Caute. Hladam notebook do tej ceny 650 eur bez DPH. Nieco taketo som nasiel. Som prvak na vyske takze ho potrebujem ako student a +- by som cel na nom cosi aj zahrat nakolko desktop je uz stary a nejdu tam nove hry tak od 2008/2009. A cel som notebook co ma lepsi zvuk. To MSI mi kamarat hned zrusil a to DELLko je drahsie ako uvadzana suma ale mozno by bola moznost z druhej ruky skoro novy kupit do tych 650 eur. Neviem fakt aka je kvalita tych notebokov co sa materialov tyka (otlacky prstov, skrabance, panty, displej), prehrievania, nejaka ta mechanika ako sa sprava, ci je lepsi matny alebo leskly displej a ci z tych grafik GT 540 1/2 GB, GT 525 1GB, GT 555 2GB vystacia aj na nejake to hranie, ci je medzi nimi velky rozdiel. Najviac sa mi paci ten ASUS ale cital som ze niektore kusy vedia blbnut ci co....nejaka rezonancia klavesnice.....neviem ani co to je
tak medzi tym asusom a toshibou je rozdiel malicky, resp. minimalny, asus ma o kustik lepsiu graficku kartu, toshiba zas vacsi pevny disk. s asusom nemam ani jednu dobru skusenost, kedze po roku postupne odchadza vsetko. s toshibami som nemal zatial najmensi problem.
a tie Acery? na tie vravis co? kvalitou su ako na tom?
//autoeditácia príspevku (30 Sep 2011, 22:23)
ma napadlo taka vychcanost.....viem ze je to na nic ked je noteboko v oprave ale jak zacne po roku odchadzat vsetko tak po troch uznanych reklamaciach mas pravo na vymenu tovaru alebo vratenie penazi nie?
no vies len je to o tom, ci ti tu reklamaciu uznaju a ci sa ti vacsina veci nezacne srat az po zarucenej lehote. notebook si nekupuje kazdy clovek kazdy rok alebo dva, mal by vydrzat trosku viac. neviem ako si na tom ty osobne
acer ani za svet, este horsie ako asus
nemam sice proti toshibe nic ale moja otazka znie troska inak, preco tu nemas znacky ako sony ( da sa zohnat jeden z tych nizsich modebol s hd 5470 ) , ale hlavne nechapem absenciu znacky lenovo ,myslim ze tie notebooky su na tom v tychto cenovych kategoriach velmi dobre a urcite by som zvazoval aj modeli od nich ,acer nieje zly ,urcte nie horsi ako asus ,vsetky tieto lacnejsie modely vyraba tak ci tak jedna fabrika ,msi ,asus ,acer ,toshiba l series a podobne ,pozri aj hp probook ,no urcite zas nepozeraj hp pavilion , vazne skus pozret lenovo napr thingpady edge ,brat si teraz bral 15tku ,neviem presne ktory model ale ma tam core i5 ,4gb ram ,500gb dik a hlavne 7200 ot/min. a ati 6650 zs pofobnu sumu ako si ochotny dat ,tiez isiel teraz na vysku a ma rovnake poziadavky ako ty ,ja mam male lenovo 12tku ,som tiez spokojny ,nejdem tu znacku nejako prezentovat ako bezchybnu len si myslim ze obhliadas zbytocne znacku ktora ma kvalitu niekde inde ako spominany asus acer msi dokopy ,toshiba tiez nieje ziadna vyhra ...
no ja som teraz kupil lenovo y560 (i7 740M,4GB,500GB 7200ot.,5730 1GB) za 600 od znameho. videl som inzeraty okolo 650, skus ho pozriet, je to masaker za ten peniaz
takze:
prehrievanie - ziadne sa nekona, vzduch prudi von z boku, ani raz nebol notebook horuci (a to som hral aj viac ako 3 hodiny)
klavesnica - trosku mi vadi, ze nema numericku klavesnicu, ale na to si clovek rychlo zvykne, inak sa pise pohodlne
reproduktory - JBL - co viac treba dodat
vykon - zatial som hral len fifu, nba a witchera. nba a fifa na full, witcher bol trosku horsie na tom, ale to je aj vinou vyvojarov, ktori tu hru zle zoptimalizovali
display - klasika, jednoduche ovladanie jasu
šasi - su pevne - pevnejsie ako na msi co som mal predtym. je to relativne mlady notebook takze sa mi tazko hodnotia nejake nedostatky v tomto.
celkovo som nadmieru spokojny. za tu cenu by som lepsi kus nezohnal
kukal som ho na nete, starsi model ale stale dobry.....akurat ze na inzeratoch a tak neni zaruka 2 rocna....cel by som co sa tohto tyka novy kus....procak lepsi nez i5 2410 a grafika postacujuca inak JBL to su tie co su aj na DELL XPS?
ja som uz takmer rozhodnuty ze pojdme do toho ASUSu N55SF...hned s nim kupujem aj chladiacu podlozku Cooler Master NotePal U3 tak dufam ze bude vsetko slapat ok....som taky neisty, predsa neni to Toshiba, Lenovo ani DELL.... i ked niekde som tu zahliadol post vraj aj Toshibu su z tej istej dielne jako ASUSy Acery MSI...a Lenova uz tiez nie su to co byvali ci? Viem ze idem do risku, snad podlozka predlzi zivotnost a budem mat stastie na kus Ak aj do dvoch rokov nech sa kazi, sak sice budem mat nervy z reklamacii a tak.....po dvoch rokoch nech potom ide este aspon dva
Inak, aj na notebookoch plati ako na mobiloch (teda neviem ako dnes ale par rokov dozadu tot ak bolo) ze ked sa pokazi tri krat tak ti daju novy kus?
no plati ako plati, vacsinou napisu po druhej reklamacke ze si to sposobil sam a nemas ani book ani prachy
Lenovo si stale drzi svoj vysoky standard, napokon je to vlastne IBM. Pri reklamaciach ani tak nejde o to, ze ho musis dat reklamovat, ale vacsina obchodov presne dodrzuje mesacnu lehotu, cize je to viac ako neprijemne ked tam mas veci, ktore potrebujes.
hej tie iste repraky su tam ako v XPS.
keby mam 1500 eur..alebo takto raz ked budem mat 1300 eur kupim si nieco ako DELL XPS 17....s i7 SandyBridge a 3GB GT 555M JBL, FUL HD konstrukcia kvalitna....nuz zatial musim studovat a uspokojit sa s tym ASUSom bohuzial ale akosi som sa nan uz namotal a aj ked za tu cenu sa da kupit kvalitnejsia znacka akosi sa mi nece uspokojit s mesim vykonom....risknem to
no a ? staci dat product key a mas aj totozny hw ,inak v recenzii notebooku mas jedno aky je tam hw ,ide o chladenie a celkovo sasi plus displej a nie vykon v hrach ktory si najdes hocikde inde ....