Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
Re: Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
až na to že D5100 nemá druhý display... 
-
xH4wK
Ja mam 3100vku a nechyba mi dalsi displej, mam navyse ovladanie hned po ruke
inak vsetko vidim lepsie a jasnejsie na hlavnom displeji ako na tych malych
No nevavim ze pre profika to je nanic
)
inak vsetko vidim lepsie a jasnejsie na hlavnom displeji ako na tych malych
No nevavim ze pre profika to je nanic
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
neviem preco som si myslel ze je rec o d90
kazdopadne d5100 je podla mna nepotrebny medzi clen medzi D7000 a D3100
a D7000 sa aktualne nikonu strasne podarila.... tomu fotaku realne nic nechyba co by ne-profi uzivatel mohol potrebovat
PS: to neni "dalsi" display, horny display je uplna lahoda, ktora ti uplne odstrani potrebu pouzivat LCD s vynimkou pozerania fotiek, sice ti nechyba, ale ak by si ho raz mal, uz bez toho nevyzijes... podobne ako battery grip
PS: ja mam info displya dva
kazdopadne d5100 je podla mna nepotrebny medzi clen medzi D7000 a D3100
a D7000 sa aktualne nikonu strasne podarila.... tomu fotaku realne nic nechyba co by ne-profi uzivatel mohol potrebovat
PS: to neni "dalsi" display, horny display je uplna lahoda, ktora ti uplne odstrani potrebu pouzivat LCD s vynimkou pozerania fotiek, sice ti nechyba, ale ak by si ho raz mal, uz bez toho nevyzijes... podobne ako battery grip
PS: ja mam info displya dva
-
jin
VIP
Holubar: Rozmysli si, či potrebuješ to rozlíšenie a tne senzor, čo Ti ponúka D5100. Nakoľko oproti D3100 Ti už potom naviac ponúka len výklopný displej, ktorý ja osobne považujem tiaž za zbytočnosť (teda pokiaľ nechceš točiť video na vyššej úrovni). Osobne by som na Tvojom mieste tiež šiel do D3100 + 18-105 VR a rozdiel, čo by si ušetril na D5100 by som vrazil buď do pevnej 50 f/1,8G, alebo neskôr do 70-300 (lacnejšia alternatíva 55-300). Ono výhoda pevného ohniska je, že má malú zaostrovaciu vzdialenosť (oproti teleobjektívom). Nakoľko pokiaľ Ti ide o pekný bokeh, tak s teleobjektívmi by si musel ísť kvôli clone na dosť vysoké ohniská. 50 máš virtuálnu 75mm, s clonou 1,8 lahôdka. A ajtak budeš neskôr ešt ecloniť, lebo Ti bude hĺbka ostrosti primalá
H@wk: Veď počkaj, ty si raz vyskúšaš na dlhšiu dobu foťák so stavovým displejom a potom keď sa vrátiš ku D3100 nebudeš chápať, ako si bez toho mohol existovať. A to ešte nehovorím o rýchlosti analógového nastavovania viacerých parametrov.
H@wk: Veď počkaj, ty si raz vyskúšaš na dlhšiu dobu foťák so stavovým displejom a potom keď sa vrátiš ku D3100 nebudeš chápať, ako si bez toho mohol existovať. A to ešte nehovorím o rýchlosti analógového nastavovania viacerých parametrov.
-
Holubar
Darca
jin, vdaka za prispevok. Takze 18-105 ma byt objektiv na bezne fotenie a ten 50mm 1.8 na fotenie detailov, ako napr. ryby alebo holuby zblizka? A co bude pre mna znamenat tych pevnych 50mm? Chapem to dobre tak, ze namiesto zoomu sa budem musit priblizovat/oddalovat s fotakom ja, aby bol dobry zaber?
-
xH4wK
Presne tak, + ak budes mat DX snimac (D3100) cize nie FX- Full frame (drahsie fotaky) tak to nebude 50mm ale ako pise jin virtualnych 75mm, kedze 50mm f/1.8 je robena pre snimace velkosti FX 
Chcel by som Vás poprosiť o tip na nejaký kompakt do 200€ pre aktívneho staršieho pána. Čo boli tipy v prvom príspevku v tejto téme, tie už nie sú k dispozícii a čo sa ponúkal pár strán dozadu Nikon P300, už je nad limit. Ďakujem...
//jj.. akurát som to našiel v inom obchode... oki, dík....
//jj.. akurát som to našiel v inom obchode... oki, dík....
-
hojko
Site Admin
brm: Nikon Coolpix S8100
-
xjojox2246
Star
z akeho obchodu by ste mi odporucili kupit
Nikon D3100 + 18-105??
Nikon D3100 + 18-105??
-
xH4wK
Tu
http://shop.ephoto.sk/nikon-d3100-af-s- ... ed-vr.html
Mozes sa skusit dohodnut s uzivatelom 'jin'
http://shop.ephoto.sk/nikon-d3100-af-s- ... ed-vr.html
Mozes sa skusit dohodnut s uzivatelom 'jin'
-
xjojox2246
Star
akože dohodnuť? na čom? dala by sa lepšia cena či?
neviem ci zozenies za lepsiu cenu + tie darceky 
jak kukam obchody niekde maju za 570 ale bez darcekov
a tie uplne lacne obchody tie never.Ja kupujem iba z
"OVERENE ZAKAZNIKMI" + KLADNE RECENZIE.
Su sice drahsie ale kvalita za kvalitny dovoz+to ze sa mu nic nestane.
Podla mna vyhodne.
jak kukam obchody niekde maju za 570 ale bez darcekov
a tie uplne lacne obchody tie never.Ja kupujem iba z
"OVERENE ZAKAZNIKMI" + KLADNE RECENZIE.
Su sice drahsie ale kvalita za kvalitny dovoz+to ze sa mu nic nestane.
Podla mna vyhodne.
-
hojko
Site Admin
cergina: Aj tak to vsetci posielaju cez donaskove sluzby typu UPS, DPD a podobne, pripadne Slovenskou/Ceskou postou, takze podmienky dorucenia su rovnake. Jedina zmena nastava, ak je balik oznaceny ako krehky/sklo.
-
johny541
King
Zdravím, rád by som bol, pokiaľ sa niekto orientuje v tejto sfére alebo takúto kúpu pred nedávnom absolvoval, nech mi poradí ohľadom kompaktného štíhleho ale za to obstojného foťáku. V dnešnej dobe to už všetko fotí pre bežné používanie viac ako obstojne, ale predsa sa všade dajú nájsť rozdiely. Hľadám iba kompakt, potrebujem ho nosiť so sebou, nech sa zmestí do vrecka. Povedzme do tých max 200€, ale pokiaľ nejaký model aj v nižšej cenovej hladine je vynikajúci v pomere cena/výkon, tak príjmem aj také rady. Niečo čo má aspoň predpoklad vydržať dlhšie.
Podpora natáčania napr. 720p videa by potešila, ale neviem či je možná. Idem až teraz pozerať weby a keď niečo nájdem, tak to sem hodím
Vopred ďakujem za komentáre k veci aj s nejakým odôvodnením, prípadne vlastnými skúsenosťami.
//
Jeden Sony CyberShot sme mali v rodine. Funguje dodnes už asi päť rokov.
http://www.alza.sk/digitalni-foto/kompa ... 219349.htm
http://www.alza.sk/samsung-wb210b-d231819.htm
http://www.alza.sk/sony-cybershot-dsc-w ... 219294.htm
Okrem toho, že si ich pôjdem pozrieť aj osobne, vie sa mi niekto k tomu vyjadriť?
Podpora natáčania napr. 720p videa by potešila, ale neviem či je možná. Idem až teraz pozerať weby a keď niečo nájdem, tak to sem hodím
Vopred ďakujem za komentáre k veci aj s nejakým odôvodnením, prípadne vlastnými skúsenosťami.
//
Jeden Sony CyberShot sme mali v rodine. Funguje dodnes už asi päť rokov.
http://www.alza.sk/digitalni-foto/kompa ... 219349.htm
http://www.alza.sk/samsung-wb210b-d231819.htm
http://www.alza.sk/sony-cybershot-dsc-w ... 219294.htm
Okrem toho, že si ich pôjdem pozrieť aj osobne, vie sa mi niekto k tomu vyjadriť?
-
jin
VIP
johny541: Mrkni sa aj po Nikon Coolpix S8100. Kvalitná stabilizovaná optika, 1080p video. Z tých, čo si hodil ty by som volil prvý, aspoň má G optiku.
cergina: Pokiaľ eshop tovar kvalitne zabalí do výplňového materiálu nemá sa mu čo stať, veľmi dobre sa vie, ako sa zaobchádza so zásielkami v depách.
xjojox2246: Napíš mi SS, niečo spolu vymyslíme
cergina: Pokiaľ eshop tovar kvalitne zabalí do výplňového materiálu nemá sa mu čo stať, veľmi dobre sa vie, ako sa zaobchádza so zásielkami v depách.
xjojox2246: Napíš mi SS, niečo spolu vymyslíme
-
klm16
Medium Professional
otazka na kompetentnych
)
canon ma predstavit este nejake novinky....
ja sa chystam kupit 7D....
Mal by som pockat ? nejaky rumor je o 5D MKIII, ale to je mimo mna, FF nechcem a momentalna cena 7D je aj tak nieco nad moj cenovy strop...
Len by som bol nerad keby som kupil 7D a na drh by prislo nieco novsie lepsie lacnejsie ...
co myslite ? mam cakat ? nemam cim fotit...
canon ma predstavit este nejake novinky....
ja sa chystam kupit 7D....
Mal by som pockat ? nejaky rumor je o 5D MKIII, ale to je mimo mna, FF nechcem a momentalna cena 7D je aj tak nieco nad moj cenovy strop...
Len by som bol nerad keby som kupil 7D a na drh by prislo nieco novsie lepsie lacnejsie ...
co myslite ? mam cakat ? nemam cim fotit...
čo podľa teba príde nové a lacnejšie? 60D je nová dosť, 70D pochybujem teda že príde skôr ako o polroka/rok ... 7D2 možno, ale určite lacnejší ako 7D nebude a v našich zemepisných šírkach majú predajcovia skôr politiku po príchode nového modelu držať ceny starých a iba dopredať a stiahnuť z predaja... nie zlacnieť...
bol rumor o nejakom entry-FF... ale píšeš, že FF nechceš... ja osobne by som zobral 7D asi...
akoto, že nemáš čím fotiť? 1000D šla do večných lovíšť?
bol rumor o nejakom entry-FF... ale píšeš, že FF nechceš... ja osobne by som zobral 7D asi...
akoto, že nemáš čím fotiť? 1000D šla do večných lovíšť?
-
klm16
Medium Professional
1000D je v servise, ked sa vrati ide na odpis
)
ale v podstate mas asi pravdu 7D je aj po 2 rokoch co sa predava stale dobre telo.... snad
ale v podstate mas asi pravdu 7D je aj po 2 rokoch co sa predava stale dobre telo.... snad
-
chlapec10
Addict
ano... 7d mk2 sa posuskava... ALE... dokym ju ohlasia a realne bude v obchode este prejde nejaka doba 
vsimni si kedy ohlasili 1d X a kedy je planovany predaj v obchodoch
vsimni si kedy ohlasili 1d X a kedy je planovany predaj v obchodoch