VUB ( IB UCET )

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Empatik
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

VUB ( IB UCET )

Príspevok od používateľa Empatik »

Zdravim, prosim Vas.. dnes pridem na moj IB ucet a tam je napisane, ze som v minuse 78 centov.. je to mozne, ked nemam nastaveny na karte minus penazi, ziadny limit ? Prosim Vas, je to surne, lebo som objednaval veci z Ameriky, teraz mi napisali na mail, ze nemaju moju velkost, tak aby mi nieco nestrhavali, alebo co, nevyznam sa do tychto veci.. vo VUB mi neberu telefon a druhe cislo mi nechce vziat, mobil nema cisla stavane tak, aby som tam tukal moj pin, cislo aj identifikacny kod.
goten
VIP
VIP

Re: VUB ( IB UCET )

Príspevok od používateľa goten »

Banka ti môže poplatky strhnúť aj do mínusu ak tam nemáš dostatok prostriedkov napr. za vedenie účtu na konci mesiaca. Môže to však urobiť len banka, nikto iný si peniaze stiahnuť nemôže - pokiaľ nemáš povolené prečerpanie účtu. Ak ho nemáš, tak sa nemáš čoho báť.
Samozrejme pre pokoj v duši si to môžeš pre istotu v banke.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ako pise Goten, za poplatky ako je vyber z bankomatov a pod. mozes ist aj do minusu, takze to mohlo nastat tym. Vo vypise by si to mal vidiet. Telefon je predsa na hotline podporu, kde je niekolko ludi, tak mi je divne, ze by ti nedvihali.

Goten: Okrem banky si na tvoje peniaze moze siahnut kludne aj exekutor, na zaklade pravoplatneho rozhodnutia.
M&M
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa M&M »

Zdravim, ako je mozne ze uctovny zostatok mam vyssi ako pouzitelny zostatok? ide o nejake 3 eura rozdiel, no doteraz som mal obe tieto polozky rovnake
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Moze to byt poplatok za ucet, ktory este neprebehol, pripadne blokacia pri platbe kartou.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Ja mam len studentsky ucet, ale tie 3 eura su tam proste stale, nejake 2 roky uz. Tie asi dostanes naspat ked zrusis ucet alebo nieco podobne. Je to proste minimalny zostatok. To ze si to mal doteraz rovnako neviem, ja to tak mam od zalozenia uctu.

Asi je to koli pripadom ako na zaciatku tejto temy. Mal by si 0 pouzitelny a mozu este odratat poplatok z tych 3 €.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Do minusu mozes ist kludne aj 100eur. Staci ti platit bezkontaktnou kartou. Ja som si tak myslel ze mam na ucte stale dost penazi a ked mi slo platit kartou tak som nou aj platil. A zrazu... -85eur ....
M&M
Light Professional
Light Professional

Dnes som nakupoval cez aliexpress a ebay, platil som kartou. Teraz som sa poslal na Internet Banking a mam pocit ze peniaze mi stiahlo (nejakych 10€) - to je v poriadku ale nepise mi to nikde v pohyboch na ucte ze kde peniaze isli ani nic podobne. Objavi sa to tam po case alebo ako? Nie som si isty ci peniaze z uctu naozaj isli
Pytam sa preto lebo objednaval som takto prvy krat :D
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Nemáš to náhodou ešte v čakajúcich platbách? Platby -> prehľady -> pohyby na účte -> čakajúce platby.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Je to v rezervacii, tak ako ked zaplatis kartou v obchode alebo natankujes. Vo vypise to bude az tak za 1-2 dni.
M&M
Light Professional
Light Professional

pinco napísal:Nemáš to náhodou ešte v čakajúcich platbách? Platby -> prehľady -> pohyby na účte -> čakajúce platby.
nie, tam som takisto pozeral
heker napísal:Je to v rezervacii, tak ako ked zaplatis kartou v obchode alebo natankujes. Vo vypise to bude az tak za 1-2 dni.
ale peniaze sa mi uz odpocitali alebo sa este odpocitaju?
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Je rozdiel - disponsibilny zostatok a aktualny zostatok. Aktualny bude vzdy rovny alebo vyssi - je to stav, ktory mas na konte, vratane blokovanych penazi pri spracovavanych platbach. Disponsibilny je taky, s ktorym mozes manipulovat, v tvojom pripade uz bez tych 10 eur. Kym prebehnu vsetky transakcie medzi bankou, kartovou spolocnostou, pripadne Paypalom, to par dni trva. Preto 10 eur na ucte sice mas, ale su blokovane a pripravene odist akonahle bude vsetko hotove. :)
M&M
Light Professional
Light Professional

melonSVK napísal:Je rozdiel - disponsibilny zostatok a aktualny zostatok. Aktualny bude vzdy rovny alebo vyssi - je to stav, ktory mas na konte, vratane blokovanych penazi pri spracovavanych platbach. Disponsibilny je taky, s ktorym mozes manipulovat, v tvojom pripade uz bez tych 10 eur. Kym prebehnu vsetky transakcie medzi bankou, kartovou spolocnostou, pripadne Paypalom, to par dni trva. Preto 10 eur na ucte sice mas, ale su blokovane a pripravene odist akonahle bude vsetko hotove. :)
Dakujem pekne, uz tomu chapem :)
Napísať odpoveď