Pripojenie SATA HDD

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
TOMOO
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TOMOO »

Ako nastaviť tak, aby mi bralo systém z tohto disku či, že zo SATA2 disku, ale ja mám na doske zbernicu ATA či, že potrebujem k tomu radič. Ako to vlastne je? Neviete? Poraďte prosím vás.
Tu su nejaké fotky:
Obrázok Obrázok Obrázok
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa chrono »

Musíš si kúpiť sata radič (vlastne dostať aj redukciu sata/pata, ale radič je lepší).
vvw
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: hmm

Príspevok od používateľa vvw »

TOMOO napísal:Potrebuješ dva káble jeden je sietový(Power) a jeden Datový.

ahaaa
Marin4k
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Marin4k »

ja mam hlavny HDD SATA, a ked davam stary ATA ako vedlajsi tak mi nechce ani PC spustit neviem vobec ako to mam spojazdit:(
ultimateman
Novice
Novice

Re: Pripojenie SATA HDD

Príspevok od používateľa ultimateman »

Marin4k napísal:ja mam hlavny HDD SATA, a ked davam stary ATA ako vedlajsi tak mi nechce ani PC spustit neviem vobec ako to mam spojazdit:(
Moment, ked mas na tom hlavnom OS a vedlajsi ak dobre chapem chces pouzit ako na datove ulozisko tak si pozorne pozri ci si si nastavil dobre Master Slave aj podla kablu a aj podla Jumpera. A ked mas nahodov ten HDD ATA na jednom kabli s CD/DVD mechanikou tak ho daj na Master a potom ti musi ist.

//autoeditácia príspevku (06 Okt 2011, 18:07)
Aj ja potrebujem poradit :D .... Kupil som sata radic DM8301R a mam doma dva disky, ked som napichol prvy tak mi uz v biose naskocil pekne nazov disku a velkost a pekne dalej bootovalo, ale pichol som donho druhy disk 1000 GB tak potom mal s nim uz problem - nazov ukaze ale pri velkosti disku blika sipka donekonecna, proste ho nechce nacitat ... Nevie nekto o co sa moze jednat? Diky
JXP
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JXP »

disk je urcite funkcny? zapojil si napajanie? datovy kabel je v poriadku?
ultimateman
Novice
Novice

Príspevok od používateľa ultimateman »

Hej disk je uplne vpohode...napajanie samozrejme, kabel tiez v poriatku...hovorim ze bios ho najde pekne napise meno disku ale pri velkosti zacne dumat a dalej ma uz nepusti.
Napísať odpoveď