Sluchatka
Re: Sluchatka
Sennheiser HD 228 maju vystavene v Datarte daju sa popocuvat (aspon u nas v Prahe)
ci sa daju niekde vyskusat tie druhe netusim
ci sa daju niekde vyskusat tie druhe netusim
-
Ryan Giggs
VIP
U vas v Prahe sa daju vypočuť aj AT. Na Slovensku ak, tak malokde. Sennheisery maju napr. aj v EW. Len neviem, či prave aj 228-ky.
Podľa môjho nazoru hraju AT o čosi lepšie. Hlavne maju vzdušnejši, dynamickejši a vyrovnanejši zvuk, HD 228 hraju pod väčšou dekou, zvuk je zastretejši a viac basuju. AT su väčšie a konštrukčne mi pridu ako lepšie spracovane. Ale je to skôr o vkuse a preferenciach ako o kvalite.
Podľa môjho nazoru hraju AT o čosi lepšie. Hlavne maju vzdušnejši, dynamickejši a vyrovnanejši zvuk, HD 228 hraju pod väčšou dekou, zvuk je zastretejši a viac basuju. AT su väčšie a konštrukčne mi pridu ako lepšie spracovane. Ale je to skôr o vkuse a preferenciach ako o kvalite.
http://direct.tesco.com/q/R.100-9952.aspx toto lenze za 3 eura
Codyman - prepac, ak nie si zvyknuty ze sa na tebe druhi smeju (vazne nie si? to ma prekvapuje)
Ty kupujes vsetko s argumentom "ide to"? Sluchadla za 3 eura - to chcem vediet co je to za zvuk. Rozmyslel som si to, nechcem - mam sa este trochu rad
Ty kupujes vsetko s argumentom "ide to"? Sluchadla za 3 eura - to chcem vediet co je to za zvuk. Rozmyslel som si to, nechcem - mam sa este trochu rad
Tak este mi natolko nedrb** ze si kupim sluchatka za 200 e ... a zvuk je perfektnyKoCi napísal:Codyman - prepac, ak nie si zvyknuty ze sa na tebe druhi smeju (vazne nie si? to ma prekvapuje)
-
Ryan Giggs
VIP
Zvuk je perfektny, dovtedy kym sa ti do ucha nedostanu nejake lepsie sluchadla. Uz si ich potom na usi nikdy nedas. Ja na tom vsak nevidim nic vysmiatiahodne, je to prirodzeny "audiofilny" vyvoj. Vsetci sme tym presli.
Dakujem za pochopenieRyan Giggs napísal:Zvuk je perfektny, dovtedy kym sa ti do ucha nedostanu nejake lepsie sluchadla. Uz si ich potom na usi nikdy nedas. Ja na tom vsak nevidim nic vysmiatiahodne, je to prirodzeny "audiofilny" vyvoj. Vsetci sme tym presli.
Ktore z uvedenych by ste mi odporucili. Pouzival by som ich prevazne pri pozerani filmov, hudbu a sem tam aj pri hrach. Co sa hudby tyka preferujem hard rock, metal. Zatial mojim favoritom su t400. Pripadne mozu byt aj ine v tejto cenovej relacii.Ryan Giggs napísal:Pokiaľ chceš kvalitny zvuk, tak zabudni na sluchadla od "počitačovych" firiem (steelseries, creative, Roccat atd.). Za nejakych 60e už maš slušne hrajuce "značkove" sluchadla, ktore budu hrať ďaleko lepšie ako čokoľvek od tychto vyrobcov.
Napr. Audio-Technica ATH-T400, Denon AH-D501, Shure SRH240, Sennheiser HD 448
-
Ryan Giggs
VIP
Otazka je, či môžu byť aj otvorene alebo iba uzavrete. V tom vybere vyššie su len tie uzavrete, kvôli izolacii. Otvorene sluchadla hraju aj smerom von, teda rušia okolie. V zasade ale hraju lepšie, vzdušnejšie. Inymi slovami, tam kde je nutne nerušiť okolie - uzavrete. Ak to nie je problem, tak odporučam vyberať medzi otvorenymi.
Z tych otvorenych Audio-Technica ATH-AD300, beyerdynamic DTX 910, AKG K 520 (K540). Zaleži na tom aky je cenovy strop.
Z tych uzavretych by som odporučil asi tie T400, pripadne Shury. Shury ale nepatria k najpohodlnejšim modelom.
Z tych otvorenych Audio-Technica ATH-AD300, beyerdynamic DTX 910, AKG K 520 (K540). Zaleži na tom aky je cenovy strop.
Z tych uzavretych by som odporučil asi tie T400, pripadne Shury. Shury ale nepatria k najpohodlnejšim modelom.
Potreboval by som uzavreté. Predsa len nechcem rušiť svoje okolie strielaním.
Ktoré z tých uzavretých do cca 60€ majú najlepší zvuk?
-
Ryan Giggs
VIP
Môžem len zopakovať to čo vyššie. Najlepšie z tychto hraju Shury. T400 su zase o dosť pohodlnejšie. Je to o kompromise. Lepši zvuk za cenu horšieho pohodlia, alebo naopak. Ale zas aby nedošlo k omylu, ten rozdiel v kvalite zvuku nie je nijako vyrazny, aby človek musel ľutovať, že nekupil prave to.
Asi by som v tomto pripade skôr volil tie T400. Su to basovejšie sluchadla, to je hlavne pri filmoch a hrach plus. Ak by to malo byť vylučne na hudbu, tak Shury su lepšia voľba.
Asi by som v tomto pripade skôr volil tie T400. Su to basovejšie sluchadla, to je hlavne pri filmoch a hrach plus. Ak by to malo byť vylučne na hudbu, tak Shury su lepšia voľba.
Ďakujem pekne za radu.
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Zdravím,
chcel by som sa spýtať na nejaké dobré in-ear slúchadlá do 70€.
Potrebujem to na cestovanie, takže kvalitný útlm by som ocenil.
Celkom ma zaujali slúchadlá Marshall Minor. Má tu niekto s nimi skúsenosti?
Čo sa týka zvuku, som zvyknutý na čistý referenčný zvuk, tak by som rád niečo podobné dosiahol aj pri in-ear.
chcel by som sa spýtať na nejaké dobré in-ear slúchadlá do 70€.
Potrebujem to na cestovanie, takže kvalitný útlm by som ocenil.
Celkom ma zaujali slúchadlá Marshall Minor. Má tu niekto s nimi skúsenosti?
Čo sa týka zvuku, som zvyknutý na čistý referenčný zvuk, tak by som rád niečo podobné dosiahol aj pri in-ear.
-
Ryan Giggs
VIP
"Čisty, referenčny" zvuk v tejto cene ťažko (aj keď otazka je čo pod tym chapať), a u Marshallov už vôbec. Sice nehraju nejako zle, ale u nich sa plati hlavne za dizajn.
Za cca 70€ su VSONIC GR04, u nas sa však kupiť (zatiaľ) nedaju, najbižšie v ČR. Kvalita zvuku je na urovni o dosť drahšich sluchadiel avšak ku dizajnovym skvostom nepatria (dizajn je čisto funkčny, učelovy).
http://www.svetsluchatek.cz/sluchatka/vsonic-gr04/
Za cca 70€ su VSONIC GR04, u nas sa však kupiť (zatiaľ) nedaju, najbižšie v ČR. Kvalita zvuku je na urovni o dosť drahšich sluchadiel avšak ku dizajnovym skvostom nepatria (dizajn je čisto funkčny, učelovy).
http://www.svetsluchatek.cz/sluchatka/vsonic-gr04/
cauko, tiez by som potreboval pomoct s vyberom, chcel by som nejake imidžovky, som stredne narocny posluchac, stale sa hram s ekvalizerom aby som z pesnicky vyzmykal co najlepsi zvuk, tak by som potreboval aby aj trosku dobre hrali, mam vyhliadnute sony zx300
http://sluchadla.heureka.sk/sony-mdr-zx ... e/#section
do sluchadiel sa nevyznam, tie specifikacie a podobne mi nic nehovoria takze si samozrejme necham poradit, hladam sluchatka do 30+-€
dakujem
http://sluchadla.heureka.sk/sony-mdr-zx ... e/#section
do sluchadiel sa nevyznam, tie specifikacie a podobne mi nic nehovoria takze si samozrejme necham poradit, hladam sluchatka do 30+-€
dakujem
-
Ryan Giggs
VIP
Kvalitne sluchadla (ale aj zdroj) su prave o tom, že sa s ekvalizerom hrať nemusiš. Ak si to nuteny robiť, znamena to že niekde je problem.
V špecifikaciach sa vyznať nemusiš, to ti o kvalite sluchadiel nepovie nič.
Ak nepotrebuješ nutne izolaciu, odporučim ti kľudne aj Koss Porta Pro. Ak potrebuješ uzavrete (izolaciu), tak napr. Audio-Technica ATH-SJ33, AKG K 430 (trochu cez rozpočet), AKG K 404 (trochu retro vzhľad)
V špecifikaciach sa vyznať nemusiš, to ti o kvalite sluchadiel nepovie nič.
Ak nepotrebuješ nutne izolaciu, odporučim ti kľudne aj Koss Porta Pro. Ak potrebuješ uzavrete (izolaciu), tak napr. Audio-Technica ATH-SJ33, AKG K 430 (trochu cez rozpočet), AKG K 404 (trochu retro vzhľad)
-
jin
VIP
Ryan Giggs: Díky za tip, môj problém je, že som si nastavil latku dosť vysoko, nakoľko doma počúvam audiofilné Q701.
Koľko by bolo treba priplatiť si, aby to bolo niečo skutočne "počúvateľné". Slúchadlá budú využívané asi 3x do týždňa, takže do toho nechcem vraziť majland.
Koľko by bolo treba priplatiť si, aby to bolo niečo skutočne "počúvateľné". Slúchadlá budú využívané asi 3x do týždňa, takže do toho nechcem vraziť majland.
-
Ryan Giggs
VIP
Tie GR04 su celkom schopne. Ak sa chceš posunuť vyššie, tak Phonak Audeo PFE 112 (cca 115 €) su vyborne sluchadla. Tie by ťa mohli uspokojiť. Alebo potom až vyšši model Vsonic, GR07. Patri (aj napriek nizkej cene cca 140 €) medzi najlepšie univerzalne in-eary ake sa daju kupiť. Zvukovo je na urovni 3x drahšich 3-meničovych sluchadiel. Vyrazne lepšie su už potom len customy.
Len tak zo zvedavosti, ake "železo" maš k tym AKG?
Len tak zo zvedavosti, ake "železo" maš k tym AKG?
-
jin
VIP
Nechám si poradiť a vezmem tie Phonak Audeo PFE 112. Díki! k+
AKG mám napojené na Harman/Kardon HK 990 a ten je živený starším Harman/Kardon BDP 10.
Pôvodne som ku tomu mal Harman/Kardon AVR255, ale ten mi nejako neštimoval ku reprám.
AKG mám napojené na Harman/Kardon HK 990 a ten je živený starším Harman/Kardon BDP 10.
Pôvodne som ku tomu mal Harman/Kardon AVR255, ale ten mi nejako neštimoval ku reprám.
-
Ryan Giggs
VIP
Takto z nich ale nežmykaš zďaleka to čo by si mohol. Tie sluchadlove zosilovače v stereo zosiloch su tam len preto aby tam boli. O kvalite sa veľmi hovoriť neda. Ono by to chcelo nejaky headamp.