fabia 1.2 HTP motorovy olej

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
nosooo
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

fabia 1.2 HTP motorovy olej

Príspevok od používateľa nosooo »

chcem sa spytat ci je velky problem ked mi znamy nalial olej 5W 40 do auta a ja som tam predtym nalieval 5W 30.
a este mam jednu otazku,moze kvoli tomu svietit kontrolka motora?
za odpoved dakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: fabia 1.2 HTP motorovy olej

Príspevok od používateľa hojko »

Nevadi to, pokial bola splnena specifikacia. Ak sa nemylim, tak druhe cislo v oznaceni oleja ma suvis s teplotou. Dajme tomu, ze auto ma specifikaciu napriklad VW 507,00 a dal si tam olej, hoci iny, ale splnajuci tuto specifikaciu, tak je vsetko OK. Nemyslim si vsak, ze kontrolka motora moze svietit kvoli vymene. Fabie maju biedny palubny pocitac a diagnostika cez VAG je dost pomala, ale pojde to z toho vycitat. Neviem ako to funguje u Fabii, ale ak maju servisny interval, tak by to mohlo svietit kvoli tomu, resp. by to malo hlasit. Ak to svieti z tohto dovodu, tak to treba napichnut na diagnostiku a resetnut SRI hodnotu.
nosooo
Medium Professional
Medium Professional

cize nevadi ze tam je zmiesany 5W 30 a 5W 40?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Cize ti len dolial trosku, pretoze si ho mal malo???

Rozdiel vo viskozite tvojho oleja je ten, ze 5W30 a 5W40 su oleje, kde 5W urcuje hodnotu pre zimu a 30, resp. 40 je hodnota pre leto. Zimna hodnota je zachovana, co je fajn, v pripade letnej je to teraz asi aj jedno, nakolko 30 a 40 su dostatocne pre nase podmienky. V pripade, ze by si zil niekde na juhu Europy, kde su tie teploty v lete uplne ine, tak tam by si uz daval olej s inou letnou hodnotou, trebars 5W50.

Oleje je mozne miesat, pokial nemesias syntetiku, polosyntetiku a mineralny olej. Takze v tomto pripade, pokial si nezmiesal oleje inej specifikacie, tak sa autu nic nestane. Ak si teda zachoval napriklad rovnaku znacku a typ oleja, tak mozes uplne kludne spavat. Horsie by to bolo, ak by slo o olej do prevodovky, trebars automatickej prevodovky, kde sa specifikacia a typ musi dodrzat, navyse v niektorych pripadoch existuje len jediny spravny olej a nie je ziadna ina alternativa.

Edit: Hod si do Googlu viskozita oleja, najdes par info. Toto vyzera byt dobre spracovane: http://oleje.cz/index.php?left=main&page=mot_visko
nosooo
Medium Professional
Medium Professional

no praveze ja som tam lial syntetiku a on tam nalial mineralny olej
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tak potom je to asi daky trt, ktory sa do toho moc nerozumie. Len tak rychlo z Googlu: http://www.castrol.com/castrol/faq.do?c ... =7041097#5

Ako teda mas moznost vidiet, mozes si pripravit peniaze a kupit si novy olej a olejovy filter. Neviem kolko ho tam ide, odhadom okolo 4 litre, tj. Castrol 5W30 4L za 50 eur a olejovy filter nejakych 6-10 eur. Ak tam ide nejaky Shell Helix, tak par eur dole.

Edit: Este k tomu nulovaniu intervalu, zrejme sa to na Fabii este robi rucne: http://forum.skodahome.cz/topic/22172-n ... SP__st__25
nosooo
Medium Professional
Medium Professional

no tak to je super,ale inac diky moc
Napísať odpoveď