Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Mastros: ako vravi chezter - na naftu kaslite, viac sa usetri s malym benzinom, nafta, a najma ta japonska, Ta moze lahko zozrat na neocakavanom servise, co plati duplom pre studenta s rozpoctom 1800e... okrem spomenutej astry a civica este tak punto, fiestu, 323, corollu apod., tie su osvedcene a kupou nic nepokazis... vyberaj z tych najmensich benzinakov, tam bude spotreba tiez rozumna, teda pokial sa nebudes s tym robit denne dialnice... do mesta to uplne staci...
Mastros
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Mastros »

Dakujem. :)
ventilare
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ventilare »

chlapi pocuvajte tu.
mam moznost kupit auto ale ! to auto uz nema motor povodny nazvime ho #1 ale vymeneny za druhy nazvime #2.
pri vymene 1 za 2 nedoslo k zmene v TP ani nikde inde. podotykam motor 2 je vykonnejsi. vymena 1 za 2 bola z dovodu, ze sa neoplatilo opravovat poskodeny motor, tak vyslo lacnejsie kupit novy za 400ci 500e.

otazka zneje je lepsie si ho zapisat do TP alebo kde inde v pripade kontroly na STK ci EK alebo KO ?
alebo ten "swap" motora je uplne banalna vec, nad ktorou sa netreba zamyslat ?
moze mat clovek z toho problem na policii alebo inde ?

ja osobne mam strach z toho, ved kazdy motor ma svoje vyrobne cislo... viem pozeral som videa na jutub, ako si tam ludia menia motory z poskodenych alebo plne funkcnych na vyssie plne funkcne kubatury (kw/cm3)... ale co potom ?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

v prvom rade zabudni na to oznacenie motor #1 a #2 ale pekne napis o aky motor ide, ak menis "motor za motor" problem nebude, az tak sa to nekontroluje a na motore bude vyrazene rovnake oznacenie motora ako v TP
ak bol meneny motor za uplne iny motor, z ineho auta, nedajboze do forda motor z hondy a pod... to je uz druha vec
ventilare
Medium Star
Medium Star

ide o Hondacky motor za Hondacky motor 1.6 77kw za 1.6 97kw. nie z inej znacky.
takze sa opytat a pozriet si ake cislo ma vyrazene ?
a VIN kod s tym nema nic spolocne ?
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

nemaju nahodou oba motory oznacenie d16y7?respektive 8? ale to neries lebo pri prihlaseni ti policajt pozrie iba vin a to mas vedla baterky na kasni na takom stvorcovom plechu cize to swapom motora nemenis :)
btw: ak sa mozem spytat aku hondu beries?hod link
ventilare
Medium Star
Medium Star

zamena w1 za w9,
(y7 1.6 LS poznam to je Civic coupe za y8 je 1.6 VTEC)
pri prihlasovani sa kontroluje VIN hej. no problem velky je ako som sa docital v pripade ak sposobim havariu a nebude uvedena zmena v TP tak mam po ptakoch ako vodicak, priestupok, pokuta, moznost zhabania motoroveho vozidla... treba mi to ?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

netreba :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Takže nákup auta sa mi blíži, predbežný termín cca február. Pod vplyvom aj hojko fóra z výberu vypadli Peugoty 307 a v hre zostáva Citroen C4 a najmä Ford Focus 1.6.
http://ford-focus.autobazar.eu/16-16v-c ... 82903.html
http://ford-focus.autobazar.eu/16-16v-t ... 61760.html
Musí ísť o benzín, rozpočet je tých 6 litrov, možno naškrabem 7 ak to bude stáť za to. Auto je pre mladú rodinu - zatiaľ bezdetnú :)
Váš názor na vyššie dva kúsky?

A tak mimo súťaž čo poviete na Alfu 147?
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

to 2. ma absolutne nerealne km.a podla mna je focus dobra volba.(ja mam ten isty ale po facelifte)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Samozrejme, ako to pozerám, tak v autobazároch sú tie km vždy na podozrivej úrovni :)
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

No nerealne, urcite nie... My mame 2 auta, jedno mame 11 rokov a je tam najazdene 120 000, bolo kupovane ako dvojrocne a malo 50 000km... takze za 11 rokov sme najazdili 70 000km, auto oco pouziva do roboty kazdy den, samozrejme vacsinou male trate... tak preco auto rocnik 2006 by nemohlo mat 60 000km? :psssst:

btw druhe bolo kupovane ako 4rocne 2006 rocnik a malo 88 000km.. istych, kupovane od znameho :smt006
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

povedal by som ze aj obe su stocene.. na slovensku sa bude nieco v lepsom stave a hlavne s relanymi km tazko zhanat kedze benzinovych focusov od r.v. 2005 tu je velmi malo.. osobne by som asi skusil dovoz pripadne dat si doviezt zo zahranicia.. inak focus dobra volba benzinove C4-ky tiez neboli zle /az nato ze to je francuz/..

co som tak na rychlo nasiel napr.: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... =152705590

Meken - tu nejde oto ze by nemohlo mat tolko najazdene ak by to bolo primerane stavu/opotrebovaniu interieru.. ten druhy fofo tych 60k nema na 99,9%

begbeee - ten vyzera uz lepsie ale tiez pri tych km by som si nebol az taky isty..
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

CheZteR
Redeemer
Redeemer

neviem, mozno je to moj pocit, ale na prvej a druhej fotke sa mi nieco nezna s prednym naraznikom...na prvej sa mi nezda farba a na druhej sa mi nezda lavy stlpik (z nasho pohladu) - kde sa naraznik spaja s kapotou, na 3. fotke je dokonca na tomto mieste akási zahadna svetelna machuľa...mozno je to moj pocit, inac tieto auta su tak vyborne ako rovnako vyborne vyzeraju ...
a ten benzin ti len a len schvalujem
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

to s tym vyzeranim to bol komplimet ci ako? :D.. a ano mas pravdu farba nesedi a tak isto su na nom aj velke "fugy" takze bol urcite meneny resp. striekany kapota sa mi zda tiez ze ma nejake cudne otiene takze nieco tam urcite bolo ale ci to bol len skrabanec alebo nieco ine to sa neda takto povedat..
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ano bol to kompliment :) mne sa fordy velmi pacia, mondeo, focus, raptor :P aj ked som zastanca japonskych znaciek , focus je auto, ktore môžem :)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ja sice nie som expert na pozeranie a posudenie, ze ci auto bolo havarovane alebo striekane, ale nemyslim si, ze ten Focus ma nejaku vadu. Pisem to preto, lebo mam Focus tiez, sice trosicku iny a v inej farbe, ale ked ho fotim z roznych stran, tak sa svetlo tak lame, ze mam pochybnosti potom tiez (nie o svojom aute, ale vseobecne, ked vidim nejaky Focus). Ale mozem sa mylit v tomto pripade.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

treba ho ist pozriet je paradny, na diskoch by vyzeral neskutocne, ta farba je velmi pekna, mam rovnaku :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

p4ra: A nemoze to byt aj faktormi, ako je napriklad typ farby, metaliza, umyte/spinave, ochranny lak, vosk (z autoumyvarky alebo rucne naneseny), rocne obdobie a intenzina slnecneho ziarenia, sklon slnka, uhol medzi slnkom+autom+fotoaparatom, typ fotoaparatu a ine faktory??? Dalsia vec je, ze auto je z dovozu z Francuzska, kde je ostrejsie slnko, takze mohlo farbu viacej vytahat...
Napísať odpoveď