Pravicovy zlepenec 06/2010-03/2012
Re: Pravicovy zlepenec 2010-2011?
Ale ľudia, ono to prejde. Počkajte ešte na rokovania s Ficom, resp. na novú vládu. Ono to prejde. Ono to už nie je o dákej slobode rozhodnúť sa, hej rozhodnúť sa môžeš, ale len pokiaľ to my dovolíme. Len jedna vec mi nejde do hlavy. Prečo EU nepýta radšej peniaze späť od USA, ktoré boli požičané v čase hypotekárnej expanzie. No ono by toho 1.6 alebo 1.7 biliona asi stačilo na pokrytie dlhov väčšiny štátov EU, tak kde je problém ? Ja viem, dnes sa tomu hovorí solidarita a politická korektnosť, ešte nedávno by to boli iné mená.
Sdku si vazne mysli, ze po tom co predvadzaju (a to iba zatial, kedze este vstupi do hry vyrazne fico) si udrzi volicov? Teraz som spokojnejsi nez kedykolvek predtym, ze som volil sas a nie most alebo sdku.
Euroval je téma ako napr. otázka eutanázie - môžeš byť za alebo proti a žiadna iná možnosť nie je. Sú možné kozmetické úpravy ale podstatu to nerieši, je to podobné ako keď niekto nechce eutanázie a začneš s ním rokovať o podmienkach, za ktoré by to bolo prípustné. No ale kto to nechce tak nemá zmysel o rôznych podmienkach ani rokovať. To naťahovanie času dlhými rokovaniami boli pokusom o dohodu ale tá asi nebola vôbec možná, lebo sú len 2 možnosti - buď sa to schváli ako to je alebo vôbec nie.
Koniec koncom spojenie hlasovania s hlasovaním o dôvere vláde chceli SDKU, KDS aj MOST, chceli sa zbaviť Sulíka, lebo nerobil to, čo chceli. Toto bola len dobrá príležitosť s tým eurovalom ako dosiahnuť pád vlády.
A to celé aj príliš zdramatizovali - cylista napr. povedal, že vznikla koalícia medzi SaS-Smer-SNS. No neviem, kto sleduje politiku je minimálne pravdepodobné, že by vládu teraz zostavili tieto tri strany - možné je všetko ale to by som sa veľmi čudoval, keby sa spojil Sulík s Ficom a Slotom, to by znamenalo aj definitívny koniec SaS - aspoň podľa mňa.
Dúfam, že SDKU klesnú preferencie, veď oni robia neustále len podrazy a klamú tak isto ako hranol.
Koniec koncom spojenie hlasovania s hlasovaním o dôvere vláde chceli SDKU, KDS aj MOST, chceli sa zbaviť Sulíka, lebo nerobil to, čo chceli. Toto bola len dobrá príležitosť s tým eurovalom ako dosiahnuť pád vlády.
A to celé aj príliš zdramatizovali - cylista napr. povedal, že vznikla koalícia medzi SaS-Smer-SNS. No neviem, kto sleduje politiku je minimálne pravdepodobné, že by vládu teraz zostavili tieto tri strany - možné je všetko ale to by som sa veľmi čudoval, keby sa spojil Sulík s Ficom a Slotom, to by znamenalo aj definitívny koniec SaS - aspoň podľa mňa.
Dúfam, že SDKU klesnú preferencie, veď oni robia neustále len podrazy a klamú tak isto ako hranol.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Zaujimave, ze aj napriek tomu, co vcera rozpravala Radicova, dnes Euro celkom slusne posilnilo: http://www.csas.cz/banka/appmanager/por ... &period=1d
-
Anem
Star
Spojenie strán SMER, SaS, SNS je absolútne nepravdepodobné. Minimálne SMER-u s SaS keďže by išli proti sebe po rozpade tejto vlády. No podla niekdajšieho prieskumu by vo si voliči SNS priali najviac "koalíciu" s SaS - dôvod je jednoduchý. 
-
seth82
Darca
Aspoň niekto to vidí relatívne nestranne http://www.sme.sk/c/6094013/telegraph-s ... panov.html Čudujem sa, že SME to zverejnilo, oni už v posledných dňoch a týždňoch do SAS permanentne iba kopú...
Mimochodom, tu je originál a prečítajte si tie komentáre...presne podobné tým, ktoré mali na Sulíka aj Nemci http://www.telegraph.co.uk/finance/fina ... peans.html
Mimochodom, tu je originál a prečítajte si tie komentáre...presne podobné tým, ktoré mali na Sulíka aj Nemci http://www.telegraph.co.uk/finance/fina ... peans.html
A ani euroval nič nerieši chyba je inde - banky robia hazardnú hru s peniazmi, ktorým disponujú aj s peniazmi, ktoré ani nemajú. Potom idú krachovať a chcú peniaze od štátu, inak vkladatelia svoje peniaze nikdy neuvidia, ako aj pri Dexia banke. Bezhlavo hazardovali, štát im pomohol výpomocou, a potom aj tie peniaze požičali krajujúcej krajiny, takže peniaze zase nie sú a ide krachnúť aj banka aj Grécko. Dokedy sa budú banky správať ako v kasíne?
Riešenie by bolo buď zaviesť PRÍSNE pravidlá, kontroly a obmedzenia alebo horším ale jednoduchším riešením by bolo ich zoštátniť, lebo takto sú všetky banky len gambleri a budú padať ako muchy za krátky čas a z čoho dotovať ich hry?
Riešenie by bolo buď zaviesť PRÍSNE pravidlá, kontroly a obmedzenia alebo horším ale jednoduchším riešením by bolo ich zoštátniť, lebo takto sú všetky banky len gambleri a budú padať ako muchy za krátky čas a z čoho dotovať ich hry?
Tiez ma to zarazilo, hlavne vcera vecer boli skoro vsetky clanky akoby z dielne SDKU 
K tomu clanku z HN: no nie som si isty, ci je Fico zaizolovany, KDH s nim chcelo ist uz v roku 2006, minuly rok im nukal obrovske vyhody a pri novej ponuke podla mna podlahnu. A v sucasnej situacii podla mna nie je mozne, ze vznikne znovu tento zlepenec, ale tentoraz bez Radicovej.
K tomu clanku z HN: no nie som si isty, ci je Fico zaizolovany, KDH s nim chcelo ist uz v roku 2006, minuly rok im nukal obrovske vyhody a pri novej ponuke podla mna podlahnu. A v sucasnej situacii podla mna nie je mozne, ze vznikne znovu tento zlepenec, ale tentoraz bez Radicovej.
No KDH by určite s Ficom išli do koalície, len by to bolo "zaujímavé" pre ich voličov, lebo doteraz nadávali na ľavičiarov, komunistov že im z úst penilo a teraz by tí najväčší krestania spolupracovali s bývalími komunistami, ktorých až tak nenávideli?
Dúfam, že s Ficom pôjdu a vypadnú z parlamentu, bolo by to celkom fajn.
Keby boli voľby tak asi sám hranol získa nadpolovičnú väčšinu v parlamente keď vypadne Janko alebo keď sa tam dostane tak ho zoberie do vlády, dá mu zase nejaký kšeft ako emisie a jemu to aj stačí, aj tak tam ide len kvôli peniazom.
Keby boli voľby tak asi sám hranol získa nadpolovičnú väčšinu v parlamente keď vypadne Janko alebo keď sa tam dostane tak ho zoberie do vlády, dá mu zase nejaký kšeft ako emisie a jemu to aj stačí, aj tak tam ide len kvôli peniazom.
Ale KDH ma pevnu volicsku zakladnu a podla mna by to predseda vedel uhrat na to, ze chcu stabilnu vladu bez liberalov alebo nieco podobne a zobrali by mu to. Je to aj preto, lebo krestania, ktori nemaju radi Dzurindu inak nemaju koho volit, mozu vyberat iba z KDH alebo SMERu.
Ake mile: http://spravy.pravda.sk/rychlo-opakujte ... k_svet_p23
Nie je to tak trochu popieranie demokracie?
ZSSR sa vrátilo ???GothaR napísal:Ake mile: http://spravy.pravda.sk/rychlo-opakujte ... k_svet_p23
ozrejmite mi to prosim vas nejako nechapem bola vyhlasena nedovera vlade.to znamena ze zakon kaze prezidentovi vyhlasit predcasne alebo ako?nemoze sulik a radicova len tak mavnut rukou a pokracovat dalej?
Dosť bolo Mečiara, Fica, Dzurindu aj Slotu!
Zaujímavý "experiment" by bol dať väčšiu moc možno Sulíkovi, robil by inú politiku ako ostatné strany, no ja nechcem rozvrat eu, rozpad eurozóny, takže ťažko mu dať hlas, keby potom robil politiku čo rozkladá celý európsky systém. Ľahko sa búra a niečo vytvoriť je ťažké. Škoda, no očakávam, že týmto krokom získa značnú popularitu. Aj hranol vyrastal na tom, že všetko len kritizoval a do dnes nič dobre nespravil, čo aj robil len pokazil a predsa má 40%-nú podporu a mu to aj stúpa.
Keď sa vráti hranol nič sa nestane, zase bude robiť o ničom politiku, buď nič alebo len kradnúť a vládnutie bude ako aj v minulom období, že to vládnutie bolo ako voľný pád - vládnutie bez cieľa, predstavy ako ďalej len čakať na zázrak a napĺňať si vrecká.
V tomto je asi ten zásadný rozdiel, že zlepenec aspoň voľačo chceli aj spraviť, zmeniť s nejakou predstavou nie len vysedávať a čakať - veď hranol za 4 roky skoro nič nespravil. To by mohol byť aj slogan hranola - kto nič nerobí ani nič nepokazí.
Zaujímavý "experiment" by bol dať väčšiu moc možno Sulíkovi, robil by inú politiku ako ostatné strany, no ja nechcem rozvrat eu, rozpad eurozóny, takže ťažko mu dať hlas, keby potom robil politiku čo rozkladá celý európsky systém. Ľahko sa búra a niečo vytvoriť je ťažké. Škoda, no očakávam, že týmto krokom získa značnú popularitu. Aj hranol vyrastal na tom, že všetko len kritizoval a do dnes nič dobre nespravil, čo aj robil len pokazil a predsa má 40%-nú podporu a mu to aj stúpa.
Keď sa vráti hranol nič sa nestane, zase bude robiť o ničom politiku, buď nič alebo len kradnúť a vládnutie bude ako aj v minulom období, že to vládnutie bolo ako voľný pád - vládnutie bez cieľa, predstavy ako ďalej len čakať na zázrak a napĺňať si vrecká.
V tomto je asi ten zásadný rozdiel, že zlepenec aspoň voľačo chceli aj spraviť, zmeniť s nejakou predstavou nie len vysedávať a čakať - veď hranol za 4 roky skoro nič nespravil. To by mohol byť aj slogan hranola - kto nič nerobí ani nič nepokazí.
Vláda padla - Prezident musí túto vládu odvolať. Musí byť zvolená nová vláda s podporou minimálne 76 poslancov. Potom ak sa nepodarí vytvoriť novú vládu vyhlásia sa predčasné voľby. Takže nie nemôžu len tak mávnuť rukou. A takto nekáže zákon ale Ústava. K téme. Osobne očakávam nové voľby, SMER vie že získa ešte väčší počet kresiel. SaS má určite môj hlas. A Radičová ma veľmi sklamala. Včera na tlačovke po skončení hlasovania som si myslel, že sa psychicky zrúti.Son-Goku napísal:ozrejmite mi to prosim vas nejako nechapem bola vyhlasena nedovera vlade.to znamena ze zakon kaze prezidentovi vyhlasit predcasne alebo ako?nemoze sulik a radicova len tak mavnut rukou a pokracovat dalej?
-
halabaster
Darca
Nezartuj. Ten by nas za chvilu priviedol do doby kammenej resp. doby temna.Cesar napísal:Zaujímavý "experiment" by bol dať väčšiu moc možno Sulíkovi
Skor sa total odpisal. Svedcia o tom aj reakcie na fb SaS. doje***(i) to na celej ciare.Cesar napísal:Škoda, no očakávam, že týmto krokom získa značnú popularitu.
neviem s kym chce sulik ist do vlady? je fakt zaujimave ako tu ludia schvaluju jeho politicke harakiri
Otázka je položená zle, asi otázka vyzerá takto: Kto by chcel ísť do koalície so Sulíkom?