Obvinení z výtržníctva

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
blitzkrieg
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Obvinení z výtržníctva

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

Zdravím :) tak zasa ja a nový problém na krku, jedného pekného večera som sa vybral s priateľkou a kamarátom do TESCA začal sa incident, na moje meno padlo od okoloidúcich 4% spoluobčanov slovné napadnutie, šiel som za ním že mu dohovorím a spýtam sa aký mal na to dôvod, chcel som mu dať takú lajt facku a nejako ma stihol kopnúť do kolena a schmatol ma za ucho, dotrhané, doškriabané ucho, ako ma tak držal som ho hodil o zem a zasa ma chytil za to ucho a prišla bolesť, kamarát ma zdvíhal zo zeme aj s tým chalaniskom ktorý ma nonstop držal, nechcel pustiť a tak som ho kopol do hlavy, no on sa nejako zľakol a zavolal políciu, tak som si odsedel na CPZ asi 10 hodín kým som prišiel na radu, teraz ma obvinili z výtržníctva a ublíženia na zdravý, lekársku pomoc som odmietol z jediného dôvodu, chcel som čo najskôr odtiaľ vypadnúť, tomu chalanovi sa nič nestalo okrem rozšliapnutých okuliarov ktoré netuším kto mu pristupil, neviete čo z toho môžem mať ? dnes mi vyšetrovateľka povedala že môžem dostať 3 roky (ten najhorší prípad) potom podmienku alebo pokutu, že to posunie prokurátorovi.. máte s tým skúsenosti ? :smt006

//autoeditácia príspevku (17 Okt 2011, 21:52)
ešte jedna dôležitá infoška, zatiaľ nemám žiadny zápis v registry trestov a som čistý ...až na toto
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: Obvinení z výtržníctva

Príspevok od používateľa johny541 »

Koľko máš rokov?
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

čo chvíľa 20

//autoeditácia príspevku (17 Okt 2011, 22:06)
podľa mňa to je celé blbosť že to riešil takto keď už ma napadol v podstate ako prvý on tak sa teraz chcem len informovať ..
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Natvrdo nedostanes trest isto. Velmo pochybujem. Prinajhorsom podmienku.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

zaznam z kamier?
tou basou ta chcela max. postrasit...pokuta alebo podmienka...
//teba chcu dat do basy ale Dara R. zrazi cyklistu a kludne si koncertuje, vydava albumy a hodnoti v lets dance :roll:
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Vypovedal isto aj tvoj kamrát + priateľka... takže podla ich výpovedí by malo byť jasné, kto začal... a ako sa to celé zomlelo.

silno pochybujem, že vôbec dostaneš tú podmienku. Maximálne mu budeš hradiť škodu / pokutu.

(no aj tak je to svinstvo ... že ešte on zavolá políciu :D :D )
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Podla mna to bude iba na pokutu, pretoze vytrznictvo by sa malo brat ako trestny cin iba pri ublizeni na zdravi s dobou liecenia viac ako 7 alebo 8 dni (teraz presne neviem, urcite sa to da najst). Keby si uz mal podmienku, tak by to bolo samozrejme horsie, ale kedze si bezuhonny, tak podla mna odides iba s pokutou, zvlast ked budes mat svedkov, ktori dosvedcia, ze si nebol iniciatorom, ale v podstate si sa iba branil.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Neviem, aká bola Tvoja výpoveď.... pokiaľ existuje aj záznam z kamier, ktorý dosvedčuje Tvoju verziu, tak by sa mohlo trestné stíhanie nakoniec aj zastaviť.... Výpoveď treba nastaviť tak, že si bol napadnutý a iba si sa bránil pokračujúcemu útoku (ak si dal prvé rany Ty, tak predchádzajúca veta stráca platnosť).... Je dosť možné, že táto vec bude nakoniec braná ako banalita a miesto trestného stíhania to bude posudzované ako priestupok, ktorý sa prejedná na Mestskom úrade, dostaneš nejakú pokutu a finito.... Žiadny záznam v Registri trestov a je pokoj.... Toto sú len moje hypotézy.... Môžem to rozobrať aj podrobnejšie ale potrebujem na to viac informácii o samotnom incidente....

P.S. Pre budúcnosť - ak Ti bude ponúknutá Dohoda o vine a treste, tak na to nereaguj, lebo je to de facto (aj de iure) priznanie vlastnej viny.... Rovnako máš právo zmeniť výpoveď či ju odmietnuť v prípade, že terajšia sa Ti nepozdáva.... Napriek policajným kecom, stále platí, že "updatovanú verziu Výpoveď 2.0" budú musieť brak ako jedinú relevantnú.... A nezabúdaj na jedno - policajt nie je Tvoj priateľ, ktorý Ti chce pomôcť, ale kur*a, ktorá chce mať čo najrýchlešie uzatvorený prípad, aby ho posunula prokurátorovi.....
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

odľahlo mi, viac informácií potrebujete ? mám pocit že vyšetrovateľka je na mojej strane, pretože mi povedala veci ktoré nemusela, rozprávala mi o tom ako ten chalan vypovedal a tešil sa z toho čo mi hrozí, zobrala si ten prípad a spísala so mnou výpoveď a chce to posunúť prokurátorovi na pojednanie a na priestupok takže tak, viac k tomu nemám čo napísať a hej najprv ma strašili s tým že je záznam z kamier ale žiadny nie je a on mal tak isto svedka ale len jedného ktorý nadŕža jemu a kamarát vypovedal trochu inak ako to bolo lebo sa do toho nechce zamotať

//autoeditácia príspevku (23 Nov 2011, 17:39)
tak nakoniec mám z toho len priestupok :)
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

a on z toho nemá nič?
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Nerozumiem, čo to bolo za debila, keď si začína a následne volá políciu. No do budúcnosti - ošetriť sa treba nechať vždy - nech je záznam. Na jeho oznámenie reagovať protioznámením a stavať sa do pozície obete, hoci on zavolal políciu.
Presne, ako napísal pinhead, polícia sa chce prípadu čím skôr zbaviť, tak skúšajú finty na oboch stranách typu videozáznam a podobne. Treba reagovať suverénne (samozrejme, keď si v práve), ale zároveň slušne.
Mal si výhodu svedkov, zranenie, prípadný videozáznam by ukázal, že ty si k nemu kráčal a on prvý udrel (kopanec).

Mňa osobne by to nasralo, keby som za toto musel platiť pokutu. Na druhej strane na takýchto spoluobčanov nezvyknem reagovať, takže by som sa do tej situácie ani nedostal.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Pinhead je najbližšie pravda a ak odkráčal po vlastných bez lekárskeho ošetrenia, tak horšie ako pokuta to rozhodne nebude.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Škoda, že si sa nedal ošetriť, pretože ak ti natrhol ucho, tak by si mal zase "body k dobru".
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

akú rolu v takomto prípade hrajú svedkovia?
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

to mas pekne kretenskeho kamosa co nevypoveda tak ako to bolo lebo "sa do toho nechce zamotat". akoze WTF? jak sa do toho moze zamotat? to sa mu nechce ist svedcit na pripadny sud alebo co? pekne sa na teba vysral poviem ti.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Forsaken napísal:akú rolu v takomto prípade hrajú svedkovia?
v takychto pripadoch velmi dolezitu, na prvom mieste su lekarske posudky(resp v menej vaznych veciach len zaznam o osetreni) a nasledne ako druhe vypovede svedkov kedze je jasne ze obvineni/napadnuti budu vypovedat vo svoj prospech alebo nijak
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

neviem čo má z toho on ale vyšetrovateľka bola na mojej strane, povedala že sa viac prikláňa ku mne ako k nemu, len ten je*o sa vypytoval a tešil z toho čo môžem z toho mať...

svedkovia tu hrajú takú rolu že ak by som nemal ani len svoju priateľku ako svedka tak som na to sám a tým pádom by mal on svedka a mohli by mi našiť aj to že som tam predával drogy... (hovorím len príklad) ale takto som mal aj ja svedka ktorý by im to tvrdenie vyvrátil

no kamarát ako kamarát na jednej strane ho chápem že sa možno zľakol lebo má tiež prúser ale na druhej strane mal len vypovedať nič by z toho nemal on takže tak...

mimochodom snažím sa takých ľudí ignorovať ale vtedy mal na mňa asi šťastie, pretože čo som mal problémy tak to na mňa prišlo a už mi nepomohla ani sebakontrola, každý má svoje slabé chvíle :)
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

inac to boli cigosi?
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

nie neboli, prečo ? :lol:

//autoeditácia príspevku (24 Nov 2011, 13:12)
a ak by to boli naši "menšinový spoluobčania" tak by som mal asi o 3 paragrafy navyše a medzi nimi by bol aj rasovo motivovaný útok :|
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

lebo si pisal ze to boli 4%ni obcania tak reku ze cigani, ci co si tym myslel?
Napísať odpoveď