vysoka teplota notebooku
vysoka teplota notebooku
chcem sa spytat aka ja normalna teplota notebooku. mam asus AK50 a teplota cpu je 70 C rpi prezerani webu. to sa i zda az moc. chladiaca podlozka schladi par stupnov nic moc dalo by sa stym nieco spravit ? pri hre cpu co som videl 85 C . da sa tam kupit nejaky fan ?
Re: vysoka teplota notebooku
Podla mna su taketo teploty pri notebookoch bezne. Ako dlho nb mas? Pokial si na to trufas, rozober a vyfukaj prach.. Popripadne prepastuj procak..
Ale to len ak ho mas uz dlho..
Ale to len ak ho mas uz dlho..
V izbe ake mas teploty?
Pouzi nieco na vycistenie pocitaca softwarovo mozno pomoze
A ako povedal tuto MMartin prefukaj pocitac zvnutra ale CPU
nemusis prepastovat lebo pri niektorych NTB to ani nejde dat dolu.
Pouzi nieco na vycistenie pocitaca softwarovo mozno pomoze
A ako povedal tuto MMartin prefukaj pocitac zvnutra ale CPU
nemusis prepastovat lebo pri niektorych NTB to ani nejde dat dolu.
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja som mal vysoke teploty, no s podlozkou dokonale ale aj tak som ho rozobral a precistil. Teraz ked sa ho dotknem tak jedine teple miesto je tam kde idu kable k monitoru.
Teploty krasne okolo 30°C Mam Acer travel mate.
Ten procesor prepastovat skusit mozes no niekde nedavaju pastu ale lepidlo a to dole nedas.
Teploty krasne okolo 30°C Mam Acer travel mate.
Ten procesor prepastovat skusit mozes no niekde nedavaju pastu ale lepidlo a to dole nedas.
zatial ho mam asi nieco cez dva roky. tak neviem ci ho ma zmysel rozoberat a cisit . lebo ono to nebolo nejak ine ked bol aj novsi len ja na nom niesom a notebook je zapnuty raz za par dni na par hodin pouziva ho mama
.
Ak dobre viem, tak niektore velke Asusy maju problemy s teplotami. Ak ti to nejak nepali vajcia tak to ako velmi velky problem nevidim. Viem o vela notebookoch ktore maju teplotu CPU aj 90°C a ziju
90% môžu mať tak maximálne herné alebo totálne zaprášené notebooky. To nie je normálna teplota. Ja mám na CPU okolo 50%
110Mat110 no len aby vydrzal este nejaky ten rok. viac ludi malo problemi s tymito notebokmi co mam ja. nedavno mi spadlo cely pc nedal sa zapnut restartoval sa stale ani preinstal windows sa nedalo tak ma napadlo ci to nebolo tym sposobene. lebo v pc servise mi nevedel povedat preco flashol bios a slo to normalne. tak tie teploty boli take aj na zaciatku takze urcite to nebude zaprasenim
Treba ho precistit, prepastovat a najlepsie aj vymenit fan. Ja to robim pravidelne kazdy rok na oboch mojich notebookoch.
-
Michaelo
Hardcore addict
No 2 roky necisteny PC je fakt vela. Aspon raz rocne treba precistit aj ked ho zapinas len raz za cas. Tie ventilatory co tam su su nic moc. Btw aku mas podlozku? Ja mam CoolerMaster Notepal U2 (chcem U3) na ktorej mozes dat ventilatory tam kde chces (teda presne nad horuce casti a nie len v strede). U3 ma 3 ventilatory a aj regulaciu.
Rozobratie notebooku a jeho vycistenie nieje vobec zlozite. Odstrubujes par srubiek, prefukas ho a zasrubujes
Moj CPU mi tiez priprazal vajcia ale to je tym ze som na nom mal zaply PS 3 hodiny a mam len 1GB RAM (book mam len do skoly na poznamky, na hry mam PC).
No od kedy mam podlozku ide bez problemu (ani raz sa mi este nezapol interny ventilator a kamosovi v skole sa zapina po 15 minutach a to sedime v jednej lavici).
Rozobratie notebooku a jeho vycistenie nieje vobec zlozite. Odstrubujes par srubiek, prefukas ho a zasrubujes
Moj CPU mi tiez priprazal vajcia ale to je tym ze som na nom mal zaply PS 3 hodiny a mam len 1GB RAM (book mam len do skoly na poznamky, na hry mam PC).
No od kedy mam podlozku ide bez problemu (ani raz sa mi este nezapol interny ventilator a kamosovi v skole sa zapina po 15 minutach a to sedime v jednej lavici).
ROFL ty expert...
1. V notebookoch uz je vacsinou len jeden ventilator.
2. Podlozka ti pomoze maximalne o nejakych 5 stupnov, v ziadnom pripade nikdy nenahradi interne chladenie a je to skor len doplnok. Ina vec je to pri notebookoch s kovovym telom ktore ho vyuzivaju ako velky pasiv.
3. Pri kazdom notebooku je jeho rozobratie (hlavne ak chces zhodit chladic) inak narocne, niektore maju len zadny panel cez ktory sa dostanes ku vsetkemu, niektore treba rozobrat do posledneho srobu.
4. Interny ventilator bezi stale, menia sa len otacky. Ak sa ti interny ventilator netoci, tak preto ze odisiel, nie preto lebo netreba...
1. V notebookoch uz je vacsinou len jeden ventilator.
2. Podlozka ti pomoze maximalne o nejakych 5 stupnov, v ziadnom pripade nikdy nenahradi interne chladenie a je to skor len doplnok. Ina vec je to pri notebookoch s kovovym telom ktore ho vyuzivaju ako velky pasiv.
3. Pri kazdom notebooku je jeho rozobratie (hlavne ak chces zhodit chladic) inak narocne, niektore maju len zadny panel cez ktory sa dostanes ku vsetkemu, niektore treba rozobrat do posledneho srobu.
4. Interny ventilator bezi stale, menia sa len otacky. Ak sa ti interny ventilator netoci, tak preto ze odisiel, nie preto lebo netreba...
skusim ho rozoobra ta vycisit ked si najdem chvilku. teda ak to nieje zlozite.
podlozku mam ZALMAN ZM-NC3000U ale ako bolo spominane znizi sa tym teplota o par stupnov. ventilator mi zapne pri 80 C a to ho zapina aj ked surfujem po nete alebo hram solitare
. hry na nom nehravam.orpoti pc riadny rozdiel na pc mam 40 C cpu 
-
Michaelo
Hardcore addict
1. A hovorim ja ze ma moj notebook viac ako 1 chladic? U3 je ta podlozka nie notebook ty expert.
2. No to by si sa divil. Tam sa daju ventilatory premiestnovat priamo pod miesta kde sa prehrieva
Toto je moja: http://beta.alza.sk/coolermaster-notepa ... 159564.htm a tuto chcem U3 http://beta.alza.sk/coolermaster-notepa ... 196247.htm
3. Ano viem ze je to inak zlozite no uz som mal 3 booky a u kazdeho sa to dalo jednoducho vycistit
Spodny panel a je to.
4. Ano viem ze bezi stale ale na absolutne minimalnych otackach (ja tomu hovorim ze je vypnuty).
Ps.: Tie ventilatory na mojej podlozke sa daju otacat a teda bud odsavaju z booku teplo (default) alebo ho nasavaju do booku (to mam ja)
2. No to by si sa divil. Tam sa daju ventilatory premiestnovat priamo pod miesta kde sa prehrieva
Toto je moja: http://beta.alza.sk/coolermaster-notepa ... 159564.htm a tuto chcem U3 http://beta.alza.sk/coolermaster-notepa ... 196247.htm
3. Ano viem ze je to inak zlozite no uz som mal 3 booky a u kazdeho sa to dalo jednoducho vycistit
4. Ano viem ze bezi stale ale na absolutne minimalnych otackach (ja tomu hovorim ze je vypnuty).
Ps.: Tie ventilatory na mojej podlozke sa daju otacat a teda bud odsavaju z booku teplo (default) alebo ho nasavaju do booku (to mam ja)
Ale podlozka je dobra.V lete ked su horucavy zbytocne ti nebude padat komp.
Kup si ZALMAN-nc2000 to je kvalitny pozeral som recenzie a zevraj je lepsi ten
hlinnikovy tak si vyber
Kup si ZALMAN-nc2000 to je kvalitny pozeral som recenzie a zevraj je lepsi ten
hlinnikovy tak si vyber
-
Michaelo
Hardcore addict
Ved NC2000 ky su len hlinikove
akurat maju inu farbu ak sa nemylim. Celkom dobre su.
Vyber si bud CoolerMaster Notepal U3 alebo Zalman NC 2500 plus alebo aj 3000s pro notebook
Vyber si bud CoolerMaster Notepal U3 alebo Zalman NC 2500 plus alebo aj 3000s pro notebook
NC2500 je plastová, máš to v popise.
Materiál základne: plast
Materiál základne: plast
-
Michaelo
Hardcore addict
Ano viem. Trochu zle som to napisal. Myslel som NC2000ky. 
Upravim to radsej.
Upravim to radsej.