Vodné chladenie pc
Re: Vodné chladenie pc
Aha tak oplati sa teda invesotvať do vodníka ? Teda čo sa týka chladenia.
A ak ti ide o hluk nekup si niečo taketo: http://www.alza.sk/corsair-cooling-hydr ... 226016.htm
Hlučnost: 30,2 dBA
Hlučnost: 30,2 dBA
v mojom kompe su najhlucnejsie disky, preto u mna nema vyznam davat si vodnika, vsetko mam postavene z pasivu a fanov od Noctuy
Keďže v tom vodnom chladení je radiator tak som sa dovtipil že asi ohrieva vodu, nemala by byť práve tá voda čo najstudenšia ?
radiator je tam na chladenie horucej vody od procesora
Jáj tak ten radiator vodu chladí ?
kazdy radiator vodu chladi, lebo odovzdava teplo do okolia 
Tak môže byť teda toto téma: Všetko o vodno chladení
či ?
či ?
Ja mám to chladenie hydro H60 od corsairu a spokojnosť.
Ja to zhrniem:
Voda
+Tichsia ako chladenie vzduchom, ale treba chladit CPU aj GPU (nie ako ten corsair hore, ktory je iba na CPU), na GPU su totiz casto male ventilatory, ktore su potom najhlucnejsie.
+Chladiaci vykon
-Cena
Vzduch
+Cena, ak ti nevadi vyssia hlucnost
-Cena, ak chces mat tichu zostavu, ale stale lacnejsie ako vodnik
Ja chladim vzduchom a nevadi mi to, v idle je pocitac tichy, najhlucnejsi je disk. V zatazi je ho uz dost pocut (box chladic na CPU a k tomu graficka), ale to mi tiez nevadi, kedze jedinou zatazou je hranie a to mam spravidla nastavenu vyssiu hlasitost ako pri pocuvani hudby alebo pozerani filmu. Cize je to o prioritach, pre mna bol dolezity tichy PC pri minimalnom zatazeni (internet, film, hudba...).
Voda
+Tichsia ako chladenie vzduchom, ale treba chladit CPU aj GPU (nie ako ten corsair hore, ktory je iba na CPU), na GPU su totiz casto male ventilatory, ktore su potom najhlucnejsie.
+Chladiaci vykon
-Cena
Vzduch
+Cena, ak ti nevadi vyssia hlucnost
-Cena, ak chces mat tichu zostavu, ale stale lacnejsie ako vodnik
Ja chladim vzduchom a nevadi mi to, v idle je pocitac tichy, najhlucnejsi je disk. V zatazi je ho uz dost pocut (box chladic na CPU a k tomu graficka), ale to mi tiez nevadi, kedze jedinou zatazou je hranie a to mam spravidla nastavenu vyssiu hlasitost ako pri pocuvani hudby alebo pozerani filmu. Cize je to o prioritach, pre mna bol dolezity tichy PC pri minimalnom zatazeni (internet, film, hudba...).