chyba LCD alebo grafiky?
chyba LCD alebo grafiky?
No takze mam taky zaujimavy problem a neviem coho sa tyka. Prejavuje ta to tak, ze mi proste niekdy z nicoho nic zacne zhasinat monitor a vzapati sa naspät zapne (blika) Niekedy to prestane samo od seba a niekdy je nutny restart PC. Niekdy to urobi raz za pol roka a niekedy do tyzdna aj dvakrat a potom zas klud na dlhu dobu. A teraz neviem v com je problem, ci v grafike alebo v monitore. Mam pocit, ze teraz to uz zacina robit castejsie...problem s tym mam uz asi 2 roky a zacina ma to stvat. Stretol sa s tym uz niketo niekedy? Grafiku mam ATI radeon 4830 512MB od asusu a monitor je samsung syncmaster 206bw.
Re: chyba LCD alebo grafiky?
Jednak to moze byt chybou grafiky lebo mne sa obcas stava raz za pol roka ze monitor chybne vykresluje pixely na VGA vstupe
ale hned jak som prepol na DVI tak mi to slo normalne a nemal som problem.V grafike by asi nemal byt problem lebo je to dobra
grafika celkom.Viac by to mohlo byt sposobene chybnym zapojenim do MONITORA alebo nieco v kompe.Keby si pridal par fotiek
lebo na dialku sa neda skoro nic riesit.
ale hned jak som prepol na DVI tak mi to slo normalne a nemal som problem.V grafike by asi nemal byt problem lebo je to dobra
grafika celkom.Viac by to mohlo byt sposobene chybnym zapojenim do MONITORA alebo nieco v kompe.Keby si pridal par fotiek
lebo na dialku sa neda skoro nic riesit.
To že je ta grafika dobrá neznamená že nemôže byť pokazená. Ako sa dá chybne zapojiť monitor? Načo sú ti fotky? Dokážeš určiť chybu s fotiek?
Tak na to by som sa pozrel.
Ja by som to skôr tipoval na monitor. V prvom rade by som skúsil vymeniť napájací kábel a DVI (alebo VGA ak máš) kábel.
Ja by som to skôr tipoval na monitor. V prvom rade by som skúsil vymeniť napájací kábel a DVI (alebo VGA ak máš) kábel.
ake fotky mam spravit? fotky coho?
Fungujem na DVI kabli no aj keby som ho vymenil, tak tazko zistit ci je chyba v nom lebo sa neda nijak odhadnut ci to zacne robit o den alebo o mesiac...no mozem skusit zapojit na VGA
//autoeditácia príspevku (13 Okt 2011, 11:34)
Dnes sa mi podarilo zachytit ako mi 2 krat zhasol. Prikladam video
//autoeditácia príspevku (13 Okt 2011, 11:34)
Dnes sa mi podarilo zachytit ako mi 2 krat zhasol. Prikladam video
-
xH4wK
A skusal si zapojit do integrovanej karty namiesto tejto ATI ?
Pripadne vyskusat monitor u kamarata alebo inu graficku kartu...
Inak nevidim moznost otestovat ci je to grafika alebo monitor.
Pripadne vyskusat monitor u kamarata alebo inu graficku kartu...
Inak nevidim moznost otestovat ci je to grafika alebo monitor.
-
Ryan Giggs
VIP
Je treba zvoliť vylučovaciu metodu. Ako prve a najjednoduchšie riešenie je vymeniť kabel. Potom sa da špekulovať ďalej.
zatial som skusil prepojit kabel monitora do druheho DVI vystupu grafiky. Ale ako som uz spominal tazko odhalim problem hned kedze niekedy to prestane robit aj na pol roka ako som uz vyssie spominal...