Pomoc pri odcestovaní do UK

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Peta_a
Novice
Novice

Pomoc pri odcestovaní do UK

Príspevok od používateľa Peta_a »

Ahojte

Našporila som si dosť peňazí a chcela by som vyskúšať odcestovať do UK a nájsť si niaku prácu. Mám len jediný problém, neviem ako na to a nepoznám nikoho kto by mi poradil. Tu sú moje otázky.

Keď idem do zahraničia ako nezamestnaná a neprihlásená na úrade práce, treba sa niekde pred odchodom „ohlásiť“ ? Dať niekde vedieť že si idem hľadať prácu do cudziny ?

Môžem si v UK založiť konto v banke a u mobilného operátora keď ešte nemám prácu, mám trvalý pobyt v inej krajine atd. Sú stým problémy ?

To sú veci ktoré mi najviac vŕtajú v hlave, tipujem že je dosť takých čo ma ešte ani nenapadli. Ďakujem vopred :)
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Pomoc pri odcestovaní do UK

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

druhá otázka je taká že problém ani tak nieje s vybavením ako s tým že potrebuješ mať určité bydlisko nahlásene počas pobytu v UK ..tuším ale č osa týka operatora ..SIM kartu si kúpiš možno aj na pumpe..:DD to problem nieje...s tým prvým problémom ti bude musieť pomocť niekto čo má s tym skúsenosť
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Pomoc pri odcestovaní do UK

Príspevok od používateľa seth82 »

Zle komponované otázky.

1. Kam presne ideš.
2. Na Facebooku je skupina Česi a Slováci v UK, skús si to pozrieť, často sa tam ukazujú aj zamestnania.
3. Ak nevieš ako na hľadanie práce v UK, mala si si pred tým prejsť Internety a zistiť si spôsoby, akými sa tu v UK hľadá práca a aké sú očakávania.
4. Na úrade práce na Slovensku sa zaregistruj ako dobrovoľne nezamestnaná. Po tom, čo získaš National Insurance v Anglicku, mala by si sa odhlásiť zo zdravotnej poisťovne na Slovensku, pretože dvojité poistenie nie je povolené.
5. Konto v banke si založíš iba s potvtrdením o adrese, musí to byť oficiálna korešpondencia. Telefónnu kartu získaš hocikde, ako už písal DICK.
6. Pred odchodom do UK si poriadne prezri lokality tvojho pôsobenia, v závislosti od toho, že čo chceš robiť a čo očakávaš. A hlavne si zabezpeč ubytovanie, najlepšie cez spomínanú Facebook skupinu.
Napísať odpoveď