Velmi by ste mi pomohli najlepšie aj zákony.
verejne priestranstvo
verejne priestranstvo
čaute hojkáči, Chcem sa spýtat že čo sa považuje za verejne priestranstvo, lebo dnes večer som sa skoro pohádal cez telefon so susedom oproti (rodinný dom v obci) lebo som mu moje auto zaparkoval pred jeho domom na trave teda nie pred bránou. A on na mna vyletel že on nie na to rýloval a zasadil travu aby som tam ja stal z autom (predtým tam mal za tatru štrku tak to musel porýlovat) jedná sa o priestor medzi ohradou a cestou bez chodníkov medzi bránami susedov teda len tráva.
Re: verejne priestranstvo
mal by to byt jeho pozemok
možem vediet prečo jeho pozemok ked to obec spravuje? obec napr. kosí tu trávu, obcas zbiera odpadky, a tak pod.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Môže byť a nemusí. Zistíš asi na katastri.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ako pise Fabo, moze to byt jeho pozemok alebo nemusi. Nieco podobne som sa s kamaratom rozpraval niekedy cez leto, ze kedysi davno si detska kopavali na ulici a na prilahlom travniku mali zo stromov branku, ale obyvatelia ich vyhadzovali. Samozrejme, nebol to pozemok ani jedneho z nich, ale argumenty, ze si tam kosi travu pre zajace a tak tam nemaju co hladat, uspeli pri detoch vzdy. Avsak pozemok si odkupil z nich az jeden clovek, aj to po rokoch ako deti dospeli, pretoze si tam spravil parkovisko s dlazbou a to by asi na mestskom pozemku len tak nepreslo.
V pripade tvojho suseda by som videl jednu obranu - ide o zelen, nemas tam co stat. Mal zavolat mestsku policiu a ta by ti mala po spravnosti nasadit papucu. Ked si najdes prepichnute pneu alebo papucu, tak potom pochopis, ze tam nemas co stat. Zial, musim dat susedovi za pravdu a vzdy je lepsie sa s nim slusne dohodnut a podiskutovat, ako si robit zo suseda nepriatela.
V pripade tvojho suseda by som videl jednu obranu - ide o zelen, nemas tam co stat. Mal zavolat mestsku policiu a ta by ti mala po spravnosti nasadit papucu. Ked si najdes prepichnute pneu alebo papucu, tak potom pochopis, ze tam nemas co stat. Zial, musim dat susedovi za pravdu a vzdy je lepsie sa s nim slusne dohodnut a podiskutovat, ako si robit zo suseda nepriatela.
Suhlasim s hojkom, ci je to jeho pozemok alebo nie je, tak slusnost by ti mala branit tam stat. Navyse je to presne tak ako pise hojko, ked je to verejne priestranstvo, tak stojis na zeleni, preto mozes dostat pokutu, ked je to sukromny pozemok, tak tam tiez nemas co robit.
U nas kazdy stoji na takejto "zeleni" pred svojim domom a pred cudzi sa postavi len na chvilu, pripadne po dohode. Na druhej strane je chodnik a na nom ludia stoja normalne, ale s tym, aby mali aj chodci dost priestoru.
U nas kazdy stoji na takejto "zeleni" pred svojim domom a pred cudzi sa postavi len na chvilu, pripadne po dohode. Na druhej strane je chodnik a na nom ludia stoja normalne, ale s tym, aby mali aj chodci dost priestoru.
Takže ak ja budem stat pred svojim domom tak isto tiež na trave tak možem dostat papuču? Ved to museli dat vela autám nie každý má miesto na státie pred bránou, a situácia ked ja budem stat pred svojou bránou a príde navšteva na aute a tá sa ma teda kde odstavit auto? Stovky metrov kde to už bude možne?
Určite to nie je čast jeho pozemku, pred ohradou!!! Pred asi 10. rokmi sa nikoho nepýtali že či možu potiahnut asfalt ked sa ulica rozširovala, teda je to obecné. Nie?
Táto moja situácia sa mimochodom stala počas hodov v obci, kedy chodia ludia na navstevy, vedlajši sused (teda jeho navšteva) stála pred mojim domom na trávniku a pred mojou bránou zas moja navšteva, a tak ja som dal oproti pred sused. dom na trávnik, nikdy počas hodov nemaju navštevu tak prečo nie. Tak v ten den by museli dat papuče alebo pokuty vacsine aut v obci!!!
Určite to nie je čast jeho pozemku, pred ohradou!!! Pred asi 10. rokmi sa nikoho nepýtali že či možu potiahnut asfalt ked sa ulica rozširovala, teda je to obecné. Nie?
Táto moja situácia sa mimochodom stala počas hodov v obci, kedy chodia ludia na navstevy, vedlajši sused (teda jeho navšteva) stála pred mojim domom na trávniku a pred mojou bránou zas moja navšteva, a tak ja som dal oproti pred sused. dom na trávnik, nikdy počas hodov nemaju navštevu tak prečo nie. Tak v ten den by museli dat papuče alebo pokuty vacsine aut v obci!!!
len aby vypis z katastra nehovoril nieco ineUrčite to nie je čast jeho pozemku, pred ohradou!!!
No ved papuce by sa mali davat, ale policia ich ani tolko nema a toleruje to aj kvoli tomu, ze o ten kusok travy pred vlastnym domom sa kazdy postara sam, aj ked to nie je jeho pozemok. Co sa tyka tvojho statia, tak ti rozumiem, ja by som to na mieste suseda po takomto vysvetleni pochopil a nemal s tym problem. No ked je to nejaky starsi clovek, ktoremu vsetko vadi, tak aspon mas ponaucenie, ze na tom jeho kusku nemozes stavat. A keby si aj chcel trucovat (keby to nebol jeho pozemok), tak nemozes, pretoze by to bola verejna zelen.
Nie je to jeho, to je isté aj ked si tu myslíte iné ale napr. budme v tom že to nie je jeho a teraz sa vratme mojmo 1. prísvevku tejto temy. Najprv tam dal nechal vysypat strk, čím teda poškodil a zošpatnil ulicu. A ked to po týždnoch odpratal tak to cele začal rýlovat a zasadil travu ako nápravu poškodenej veci, samozrejme zem neutlačil, a ja po týždnoch ked som sa tam postavil s autom tak vznikli kolaje a kvoli tomu na mna vyletel. Tak nakonec som ja zlý? ked to najprv on zničil pred niekolkými mesiacmi a neurobil to tak kvalitne ako to bolo predtým a predtýmto všetkým mu to nevadilo. Ach jaj v tomto štáte už ani naulicu nemožem ist aby som niečo nepokazil,zaplatil,zabil,.... 
Ale ved to sa ti snazim vysvetlit, aj ked to nie je jeho, tak by si tam nemal stat. On to dal do zeleneho stavu, cim si povinnost splnil.
A to ze na teba vyletel nic neznamena, proste tam nebudes stavat a hotovo. Ked tam zastavis nabuduce, tak na teba moze zavolat policajtov a skoncis horsie.
A to ze na teba vyletel nic neznamena, proste tam nebudes stavat a hotovo. Ked tam zastavis nabuduce, tak na teba moze zavolat policajtov a skoncis horsie.
šach-mat nemam slov, iba tolko že asi najdem robotu na doma, jedlo, oblečenie a podobne si objednam, cestovat budem cez google maps a von vobec nebudem musiet ist a bude po niektorých problémoch
Berte tu temu ako varovanie, pred dalšími možnými problémami ktoré možu vzniknut!!!!!
Dakujem vsetkým zúčastneným
Berte tu temu ako varovanie, pred dalšími možnými problémami ktoré možu vzniknut!!!!!
Dakujem vsetkým zúčastneným