Romovia na Slovensku
Re: Romovia na Slovensku
Pre berdieho.Mohol by si si zvasit tie klapky z oci a byt objektivny?Nechapem ako sa moze hlupak ako ty snazit robit si srandu z cloveka co sa vecmi zaobera trochu hlbsie.Tak ja citam statistiky a ty pocujes od Ferka alebo vidis jeden pripad a nepochopis.Tvoj mozog totiz nesiaha az tam aby pochopil ze ciny pachaju individua.Napriklad stoporko dokaze komunikovat,ale ty si proste pripad.Co je doveryhodnejsie statistiky alebo jednotlivec.Ved pochop ze ty co vidis tak to je dokopy snad niekolko ludi,statistiky su nato aby sa zaoberali mnozstvom ludi,takze celkom nepochopim co si myslel,ale sa povysim a tie statistiky ti ukazem no je to asi jedno lebo ty pravdu neuvidis aj keby ti slahla do tvare.Mozes si zadat aj hockde kriminalita krajov.
http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/krimi- ... vital.html
Tiež som presvedčení o tom, že kriminalita nemá nič do činenia s rasou alebo farbou pleti. Kriminalita má čo dočinenia so sociálnou situáciou a samozrejme, niekto má na to aj genetickú predispozíciu.
Čo sa týka toho Luníka, tak je úplne logické, že je to prakticky bezpečné sídlisko, respektíve tam nie je žiadna extrémna kriminalita - tí cigáni sa tam medzi sebou zabíjať nebudú, ani nejak extrémne kradnúť. Ide však o toho bieleho človeka, ktorý by tade chcel prejsť - tu by zafungoval rasizmus naopak a dá sa predpovedať, že by sa niečo prihodilo. Aj keď, aj toto neviem do akej miery je pravda, videl som rôzne videá na youtube ako išli bieli v aute po Luníku a ľudia vnútri hovorili, že sa boja a že poďme už preč, pričom cigáni na nich len pozerali. Bratislavská kapela Rozpor raz mala koncert v KE, nabehla na Luník aj so svojou dodávkou a nafotili pár fotiek s asi 20 cigánov a išli preč. Keď som to niekomu hovoril, tak prvá reakcia bola: neuje°ali ich ? Takže asi takto zmýšľa priemerný Slovák. Zase nechcem tvrdiť, že ide o bezproblémové sídlisko, ale možno je to trochu na pováženie, ako k tomu apriori pristupujeme. Ak automaticky očakávame nejakú hrozbu, tak určite to dobrotu neurobí.
Inak, ako spomínal už todayy, už len to, že ak vidíme správy a je tam zločin cigánov, hneď to tak aj onálepkujeme - čiže hneď, aj keď nepriamo vytvárame stereotyp. A je pravda, že ak človek pozerá nejaké krimi noviny, tak sú tam prevažne bieli zločinci, čo je logické ku pomeru obyvateľov. Zaujímavé však je, ako dokáže niektorým ľuďom zdvihnúť práve tá jedna správa o tom, ako niečo spravil cigán. Už je to okamžite tu, na nástenke na failbooku, človek si krásne zanadáva na tých cigánov..
Čo sa týka toho Luníka, tak je úplne logické, že je to prakticky bezpečné sídlisko, respektíve tam nie je žiadna extrémna kriminalita - tí cigáni sa tam medzi sebou zabíjať nebudú, ani nejak extrémne kradnúť. Ide však o toho bieleho človeka, ktorý by tade chcel prejsť - tu by zafungoval rasizmus naopak a dá sa predpovedať, že by sa niečo prihodilo. Aj keď, aj toto neviem do akej miery je pravda, videl som rôzne videá na youtube ako išli bieli v aute po Luníku a ľudia vnútri hovorili, že sa boja a že poďme už preč, pričom cigáni na nich len pozerali. Bratislavská kapela Rozpor raz mala koncert v KE, nabehla na Luník aj so svojou dodávkou a nafotili pár fotiek s asi 20 cigánov a išli preč. Keď som to niekomu hovoril, tak prvá reakcia bola: neuje°ali ich ? Takže asi takto zmýšľa priemerný Slovák. Zase nechcem tvrdiť, že ide o bezproblémové sídlisko, ale možno je to trochu na pováženie, ako k tomu apriori pristupujeme. Ak automaticky očakávame nejakú hrozbu, tak určite to dobrotu neurobí.
Inak, ako spomínal už todayy, už len to, že ak vidíme správy a je tam zločin cigánov, hneď to tak aj onálepkujeme - čiže hneď, aj keď nepriamo vytvárame stereotyp. A je pravda, že ak človek pozerá nejaké krimi noviny, tak sú tam prevažne bieli zločinci, čo je logické ku pomeru obyvateľov. Zaujímavé však je, ako dokáže niektorým ľuďom zdvihnúť práve tá jedna správa o tom, ako niečo spravil cigán. Už je to okamžite tu, na nástenke na failbooku, človek si krásne zanadáva na tých cigánov..
Otazka mnozstva deti sa casto tyka bielych ludi co ich nevedia uzivit ta otazka nie je rasova ako som pisal.
Vies problem je v tom ze darmo tam ukazes statistiku,ked rasisti si aj tak vymyslia ze proste neohlasovanie a hluposti aby sa mohli povysit.Tak co s vami.Ale ta statistika tam je a bez ohladu na vyhovorky rasistov je to fakt.Mimochodom ja tiez poberam podporu dost dlhu dobu takze pracujuci cigani,ktorych je vela na mna odvadzaju dane.A niekto tu tiez pisal ze je bez prace,ale neviem ci aj on pobera prispev.
Vies problem je v tom ze darmo tam ukazes statistiku,ked rasisti si aj tak vymyslia ze proste neohlasovanie a hluposti aby sa mohli povysit.Tak co s vami.Ale ta statistika tam je a bez ohladu na vyhovorky rasistov je to fakt.Mimochodom ja tiez poberam podporu dost dlhu dobu takze pracujuci cigani,ktorych je vela na mna odvadzaju dane.A niekto tu tiez pisal ze je bez prace,ale neviem ci aj on pobera prispev.
zlatko, netrep sprostosti a daj jeden link, ktorym podporis tvoje zvasty2todayy2 napísal:Pre berdieho.Mohol by si si zvasit tie klapky z oci a byt objektivny?Nechapem ako sa moze hlupak ako ty snazit robit si srandu z cloveka co sa vecmi zaobera trochu hlbsie.Tak ja citam statistiky a ty pocujes od Ferka alebo vidis jeden pripad a nepochopis.Tvoj mozog totiz nesiaha az tam aby pochopil ze ciny pachaju individua.Napriklad stoporko dokaze komunikovat,ale ty si proste pripad.Co je doveryhodnejsie statistiky alebo jednotlivec.Ved pochop ze ty co vidis tak to je dokopy snad niekolko ludi,statistiky su nato aby sa zaoberali mnozstvom ludi,takze celkom nepochopim co si myslel,ale sa povysim a tie statistiky ti ukazem no je to asi jedno lebo ty pravdu neuvidis aj keby ti slahla do tvare.Mozes si zadat aj hockde kriminalita krajov.
a sme doma...Mimochodom ja tiez poberam podporu dost dlhu dobu
Fuuu hovor mi o tom babka je tiez rasistka a bavili sme sa o tom ciarkovani v spravach.A ked videla ze je tam vacsina bielych tak zacala hovorit na bielych zlocincov ze to bol cigan a tak,a potom tam bola biela zenska v kapucni ale kvoli poziaru ale myslela ze zlocinec tak povedala ze aha ciganka.Pritom to bola obet ale tak fine.
Ked uz zistila ze pohorela a ze drtiva vacsina pachatelov su biely tak sa ocervenela a zahlasila.Preco ides proti svojim?No nazor aj tak nezmenila.Tak co s nou? Heh
//autoeditácia príspevku (10 Okt 2011, 19:50)
A som biely vidis
Ked uz zistila ze pohorela a ze drtiva vacsina pachatelov su biely tak sa ocervenela a zahlasila.Preco ides proti svojim?No nazor aj tak nezmenila.Tak co s nou? Heh
//autoeditácia príspevku (10 Okt 2011, 19:50)
A som biely vidis
//autoeditácia príspevku (10 Okt 2011, 19:52)
tu je link nech sa paci
//autoeditácia príspevku (10 Okt 2011, 19:52)
tu je link nech sa paci
kriminoviny markizy je statistika, z ktorej cerpas?
Hovorim mam vela kamaratov ciganov a nicim sa nelisia od bielych absolutne nicim,a keby ste ich videli tak by ste ich mozno na prvy pohlad odsudili
//autoeditácia príspevku (10 Okt 2011, 19:55)
Boze ty si typek,naco by som si vymyslal jasne ze som biely.Ved chod na urad prace a uvidis tony bielych co beru dávky.
//autoeditácia príspevku (10 Okt 2011, 19:55)
Boze ty si typek,naco by som si vymyslal jasne ze som biely.Ved chod na urad prace a uvidis tony bielych co beru dávky.
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
2todayy2:
Link pekný. Ale chcel by som vidieť link odkiaľ si vytiahol tvoje predošlé čísla, na ktoré som sa už raz pýtal.
Všetci vedia, že to nieje rasový problém. Dokonca Rómovia ani nie sú rasa.
ale ty si tu začal splietať belochov a černochov. V podstate si tvrdil, že bieli sú tí zlí.
No zrazu začneš tvrdiť, že to aj tak nezáleží od rasy.
Link pekný. Ale chcel by som vidieť link odkiaľ si vytiahol tvoje predošlé čísla, na ktoré som sa už raz pýtal.
Všetci vedia, že to nieje rasový problém. Dokonca Rómovia ani nie sú rasa.
ale ty si tu začal splietať belochov a černochov. V podstate si tvrdil, že bieli sú tí zlí.
No zrazu začneš tvrdiť, že to aj tak nezáleží od rasy.
to mi ako nezavisla statistika nestaciHovorim mam vela kamaratov ciganov a nicim sa nelisia od bielych absolutne nicim,a keby ste ich videli tak by ste ich mozno na prvy pohlad odsudili
Vsak ten link druhy si si dal?To je zdroj policia
//autoeditácia príspevku (10 Okt 2011, 19:59)
Ktore konkretne cisla myslis?Lebo sme sa bavili o viacerych veciach a statistiky som tiez daval uz.Ci ohladom coho chces este?
//autoeditácia príspevku (10 Okt 2011, 19:59)
Ktore konkretne cisla myslis?Lebo sme sa bavili o viacerych veciach a statistiky som tiez daval uz.Ci ohladom coho chces este?
-
94jakub
Guru wannabe
Už len tak mimochodom, je zaujímavé, že odsudzuješ americké filmy a časopisy lebo tam klamú a vytvárajú rasistickú náladu.
Ale správy z Markízy(inak jediný link, ktorý si sem dal aspoň 5 krát) sú jednoznačne pravdivé. A ešte si podľa nich robíš štatistiku.
Si si 100% istý, že tam ukážu všetky trestné činy a priestupky aby si si mohol spraviť "čiarky"?
Ale správy z Markízy(inak jediný link, ktorý si sem dal aspoň 5 krát) sú jednoznačne pravdivé. A ešte si podľa nich robíš štatistiku.
Si si 100% istý, že tam ukážu všetky trestné činy a priestupky aby si si mohol spraviť "čiarky"?
Fine rasovy problem to nie je.Ale nie je to problem ani etnicky lebo robia to jak biely tak cierny,neexistuje na svete ziadna vec ktoru by robila len jedna rasa alebo len jedno etnikum ale to asi vies.Ci uz ide o kriminalitu lenivost vela deti,poberanie davok vsetky tieto veci ako aj mnozstvo inych robia jak biely tak aj cigani to je nepopieratelne.Ved je vela chudobnych bielych rodin co beru na deti davky a maju vela deti,do konca existuju aj bezdomovecke deti neviem ci si o tom pocul ale to hlavne v Rusku,Polsku finsku nemecku a tak.Ale to je trochu ina tema.
-
94jakub
Guru wannabe
Presne tak. To je iná téma.
Zasa len žvásty. Už konečne odpovedaj na otázky.
Zasa len žvásty. Už konečne odpovedaj na otázky.
to nie su spravy z markizy len,totizto videl som statistiku kde je zdrojom policia pockaj hned to najdem je to v podstate to iste.
//autoeditácia príspevku (10 Okt 2011, 20:07)
Snazim sa ale na tolko otazok nestiham odpovedat naco som neodpovedal?
//autoeditácia príspevku (10 Okt 2011, 20:11)
Uz som to nasiel mam v zalozkach bordel.
http://spravy.pravda.sk/najvacsia-krimi ... domace_p58
//autoeditácia príspevku (10 Okt 2011, 20:14)
Ved spravy su nezaujate.A policajne statistiky tiez nemozu byt zaujate.A kedze su biely tak ak by boli zaujaty tak skor proti ciganom nie proti svojim ze,preco by boli zaujaty proti svojim?
//autoeditácia príspevku (10 Okt 2011, 20:07)
Snazim sa ale na tolko otazok nestiham odpovedat naco som neodpovedal?
//autoeditácia príspevku (10 Okt 2011, 20:11)
Uz som to nasiel mam v zalozkach bordel.
http://spravy.pravda.sk/najvacsia-krimi ... domace_p58
//autoeditácia príspevku (10 Okt 2011, 20:14)
Ved spravy su nezaujate.A policajne statistiky tiez nemozu byt zaujate.A kedze su biely tak ak by boli zaujaty tak skor proti ciganom nie proti svojim ze,preco by boli zaujaty proti svojim?
-
94jakub
Guru wannabe
Už to radšej nerieš.
Vytvoril si tu flame, ktorý si potom otočil na svoju stranu.
Ty si v podstate tvrdil, že bieli sú tí zlí a rasisti, no potom tvrdiš, že to aj tak nezávisí od rasy.
A BTW ani v tom linku nie sú čísla, ktoré si tu hádzal, z čoho vyplýva, že si si ich vymyslel.
//autoeditácia príspevku (10 Okt 2011, 20:17)
Chceš tvrdiť, že správy sú nezaujaté?
Tak fajn teda.
Vytvoril si tu flame, ktorý si potom otočil na svoju stranu.
Ty si v podstate tvrdil, že bieli sú tí zlí a rasisti, no potom tvrdiš, že to aj tak nezávisí od rasy.
A BTW ani v tom linku nie sú čísla, ktoré si tu hádzal, z čoho vyplýva, že si si ich vymyslel.
//autoeditácia príspevku (10 Okt 2011, 20:17)
Chceš tvrdiť, že správy sú nezaujaté?
Tak fajn teda.
Chodil som s cigankou a tiez pracovala.Do konca mi furt platila,ked sme isli si sadnut niekam uz mi to bolo blbe,tak ale co mam robit ked som nemal peniaze a ona furt trvala na tom ze jej to nevadi?Strasne v pohode dievca to bolo a stale je ale tak som ju podviedol,a to bola chyba.No aj to je jeden z dôvodov preco ma rasizmus trapi,lebo nie je fér ked taký romovia doplacaju na take veci,ked viem ze je medzi nimi vela v pohode ludí.Preco ludia ako moja babka ktora s romami vobec neprichadza do styku na nich hubuje a ja co poznam vela romov tak sa ich zastávam?Ako moze o nich nieco hovorit ked o nich nic nevie?Ja osobne si myslim ze medzi bielymi je kazdy iny a to iste medzi romami a vobec sa nelisia nicim,proste to su moje skusenosti.
//autoeditácia príspevku (10 Okt 2011, 20:25)
Ved tam je kriminalita miest ake cisla ty mas na mysli?Sak povedz,ved ta statistika sedi sak si pozri link ja som si ich nevymyslel,mas v linku statistiku miest co ved tam je kriminalita najvyssia v BA.Ci ake cisla chces vidiet?
//autoeditácia príspevku (10 Okt 2011, 20:25)
Ved tam je kriminalita miest ake cisla ty mas na mysli?Sak povedz,ved ta statistika sedi sak si pozri link ja som si ich nevymyslel,mas v linku statistiku miest co ved tam je kriminalita najvyssia v BA.Ci ake cisla chces vidiet?
-
94jakub
Guru wannabe
V pohode.
Len takéto veci si píš doma do denníčku alebo do témy Láska, vzťahy, priateľstvo
Poslednú stranu tu len trolluješ.
Len takéto veci si píš doma do denníčku alebo do témy Láska, vzťahy, priateľstvo
Poslednú stranu tu len trolluješ.
Rasisti su jak biely tak aj cierny to netvrdim.Tak isto su nerasisti medzi bielymi aj medzi ciernymi.Ja som v podstate nestranny.Ludi sudim podla toho aky su nie podla toho ci maju bielu farbu alebo ciernu farbu.