Problem s internetom na VS internate

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
jozefitko
Medium Expert
Medium Expert

Problem s internetom na VS internate

Príspevok od používateľa jozefitko »

Velmi sa do toho nerozumiem tak sa opytam skusenejsich... Asi 3 tyzdne uz som na internate, mame k dispozicii na izbe po 2 LAN pripojky a cely intrak ma wifi. S bookom som bol v IT centre skoly a tam mi myslim opisoval MAC adresu pocitaca, zapisal ma do databazy a potom som sa prihlasoval na mojom booku s originalnym prihlasovacim menom, heslom aby mi to šlo... myslim ze ako ochranu pouzivaju WPA2 - Enterprise.

Prvy problem spociva v tom ze mi nefachci internet cez LAN - proste pripojim ale nejde. Kontroloval som si IP ci mam navolenu automaticky ale aj tak nejde.

Druhy problem - inetrnet cez wifi frci paradne stahuje, ale nejde ma pripojit na vacsinu hernych serverov (alebo ako to mam nazvat) napr. WoW - zadam prihlasovacie udaje ale ked dam login nacitava dlho a potom vyskoci hlaska nieco ako cannot connect; BF BC2 - tiez zadam prihlasovacie udaje a dlho nacitava nakoniec zas podobne okienko; Garena - tiez sa nepripojim. Kuriozne je ze CSko si zahram na hocijakom servery.

Keby niekoho zaujimalo tak som na UVLF intrakoch - Podhradova, Kosice
Diki vopred za reakcie :)
Curuj
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Problem s internetom na VS internate

Príspevok od používateľa Curuj »

možno sú blokované porty na hry. ale CSko nie.
ale základná otázka: prečo to píšeš sem? v prvom rade by som sa pýtal správcu podsiete, určite tam niekto je. pravdepodobne za ten internet platíš a v cene je aj podpora pri problémoch
xixo22
Star
Star

Príspevok od používateľa xixo22 »

ono ak si odpisoval WLAN MAC tak je jasne ze ked pripojis kabel ti to neide lebo tvoja LAN MAC neni v databaze(kedze wifi a lan maju rozdielne MAC adresy). a k tym hram ma napadaju len tie porty ako curuj spomenul
jozefitko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa jozefitko »

pisem tu skor o radu s tym netom cez LAN kedze ten spravca si opisoval WLAN ale aj LAN MAC preto sa cudujem ze mi nejde internet aj cez kabel...

a ohladom tych hier sa pytam preto aby som zhruba vedel o co ide, za spravcom siete som hned planoval ist ale co mu poviem? ze sa nemozem hrať opravte mi to :D aspon zhruba chcem vediet o co sa jedna kedze v tom niesom velmi doma
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

WLAN MAC adresu skopiruj do nastavenia LAN MAC a potom sa skus pripojit na kabel

k tym portom, pekne sa spravcu spytaj co vsetko je povolene/zakazane/obmedzovane
nezabudni sa spytat aj aky traffic mozes spravit, ten byva tiez casto limitovany, ci uz iba upload alebo upload+download
Napísať odpoveď