axxis: tymito vetami som neoslovoval...uz mam vymakanejsi matros
Pick up alebo ako zbaliť babu (pravidlá "HRY")
-
Peter_Retep
VIP
Re: Pick up alebo ako zbaliť babu (pravidlá "HRY")
takto neikto tomu veri niekto tomu neveri a nezhodneme sa nikdy ci ma ten ktory tabor pravdu
-
axxis
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Tak o com sa vlastne bavime? Ak to chces brat takto tak akekolvek oslovenie zeny je vo svojej prapodstate pick up line. Ja som vravel, ze hentie konkretne su dementne, ak pouzivas nejake normalizovane tak je to uplne ina pesnicka.
( aj ked osobne si myslim, ze skusat na baby naucene frazy je trochu odveci, uprednostnujem spontanne zacaty rozhovor, zvycajne vznika pri nahodnych strenutiach pri cakani na drink pri bare, ale of kors je kopa dalsich situacii ked mozes bezstarostne oslovit uplne cudzie dievca bez toho aby si si pripravoval podklady )
( aj ked osobne si myslim, ze skusat na baby naucene frazy je trochu odveci, uprednostnujem spontanne zacaty rozhovor, zvycajne vznika pri nahodnych strenutiach pri cakani na drink pri bare, ale of kors je kopa dalsich situacii ked mozes bezstarostne oslovit uplne cudzie dievca bez toho aby si si pripravoval podklady )
Peter_Retep
ak mas u zien uspechy tak je to potom pravdepodobne preto ze si im sympaticky, ale s tymi vetami to nema nic spolocne, chapes kam mierim?
ak mas u zien uspechy tak je to potom pravdepodobne preto ze si im sympaticky, ale s tymi vetami to nema nic spolocne, chapes kam mierim?
-
Grim
Darca
...tam dole???...gogo956 napísal:Peter_Retep
-
Peter_Retep
VIP
preco to popierate ze to funguje? nerozumiem...v zivote ste to neskusili ale ste presvedceni ze to nemoze fungovat....
-
Grim
Darca
...netvrdím, že "Pick UP" nefunguje...ale že tie vety nefungujú...
-
javatar
Hardcore addict
pick up funguje (a to nemusim byt ani pickuper aby som to potvrdil)
pick up ale nie je len o tych vetach - je to ako tvrdit ze z ingrediencii (vety) upeciete kolac...
na kolac okrem ingrediencii potrebujete este trubu (vystupovanie) a elektrinu/plyn/tuhe palivo (sebavedomie)
a ked su ingrediencie nahovno tak upeciete len slabsi kolac (sprostejsia zenska) ale ked mas na hovno trubu a o zdroji tepla ani nehovorim tak kolac proste nebude...
pick up ale nie je len o tych vetach - je to ako tvrdit ze z ingrediencii (vety) upeciete kolac...
na kolac okrem ingrediencii potrebujete este trubu (vystupovanie) a elektrinu/plyn/tuhe palivo (sebavedomie)
a ked su ingrediencie nahovno tak upeciete len slabsi kolac (sprostejsia zenska) ale ked mas na hovno trubu a o zdroji tepla ani nehovorim tak kolac proste nebude...
-
axxis
Addict
javatar: takze musis vediet dievca oslovit, byt vtipny, sebavedomy a viest s nou zaujimavy dialog? wow, ja som si vzdy myslel, ze to je uplne normalny sposob zoznamovania s cudzou osobou, but I guess it´s called pick up these days. Uuuh these kids and thier awesome talk.
Alebo minimalne vobec nechapem rozdiel medzi tym slavnym pick upom a "beznym" zoznamenim.
Alebo minimalne vobec nechapem rozdiel medzi tym slavnym pick upom a "beznym" zoznamenim.
-
Grim
Darca
...mne to pripadá rozdielne v tom, že pickup je vyšperkované zoznámenie plné lží a zinscenovaných situácií za pomoci kamaráta (osobne by som si pripadal dosť trápne, keby som na zoznámenie s babou potreboval kamoša)...ľudia ktorí túto techniku využívajú mi pripadajú ako ľudia využívační - v odbornej terminológii by som takého človeka nazval ako "sviňa"...ale možno je to len podvedomé spojenie osoby istého právnika s touto technikou a výnimka potvrdzuje pravidlo, že ostatní sú normálni a tieto techniky využívajú na zoznamovanie sa s objektami za účelom dlhodobého vzťahu... 
-
javatar
Hardcore addict
pick up je o baleni zien ako zivotnom style
zoznamenie sa nemusi nijako odlisovat od normalneho zoznamenia v dalsich konverzaciach existuju iste pravidla (o com rozpravat, na co a ako narazat a podobne) pretoze zvysuju pravdepodobnost uspechu
aspon takto to chapem ja - ale ako som uz napisal, pickuper nie som, nech to opise viac Peter_retep
a Grim - ano, istym sposobom je to svinske, na city zien sa pickuper velmi nepozera...
zoznamenie sa nemusi nijako odlisovat od normalneho zoznamenia v dalsich konverzaciach existuju iste pravidla (o com rozpravat, na co a ako narazat a podobne) pretoze zvysuju pravdepodobnost uspechu
aspon takto to chapem ja - ale ako som uz napisal, pickuper nie som, nech to opise viac Peter_retep
a Grim - ano, istym sposobom je to svinske, na city zien sa pickuper velmi nepozera...
-
axxis
Addict
to by som chcel vidiet ake pravidla tohto typu mozu asi tak existovat. ak niekto objavi univerzalnu metodu ako viest konverzaciu s kymkolvek tak to bude naozaj boh psychologov a boh vie coho vsetkeho este.javatar napísal: zoznamenie sa nemusi nijako odlisovat od normalneho zoznamenia v dalsich konverzaciach existuju iste pravidla (o com rozpravat, na co a ako narazat a podobne) pretoze zvysuju pravdepodobnost uspechu
uspech Ti nezaruci nikdy nic, s niektorymi ludmi si proste mas co povedat a s inymi nie, socialna interakcia nema pravidla. Alebo mi chces povedat, ze mas existuje nejaka zazracna sada 10 pravidiel, ktore mam dodrziavat a zvysia mi rovnakou pravdepodobnostou sance u matfyzacky, hip hoperky, punkacky, diskofilky aj sportovkyne?
-
javatar
Hardcore addict
zvysovanie pravdepodobnosti uspechu != zaruceny uspech -> nic neplati na 100%
ale par pravidiel ovladam aj ja:
1. ovela viac zenu zaujmes ak budes rozpravat o cestovani, snoch, fantazii - niecom co vzbudi u zien potrebu si to predstavit, a zena ked si to predstavi istym sposobom si to prezije (na emocnej urovni)... a predstavi si to s tebou
2. neukazovat slabosti a strach (napr. siel by som si skocit s padakom ale bojim sa)
3. pri pocuvani klast doplnujuce otazky (aj ked aktivne pocuvanie nie je zalezitostou uplatnujucou sa v pickupe)
4. klebety maju prednost pred faktami
5. jemne a metaforicke narazky na steklive temy viac rozhodne nic nepokazia, skor naopak...
ale par pravidiel ovladam aj ja:
1. ovela viac zenu zaujmes ak budes rozpravat o cestovani, snoch, fantazii - niecom co vzbudi u zien potrebu si to predstavit, a zena ked si to predstavi istym sposobom si to prezije (na emocnej urovni)... a predstavi si to s tebou
2. neukazovat slabosti a strach (napr. siel by som si skocit s padakom ale bojim sa)
3. pri pocuvani klast doplnujuce otazky (aj ked aktivne pocuvanie nie je zalezitostou uplatnujucou sa v pickupe)
4. klebety maju prednost pred faktami
5. jemne a metaforicke narazky na steklive temy viac rozhodne nic nepokazia, skor naopak...
-
axxis
Addict
ja som nevravel o 100%tnom uspechu, ale o tom, ze neexistuje nic na svete co by Ti zvysilo uspech aspon o 1% u kazdeho typu dievcata.
Veci, ktore si napisal Ty su podla mna bud tak extremne vseobecne, ze ani nemaju zmysel ( to je ako povedat, uspech dosiahnes tak, ze budes najlepsi, to iste - neprejavuje slabosti, co je to neprejavuj slabosti )
alebo to o klebeteni a cestovani? kde beries tu istotu, ze to bude zaberat? Rovnako pravdepodobne je, ze ich to ani za zbla zaujimat nebude.
Cely Vas slavny pick up ma len par jednoduchych pravidiel:
nebyt ko*ot
mat rovnaky humor
najst spolocny zaujem/ciel, na ktorom budes stavat
neznasat rovnake veci
cim viac tychto podmienok splnas tym lepsie pre Teba, ale je vecou nahody ci sa do toho trafis alebo nie. IMO je totalne nerealne cokolvek z toho nasimulovat co by si neviem ako dlho vymyslal.
Veci, ktore si napisal Ty su podla mna bud tak extremne vseobecne, ze ani nemaju zmysel ( to je ako povedat, uspech dosiahnes tak, ze budes najlepsi, to iste - neprejavuje slabosti, co je to neprejavuj slabosti )
alebo to o klebeteni a cestovani? kde beries tu istotu, ze to bude zaberat? Rovnako pravdepodobne je, ze ich to ani za zbla zaujimat nebude.
Cely Vas slavny pick up ma len par jednoduchych pravidiel:
nebyt ko*ot
mat rovnaky humor
najst spolocny zaujem/ciel, na ktorom budes stavat
neznasat rovnake veci
cim viac tychto podmienok splnas tym lepsie pre Teba, ale je vecou nahody ci sa do toho trafis alebo nie. IMO je totalne nerealne cokolvek z toho nasimulovat co by si neviem ako dlho vymyslal.
Čo by ľudia robili, keby nie je internet?
Asi by toľko nepremýšľali a nebáli by sa prípadne aj zosmiešniť, ak by im to nevyšlo a proste by skúšali a prirodzenejšie komunikovali. Takto mladí teoretizujú namiesto toho, že by nabrali troška odvahy a konali.
a k tým bodom Javatara:
1. alebo o hudbe, seriáloch, filmoch... aspoň človek zistí, aké má spoločné záujmy (to fantazírovanie aby zas nevyzeralo ako nejaký večný rojko)
2. ukázať slabosť je skôr vecou dôvery, ale zas nie robiť zo seba chudáčika
3. klásť otázky, ale prirodzene, nie ako výsluch
4. a k tým klebetám, zas odtiaľ potiaľ. s kamoškami by som možno trochu poklebetila, ale od chalana očakávam tie fakty a byť nad vecou
5. no, tak ak je to prvé rande, tam by mi prišli sexuálne narážky predčasné, resp. aby ten dotyčný nepôsobil ako nejaký slizák. takže ono, ak to niekto nevie podať vtipne a nie je to súčasťou slovného ping-pongu, mohlo by to pôsobiť trápne
a k tým bodom Javatara:
1. alebo o hudbe, seriáloch, filmoch... aspoň človek zistí, aké má spoločné záujmy (to fantazírovanie aby zas nevyzeralo ako nejaký večný rojko)
2. ukázať slabosť je skôr vecou dôvery, ale zas nie robiť zo seba chudáčika
3. klásť otázky, ale prirodzene, nie ako výsluch
4. a k tým klebetám, zas odtiaľ potiaľ. s kamoškami by som možno trochu poklebetila, ale od chalana očakávam tie fakty a byť nad vecou
5. no, tak ak je to prvé rande, tam by mi prišli sexuálne narážky predčasné, resp. aby ten dotyčný nepôsobil ako nejaký slizák. takže ono, ak to niekto nevie podať vtipne a nie je to súčasťou slovného ping-pongu, mohlo by to pôsobiť trápne
-
javatar
Hardcore addict
axxis - stale si budes o svojom, to je ako nepouzivat quick-sort lebo existuju pripady kedy by mal zlozitost ako bubble-sort
ano existuje aj typ zeny: "zazrata feministka neznasajuca muzov" a to je typ nezbalitelny a napr. tu pickup zlyhava, je vsak zalozeny na pravidlach vseobecnych nie absolutnych - takze ano, ziadne 100%, ziadne vsetky typy zien, mne napr. staci ze ten bod 1. funguje na 90% zien vseobecne, a amen
konkretne k bodu este k bodu 1:
1. skus oslovit nahodne zeny a rozpravaj sa o praci, skole, ich dennodennom zivote, zaujmaj sa o to aky mali den a podobne, a rataj si kolko z nich sa bude chciet este stretnut
2. bav sa o veciach ktore z kazdodennej reality vyrthuju (zoznam mas vyssie) a rataj si kolko z nich sa bude chciet stretnut
rob to tak kym ta bude bavit zbierat statistika
garantujem ti ze ta druha skupina bude mat percentualne hodnotenie vyrazne vyssie ako ta prva...
ak tvojim bodom:
a) suhlasim, kkt nema uspechy v baleni
b) pomaha ale nie je nutnost
c) plati v pripade budovania vztahu nie balenia
d) toto nie je dobra strategia - nutis zenu mysliet na negativne veci
zuzanuska:
1. vsetko s mierou samozrejme, podstatu tem som objasil vyssie pre axxisa
2. dovera patri do vztahu, pocas procesu balenia treba s nou opatrne
3. samozrejme - ma to vyzerat ako zaujem nie ako vysluch
4. vsetko s mierou - fakty su chladne ale aj tie sa daju podat emotivne
5. aj to sa treba naucit - je to sucast sarmu
ano existuje aj typ zeny: "zazrata feministka neznasajuca muzov" a to je typ nezbalitelny a napr. tu pickup zlyhava, je vsak zalozeny na pravidlach vseobecnych nie absolutnych - takze ano, ziadne 100%, ziadne vsetky typy zien, mne napr. staci ze ten bod 1. funguje na 90% zien vseobecne, a amen
konkretne k bodu este k bodu 1:
1. skus oslovit nahodne zeny a rozpravaj sa o praci, skole, ich dennodennom zivote, zaujmaj sa o to aky mali den a podobne, a rataj si kolko z nich sa bude chciet este stretnut
2. bav sa o veciach ktore z kazdodennej reality vyrthuju (zoznam mas vyssie) a rataj si kolko z nich sa bude chciet stretnut
rob to tak kym ta bude bavit zbierat statistika
garantujem ti ze ta druha skupina bude mat percentualne hodnotenie vyrazne vyssie ako ta prva...
ak tvojim bodom:
a) suhlasim, kkt nema uspechy v baleni
b) pomaha ale nie je nutnost
c) plati v pripade budovania vztahu nie balenia
d) toto nie je dobra strategia - nutis zenu mysliet na negativne veci
zuzanuska:
1. vsetko s mierou samozrejme, podstatu tem som objasil vyssie pre axxisa
2. dovera patri do vztahu, pocas procesu balenia treba s nou opatrne
3. samozrejme - ma to vyzerat ako zaujem nie ako vysluch
4. vsetko s mierou - fakty su chladne ale aj tie sa daju podat emotivne
5. aj to sa treba naucit - je to sucast sarmu
-
axxis
Addict
ja si nehovorim o svojom, to len Ty to nechces pochopit. Podla mna veci, o ktorych si pisal Ty vobec nepomozu a napr. som velakrat videl, ze s dievcatom sa da vyborne pokecat aj o jej kazdodennom zivote a to co ju hneva/tesi a nejako tu temu napr. nadlahcovat. Napr. o mnohom co si pisal Ty si vobec neviem predstavit vedenie dialogu.
Ty si myslis, ze zabera nieco, ja ze zabera nieco ine. ( podla mna je v prvom okamihu najdolezitejsi humor, vediet dievca rozosmiat, zabavit a udrzat si tym jej pozornost. a to neznamena, ze mas hovorit vtipy typu "Sedi v lietadle slovak, cech a madar..." ale humor vseobecne )
Rozdiel medzi nami je v tom, ze Ty si myslis, ze existuju nejake rady, ktore Ti pomozu vo vacsine pripadov. Ja sa snazim povedat, ze v pripade akehokolvek socializovania Ti absolutne ziadne statistiky nepomozu, resp. je nemozne povedat "hovorit s dievcatom o svojich snoch resp. podnecovat takto jej predstavivost najcastejsie funguje". Na zaklade coho? Desiatich opytanych tyzdennika Cosmopolitan? IMO akakolvek snaha o najdenie najoptimalnejsieho algoritmu s najvacsou sancou na uspech je totalny nonsens. Ziadny plan nikdy nema vacsiu sancu na uspech ak su +/- rovnako neutralne. ( tym myslim, ze pozvat dievca na poharik na zrejme vacsie sance na uspech ako pred nou vytiahnut vtaka a mavat nim naokolo. Na druhu stranu sa vobec neda povedat, ze pozvat ju na poharik bude uspesnejsie ako jej navrhnut aby s Tebou sla korculovat)
ad 3 - nemusis mat zrovna na plane budovanie vztahu, skor som mal na mysli, ze ak chces dialog udrzat mal by mat aspon nejaku hlavu a patu a to sa Ti podari viac ked mate spolocnu temu ako ked sa snazis skakat v style: Aku mas rada hudbu? A kam najradsej chodis? Mas rada psy? Kde sa najlepsie lovia dazdovky? Sustava kratkych otazok vedie akurat tak k jednoslovnym odpovediam typu: vsetko, kdekolvek, whatever, koniec.
ad 4 - Kto povedla, ze mas nutit dievca na negativne veci? Staci, ze povies: OMG ako mna len stvu ti blbci z Manazmentu telesnej vychovy a ona sa nahodne chyti: "Mas pravdu, nerobia ani polovicu z toho co my, vkuse ma otravuju a navyse vsetci vyzeraju ako buze****". Moznosti je milion, jasne, ze nie je idealne za niekym dojst a vysypat na neho: pocuj co takto vo svojom volnom case nenavidis? Moznoze to nemam rad ani ja.
Ty si myslis, ze zabera nieco, ja ze zabera nieco ine. ( podla mna je v prvom okamihu najdolezitejsi humor, vediet dievca rozosmiat, zabavit a udrzat si tym jej pozornost. a to neznamena, ze mas hovorit vtipy typu "Sedi v lietadle slovak, cech a madar..." ale humor vseobecne )
Rozdiel medzi nami je v tom, ze Ty si myslis, ze existuju nejake rady, ktore Ti pomozu vo vacsine pripadov. Ja sa snazim povedat, ze v pripade akehokolvek socializovania Ti absolutne ziadne statistiky nepomozu, resp. je nemozne povedat "hovorit s dievcatom o svojich snoch resp. podnecovat takto jej predstavivost najcastejsie funguje". Na zaklade coho? Desiatich opytanych tyzdennika Cosmopolitan? IMO akakolvek snaha o najdenie najoptimalnejsieho algoritmu s najvacsou sancou na uspech je totalny nonsens. Ziadny plan nikdy nema vacsiu sancu na uspech ak su +/- rovnako neutralne. ( tym myslim, ze pozvat dievca na poharik na zrejme vacsie sance na uspech ako pred nou vytiahnut vtaka a mavat nim naokolo. Na druhu stranu sa vobec neda povedat, ze pozvat ju na poharik bude uspesnejsie ako jej navrhnut aby s Tebou sla korculovat)
ad 3 - nemusis mat zrovna na plane budovanie vztahu, skor som mal na mysli, ze ak chces dialog udrzat mal by mat aspon nejaku hlavu a patu a to sa Ti podari viac ked mate spolocnu temu ako ked sa snazis skakat v style: Aku mas rada hudbu? A kam najradsej chodis? Mas rada psy? Kde sa najlepsie lovia dazdovky? Sustava kratkych otazok vedie akurat tak k jednoslovnym odpovediam typu: vsetko, kdekolvek, whatever, koniec.
ad 4 - Kto povedla, ze mas nutit dievca na negativne veci? Staci, ze povies: OMG ako mna len stvu ti blbci z Manazmentu telesnej vychovy a ona sa nahodne chyti: "Mas pravdu, nerobia ani polovicu z toho co my, vkuse ma otravuju a navyse vsetci vyzeraju ako buze****". Moznosti je milion, jasne, ze nie je idealne za niekym dojst a vysypat na neho: pocuj co takto vo svojom volnom case nenavidis? Moznoze to nemam rad ani ja.
keby som mal v praci co robit ani by som sem nepisal
takze za prve, tych 15 viet co tu bolo ci kolko ich bolo, boli podla mna tiez absolutne trapne, useles a dokonca ich na jednom PU fore uplne zjebali myslim
za druhe podla mna sa exxis mylis prave v tom, ze nie je mozne predpokladat spravanie ludi. praveze spravanie ludi je podla mna velmi dobre predpokladatelne, da sa snim ratat, da sa snim kalkulovat a ked vies ako da sa velmi lahko ovplyvnovat, nikdy to nebude 100% ofc, ale ak vies ako nato, naucis sa ako byt sarmantny, ako vystupovat, doslova co tlacit do hlavy, kedy to tlacit do hlavy a akym sposobom to tlacit do hlavy svoje sance na spolocensky uspech v akomkolvek odvetvi neporovnatelne znasobis...ze je PU v podstate o klamani? podla mna do velkej miery je, ze je o ovplivnovani? urcite. a teda socializacia ako taka sa podla mna DA naucit, samozrejme nie 100% ale mnohe z veci ktore v pick upe su, podla mna funguju, sam som ich sice nebol odkazany skusat, ale urcite nezneju tak blbo ako hentie inkriminovane frazy... keby sa ludske spravanie nedalo predpokladat bol by tu absolutny chaos a bolo by to cele proti samotnej myslienke socializacie
niekto ma taketo veci proste v sebe, to su klasicki "alfa samci" niekto sa to musi doslova naucit, natrenovat si to a ak sa tomu bude venovat tak ho po nejakom case od alfa samca nerozoznas...a moralne reci ze ved jej klames! a pod nie su na mieste, keby sa mali muzi zoznamovat len s zenami pri ktorych budu 100% uprimny v podstate by nebola sanca na sex na jednu noc, lebo by sa ztoho na 99% vyklul trvaly vztah...
takze za prve, tych 15 viet co tu bolo ci kolko ich bolo, boli podla mna tiez absolutne trapne, useles a dokonca ich na jednom PU fore uplne zjebali myslim
za druhe podla mna sa exxis mylis prave v tom, ze nie je mozne predpokladat spravanie ludi. praveze spravanie ludi je podla mna velmi dobre predpokladatelne, da sa snim ratat, da sa snim kalkulovat a ked vies ako da sa velmi lahko ovplyvnovat, nikdy to nebude 100% ofc, ale ak vies ako nato, naucis sa ako byt sarmantny, ako vystupovat, doslova co tlacit do hlavy, kedy to tlacit do hlavy a akym sposobom to tlacit do hlavy svoje sance na spolocensky uspech v akomkolvek odvetvi neporovnatelne znasobis...ze je PU v podstate o klamani? podla mna do velkej miery je, ze je o ovplivnovani? urcite. a teda socializacia ako taka sa podla mna DA naucit, samozrejme nie 100% ale mnohe z veci ktore v pick upe su, podla mna funguju, sam som ich sice nebol odkazany skusat, ale urcite nezneju tak blbo ako hentie inkriminovane frazy... keby sa ludske spravanie nedalo predpokladat bol by tu absolutny chaos a bolo by to cele proti samotnej myslienke socializacie
niekto ma taketo veci proste v sebe, to su klasicki "alfa samci" niekto sa to musi doslova naucit, natrenovat si to a ak sa tomu bude venovat tak ho po nejakom case od alfa samca nerozoznas...a moralne reci ze ved jej klames! a pod nie su na mieste, keby sa mali muzi zoznamovat len s zenami pri ktorych budu 100% uprimny v podstate by nebola sanca na sex na jednu noc, lebo by sa ztoho na 99% vyklul trvaly vztah...
-
axxis
Addict
ColdRain: ale to co hovoris Ty je nieco uplne ine ako tie pick upy! Resp. hovoris presne to iste to co ja, dialog a celkovy pristup je treba kalkulovat na mieru co samozrejme znamena vediet spravne niekoho odhadnut. To je to co sa snazim cely cas vysvetlit, ze nemozes si proste povedat toto a toto by malo fungovat v 5 pripadoch z desiatich tak teraz napochodujem za hentou zenskou a vybalim to na nu. Pristup by mal byt prirodzeny ( odvodeny z aktualnych podmienok, ako som vravel v jednom z uvodnych postov - plynule a neviazane ). Omnoho normalnejsie sa mi zda prirodzene a rychlo reagovat ako clovek a nie sa zamyslat v style: och technika pick up 1 nezabrala, tak skusim trojku, och ta nezabrala tiez tak budem 5 minut spominat co som si niekde pripravil na papier popredu. Proste hram s tym cim mam a ked to vyjde tak to vyjde ked nie tak nie.
-
javatar
Hardcore addict
axxis: ok - ako vidim mame ine definicie pickupu asi... toto nikam nevedie...
tak sme sa asi nepochopili v tom, co to ten pick up je, kedze aspon co ja som mal moznost nahliadnut do tejto komunity je to presne to co som pisal, samozrejme ze su tam frazy, ved nejak treba zacat, ale pre mna to predstavovalo proste umenie komunikacie pre tych ktori nie su prirodzeni alfa samci a treba nejako zacat a zaciatkom su prave tie frazy, ale to nie je 15 fraz, to su kvanta replik pokryvajuce vsetky mozne spolocenske situacie, od zoznamenia, cez prve stretnutia az po vyslovene riesenie partnerskych sporov, resp sporov ako takych...ked mlademu panicovi povies ze ma byt pri babe prirodzeny tazko zo seba dostane nejake suvysle veci...preto su tam frazy ktore su vlastne barlickami a postupne sa chalan nauci improvizovat, obcas pouzije nejaku vtipnu repliku, ale to robime vsetci, aj ja a urcite aj ty, ze proste povies nieco co vies ze je vtipne, ved nikto nesype vtipy z vlastnej hlavy, proste si ich raz pocul, tak ked je prilezitost tak ich povies, alebo tie co sa daju aplikujes na konkretnu situaciu a vyznie to vtipne...a o tomto to je, kto je sikovny a skuseny tak sype tie repliky tak, ze ani nevies ze dava repliky, kto je zaciatocnik ten je lahko prekuknutelny ale ak vydrzi zlepsi sa...len malo z nas padlo na zem ako alfa samci a od 12tich balili baby jak na beziacom pase a ti ostatni sa ucia, niekto sa uci na vlastnych chybach, pokus-omyl niekto "studuje" pick up(dalsia vec je rozmer toho, ako to spominala myslim zuzanuska nadomnou, ze ten internet je uz fakt vo vsetkych sferach nasich zivotov)