Z kameroveho systemu som vytiahol disk, ktore ma file system devfs a dal som ho do pocitaca. Nefunguje. Nainstaloval som si ext2/ext3 ovladace, pretoze som myslel, ze to bude asi tento file system, lenze som sa mylil. Siel som podla postupu, v spravcovi diskov som dal inicializovat disk, ale logicky nesiel, pretoze aj tak je ten disk devfs. Ked ho vlozim do kameroveho systemu, tak mi pise, ze ci chcem disk naformatovat. Je to zrejme kvoli inicializacii vo Win.
Pozna niekto riesenie, ako dostat video z tohto disku do pocitaca?
Ziskanie dat z disku (file system: devfs)
Re: Ziskanie dat z disku (file system: devfs)
Skus pozriet na:
Ak nezaberie, ujo google pozna odpovede na vsetko, len treba hladat asi viac. Osobne som nic take ako ty chces, nerobil, skusal som ale dostat data z disku UPC boxu, ktore su ulozene v RAW formate. Aj sa mi to podarilo, ale tieto jednotlive relacie co som mal nahrate, boli samozrejme kodovane a bez UPC karty nesli prehrat. Ale myslim ze system bude asi podobny. Alebo skus najst nieco co precita RAW format a vie ho aj dekodovat.
Kód: Vybrať všetko
http://www.gsp.com/cgi-bin/man.cgi?section=5&topic=devfsRe: Ziskanie dat z disku (file system: devfs)
Co si mi sem prosim ta dal na navod? Co ten navod ma spolocne s mojim problem? Nic, absolutne nic, pretoze vo Windowse mi rozchodit devfs nejde a tiez ani pod live Linuxom nesiel. Taktiez neviem na co tu spominas RAW a nieco podobne, pretoze videa sa ukladaju do normalnych suborov na ktore je prehravac dostupny na internete, len to potrebujem dostat do PC.
Musim ta ale opravit: videa z kamier, ktore sa ukladaju na disk v fs DEVFS a pod, sa neukladaju ani do avi, ani mpg ani do podobnych...
je to uplne iny format a potrebujes ich najprv v RAW formate z disku dostat a potom dekodovat do citatelnej podoby. Zaznam z kamery na tvoj disk a moj upc box zrejme pouzivaju rovnaky sposob
takze necakaj ze pripojis devfs disk k PC a skopirujes cez TCM avi-cka
nerobim toto prvykrat, a tohto nazoru su urcite aj ostatni
chce to len skusenosti.
Kazda kamera ci rekorder pouzivaju svoj format, niekto pouziva H.246, niekto obycajny MPEG.