykántria poľovníci? Teraz v lese stretneš skôr líšku ako zajaca, bažanta.. Prečo? Lebo líšky lovia malú zver, kedysi sme mali koľko zajacov, bažantov, jarabíc.. A teraz máme už skoro viac líšok, ktoré už nemáš problém stretnúť aj v meste. O riziku besnoty samozrejme nehovorím i keď 3 roky u nás na štastie zaznamenaná nebola.

A ešte, že príroda by si poradila sama a lepšie, teraz ma napadol krásny príklad z našich Tatier. Kde ochranári tvrdili na kalamitu, že sa s tým vysporiada príroda sama. A drevo treba nechať tam, ako to dopadlo lykožrút vyletel z napadnutých stromov, a šiel aj na tie ďalšie. Ale rozprávame sa o poľovníctve. Tak je lepšie aby nám po lesoch chodila chorá zver a pod.? Pretože na to sa zameriava regulačný odstrel! Na chyby u jedincov, aby sa ďalej nerozmnožovali a netvorili chybnú populáciu. A staranie sa o zver, bolo by si pozrieť nejakú štatistiku o koľko klesla úmrtnosť zveri v zime. A to seno, soľ, kukurica a pod. keby to zver nepotrebovala, a nechcela tak by to všetko z tých kŕmelcov asi nemizlo.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

jedna vec je ze moze, ale ten ktory to urobi je pre mna ko*ot. vlado mohol by si vediet ze napriklad taky vlk, alebo aj liska, sa zameriava prave na tu choru zver ;) akurat ket choru vystrielaju polovnici, tak co ma vlk robit honit si v lese?? jasne ze bude skodit inde,... taktiez liska.. to sme sa ucili dokonca na zakladnej skole kdesi na prirodovede ze vlk trha hlavne choru a staru zver.. to neje rola polovnika
no a ket sme pri tej kalamite, ano lykozrut by siel aj na dalsie stromy, tie by spadli a narastli nove.. akurat ket sa tie stromy vytazia, uz spadnute, tak obnova lesa trva podstatne dlhsie ako ket tam stromy ostanu. mrtve drevo je zivna poda pre novy, a zdravy les ;) na to clovek nemusi byt studovany zeby si to dal dokopy.
Napísať odpoveď