dobry den
moja priatelka ma obmezeny internet (provider - ruzovi operator)a stale sa mi stazueje ze tam ma minuty kredit pretoze jej nejakym sposobom zapocitava minute data aj v dobu kedy tam nie je ... tak sa teda pytam ze ako je mozne ze ma minute MB ked na internete prakticky ani nie je ... myslim tym ze ci sa jej tam niekto moze dostat alebo ci je chyba zo strany providera alebo naopak usera ... a druha otazka je : ci sa do tohoto modemu zapisuju minute data viac ked niekto telefonuje mojej priatelke cez skype ako ked ona niekomu vola caz skype
dik
MarkMarusin napísal:a poznate daky iny software co by tolko "nezral" a predsa by sa dalo volat a zaroven pouzivat web cam? ako je to pri skype?
no prenos cez web kameru je velmi nakladny na MB a zalezi to aj od klavili odporucam nepouzivat web cameru ak to nieje nutne a zmenit skype za nieco ine napr Teamspeak,ventrili,mumble
este by som mozno potreboval jedno vysvetlenie .... ako je mozne ze niekedy napriklad aj ten skype "zozere" 60MB a inokedy 200MB za taky isty casovy usek 40min ..... nie je to velmi velky rozdiel ??? a preco to tak je ????
MarkMarusin: Pretoze Skype funguje na principe p2p, takze ak je len zapnuty, aj tak idu data cez tvoj Skype. Lepsie povedane, tvoj pocitac funguje na sprostredkovanie komunikacie medzi inymi uzivatelmi, takze ak niekto vola zo Svedska do Thajska, tak to vyuziva tvoj PC. Bol o tom aj clanok na lupa.cz alebo inom ceskom IT webe, treba to pohladat. Nieco najdes aj tu: http://adamhlavacka.blog.sme.sk/c/15740 ... Skype.html