Nazdar, riesim tuto primitivnu debilinu a strasne ma to frustruje lebo mi to neni schopne zozrat nieco taketo a som v koncoch a vobec nechapem preco...
# include <stdio.h>
int main ()
{
int z = getchar();
int i = 0;
while (z != EOF)
{
i++;
}
printf("%d\n",i);
return 0;
}
Malo by mi to spocitat pocet znakov vstupu, lenze ono to neviem preco neukonci vstup a mozem pisat donekonecna a nic mi nespocita...
Halp pls
C pocitanie znakov vstupu
Re: C pocitanie znakov vstupu
skús túto podmienku
napísať takto
a potom samozrejme zmazať ten prvý getchar()
Kód: Vybrať všetko
while (z != EOF)Kód: Vybrať všetko
while((z = getchar()) != '\n') -
johny3212
Star
- Kontaktovať používateľa:
Ani jeden riadok v tvojom kode nie je dobry. Najskor si pozri pracu s ukazovatelmi a polia, ako sa robia vstupy a ako prehladat pole cez cyklus.
Problem mas v tom ze na zaciatku kodu nechas nacitat jeden znak ktory sa dalej otestuvava ak nie je EOF->koniec suboru tak sa inkrementuje premenna i.
Lenze z vzdy bude mat hodnotu prveho pismena kt. si na zaciatku kodu nacital a tak ak ma vstup viac pismen/znakov tak sa ti program zacykli.
Treba do cyklu pridat aby sa ti zakazdym nacital aj dalsi znak ... atd.
@Konyk podla mna je lepsie nechat EOF ako /n lebo mozno sa vstup nekonci novym riadkom
Lenze z vzdy bude mat hodnotu prveho pismena kt. si na zaciatku kodu nacital a tak ak ma vstup viac pismen/znakov tak sa ti program zacykli.
Treba do cyklu pridat aby sa ti zakazdym nacital aj dalsi znak ... atd.
@Konyk podla mna je lepsie nechat EOF ako /n lebo mozno sa vstup nekonci novym riadkom
Jo dakujem za rady, uz som to rozchodil, hlavna chyba bola prave ten EOF a na to preco je to tak retardovane zapisane mozem povedat len to bola uloha cislo na precvicenie cize uplne zbytocna a nepouzitelna
a hlavne som mal problem si uvedomit ze putchar je void...
Dak.
Dak.