vypadava mi internet
vypadava mi internet
dobry den, kupil som si wifi router dlink dir615 zapojil som všetko jak ma isť. no problem je taky že často mi pada internet. skušal som aj reset routra ale to iste. myslim že to bude niečo z nastavenim. mam na internet pripojeny počitač cez kabel a notebook cez wifi. internet vypadne na oboch. nevie niekto ako to nastaviť? internet mam cez wifi(mikrovlnka).
Re: vypadava mi internet
1. Aktualizuj firmware routra
2. Informuj sa u poskytovatela internetu s tvojim problemom (NAT masquarace,DNS forwarding)
3. Reklamuj router
2. Informuj sa u poskytovatela internetu s tvojim problemom (NAT masquarace,DNS forwarding)
3. Reklamuj router
takže vyskušal som prideliť dns vo windowse manualne a internet mi už nevypadava. takže zle nastaveny router, problem je taky že na wifi sa napaja aj mobil kde sa dns manualne nastaviť neda. nevie niekto pls jak to nastaviť?
Akú verziu firmware tam máš?
Setup - Internet - Manual Internet Connection Setup - Primary DNS a Secondary DNS
a čo tam treba upraviť?
No napíšeš tam adresy DNS serverov,
napisal som tam adresy a odskrtol v network dns relay..zatial to ide parada. dakujem goten. nevie este niekto ako mam zosietovat počitač a nb. počitač ma win xp a book win 7. z počitača ked dam pingnut ip adresu notebooku tak mi pingne ale ked dam pingnut z booku ip počitača tak to nejde.
Základné info k zosieťovaniu Xp a 7 by si mohol nájsť tu:
http://www.hojko.com/post1237751.html#p1237751
Vlastne je to u 7dmičky rovnaké ako u visty len u 7 sa to nastavuje niekde inde. konkrétne vypnutie zdieľania heslom nastavíš tu (ja mám eng win, ty tam budeš mať niečo ako rozšírené možnosti zdieľania): Tam si nájdi v časti súkromné a potom verejné možnosť: Zdieľanie chránené heslom a to vypni.
Ostatné by si mal zvládnuť pomocou vyššie uvedeného príspevku s návodom.
http://www.hojko.com/post1237751.html#p1237751
Vlastne je to u 7dmičky rovnaké ako u visty len u 7 sa to nastavuje niekde inde. konkrétne vypnutie zdieľania heslom nastavíš tu (ja mám eng win, ty tam budeš mať niečo ako rozšírené možnosti zdieľania): Tam si nájdi v časti súkromné a potom verejné možnosť: Zdieľanie chránené heslom a to vypni.
Ostatné by si mal zvládnuť pomocou vyššie uvedeného príspevku s návodom.
takže mam tu druhy problem. laguje mi wifi proste hrajem cs a asi po 30s mi lagne na 5 s a potom to ide opat. signal mam plne paličky skušal som aj pingovať serveri v cmd a tiež to robi prve 3 ping prikazi ok a potom mi to na chviľu strati spojenie a potom opať pinguje. skušam aj pingovať druhy počitač no to iste...raz je ping maly potom je vysoky potom to strati spojenie. na cs mi pise nieco z paketami
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
apple1: Nepises aky mas internet, ako mas riesenu siet a ani nic podobne. Z toho co citam vidim, ze hras zrejme na notebooku a pripajas sa na router, ale spojenie stracas uz s routrom a aj ked za routrom pingujes druhy pocitac. CS ti pise s paketmi to, ze ich straca, tj. ten vypadnuty ping.
vypol som bluetooth a zatiaľ nelaguje, je možne že to bolo od bluetooth?
//autoeditácia príspevku (03 Jan 2012, 16:55)
čawte, nechce sa mi zakladať novu temu ale mam taky problem že som sa pozrel do logu routera a mam tam niečo take ako attack čo to znamena?
//autoeditácia príspevku (03 Jan 2012, 16:55)
čawte, nechce sa mi zakladať novu temu ale mam taky problem že som sa pozrel do logu routera a mam tam niečo take ako attack čo to znamena?
-
hojko
Site Admin
Utok, to si snad vies prelozit
Ak mas verejnu IP adresu, tak je to bezne.
no to viem že utok...a to znamena že sa mi niekto snažil napojiť na router? alebo skušal hesla? mam verejnu ip
-
hojko
Site Admin
Ked si das Google a napises tam "router to attack", tak sa o tom docitas vselico, zacnuc od DoS, DDoS az po virusy a ine...