Satelit na 4 TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Satelit na 4 TV

Príspevok od používateľa heker »

Potreboval by som satelit na 4 TV, tak, aby sme mohli pozerat stanice nezavisle na seba. Mal by tam byt SkyLink alebo CSLink, nezalezi na tom co tam bude. Na dve TV by som chcel aj plateny balik, aby bolo mozne sledovat Nova Sport, EuroSport, Discovery, potesilo by aj Animal Planet alebo NatGeo. Satelity nemusia byt HD, pretoze mame 2x CRT a 2x plazmu HD ready, navyse sa v blizkej dobe ani neplanuje kupa noveho a hlavne vyuzitie HD, pretoze nikto z rodiny si nepotrpi na kvalitu obrazu, ved v porovnani s analogovou kablovou televizou je tam velky skok v kvalite.

Uvazoval som asi o dvoch kompletoch, jeden komplet pre dva telky by bol s neobmedzeneou kartou bez poplatkou, druhy komplet by bol nahodeny na dve plazmy a tam by sa platil aj rozsireny balicek stanic. Alebo je to riesene tak, ze aj komplet pre 2 TV ma v sebe 2x kartu?

Vedel by mi niekto napisat vhodne komplety, pripadne poradit pri vybere, comu sa vyhnut a tak podobne? Dakujem.
sundevil
VIP
VIP

Re: Satelit na 4 TV

Príspevok od používateľa sundevil »

Nekupoval by som prijimac co nema HD, kvoli jednej veci. SD programy budu postupne pridavane v mpeg4 ktore SD prijimac nezobrazi. Do 2 rokov sa moze stat, ze skylink/cslink (teraz uz jedna firma) upusti od mpeg2 vysielania a potom bude treba kupit nove prijimace.
Tanier na 23astru staci 80cm, mensi kvoli slabsim TP by som radsej nebral. K tomu quad lnb, tj lnb z ktoreho mozes rozviest signal do 4 prijimacov.
A teraz prijimace. Ak nemas uplne ziadne skusenosti so sat. prijmom resp ani ziadnych znamych tak budes musiet zvolit drahsi pristup. Tj. 4x prjimac s irdeto licencovanou citackou (prijimace co skylink oznacuje ako skylink ready). Na zakladne stanice staci kupit karty (nezabudni, ze skylink ma ku karte 2 mesiace promo, kedy nemusis platit rozsireny balik - preto treba karty aktivovat postupne, usetris na poplatkoch). Kazda skylink karta ide 20 dni ako neregistrovana (skoro vsetky programy) a potom ked sa zaregistruje, podla typu proma mas urcity balicek na 2 mesiace. najlepsie je zobral hd+hbo karty - tie sa najviac oplatia. Skylink rozsirena ponuka je ~15/20 eur a k tomu ponuka za 3.30 dalsiu kartu do domacnosti, na ktorej idu programy z hlavnej karty. Vyhoda je ta, ze nemusis platit 2x ten isty balicek. Takze nakoniec by si mal 2x kartu so zakladnou ponukou, 1x kartu s rozsirenym balikom a 1x kartu NEXT (na ktorej by ti sli programy z rosireneho balika, tato karta sa nekupuje, ale len prenajima).
Lacnejsie riesenie, ale narocnejsie na udrzbu, nastavenie...je pouzit linuxove prijimace. Tam by ti stacila jedna karta s rozsirenym balikom a tieto stanice by si mohol pozerat na dalsich prijimacoch (sharing). Cenovo je to zaujimavejsie, aj za cenu, ze niekomu zaplatis za nastavenie resp obcasnu udrzbu. Linuxovy prijimac, napr ipbox 55HD co by ti mal uplne stacit stoji do 90 eur.
Dufam, ze je to aspon troska prehladne. Ked nie tak sa pytaj.
heker
Redeemer
Redeemer

Takze ak by som mal Quad LNB a 4x prijmac, tak kolko kariet potrebujem? Staci mi kupit 3 karty a potom jednu Next kartu, teda by som zaplatil napriklad 3x70 eur za kartu na zaciatok a mesacne 11,80 za rozsirenu ponuku a k tomu este 3,30 za druhu kartu, takze spolu 15,10 eur a budem mat rozsirenu ponuku na dvoch TV a zakladnu na dalsich dvoch TV?

Ako je to s tym linuxovym prijmacom, mam teda jeden prijmac, mam tam kartu s platenym balikom a co teraz? Mozem tuto kartu zdielat na dalsie tri televizory? Ake prijmace vsak potrebuju tieto zvysne tri televizory? Zdielanie sa robi sietovym TP kablom?
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

heker napísal:Takze ak by som mal Quad LNB a 4x prijmac, tak kolko kariet potrebujem? Staci mi kupit 3 karty a potom jednu Next kartu, teda by som zaplatil napriklad 3x70 eur za kartu na zaciatok a mesacne 11,80 za rozsirenu ponuku a k tomu este 3,30 za druhu kartu, takze spolu 15,10 eur a budem mat rozsirenu ponuku na dvoch TV a zakladnu na dalsich dvoch TV?
3 normalne + 1 next, a tie pocty mas spravne ;-)
heker napísal:Ako je to s tym linuxovym prijmacom, mam teda jeden prijmac, mam tam kartu s platenym balikom a co teraz? Mozem tuto kartu zdielat na dalsie tri televizory? Ake prijmace vsak potrebuju tieto zvysne tri televizory? Zdielanie sa robi sietovym TP kablom?
jeden prijimac bude ako server pre dalsie - programy z tejto jednej karty sa budu dat pozerat na zvysnych prjimacoch. Staci ich len zapojit do lan cez kabel, alebo cez usb wifi (zalezi od prijimaca ci to podporuje, ale kedze je to linux tak by to malo byt mozne vzdy). Tj. potrebujes 4 linuxove prijimace - jeden prijimac kde bude karta bude sluzit ako server pre zvysne 3 prijimace.
heker
Redeemer
Redeemer

Rozhodol som sa, ze to vyriesim teraz nasledovne. Kupim DigiTV na 2 TV, na dalsich dvoch necham zatial analogovu kablovu televiziu so zakladnou ponukou, pretoze to staci a po zime by som to vymenil za SkyLink alebo CSlink. Ide o to, ze Digi pre mna ako pre fanusika sportu a dokumentov ponuka najlepsiu skladbu programov, je tam Discovery (viac verzii, zakladna v cestine), NatGeo aj Animal Planet v cestine a taktiez zo sportovych je tam Eurosport a Eurosport 2, Sport 1, Nova Sport a hlavne Digi sport (Premier League). Viem, ze kvalita nebude na urovni SkyLink, ale nemam ani FullHD TV a tak to zatial nebudem riesit.

Dakujem vsak velmi pekne za nazor a rady.
Napísať odpoveď