Farba na disky
-
Suffel
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Farba na disky
Ahojte podarilo sa mi zohnat pneumatiky aj s diskami a disky su obycajne ocelove ale su trocha hrdzave.. tak ich chcem obrusit a natriet/nastriekat ale neviem co bude lepsie teda hlavne trvacnejsie ci nastriekanie nejakym sprejom alebo natretie normalnou stetkou.. co odporucate? a hlavne kolko vrstiev dat? staci jedna alebo viac? Vopred dakujem..
Re: Farba na disky
na hrdzu kupit odhrdzovac, vybrusit, nastriekat zakladnu farbu, radsej viac krat, no a potom ciernu
a dostat v obchodoch normalne aj lak na disky, takto sa to normalne vola
so stetkou urcite nie...
a dostat v obchodoch normalne aj lak na disky, takto sa to normalne vola
so stetkou urcite nie...
Ja akurát minulý víkend obrusoval a striekal disky na zimné kolesá.. použil som sprej - klasická čierna farba z Baumaxu/Hornbachu s škodovkou na fľaši... či to bude trvácne, uvidím.. ale zatiaľ to vyzerá dobre. Aj tak na tom ešte budú pricapené puklice..
Dával som jednu vrstvu, minul som dva spreje na 4 disky....

Dával som jednu vrstvu, minul som dva spreje na 4 disky....
-
Suffel
Guru
CheZteR - a ten lak je normalne cierny? teda to staci dat potom na tu zakladnu farbu?..
brm - ako si ich obrusoval? len normalne so smirglom ci nejako specialne?.. no ja puklice na zimu moc nechcem davat takze preto chcem aby to vydrzalo co najviac..
brm - ako si ich obrusoval? len normalne so smirglom ci nejako specialne?.. no ja puklice na zimu moc nechcem davat takze preto chcem aby to vydrzalo co najviac..
no mas rozne farby, a obrusis to normalne smirglom - nezabudni to potom pretriet technickym benzinom pred striekanim
// akurat cierny lak na disky som na nete zatial nenasiel, vsade iba zlaty, strieborny...
takze na lakovanie by som sa vytoto, po zakladnej farbe by som to normalne nastriekal ciernym sprejom, ale zakladnu by som dal 2x
// akurat cierny lak na disky som na nete zatial nenasiel, vsade iba zlaty, strieborny...
takze na lakovanie by som sa vytoto, po zakladnej farbe by som to normalne nastriekal ciernym sprejom, ale zakladnu by som dal 2x
Ja som svoje plechace tiez prestriekal, vybrusil som ich az na kov, potom som ich odmastil a dali sa dve vrstvy zakladky, dve vrstvy striebornej vrchnej a dve vrstvy laku, vyzerali fakt paradne, ako nove. Po prvej zime sa objavila liska a teraz uz len hrdzaveju
Ak to chces na urovni disky daj opieskovat a nalakovat bud 2K polyuretanom alebo praskovou farbou - komaxit, ten by mohol vyjst aj lacnejsie. Da sa pouzit aj farba typu Alkyton/Hammerite, dobre sa zlievaju a daju sa nanasat stetcom, len to nevyzera az tak dobre ako keby sa to striekalo, a ked je dobra priprava tak tie farby aj cosi vydrzia.
Farbil som obyčajnou syntetickou čiernou farbou a štetcom. Hrdzu nevidno, disky sú pekné- no problemo 
Našiel som doma dva nástavce na vŕtačku.. také drôtené kefy.. s nimi som pekne vybrúsil všetko hrdzavé...Suffel napísal:brm - ako si ich obrusoval? len normalne so smirglom ci nejako specialne?.. no ja puklice na zimu moc nechcem davat takze preto chcem aby to vydrzalo co najviac..
Co gumoasfalt?
pod gumoasfaltom ma napadne ako prvy Tlumex, co je asfaltova sracka, ktora je aj po zaschnuti lepkava a na disky by urcite nebol vhodny
naterov na podvozky je viac druhov, mozno by bol nejaky vhodny aj na disky, no neviem
akurát včera som robil aj ja disky plecháče, dal som ich riadne opieskovať známi mi to strekol základnou a čiernou 2x plus Lak..zatial to vyzerá dobre
-
Suffel
Guru
dakujem za rady/odpvede.. opieskovat sa ich nechystam davat kedze su obute na pneumatikach takze znova ich vyzuvat pozinkovat a obuvat sa mi momentalne nechce takze zvoli tu jednoduchsiu metodu vysmirglujem, nastriem so zakladnou farbou 2x a nato nastriekam "vrchnu" ciernu.. kolko to vydrzi tolko bude ale aspom zve zimy dufam ze hej..