Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Všetko okolo iPhone a iPod touch

Príspevok od používateľa rochedo »

H@wk napísal:No neviem neviem...

Ono to pokracuje aj dalej:
but the additional seven countries are not specified
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

To uz je len komentar redaktora :) nic oficialne... to je ako keby som ja napisal, ze apple zatial nespecifikoval ze na Slovensku chce spustit iTunes store
Kazdopadne, je tam dost vysoka sanca ze z 12 statov kde itunes nie je, v tom zozname 10tich budeme :)
Len ktoho vie kedy ze :)
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Takze uz mozte nakupovat pesnicky cez Slovak Store :)
xH4wK

Hej tak toto je super, tak dlho sme cakali ... :)

//Uz som si aj stihol pokupit par albumov :))
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Takže som mal pravdu :) Nuž, našli Slovensko.
Drago
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Drago »

www.reddit.com/tb/kr14a

LOL @ Ťamťung
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

LOL @ Apple http://www.appleinsider.com/articles/11 ... _beta.html Takže to vyzerá tak, že po 16tich mesiacoch akurát vylepšili procesor a dali tam lepší foťák? No...ak je to pravda, tak nech sa akcionári pripravia na najhoršie...
xH4wK

Ved to je 4S co by si cakal ... 5tka este nie je odhalena.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

A kto vie ci vobec tento rok bude. Chcem aspon 3,7" displej. Ked 4S bude jediny novy iPhone od nich tak neviem ci nepockam na 5-ku.
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

Mal by si zacat pouzivat rovnaky meter (ako som ta uz davnejsie upozornoval), ake revolucne zmeny prinasaju nove generacie telefonov od Samsungu, HTC a pod? Prechod na A5 zvysi graficky vykon 8 nasobne, cim sa dostane na dvojnasobok sucastneho "papieroveho" leadra - Galaxy S 2. Ktory telefon dostal tak obrovsky narast vykonu medzi generaciami?
Sice by potesilo nieco viac, ale iPhone 4 je stale najlepsi (customer satisfaction), najpouzivanejsi (2/3 mobilnych vyhladavani v Google) a najpredavanejsi smartphone. Aj keby to bol iba takyto "mensi" bump tak o svoju poziciu nepride. Navyse papierovo bude uspesne pred konkurenciou, vcetne tvojho vecneho favorita, tak co sa ti vlastne nepaci? Nie kazdy iPhone musi byt revolucny :wink:
xH4wK

Mimochodom, ja ked budem chciet 2jadro urcite kupim 4S, pretoze nechcme vacsi telefon a nizsie DPI na displeji... co zrejme 5tka bude mat.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Stopa napísal:Mal by si zacat pouzivat rovnaky meter (ako som ta uz davnejsie upozornoval), ake revolucne zmeny prinasaju nove generacie telefonov od Samsungu, HTC a pod? Prechod na A5 zvysi graficky vykon 8 nasobne, cim sa dostane na dvojnasobok sucastneho "papieroveho" leadra - Galaxy S 2. Ktory telefon dostal tak obrovsky narast vykonu medzi generaciami?
Sice by potesilo nieco viac, ale iPhone 4 je stale najlepsi (customer satisfaction), najpouzivanejsi (2/3 mobilnych vyhladavani v Google) a najpredavanejsi smartphone. Aj keby to bol iba takyto "mensi" bump tak o svoju poziciu nepride. Navyse papierovo bude uspesne pred konkurenciou, vcetne tvojho vecneho favorita, tak co sa ti vlastne nepaci? Nie kazdy iPhone musi byt revolucny :wink:
Nemusi byt kazdy revolucny ale od noveho CEO Tim Cook-a by som cakal nieco inovativne. Predstav si ho ze v utorok otvori keynote a nakoniec predstavi po 1.5 roku len vylepsenu 4-ku. Takto sa pred ludmi len strapni podla mna. Aspon u mna urcite :)

S tym suhlasim ze 4-ka bola velmi uspesna, ved aj vieme preco ale jednoducho 4S po takom dlhom obdobi nemoze stacit. Hlavne nie od Apple ktory je lidrom na trhu. Ved specifikacie 4S-ky uz v podstate mal aj Optimus 2X.
A navyse o 2 tyzdne bude predstaveny ICS spolu s Nexus Prime, takze Apple musi predstavit nieco co bude schopny konkurovat novemu Androidu a Nexusu.
Mne len ide o to ze ked to bude 4S-ka, tak preco by som si mal kupit Apple ked napr. uz spominany Nexus bude omnoho lepsi. Uz len ten HD displej hovori za seba :)
Stopa
King
King

Applu vzdy islo skor o SW ako HW, ak bude na novom iPhone nieco revolucne, tak dam ruku do ohna ze to bude prave v SW*. A ak sa potvrdia spravy o integracii Siri tak je Cook v suchu, vsak aj povodne Siri je stale neprekonane a spolupraca s Dragon dictate mu tiez moze pomoct.
Mimochodom neviem ako je na tom Optimus, ale Samsung Galaxy S 2 je momentalne najvykonnejsi Android (podla Arstechnica alebo Anandtech, neviem kde som to videl), takze mozno to bola iba hra s cislami o aku sa momentalne pokusa Nvidia s ich tegrou ktora ma gazilion jadier a pritom silne zaostava za konkurenciou od Samsungu a Applu. V realnom vykone nemaju vnutornosti tychto 2 spolocnosti ziadnu konkurenciu.
Ale suhlasim, Cookovi by pomohol revolucny telefon, aj ked defacto sa na tomto telefone podielal skor Jobs.

*vsak si staci spomenut na jedinu revoluciu ktoru priniesol prvy iPhone (ostatne generacie povazujem za evolucne, ziadna z nich nemala tak obrovsky dopad na trh), vsetko to bolo o SW, vsak ten fotak bol doslova nudzovy, vykonovo zaostaval, vydrz baterky bola na vtedajsie standarty celkom mala atd. Cela revolucia bola v UX, prave UX dokazal zmrazit ballmerovi usmev, prehovoril Google na radikalne zmeny v ich OS a v konecnom dosledku donutil Nokiu vykaslat sa na Symbian.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ja to vidím takto (a nie som sám, vzhľadom na reakcie ľudí na Appleinsider a MacRumors):

1. Kedysi si Apple mohol dovoliť inovácie každé dva roky, konkurencia nebola zďaleka taká, aká je dnes. Android sa ešte len rozvíjal a mal kopec chýb, ktoré mal iPhone vychytané, aj v SW a aj v HW. Teraz je to ale iné, všetky firmy robia všetko pre WOW faktor, Apple nemôže každé dva roky vydávať nový model, keď iné firmy budú niekoľko krokov vpredu (k tomu sa dostanem).
2. K tým krokom - každý z nás si je vedomý frázy "čo z nadupaného HW, keď iOS je svižnejší aj na pomalšom stroji". Áno, možno (aj keď si nedovolím vždy súhlasiť). Ale Apple postavil svoj úspech na marketingu (a o opaku ma nik nepresvedčí), zákazníckej podpore a hlavne na WOW faktore. V minulosti mu stačilo, keď prešiel z iPhone na iPhone 3G a potom na 3GS, konkurencia nebola nejaká extra a ostatné značky zaostávali. Ale teraz keď po roku a pol príde s tým istým, čo minulý rok, akurát, že tam bude procesor z iPadu (dvojjadro je už hádam v každom Androide) a 8MPX foťákom (taktiež v skoro každom Androide), tak s čím príde ten WOW faktor, ten, ktorý má potiahnuť ten marketing?

Všetci si povedia "no fajn, po 16 mesiacoch nám ponúkli to, čo Android telefóny majú už skoro rok" - nech už je iOS akokoľvek plynulý na pomalšom HW, ide o to upútanie zákazníka. A keď za tak dlhú dobu dokázali iba vymeniť CPU a foťák, to dosť veľa ľudí sklame a každý sa zvysoka vykašle na to, či to iOS bez problémov utiahne a či bude mať menej lagov ako SGSII alebo nie. Skús si prečítať diskusie, drvivá väčšina ľudí má podobný názor.

3.5" display je tu s nami už od samého začiatku, nebolo by načase trochu to zdvihnúť? Zvyšovanie hustoty pixelov nemá zmysel, aj tak nie sú viditeľné voľným okom, nebude to mať ani NFC, proste iné firmy to tromfnú iba špecifikáciami. A nech sa zdá akokoľvek, pre mob sú dôležité.

Takže som zvedavý na utorok, ak to bude fakt iba 4S, pád akcií Applu je podľa mňa viac ako istý, investori určite nebudú nadšení.
xH4wK

Zase neprehanaj... 2 jadrove cpu na kazdom androide ? Prvy android co mal 2 jadro bolo HTC Sensation, to com kupil hned ako vyslo pred 2-3 mesiacmi ? Takze ziadny 'skoro rok', navyse po kupe som mal toho dost a vzhladom na funkcnost rychlost prehladnost a vyuzitelnost som presiel na iPhone, takze preco by mal byt android taky suprovy :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ja neporovnávam najlacnejšie modely s Androidom, ale tie, ktoré sú k iPhonu adekvátne. To tu musím špecifikovať presne modely? Vieme dobre, že ide o špičku, teda SGS2 (mimochodom, predstavená 13. februára, ale odkedy bolo jasné, že ma dual core? Od novembra. A to je skoro rok), Atrix, Optimus, Pyramid, už v marci mali benchmarky, čo je 7 mesiacov dozadu http://www.gsmarena.com/five_dual_core_ ... s-2426.php

Takže áno, skoro rok. Pretože Dualcore bolo známe pre Android už pekne dávno. A to nehovoriac o tom, čo ostatné značky chystajú (SGSIII, napríklad), teraz vyjde Nexus Prime, kde je technológia LTE, Ice Cream Sandwich, NFC, 720p displayom Super AMOLED Plus. Samozrejme, zasa si reagoval na tú najmenej podstatnú časť môjho príspevku a asi si ho ani nepochopil, keďže ja som nikde nespomínal, že Android je "taký suprový".
xH4wK

Skor som chcel naznacit to, ze ludia nekupuju iphone len kvoli 'wow' faktoru.
To sedi lepsie na Android..
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

To ti pripomeniem v utorok, ak náhodou Apple nepredstaví iPhone 5.
Stopa
King
King

Zase marketing Seth? Uz bolo vela prieskumov kde sa ukazalo, ze drviva vacsina iPhonistov si ako dalsi telefon vyberie nieco od Applu, zatial co Samsung, HTC, Motorola a pod mali cca 30% spokojnych uzivatelov (skoda, ze nemam link na tu poslednu studiu, vyzerala obzvlast uboho).
Ergo iPhonisti si kupili zariadenie, ktore im vyhovuje. Androidisti si vsak vo vacsine pripadov kupili zariadenie, ktore chcu co najskor vymenit.
Ak by mala byt jedna z tychto 2 skupin ludi zblbnuta marketingom, ktora to bude? Nezabudaj, ze technologie vymyvania mozgov a masovej hypnozy nie su az tak daleko, aby ta nejaky spot dokazal presvedcit, ze si so zariadenim spokojny aj ked opak je pravdou.

Niekedy mi fakt pride, ako keby ludia prikladali marketingu nadpozemske schopnosti a pritom je to iba nastroj ako dostat svoje produkty do povedomia ludi a zlepsit mindshare. Akonahle si zakaznik produkt kupi, tak sila marketingu nic nezachrani.
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krankenwagen »

Zdravim,

dneska som nahodou natrafil na tento obrazok, neviete, ci to je oficialny obrazok od Applu? Pytam sa preto, lebo na tom obrazku mi pripada, ze ten iPhone ma nejaky o dost vacsi displej. Je to iba fotomontaz alebo sa Apple "prekecol"? :D
Prílohy
052709j.jpg
Napísať odpoveď