Overclocking

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...

Mate skusenosti???

Ano
301
54%
Nie
260
46%

Celkom hlasov: 561

uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Overclocking

Príspevok od používateľa uplink »

Pusti OCCT a zistíš či je to allright. Btw. imo by stačilo bohate na 1.3V, ak je to aspoň trochu podarený kus.
MW2
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa MW2 »

Tak mam skusit dat 1.3
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

čím nižšie, tým lepšie. Avšak tým nižšia stabilita.
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

uplink napísal:čím nižšie, tým lepšie. Avšak tým nižšia stabilita.
Toto by som urcite neformuloval takto. Zjavne ma chute na pretaktovanie, ale nevie celkom, co robi. Z toho tvojho prispevku mam dojem, ze tam plati daka umera, ale to pravda nie je. Spravne by mala byt skor formulacia v zmysle:
Pri nizsej voltazi a rovnakom takte sa v zatazi moze procesor od procesoru inak spravat v ohlade na stabilitu.
Neber to ako kritiku, ale ked som videl tvoj post, tak to bolo prve, co mi to evokovalo. Aj napriek tomu, ze viem, ako si to myslel. Ale co potom taky, co vie este menej?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pato83 - čim je nižšia voltáž, tým je CPU menej stabilný na jeho štandardných, ale aj vyšších frekvenciách, avšak tým menej pečie a znižuje sa jeho teplota a tak teplota všetkých komponentov skrinke, či?
pato83
Addict
Addict

uplink napísal:pato83 - čim je nižšia voltáž, tým je CPU menej stabilný na jeho štandardných, ale aj vyšších frekvenciách, avšak tým menej pečie a znižuje sa jeho teplota a tak teplota všetkých komponentov skrinke, či?
S teplotou mas samozrejme pravdu. Co sa vsak tyka voltaze a jeho vztahu s frekvenciou, tak vyrobca udava voltaz, na ktorej dany procesor pri danej frekvencii musi ist bez chyby. Ale to neznamena, ze napr. standardna voltaz 1,3V a ked dam na 1,2, a on prejde testami, ze ho nemozme povazovat za stabilny. Dany procesor je jeden z tych vydarenych a ja som jeho stastny majitel, by som si povedal.

Ako som uz povedal, ten tvoj prispevok u mna evokoval, ze tam mam hladat daku umeru, ale to 100% neplati. V urcitych rozsahoch to samozrejme plati, ako vravis, napr. uz na 1V v plnej zatazi by to uz zrejme neslo celkom bezchybne.

1,3 - 1,2 V -- stabilny na 2GHz : pouzijem 1,2V
1,2 - 1,1V -- stabilny na 1,8GHz : pouzijem 1,1V

To je len taka nazorna ukazka, co mam na mysli.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Chápem. Tam ide aj o princíp, či Ti ide o predĺženie životnosti súčiastky, alebo o vyšší takt. Totižto mnohé procáky idú na vyšších taktoch povedzme len pol roka a potom v nich niečo prdne a sú dead. Preto aj argumenty ktoré tu boli mierené proti tým mojim niekedy v začiatkoch neboli celkom pravdivé. Niektoré časti procesoru majú svoju životnú hranicu na voltáž a keď ju prekročíš začne sa znižovať ich životnosť exponenciálne. Samozrejme že to nie je ani pár percent prípadov a väčšinou sa držia procáky bravúrne aj na 1.3-1.5vcore, ale tak je to hardcore.

Na druhej strane ak máš "golden sample" [extrémne vydarený kus], tak Ti zvláda parádny OC aj na základnej, dokonca podvoltovanej voltáži pričom na zvýšenej ho nezvládne, taký menší paradox. Mne tak fungoval jeden 980X. Má rated voltage: 0.800V-1.375V.

Keď bol na 1.25 nastavený na pevno v biose, fičal chlapec na 4.6 GHz stabilne, proste nádhera. V momente ako som ho dal na 1.3 - 1.35volta, tak bsodoval. Ale to bol skôr vzácny prípad...
pato83
Addict
Addict

uplink napísal:Chápem. Tam ide aj o princíp, či Ti ide o predĺženie životnosti súčiastky, alebo o vyšší takt. Totižto mnohé procáky idú na vyšších taktoch povedzme len pol roka a potom v nich niečo prdne a sú dead. Preto aj argumenty ktoré tu boli mierené proti tým mojim niekedy v začiatkoch neboli celkom pravdivé. Niektoré časti procesoru majú svoju životnú hranicu na voltáž a keď ju prekročíš začne sa znižovať ich životnosť exponenciálne. Samozrejme že to nie je ani pár percent prípadov a väčšinou sa držia procáky bravúrne aj na 1.3-1.5vcore, ale tak je to hardcore.

Na druhej strane ak máš "golden sample" [extrémne vydarený kus], tak Ti zvláda parádny OC aj na základnej, dokonca podvoltovanej voltáži pričom na zvýšenej ho nezvládne, taký menší paradox. Mne tak fungoval jeden 980X. Má rated voltage: 0.800V-1.375V.

Keď bol na 1.25 nastavený na pevno v biose, fičal chlapec na 4.6 GHz stabilne, proste nádhera. V momente ako som ho dal na 1.3 - 1.35volta, tak bsodoval. Ale to bol skôr vzácny prípad...
Presne takto som to myslel a zazil si to aj ty so svojim 980X. Samozrejme, beriem vsetky argumenty a nevidim tam nic zavadneho :), co si prave popisal. Taktiez suhlasim aj s tym snizovanim zivotnosti po prekroceni urciteho prahu ohladne voltaze. Tam uz moze byt urcity vztah medzi voltazou a frekvenciou, kde uz aj jemnym zvysenim voltaze, sa vyrazne znizuje zivotnost. Ale pod touto urovnou moze na jednej frekvencii v zatazi fungovat stabilne na roznych napatiach, to je vsetko, co som aj chcel povadat.
manko205
Novice
Novice

Príspevok od používateľa manko205 »

Ja mam doma E5400 z povodnych 2,7 GHz teraz beží stabilne na 3,7GHz mal som ho na 4,1 ale to uš boli moc vysoké teploty . V programe Intel burn test som skúšal tak maximálne mal 81 stupnou ale na 3,7 GHz beží do 75 stupnou .... Stále som mal AMD a teraz ked sim si kúpil prvý intel tak ho musím trochu potrápiť :lol: :smt006
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

Zdravím mám Acer Aspire One D260 , je tam intel Atom N450 1,66GHZ taktoval to niekto ?? ak ano na ake hodnoty ?? da sa dat aspon na 2.0 GHZ ?? vdaka za odpoved .
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa vikko78 »

myslím, že ťa bios nepustí do tejto operácie a softom taktovať nedoporučujem. Inak celkovo taktovať ntb je tak na hasiaci prístroj :)
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

no to viem ale tomu ntb by par MhZ pomohlo :D
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Nepomôže. Atom je jednoducho slabé jadro. Horšie než Celeron.
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Ja mam asus 900ax s rovnakym procakom. Bios ma nepusti taktovat ale mam nainstalovanu utilitu hybrid engine (asi je len pre asusy) a mozem si podtaktovat procak o 10% alebo ho dat na povodnu hodnotu alebo pretaktovat o 10% vsetko automaticky a za pochodu. Sice nic moc, ale podtaktovanie sa prejavuje na dlhsej vydrzi baterky
Thassarian
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Thassarian »

Offtopic: Jeden Japonec pretaktoval procesor z 3+Ghz (nepamatam si presne cislo) na 7,4(alebo ,6) Ghz. Mal to chladene tekutym dusikom...
Spirit112
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Spirit112 »

caute chalani nechcem zakladat novu temu mam jednu otazku ked si idem oveclocknut CPU (intel core i5 2300) tak sa to da aj na tejto doske http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=16093434 ? a ked to pretaktujem na 3.5GhZ tak rozbehnem hry napr. na ktore potrebujem i5 s 3.4Ghz ? dikki
dosta
Novice
Novice

Príspevok od používateľa dosta »

má vôbec nejaký význam dnes overclocking ked sú PC tak výkonné?
načo?
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

dosta napísal:má vôbec nejaký význam dnes overclocking ked sú PC tak výkonné?
načo?
Určite má :) vykonu predsa nikdy nie je dost :wink:
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Prílohy
Bez názvu.jpg
MichalkoOo
Zablokovaný