Bankový šek
Bankový šek
Došiel mi šek z Veľkej Británie sem domov na Slovensku (vrátenie preplatkov dane). Nejde o malú sumu, tak ma zaujíma či neviete kto by mi na Slovensku ten šek preplatil.
Ďakujem.
Ďakujem.
Re: Bankový šek
Dosiel postou? - Na poste.
To nie je šek v zmysle poštovej poukážky ale originál šek... v UK nebol problém, prišiel som s tým do banky a dali mi peniaze, ale tuná...
Skusal si s tym ist do banky? Ak ano, co ti povedali?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pokial viem, tak seky normalne v banke prepracaju. Pred par rokmi to trvalo okolo mesiaca, dnes by mal byt ten proces podstatne rychlejsi. Bol tam ale maly poplatok banke.
Kamarat co pracoval v FR, poslednu vyplatu si dal platit sekom, kedze zatvaral ucet pred odchodom... doma v pohode siel do banky... len to trvalo okolo mesiaca ci dvoch... na poplatok sa spytam, ale nemyslim ze to bolo nieco astronomicke...
Díky. Ja som síce ešte nebol lebo som vyťažený, ale priateľka sa bola spýtať a zatiaľ ju odbili asi v 3 bankách.... Dokonca v jednej to vraj zrušili cca pred mesiacom.
Navyše situáciu komplikuje, že mám mBank :-/
Poplatok nevadí, samozrejme rátam s tým, ale ide o dosť veľa peňazí aby som to len tak nechal. Splatnosť je inak pol roka, takže to nesúri, ale riešenie nájsť musím
Ak by to nerobili komerčné banky, myslíte, že v NBS by som uspel?
Navyše situáciu komplikuje, že mám mBank :-/
Poplatok nevadí, samozrejme rátam s tým, ale ide o dosť veľa peňazí aby som to len tak nechal. Splatnosť je inak pol roka, takže to nesúri, ale riešenie nájsť musím
Ak by to nerobili komerčné banky, myslíte, že v NBS by som uspel?
Tak ten kamarat bol v VUB... ale mu tam nieco spominali, ze seky, ktore maju viac ako mesiac velmi brat nechcu
no bludy slovenske... ale nakoniec mu to zobrali...
Dík, dopátral som sa nakoniec, že vraj je to povinná spraviť akákoľvek banka, ale sú s tým starosti tak ochota je minimálne. Hajzli, ale poplatky budú brať furt.