Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa Stoporko »

2todayy2: vychádzam z vlastnej skúsenosti -- poznám/videl som len jedinú rodinu s bielou pokožkou, ktorá sa živí tým, že robia deti. Cigánskych rodín som videl/poznal nepomerne viacej - schválne skús použiť svoju metódu robenia čiarok pri pozeraní TV. Voči tejto metóde mám silné výhrady - jej výsledok je z prevažnej časti ovplyvnený tým, čo médiá "pustia do éteru." (teda stačí, aby sa médiá rozhodli, že o niektorých veciach vysielať nebudú - viď napr. debatu o revolúcii na Islande)
Nevravím, že tmavá pleť za to môže, alebo že také niečo robia len cigáni! No tvrdím, že príživníkov zneužívajúcich takto systém je viacej cigánov ako bielych.
A mohol by si sa vyjadriť aj k tomu, že cigáni sú podľa môjho názoru štátom protežovaná skupina. :)

Ako by som riešil problematiku podpory detí? Veľmi jednoducho, prepojil by som to s "revitalizáciou" sociálnych podpôr ako celku
1) Štát bude na deti prispievať každému na maximálne 3 deti (a rovnakou sumou na dieťa vlastné, adoptované, osvojené).

2) Súčasne štát bude vyplácať podporu v nezamestnanosti len po dobu pol roka, potom musí na obnovenie tohto limitu nasledovať zamestnanecký pomer po dobu aspoň jedného roka. Príjemcovi týchto dávok, ktorý sa po pol roku nezamestná, budú tieto dávky znížené o 50% po dobu ďalšieho pol roka a musí sa zúčastňovať verejnoprospešných prác. Ak si ani potom nenájde prácu, podpora v nezamestnanosti mu bude zrušená. Budú prebiehať námatkové kontroly sociálnymi pracovníkmi (ďalej len Kontroly): ak soc. pracovník zistí, že poberateľ týchto dávok si kupuje tabakové výrobky, alkohol alebo robí hazard, budú mu po dobu 5 mesiacov tieto dávky vyplácané v podobe poukážok, platných na meno a len s OP alebo pasom, v hodnote 150e, na ktoré sa dajú kúpiť len potraviny, oblečenie alebo platiť nájomné/energie... Ak ďalšie Kontroly preukážu, že dotyčný si už tabak/alkohol a hazard nekupuje, bude opäť dostávať dávky vo finančnej podobe. Ak sa u neho objaví recidíva, bude "nápravný" čas v podobe poukážok predĺžený vždy o jeden mesiac.

3) Podporu v hmotnej núdzi (teda ľudia, ktorých príjem z brigád, zamestnania...proste VŠETKY príjmy, nedosahuje sumu 150eur mesačne) dostane poberateľ vo výške 150eur mesačne bez časového obmedzenia a bez úpravy na počet vyživovaných osôb. U poberateľa budú vykonávané námatkové Kontroly //inak povedané - aby každý občan Slovenska mal mesačne čistý príjem minimálne 150eur - buď od štátu alebo z práce/brigád, kde si zarobí viac. Súčasne je nežiaduce, aby boli tieto dávky používané na nákup alkoholu, tabaku alebo hazardu. //

4) Osoby prvý krát uzatvárajúce manželstvo (obe osoby môžu byť rovnakého pohlavia - týmto pozdravujem Ephramka :) ), dostanú od štátu 10 000eur. Ak ich manželstvo do troch rokov zanikne (rozvod), musia celú sumu vrátiť - neúčtujú sa žiadne úroky.

5) Ruší sa finančný príspevok rodičom v hmotnej núdzi (viď bod 5) na školské pomôcky pre ich deti. Deti dostanú školské pomôcky v škole zdarma zapožičané. Tieto pomôcky budú majetkom školy a po ukončení ročníka budú škole vrátené nazad. Ak bude stav pomôcka pri vrátení označený ako nevyhovujúci, rodičia musia škole zaplatiť nákup novej pomôcky. Ceny si určuje škola. Rodičia v hmotnej núdzi (viď bod 5) dostanú príspevok pre deti na školské obedy vo výške 25% z ceny obedov ALEBO poukážku (platná na meno a len pri preukázaní sa OP alebo pasom) na nákup potravín vo výške 25% ceny obedov.

Súčasne je žiadúce radikálne reformovať právny poriadok a väzenský systém (odporúčam Pinheada a Ephramka ako odborných poradcov :) ). Súčasne je nutné striktne dbať na dodržiavaní zákonov a v prípade ich porušenia dbať na to, aby boli trestné činy do istej doby súdne uzavreté (poradcovia upresnia :)).

Tož tak. Všetky problémy sa dajú riešiť, niektoré dokonca aj pomerne rýchlo - len musí byť politická vôľa -a to na Slovensku ešte NIKDY nebola a ako sa tak pozerám na Zbojnícky vŕšok v mojom meste - ani nikdy nebude. Alebo hej?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

myslim, ze 94jakub a Stoporko vyjadrili moje myslienky, snad uz len: nominativ pluralu muzskeho rodu sa konci na makke i, bolia ma oci, ked to musim po tebe citat :(

este nam, 2todayy2, mozes napisat tvoj vek
2todayy2
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa 2todayy2 »

Ja poznam viac takych bielych rodin co sa zivia rodenim deti.Naopak poznam romske rodiny co nemaju deti alebo co maju malo deti,ale takych do sprav nedaju,cize su vsade ludia aj taky aj taky to je fakt a za tym si stojim.Ale co sa tyka tvojej politiky tak to je spravodlive proti tomu nemozem povedat ani slovo.Tak ale nechapem preco to tak neurobia.Ja mam 118.30 prisp. hmotnej takze pracujuci cigani,ktorych je vela na mna odvadzaju dane.
Ale vychadza mi cez euro na den a je to katastrofa,ale fine vybral som si taky spôsob zivota takze sa nestazujem.Ja som taky ze radsej zit v chudobe a mat viac casu na kamaratov a ludi ktorych mam rad.A podotykam ze tiez som biely ako som uz spominal.
Inak to je v tom ze keby to skratili tak by sa to dalo,ale 8 hodin denne pracovat je krute.Jak pre zviera clovek potom nema cas na ludi ktorych ma rad na konicky.Vam sa to nezda moc?Zaratat k tomu aj spanok a taak.To sa mi tiez nezda fer.Stat zdiera ludi.Akurat ze niektory ludia co nemaju pracu chcu pracovat a nerobia deti kvoli pridavkom aj to tvrdia a aj z nezamestnanych ciganov vela ich chce robit ved aj s trasparentmi ked boli na demonstracii nejaky tak tam mali napisane ze dajte nam pracu!Ale mne na urade prace neponukli pracu uz roky a poznam ciganov co su tam ani nie polrok a uz maju vsetci pracu.Nie je to diskriminacia bielych?To je vlastne ta pozitivna diskriminacia,niekedy prijmu radsej romov ako bielych kvoli tomu aby ich neobvinili urady z rasizmu a uradom musia vykazovat aj statistiky ze zamestnali tolko % romov a taak,niektroe firmy maju dokonca viac ako 50% zamestnancov romov to sa mi zda zasa ako diskriminovanie bielych lebo v tom maju urcite vyhody,je to rasizmus ked niekoho zamestnaju zato ze je rom.

//autoeditácia príspevku (10 Okt 2011, 21:00)
Ale tvoja politika je fine to zasa nemozem vytknut.Pozitivna diskriminacia je tiez rasizmus voci bielym ked daju ludom pracu len zato ze su romovia,lebo pred uradmi musia vykazat kolko % romov zamestnali,alebo firmy ktore zamestnavaju prevažne romov,to su zas pozitiva diskriminacie.Je to ale rasizmus voci bielym zamestnavat ludi zato ze su romovia.
beardie
Redeemer
Redeemer

Inak to je v tom ze keby to skratili tak by sa to dalo,ale 8 hodin denne pracovat je krute.
bavis ma :mrgreen:

najskor ti vadi diskriminacia ciganov a teraz sa stazujes, ze niekde je aj 50 % zamestnancov ciganov, aky je vlastne ciel tvojho poslania na tomto fore?
2todayy2
Light Expert
Light Expert

Ako som povedal som nestranny.Nie som proti ciganom a nie som proti bielym.Som za spravodlivost snazim sa aby sa veci posudzovali spravodlivo a boli spravodlive
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

2todayy2: 8hodín denne je moc? :) Ja popri VŠ štúdiu mám niekedy aj 12hodinové smeny :) Tá práca ma baví a nesťažujem si.
Plne s tebou súhlasím, že pri takom živote človek nemá príliš veľa času na rodinu a koníčky. No pokiaľ chcem peniaze, tak musím pracovať. A môžeš mi veriť, že si viem nájsť čas aj na rodinu aj na svoje koníčky (turistika, zálesáctvo...) :)
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

2todayy2 napísal:Ako som povedal som nestranny.Nie som proti ciganom a nie som proti bielym.Som za spravodlivost snazim sa aby sa veci posudzovali spravodlivo a boli spravodlive
Spravodlivosť je trošku relatívny pojem. Celá táto diskusia mi príde divná. Stotožnujem sa so Stoporkom avšak treba dodať že aj keď sa ku každému začneme chovať rovnako nech je to ktokoľvek tak to problém nezmaže zo dňa na deň.
Ja rómov odsudzovať nechcem ale moja osobná skúsenosť s 99% rómami mi vraví opak.....

Toto je ten problém (tie reči o nich nevznikli len tak zo srandy). A teda aj keď sa situácia zmení a nebudú pozitívne ani negatívne diskriminovaní tak aj tak budú musieť ešte hodnú chvíľu žehliť tú mienku ktorú si vybudovali.... pretože tu sa hodí známy citát že kto seje vietor žne víchricu...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Čistý výsmech. Keď som robil prvú výšku, tak som štyri roky robil kontinentálne šichty 4 off, 4 on, dvanásťhodinové nočné smeny, pričom X krát sa stalo, že rovno z nočnej som šiel o 7 ráno domov na otočku dať si sprchu a prezliecť sa a už som mazal na 9AM priamo na univerzitu, kde som tvrdol často aj do 4-5 poobede a večer o 7 mi začínala ďalšia šichta. Často som žiadne svoje koníčky a spánok nezarátal, pretože za školu som si platil sám, keďže nepochádzam z nejakej extra bohatej rodiny a ročné školné s ubytovaním ma vyšlo asi toľko, čo by moji obaja rodičia zarobili spoločne na Slovensku za skoro dva roky. Takže s tými ôsmymi hodinami čistý rehot, vieš ako, pre úspech a peniaze treba v dnešnej dobe niečo obetovať, nie len všetkých hladkať s plyšovými rukavičkami, ja som tiež nečakal, kým mi začnú do huby padať pečené kurence a postará sa o mňa štát. To platí pre cigánov a aj pre bielych.
2todayy2
Light Expert
Light Expert

Pre Rubiki.Mam zle skusenosti s bielymi resp. mam zasa opacne skusenosti a s romami prevazne dobre.
Ale zasa nie vsetci biely musia byt zly.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Mimochodom ja tiez poberam podporu dost dlhu dobu

Chodil som s cigankou a tiez pracovala.Do konca mi furt platila,ked sme isli si sadnut niekam uz mi to bolo blbe

v pohode dievca to bolo a stale je ale tak som ju podviedol,a to bola chyba
teda, ty si charakter. To čo pišeš vyplýva z toho, že si žiješ na účet pracujúcich ľudi – nemáš vlastné prachy, nevieč, čo to je, keď mesiac makáš, zarobíš dajme tomu 800 eur a štát ti zoberie mesačne takmer tretinu na daniach a odvodoch. Potom sa začneš pýtať, kam tie peniaze idú a či by sa to nedalo poriešiť s tymi ciganmi aj inak ako pumpovaním financií

Zatiaľ ti je fajne a sám si v skupine príživníkov, nečudo, že si chraniš svojich. Ale tí čo makajú budu chcieť skôr či neskôr problem riešiť.

Nemám nič proti sociálnemu štátu a podpore starým ľudom, ktorý si to ale počas života odpracovali a tým, ktorí to naozaj potrebujú. čo je ale problem je zneuživanie socialneho systemu...

– tá lenka z farmy – zabudol si na to, že jej muž maká, nikto im dom nedal a ona vychováva z detí 6 slušných ľudí, ktorí sa s veľkou pravdepodobnosťou nestanú ďalšími príživníkmi. Ma zaráža tá drzosť, že to píšeš a súdiš práve ty, ktorý tu ospevuješ čisto priživnicke chovanie, čo sa o tej rodine povedať nedá
Mam zle skusenosti s bielymi resp. mam zasa opacne skusenosti a s romami prevazne dobre.
tak pri tom životnom štyle, ktory opisuješ sa ani nedivim, ved si v podstate jednym z nich (na farbe nezaleži)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tehla - tú ženu z Farmy som tu spomenul ja :) Zabudol som, že jej manžel maká. No stále nemôžem súhlasiť, aby niekto dostával prídavky na šesť detí, nech sú to cigáni, eskymáci alebo imigrovaní pigmejovia alebo väčšinové obyvateľstvo. Ak chce mať niekto viac ako povedzme 3 deti, nech si na to zoženie prachy. Ak som správne pochopil, čo vravela v Adela show (výnimočne som si to pozrel s priateľkou), tak len na prídavkoch na deti tá baba dostáva cca 700eur!!!!!!! No tuším 2 deti má osvojené a nejaké adoptované a tak na ne dostáva viac. Aby si ma nechápal zle: fandím jej a držím im palce - podporujem mnohodetné rodiny, no len vtedy, ak ich dokážu rodičia uživiť bez prehnanej pomoci štátu. A verím, že z nich Lenka vychová slušných ľudí :)
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

ok, tak sorry, lenku z farmy sa mi tu teraz fakt nechce riešiť
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Stoporko napísal:tehla - tú ženu z Farmy som tu spomenul ja :) Zabudol som, že jej manžel maká. No stále nemôžem súhlasiť, aby niekto dostával prídavky na šesť detí, nech sú to cigáni, eskymáci alebo imigrovaní pigmejovia alebo väčšinové obyvateľstvo. Ak chce mať niekto viac ako povedzme 3 deti, nech si na to zoženie prachy. Ak som správne pochopil, čo vravela v Adela show (výnimočne som si to pozrel s priateľkou), tak len na prídavkoch na deti tá baba dostáva cca 700eur!!!!!!! No tuším 2 deti má osvojené a nejaké adoptované a tak na ne dostáva viac. Aby si ma nechápal zle: fandím jej a držím im palce - podporujem mnohodetné rodiny, no len vtedy, ak ich dokážu rodičia uživiť bez prehnanej pomoci štátu. A verím, že z nich Lenka vychová slušných ľudí :)
len na margo toho platu kedze tu adelu som tiez vtedy pozera, 700 eur by mal byt ich cisty prijem aj s manzelovym platom, zrejme to podhodnotila, ale pridavok na dieta v opatere bol 110 eur myslim, teda 240 za dve + 25e pridavok ako dostava kazdy rodic na kazde dieta, zbytok bol plat jej manzela, neverim, ze maju len 700, typol by som to na 1000 ale kazdopadne sa jednalo o ich mesacny rozpocet, nie pridavky
2todayy2
Light Expert
Light Expert

Lenze ja sa nezastavam ludi co zneuzivaju socialny system.Ja sa zastavam tých vela romov ktory pracuju a nezneuzivaju socialny system tak isto aj bielych takych.
Ale poukazujem na fakt ze su biely co zneuzivaju socialny system a su romovia co pracuju a nic nezneuzivaju.Ale ked si zoberieme len romov co nepracuju tak aj z tych chce vela pracovat
aj na demonstraciach demonstrovali aby im dali pracu!Ved oni tvrdia ze pracovat chcu, a vobec nie je pravda ze maju deti kvoli socialnym davkam,nikdy to ani netvrdili.
Ved chudobny biely mavaju castejsie viac detí ako cigáni.
Ved ono vela deti mavaju chudobny.Ci uz chudobny biely alebo chudobny cierny
ale ani jedny z nich nemaju deti kvoli pridavkom,ale kvoli tomu ze chcu zanechat potomstvo tak ako normalny clovek.,rozhodne sa nezastavam zneuzivacov ci uz bielych alebo ciernych ja sa zastavam toho ze v kazdej rase najdeme ludi roznych dobrych zlych,bohatych chudobnych bezdetnych aj mnohodetnych.Proste ta otazka nie je etnicka ani rasova lebo neexistuje ziadna vec na svete ktoru by robila iba jedna rasa to som tym myslel,ale to si snad musi uvedomovat kazdy.

//autoeditácia príspevku (10 Okt 2011, 23:11)
Ja som biely ale to je jedno, do prace sa nehrnem,ale nezastavam zneuzivacov socialneho systemu.
Akurat chcem mat cas na rodinu a na ludi na ktorych mi zalezi.Totiz 8 hodin denne mi fakt pride ako zdieranie.Zivot predsa nie je o praci.Radsej budem v chudobe a mat trochu casu na ludi predsa.

//autoeditácia príspevku (10 Okt 2011, 23:20)
Su biely co beru socialne pridavky na deti a su romovia co neberu socialne pridavky na deti alebo niektory z nich beru.
Ale preco tu riesite takymto sposobom romov na Slovensku,ked hovorim chodim kazdy mesiac na podpis
A vacsina tych ludi tam je bielych v percentualnom prepocte to sedi vyrovnane.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

http://korzar.sme.sk/c/6090884/obyvatel ... e-mur.html
...a ešte každému po tisicke vyplatit.... Co je vela, to je vela.... Nakoniec budu padat žaloby, že si nemozu slobodne behat po cudzom pozemku, nakradnut pre seba etc, lebo rasista gadzo si dovolil svoj pozemok oplotit.... Na zvracanie....
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Pinhead napísal:http://korzar.sme.sk/c/6090884/obyvatel ... e-mur.html
...a ešte každému po tisicke vyplatit.... Co je vela, to je vela.... Nakoniec budu padat žaloby, že si nemozu slobodne behat po cudzom pozemku, nakradnut pre seba etc, lebo rasista gadzo si dovolil svoj pozemok oplotit.... Na zvracanie....
by ma len zaujimalo kto ich bud zastupovat, tisne sa mi do hlavy len jedna organizacia ktora by bola takejto ko*ot schopna
beardie
Redeemer
Redeemer

2todayy2 napísal: Ja som biely ale to je jedno, do prace sa nehrnem,ale nezastavam zneuzivacov socialneho systemu.
Akurat chcem mat cas na rodinu a na ludi na ktorych mi zalezi.Totiz 8 hodin denne mi fakt pride ako zdieranie.Zivot predsa nie je o praci.Radsej budem v chudobe a mat trochu casu na ludi predsa.
ty si socka, ktora sa sprava ako vacsina ciganov, odpad spolocnosti, dufam, ze ti zoberu kazdu jednu davku, aby si sa konecne zacal starat sam o seba
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Hughito: Odporucam sa tam ist pozriet, raz sa tam pri jednej akcii pokazil autobus. Mal som dost
http://www.geocaching.com/seek/log.aspx ... f2f379d5ab
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

2todayy2 napísal:Totiz 8 hodin denne mi fakt pride ako zdieranie.Zivot predsa nie je o praci.Radsej budem v chudobe a mat trochu casu na ludi predsa.
Pre takych ako si ty je tu moznost "dobrovolne nezamestnany". Preco teda nie si v tejto skupine?

//beardie: ja o tom viem, ze by musel ale tak ked pracovat nechce preco teda je spokojny s tym ze nanho pracuju iny?
Napísať odpoveď