Co so zlou profesorkou???

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
nejakymarko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Co so zlou profesorkou???

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Zdravim.
Priatelka ma problem s profesorkou na SŠ. Ani nie tak priatelka, ako cela ich trieda. Pri odpovedi nestihnu ani zacat rozpravat a uz mi do toho skace, je dost nespravodliva, co sa tyka hodnotenia aj pristupu k ziakom.
Proste sa im snazi dokazat, ze nic nevedia a vsetci vieme, ze ked to ucitel chce dokazat, tak to dokaze.
Problem s nou je celkovo v rocniku, nie len ze trieda mojej priatelky su nejaki ufnukanci. Zaujimalo by ju, ci sa mozu ako trieda nejak domahat vymeny problemovej ucitelky, pripadne ci o to mozu poziadat rodicia, a ci je take nieco zakotvene niekde v zakone, o co by sa mohli ako trieda opriet a mat nejake zadne dvierka, kedze riaditelka je vraj uplne pasivna, co sa tyka riesenia problemov.

Dik moc za radu :)
Pascalwb
Addict
Addict

Re: Co so zlou profesorkou???

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Myslim, ze to zazil kazdy, ale ci sa stym da nieco robit? Ked nepomaha staznost na vedeni, tak nech sa stazuju rodicia hromadne, ak ani to nepomoze tak smola. Ale myslim, ze to nepomoze. Lebo ucitel ma vzdy pravdu ci jak to bolo.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

My sme sa na strednej tiez snazili zbavit jedneho zaryteho komousa. Ale je to ako ist hlavou proti muru. Mozes mat x podpisov, stale je na svk malo profakov ktori by ucili.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

podla toho aky si stary a naco si vsetko trufas a koho mas za sebou, ..... mi ver ze kebyze si rano ucitelka najde auto so spustenymi pneumatikami raz, dva, trikrat ze jej mozno zacne dochadzat ze sa sprava ako P ,.... a ked nie tak metody su na kazdeho a na strednej skole jujujuuuuuj .... na vysokej uz nie, to je kazdy v inych mestach ....
GEQQN
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GEQQN »

qwerty, oni sa pýtali na miestne ľudské riešenie, a nie záškodníctvo ..
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

My sme mali takého profesora matematiky. A dokonca sa spísala petícia, ktorú vlastne viedla riaditeľkina dcéra, tak zrejme preto sa na to riaditeľka aj pozrela. Profák sa spamätal a pochopil, že učivo nám má aj vysvetliť a až potom z neho skúšať. Tiež mal inak tendenciu dokazovať, aký je on múdry a my sme nikto nič nevedeli.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

GEQQN napísal:qwerty, oni sa pýtali na miestne ľudské riešenie, a nie záškodníctvo ..
Nj, on by jej namieril 45ku medzi oci a ver tomu ze by jej stislo zvierac. Alebo by si pred nou zacal pohadzovat granat a ver tomu, ze by jej nebolo vsetko jedno. Alebo by urobil nejake ine rambogesto a ver tomu ze ~drsny vyraz~.
Ale o nom tu nehovorme, lebo zacne rozoberat kolko kto masturbuje. :|
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

u nas jedneho rana profesor prisiel zbity so zlomenym nosom a pol roka bol kludny. stalo sa to na SPSS v SNV asi pred 3-4 rokmi.. predtym mu udajne nekto rozpilil raz bicykel napoly ale to vraj nepomohlo... ale ten profak si o to fakt koledoval. doteraz sa neprislo na to kto mu to urobil. akurat mlatit zenu je nechutne a nemoralne :D podpalte jej auto
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

qwerty-xyz napísal:podla toho aky si stary a naco si vsetko trufas a koho mas za sebou, ..... mi ver ze kebyze si rano ucitelka najde auto so spustenymi pneumatikami raz, dva, trikrat ze jej mozno zacne dochadzat ze sa sprava ako P ,.... a ked nie tak metody su na kazdeho a na strednej skole jujujuuuuuj .... na vysokej uz nie, to je kazdy v inych mestach ....
ver tomu ze nie - viem o pripade par krat zbitej VS vyucujucej a nic sa nezmenilo...
wrtulka33
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa wrtulka33 »

Zdravím! Je to bohužiaľ môj problém...
Som v piatom ročníku na hotelovej akadémii..
Áno v piatom ročníku! Asi sa pýtate, prečo práve tak "neskoro" riešime takýto problém, no ide hlavne o to, že v tomto poslednom ročníku nám zmenili jazykárku. V jazykoch som ja osobne na výbornej úrovni, 3x som absolvovala 3 mesačný pobyt vo Švajčiarsku a Nemecku, čiže o nejaké zlé študijné výsledky v tomto probléme sa nejedná. . .

V prvom rade nám vadí, že:
- nám zmenili jazykárku práve v maturitnom ročníku.
- že slobodnosť pri odpovedi je nulová.
- neprofesionálny prístup voči nám študentom taktiež: nadávanie, osočovanie, krik za totálne banality
- najhoršie je, že učivo nás núti UČIŤ SA OD SLOVA DO SLOVA, VÝBER aj keď gramaticky správny Z VLASTNEJ SLOVNEJ
ZÁSOBY je tiež nepodstatný.

Je mi to ľúto, ale musím povedať, resp. napísať, že keď prvák povie, že sa bojí chodiť do školy - tak je to dosť smutné, ale totálne na zaplakanie je, keď to povie piatak - 20r. človek.
Čo som vám napísala vyššie je nič. " Dotyčná " týmto komandovaním nielen odrádza študentov od chuti do ďalšieho štúdia, ale aj zanecháva v nás pesimistické dôsledky a pochybnosti v sebe samých..

Vo štvrtok donesiem na rodičovské združenie petíciu a odôvodním to pred nimi. Otázkou je, či je možné sa oprieť o nejaký zákon, aby to vyšlo. Nechceme, aby to skončilo len tak...NIJAK... a potom aby sme sa spoločne pustili do "úspešnej" maturity.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

u nas sme riesili problemy s anglictinarkou ignoraciou predmetu a ziadanie o komisionalne preskusanie. HROMADNYM.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:) pozri kto ako, na VS si netrufnem ani ja ani dalsich X ludi. Ale na strednej vedeli ucitelky moc dobre co a ako a hlavne si myslim ze po case im zacalo postupne dochadzat koho ucia, neviem ako to tuna napisat aby to nevyznelo divne, ale povedzme ze v dnesnej dobe vedia byt niektori podnikatelia velmi vplyvne osoby, a ucitelky si uvedomovali dopad na svoje osoby pokial budu robit debilinky, nevyskakovali sme, boli sme ku ucitelom uctivi, ale niektori mali tendencie na strednej na hrabaky v hlave, ostalo to vsak len pri tendenciach ....
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

wrtulka33 napísal:Zdravím! Je to bohužiaľ môj problém...
Som v piatom ročníku na hotelovej akadémii..
Áno v piatom ročníku! Asi sa pýtate, prečo práve tak "neskoro" riešime takýto problém, no ide hlavne o to, že v tomto poslednom ročníku nám zmenili jazykárku. V jazykoch som ja osobne na výbornej úrovni, 3x som absolvovala 3 mesačný pobyt vo Švajčiarsku a Nemecku, čiže o nejaké zlé študijné výsledky v tomto probléme sa nejedná. . .

V prvom rade nám vadí, že:
- nám zmenili jazykárku práve v maturitnom ročníku.
- že slobodnosť pri odpovedi je nulová.
- neprofesionálny prístup voči nám študentom taktiež: nadávanie, osočovanie, krik za totálne banality
- najhoršie je, že učivo nás núti UČIŤ SA OD SLOVA DO SLOVA, VÝBER aj keď gramaticky správny Z VLASTNEJ SLOVNEJ
ZÁSOBY je tiež nepodstatný.

Je mi to ľúto, ale musím povedať, resp. napísať, že keď prvák povie, že sa bojí chodiť do školy - tak je to dosť smutné, ale totálne na zaplakanie je, keď to povie piatak - 20r. človek.
Čo som vám napísala vyššie je nič. " Dotyčná " týmto komandovaním nielen odrádza študentov od chuti do ďalšieho štúdia, ale aj zanecháva v nás pesimistické dôsledky a pochybnosti v sebe samých..

Vo štvrtok donesiem na rodičovské združenie petíciu a odôvodním to pred nimi. Otázkou je, či je možné sa oprieť o nejaký zákon, aby to vyšlo. Nechceme, aby to skončilo len tak...NIJAK... a potom aby sme sa spoločne pustili do "úspešnej" maturity.
Tak toto je problém ako sa patrí.... mali by ste ho riešiť čo najopatrnejšie. Hlavne si treba položiť aj né otázky ohľadom vašej iniciatívy. Napríklad:

1, Nepobúri vyštvanie tejto učiteľky celý učiteľský zbor?(Mohlo by vám to všekým skomplikovať maturitu)
2, Nebude jednoduchšie držať hubu a krok?(V prípade neúspechu máte ešte väčší problém)
3, Nedá sa to riešiť nejak tak že by škola nezistila iniciátorov?(Vy sa máte učiť a nie aby vás na hodine otravovali tým že čo si to dovoľujete)
wrtulka33
Light Star
Light Star

Vsak o to ide. Nam na tom naozaj zalezi, ale ide o to, ze clovek sa aj uci, no na hodinach ta ani nepusti k slovu... Skace do reci a stale nam vsuva nieco ine do ust, akoze mmnt toto je odpoved, pritom v papieroch to nie je.

Vyvolala aj kamaratku, naozaj sa poctivo pripravovala, absolvovala taktiez viackrat zahranicny pobyt a proste "dotycna" jej v jednom kuse skakala do reci.. Kamoska sa po 30min. nahnevala a slusne jej povedala, ze ste ma vyvolali odpovedat a nepustite ma k slovu, skacete mi do reci, prosim tak si vypocujte moju odpoved..." Ta este viac na nu nakricala...

Este nejako extra nas nestihla oznamkovat, no velmi casto robi aj take veci, ak student ma z pisomiek a odpovedi 1,2 .. Na vysvedcenie im da tak ci tak 4 a odovodni to tym, ze mas zly prizvuk... Podla mna je to prilis prisne... Nie sme na prekladatelstve..

Stale sa chvali aka ona je super, kde vsade ona studovala a co vsetko vie...
Takze tu nejde teraz este o znamkovanie ale o psychicky natlak. Tu nemcinu som naozaj milovala a ona mi ju odtrhuje od huby...

Myslim si, ze nasa skola je vseobecne znama pychou vedenia. Davaju velakrat najavo, ze my sme nic a cokolvek ches urobit, tak je zle.
Presne ten pripad, nedotykaj sa vedenia ani ked spadne, lebo budes mat este horsie...

No bohuzial ja sa nenecham psychicky komandovat, boli na nu staznosti nam ide len o vymenu za inu. Pre mna za mna nech uci ostatne triedy...

Stale sa pytam ako na to, aby to vyslo. Je mozne sa odvolat po peticii rodicov aj na nejaky zakon?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Na strednej skole som mal podobny problem so svojou triednou (ucila nas matematiku). Nemala vobec problem spravit taku vec, ze prisla do triedy a zacala vyvolavat rad radom od katedry. Ani si poriadne nestihol prist k tabuli, dala ti otazku. Doslova ani 5 sekund na rozmyslenie, sadaj za 5. Vzapati vyvolala dalsieho. Ked uz sa dostala k desiatemu, tak ani neprisiel k tabuli a hned, sadaj za 5. A to bolo presne tak, ako to pisem. Ked sme toho zacali mat plne zuby, zacali sme byt arogantni, nedochvilni, problemovi (boli sme sportova trieda o pocte 29 ludi, z toho 24 hokejistov a hadzanarov + 5 dievcat, taktiez sportovkyne). Na jej hodinach sme sa s nou hadali, nevenovali sme sa uceniu, nenosili sme ospravedlnenky, az to dospelo do bodu, ked si zavolala do skoly rodicov aj nas. Tam sa zacala takmer dvojhodinova diskusia, kde sa predlozili dokazy v podobe nahravok jej rozhovorov s nami na mobile, jej vyucovacich metod, ukazanim nejakych poznamok a vyrozpravania udalosti. Rodicia sa postavili na nasu stranu a nasledovalo jej odstupenie od nas, ako od triednej. Ale neviem ti presne povedat, ze ci ju odvolalo vedenie alebo poziadala sama. Dalsie roky nas neucila uz ani jeden predmet.

Ak mate nejake dokazy, zoberte to so sebou na triednu schodzku. Ukazte to pred rodicmi, aj pred nou. To by vam mohlo pomoct. Co sa tyka zakona si nie som isty, ako je to tam, a ci je to tam zakotvene.

Good luck. ;)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

wrtulka33: Prvé je získať dôkaz, ktorý sa bude dať použiť pred vedením / rodičmi, atď. Mobilové nahrávky zvuku by mali stačiť.
Ďalšia vec - pokiaľ píšeš, že dáva nespravodlivo známky na vysvedčení a že Vás núti učiť sa nezmysly, tak ako rodič by som konal, nenechal by som len tak, aby nejaká psychopatická narušená profka skákala môjmu decku po hlave. Skrátka vy, ako žiaci musíte presvedčiť rodičov, že chcete výmenu a rodičia musia zatlačiť na vedenie. Bez podpory rodičov veľa nezmôžete.
Pokiaľ Vás však hromadne podporia rodičia, máte šancu na výmenu.

Nám sa pritrafilo niečo podobné. Mali sme angličtinárku, ktorá nám robila zo života peklo. Tak sme skrátka rozohrali hru buď ona, alebo my - pól roka sme na seba boli jak psi (doslova otvorená vojna), no nakoniec nevydržala ona, raz jej vynadala spolužiačka, načo ona vybehla z triedy vyplakať sa riaditeľovi. Ten došiel potom za nami a jediné, čo povedal bolo, že od zajtra máme nového profáka. Koniec príbehu - žiadne negatívne konsekvencie, jedine sme dostali skvelú novú anglinárku.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Celá trieda nech nejak formálne a rozumne spíše sťažnosť a podá ho riaditeľke, prípadne do toho zakomponovať aj rodičov. Buď to pomôže, alebo nie. U nás si tuším raz takto trieda vydupala zmenu učiteľa.
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

Na SS sme mali podobny problem.Na rodicovskom zdruzeni sa rodicia ohradili voci vyucujucemu + bol nejaky dohovor u riaditela a podobne veci.vyzeralo to ze sa nic nepohne , starky nam aj plakal na hodine ze ho chceme odvolat.ale nastastie sa pohlo a vymenili ho.Je treba to skusat cez rodicov(pripad SS) najlepsie ak je niekto sponzor skoly zatlacit mozno na riaditela a tak.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

wrtulka, hotelova v SNV? ak ano pomoze uz vyssie spominana rada podpalit jej auto :DDD inak velmi nezmozete nic. je to pristupom najhorsia a najotrasnejsia skola v sirokom okoli.
wrtulka33
Light Star
Light Star

Urcite to nie je HA v SNV ;) ale toto nie je podstatne..
Napísať odpoveď