Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilnovanie
Vynechaj posledných 4-5 strán, lebo to sa tu písali blbosti a potom si prečítaj 10-15 strán témy a myslím, že získaš odpovede na všetky tvoje otázky, zistíš, aké sú základné princípy posilňovania, čo a ako treba jesť, prečo to jesť, čo nejesť a prečo to nejesť. A v neposlednom rade ako cvičiť.
-
evilbanana
Medium Star
v skratke... necital som ti to cele ale zaciatok stacil kup si zasa gainer neico od scitec nutrition proste nejaky mass alebo nove gainery to je v podstate jedno tu sa poradis
Gainer-naberies na seba ale aj tuk
Protein -naberies menej ale kvalitnejsie
Odporucam ti gainer kedze si zrejme "suchy"
Doplnok je len doplnok muss riadne zrat a spravne cvicit a regenerovat ked toto budes robit s gainerom pojdes aj 5-6 kil hore mozno aj viac
Na zaciatok si daj trening HST dobry objemak http://posilnovanie.sk/viewtopic.php?t=397
Snad som na nic nezabudol
Gainer-naberies na seba ale aj tuk
Protein -naberies menej ale kvalitnejsie
Odporucam ti gainer kedze si zrejme "suchy"
Doplnok je len doplnok muss riadne zrat a spravne cvicit a regenerovat ked toto budes robit s gainerom pojdes aj 5-6 kil hore mozno aj viac
Na zaciatok si daj trening HST dobry objemak http://posilnovanie.sk/viewtopic.php?t=397
Snad som na nic nezabudol
ach jaj keby sa mi chcelo hladat jeden moj post kde som to pekne rozpisal...v skratke, cvicenie ti spali vo svaloch a v peceni zasoby glykogenu, co je rychle svalove palivo, po treningu je primarnou ulohou tela toto palivo doplnit aby mohlo dalej fungovat, kedze stiepenie tuku na energiu je proces velmi narocny a zdlhavy a telo potrebuje mat tieto zasoby aby si mohol robit akukolvek fyzicku aktivitu a ked ty prijmes po treningu ked mas cele telo hladne proteinovy shake ktory ma asi 5g sacharidov a 30g bielkovin, co je strasne malo sacharidov, tak telo tieto prijate bielkoviny rozstiepy na sacharidy kedze tie potrebuje doplnit do svalov a pecene a ty si vlastne vyhodil jeden shake nadarmo, preto treba prijat po treningu nieco sladke, co ti doplni hladinu glykogenu a potom uz telo samo o sebe ma moznost proteosyntezy a teda vyuzivania bielkovin prijatych na vystavbu svalovej hmoty...nemusi to byt gainer, kludne stacia dva banany, alebo makovnik, alebo rozok so sunkou a az po tejto davke sacharidov si dat ten koktailJokky napísal:A čo sa stane keď si dám ihneď po tréningu protein, nevyuzijem ho, alebo čo?
Teraz mi napadlo keby som si dal do proteinu krystalovy cukor, viem ze sa to bude dlhsie stiepit, ale podla mna kratsie ako makovnik. Ak hej, tak asi kolko g?
radsej sa vykasli na krystalovy cukor a kup si maltodextrin, to je v podstate cukor, je to lacne a ulohu tosplni na 100%
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Znova pootravujem kedźe som sa prihlásil na kick-box kde je podstatne väčšia záťaž na kardio než pri bežnom cvičení zmení sa mi nejako výrazne jedálniček ? Dávať sacharidy pred aj po tréningu ( pred je asi nevyhnutnosť ináč mám po pol hodine čierne pred očami ) a vynechať tuky? Načo si dať v jedálničku pozor a pri skorom rannom behaní ( niekde o 5:30 ráno ) si mám predtým niečo dať alebo až potom ? Je mi vôbec treba kreatín keď som začiatočník a nepriberiem náhodou len do svalov - v podstate zbytočne ? Je proteín potrebný nestačí len "zdravá výživa" ( sója, tvaroh a pod ? )
No dúfam že sa z toho dá výjsť lebo sa ponáhľam dik za rady.
No dúfam že sa z toho dá výjsť lebo sa ponáhľam dik za rady.
Aký máš vlastne cieľ ?
Na kreatín sa vykašli, ale proteín ber, lebo ak chceš nabrať nejaké svaly a popritom aj takto makáš, tak budú potrebovať riadne dotovať kvalitným proteínmi a širokým spektrom aminokyselín.
A najlepšie je, aby si mal fitkový tréning v jednom dni a boj. šport v inom dni.
Čo sa týka toho rána, tak asi bude lepšie keď vstaneš, zabeháš si na kondičku a potom dodáš telu jedlo, lebo behať najedený nie je nič moc. Ideálne by ale bolo vstať, najesť sa, dať nejaký čas tomu a až potom začať behať, lebo práve ráno potrebuje telo vyhodiť z katabolizmu po celej noci a nedodať telu živiny a ešte ísť behať, to ten katabolizmus len predĺži.
Neviem no, záleží aj na prioritách. Buď máš prioritu fitko, alebo boj. šport. Od toho sa to ďalej odvíja, kde v čom spravíš ústupok a kde nie.
Ja som šiel kedysi aj s kamošom dlho dlho tak, že pon str pia fitko a uto štv boj. šport a išli sme aj objem a všetko fungovalo ako malo. Možno že bez toho bojového športu by to išlo ešte rýchlejšie, ale šlo to v pohode, pokojne 5-6 kg za plán.
Na kreatín sa vykašli, ale proteín ber, lebo ak chceš nabrať nejaké svaly a popritom aj takto makáš, tak budú potrebovať riadne dotovať kvalitným proteínmi a širokým spektrom aminokyselín.
A najlepšie je, aby si mal fitkový tréning v jednom dni a boj. šport v inom dni.
Čo sa týka toho rána, tak asi bude lepšie keď vstaneš, zabeháš si na kondičku a potom dodáš telu jedlo, lebo behať najedený nie je nič moc. Ideálne by ale bolo vstať, najesť sa, dať nejaký čas tomu a až potom začať behať, lebo práve ráno potrebuje telo vyhodiť z katabolizmu po celej noci a nedodať telu živiny a ešte ísť behať, to ten katabolizmus len predĺži.
Neviem no, záleží aj na prioritách. Buď máš prioritu fitko, alebo boj. šport. Od toho sa to ďalej odvíja, kde v čom spravíš ústupok a kde nie.
Ja som šiel kedysi aj s kamošom dlho dlho tak, že pon str pia fitko a uto štv boj. šport a išli sme aj objem a všetko fungovalo ako malo. Možno že bez toho bojového športu by to išlo ešte rýchlejšie, ale šlo to v pohode, pokojne 5-6 kg za plán.
Tak konecne mam tu maltu. Len neviem kolko g ju mam davkovat po treningu, pri 80percentom protaku a 31g odmerke.
Edit: O pribratie mi nejde, ide mi len o doplnenie toho glykogenu.
Edit: O pribratie mi nejde, ide mi len o doplnenie toho glykogenu.
tych 30-50 g k tomu proteinu
akurát som sa vrátil z Veľkej ceny mesta Humenné kde bol aj Jaro Horváth a môžem povedať že to je boh, ak máte príležitosť tak choďte sa naňho niekam pozrieť , takúto formu už nebude mať dlho 
Zážitok na celý život
Zážitok na celý život
ludia robím asi 2 týždňe Ivanov treningový plán a mám pocit že mi to hrozne pomáha. Ešte pred dvoma týžďami som 1x dal 80kg mŕtvy ťah a dneska dám už 130kg, benchpress som predtým dal 60kg 2-3x a teraz dám toľko isto s 80kg, drepy tiež, max som dal 60kg a dnes už až 100kg, paráda 
-
phatres1994
Star
neverim ze za 2 tyzdne az takto 
Ešte tú o ..
tak možnože to nie je za to, možno som sa len dobre vyspal ja neviem 
-
martinez13
Light Professional
tak dneska som si bol vybrať dve znamienka z chrbta, o nejaké 1-2 týždne budem môcť ďalej cviciť.. som zvedavý koľko schudnem
-
mato951
Star
martinez13 napísal:tak dneska som si bol vybrať dve znamienka z chrbta, o nejaké 1-2 týždne budem môcť ďalej cviciť.. som zvedavý koľko schudnem
ak budeš mať kvalitnú stravu tak neschudneš skoro vobec, ak to nehaš tak a budeš sa stravovat kade - tade napr. fast food atd.... Ale 2-3tyždne ti možno prospeje aj bez cvičenia ja ked si dám tyzden pauza tak potom sa my cviči ešte lepšie a tešim sa na treningy:)
-
martinez13
Light Professional
tak uvidím, určite sa budem stravovať aspoň tak ako doteraz.. sa teším natú svalovicu po prvom dni hh
prosim vas je v blave neaka fajn posilka okolo racianskeho myta?
nezabudat ze zakladom vsetkeho, samozrejme okrem cvicenia, je spravna strava, tj. v prvom rade dostatok kvalitnych bielkovin. Preto je velmi vhodne jest protein medzi jedlami aj v netreningove dni.
ake su to prosim vas tie "kvalitne" a "nekvalitne" bielkoviny?
zo srvatky su kvalitnejsie ako zo soje, alebo nerozumiem tomu
Myslel som ze bielkovina ako bielkovina
zo srvatky su kvalitnejsie ako zo soje, alebo nerozumiem tomu
Myslel som ze bielkovina ako bielkovina