vymena chladica procesora

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
cuco0
Medium Star
Medium Star

vymena chladica procesora

Príspevok od používateľa cuco0 »

kupil som si chladic na procesor freezer . tak som sa chcel pustit do vymeny. dosiel som ale k tomu bodu ze neviem vybrat stary co tam je nasadeny. sroby odsrobovane packa povolena chladic sa hybe kazdym smerom ale von ho proste nevyberiem. :cry: nevie niekto poradit ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: vymena chladica procesora

Príspevok od používateľa hojko »

Zrejme tam je akysi vzduchovy podtlak pri paste, ktory drzi chladic o procesor. Alebo tam mas miesto pasty lepidlo :D

Skus s tym jemne hybat, ako do stran, tak aj smerom k sebe a snad sa to pomalicky odlepi.
cuco0
Medium Star
Medium Star

wau dakujeeem konecne niekto s dobry napadom podarilo sa... :smt007 :plus: sa mi zda ze tam tej pasty je vela ale nevyznam sa :D prikadam fotky teraz neviem ci to nehat tam a hodit tam ten freezer 13 a bude alebo to ocistit a naniest nanovo. ta pasta tam bola davana nedavno kedze mam novy procesor minuly tyzden asi. zalozit ci vycistit naniest?
Prílohy
DSC00174(2).jpg
DSC00175(2).jpg
DSC00176(2).jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Fuha, trochu vela. Vezmi palicky do usi a jemne to ocisti vsetko z procesoru. To co nepojde, tak pouzit na to lieh. Z chladica to kludne aj wapkou vystriekaj na benzinke. A potom urcite naniest novu pastu, ale trosku s rozumom a menej.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

pastu nedávaj. Freezer 13 jej už má dosť. Veľa pasty spôsobí viac škody ako úžitku.
cuco0
Medium Star
Medium Star

tak teraz neviem co ked radite odlsine veci :D ja som tam tu pastu nedaval mimochodom to mi zadkladal v obchode s pc :lol: na tom chladici vyzera ozaj dost tej pasty na tom novom myslim co idem osadzat. procesor mozem vybrat rukami normalne? lebo palickou to nejde ocistit vsetko :?

//autoeditácia príspevku (11 Okt 2011, 15:23)
tak vyskytol sa dalsi problem na ktoru stranu ma ist ten ventilator ? bud mi pojde do hora k zdroju smerom alebo dodola smerom ku graf. karte. na obrazku ho vidim ist dozadu k bedni tam kde som dal ten fan. lenze tak ho nedam kedze ten cierny kry co drzi chladic nemozem otocit a da sa dat iba tak ako pisem dohora ventilator alebo dodola. ako ho teda dat ? prikladam foto. uz zacinam mac pocit ze to nieje kompatibilne s mojimi vecami procesorom zakl. doskou.

//autoeditácia príspevku (11 Okt 2011, 16:58)
tak som ho dal smerom do dola aby chladil grafiku. ide to ale ze by boli nizsie teploty ani zatial nebadam.ide tichsie tak aspon nieco :lol:
Prílohy
DSC00177.jpg
DSC00179.jpg
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa vikko78 »

Zaujímavé, že ten držiak sa nedal otočiť. Teraz ti cpu fan nasáva teplý vzduch od grafiky a vháňa ten teplý vzduch do zdroja, čiže cez chladič na cpu ide teplý vzduch, našťastie tam máš fan vzadu, ktorý ešte pomáha teplu ísť von, tak zdroj by mal v pohode vydržať...
prikladám foto, ako by to malo byť...inak čo s tým chladíš, aké máš teploty?
Prílohy
freezer-13-pro-in-case-1.jpg
cuco0
Medium Star
Medium Star

ano ja viem ako to malo byt. len ten drziak co bol pritom je mozno tak pre inteli lebo mne sa to na dosku nezmestilo. a ten co tam bol, som musel nehat ako bol inac sa dat nedal tym padom sa dalo vybrat iba dodola a nahor. zlava sprava nemal ten drziak uchytky zaco by som to pripevnil . podla coho sa vyberaju taketo ventilatory ? lebo nezda sa mi ze to mam dobre zapojene rad by som to vymenil ale ako ? nejake napady ? mal som ho dat skor opacne ? aspon mi grafiku teraz schladilo :D
vikko78 aky mas pc a ake mas teploty ako si nahodil ten freezer ?
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa vikko78 »

ja ho nevlastním, len logicky na základe tvojich foto som skočil na google a nenašiel som ani jedno foto otočeného chladiča od spoda nahor. Osobne vlastním freezer Xtreme a chladim 65wat dvojjadro :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Zhoda nadol je to blbost, nielen ze sa tym narusuje airflow, ale este sa aj ohrieva graficka. Zdola nahor je to lepsie, teply vzduch moze rovno odsavat zdroj, pripadne aj zadny ventilator a od grafickej tam z plosaku nejde az tak vela tepla. Najlepsie je to tak ako to ma vikko, ale ked sa neda, tak lepsie to bude zdola nahor.
cuco0
Medium Star
Medium Star

vikko tak si asi zle hladal ja som jeden tak otoceny nasiel nejake video na youtube :) jedine ze by som ho otocil tak ze by som mal iny kryt co sa srobuje na zakladnu dosku. teploty mam 39 - 42 C v zatazi som moc neskusal co som videl max tych 55 C. no zatial ho neham tak ako ho mam. ventilator smerom nadol, ale ak by bol nejaky napad ako ho prehodim aby bol normalne tak by som to rad vymenil.
Napísať odpoveď