Reklamacia NTB - Alza.sk

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Kufor
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Reklamacia NTB - Alza.sk

Príspevok od používateľa Kufor »

Zdravicko, mam nejake problemiky s reklamaciou notebooku, ak by sa nasiel niekto, kto by mi vedel poradit, bol by som mu strasne zaviazany ;)

7. 9. som reklamoval u Alzy notebook (nedal sa zapnut pri napajani zo siete bez baterky, vyhadzoval BSOD asi kvoli nejakej vade s HDD a obcas "skakal" obraz, zrejme kvoli zlemu kontaktu v klboch vika). Na svojom ucte na Alze v stave reklamacie mam od prvych dni uvedene:
"Reklamacia nesplňuje záručne podmienky a bola zmietnutá. Prijatý produkt zašleme na prianie zákazníka na posúdenie k výrobcovi. Zákazník súhlasí s predlženou lehotou reklamačného procesu - tá to lehota nie je nijako stanovená."
Dovod zamietnutia bolo uvedene mechanicke poskodenie notebooku a sice zlomene plastove rebra na mriezke pre chladenie (1 - 2).

Pred cca tromi dnami mi poslali dva maily, v ktorych sa pisalo presne to, co som nasiel aj na svojom ucte. Napisal som im mail, co ma zlomenie 1mm hrubeho, 1cm vysokeho a 2mm sirokeho kuska plastu spolocne s uvedenymi zavadami. Dnes mi prisla odpoved, ze to nie je v ich kompetencii posudit, a vraj to musi posudit vyrobca. A este ze
Dokud nám servis neposkytne bližší informace o uznání, nebo zamítnutí Vaší reklamace, nemůžeme Vám poskytnout žádné nové informace.
Bohužel Vaše reklamace může přesáhnout i lhůtu 30ti dní na vyřízení.
Byl přijat výrobek s mechanickým poškozením.

Chcem sa teda spytat - maju na nieco podobne pravo? Ja som im suhlas na poslanie vyrobcovi, a teda na predlzenie lehoty nikdy nedal. Najprv pisali, ze ho odoslu vyrobcovi na poziadanie zakaznika, v dalsej sprave uz ze je notebook posunuty dalej a lehota sa predlzuje na neurcito..

Ako to teda je? Ak mi do 30 dni neposlu notebook spat (ci uz opraveny alebo nie), mam si narokovat vratenie penazi? Tiez som nasiel na internete nazory, ze pri mechanickom poskodeni lehota 30 dni neplati - je to tak? Nenasiel som nic, co by to zaväzne potvrdilo alebo naopak vyvratilo..

Vdaka za kazdu odpoved
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Reklamacia NTB - Alza.sk

Príspevok od používateľa STomko »

Toto budu iba moje dohady ale:
-Na reklamaciu maju 30 dni
-Ak je vyrobok poskodeny a teda napriklad ti nechcu uznat reklamaciu, maju ju zamietnut
-nasledne si ho mozes zaslat ty k vyrobcovi, alebo nejakemu znalcovi na posudenie

Podla mna si v prave ty a nemusi ta zaujimat kam oni ten notebook poslali - maju 30 dni.
Avsak je to ako bojovat s veternymi mlynmi...

Skus si precitat ich reklamacne podmienky, ci sa tam o niecom takom hovori. Ak vsak aj ano, automaticky to neznamena ze to mozu robit. Vzdy ide o podmienky vs. zakon a ak su podmienky pre teba ako zakaznika nevyhodnejsie, plati zakon!
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Skus zavolat/napisat do SOI ci s tym nemaju skusenosti, pretoze Alza je velky obchod a nieco podobne uz asi nastvalo viac ludi. K tomu suhlasu - pri odovzdavani ntb na reklamaciu si asi nieco podpisoval a ten suhlas tam mohol byt zahrnuty. A mozno sa to potvrdzuje uz niekde pri nakupe, to by bola dobra ochrana pre Alzu :)
Kufor
Light Professional
Light Professional

Tiez mam za to, ze lehota 30 dni na vybavenie plati za kazdych podmienok. Za vybavenie povazujem stav, kedy je reklamacia uzavreta, a teda ked mam tovar opraveny, resp. neopraveny spät alebo je uz aspon odoslany. Aj v ich zarucnych podmienkach sa pise
I. Reklamácie tovaru predávajúci vybavuje bez zbytočného odkladu, maximálne však do 30 dní odo dňa nasledujúceho po uplatnení reklamácie kupujúcim.
A navyse, tovar mali odoslat dalej az na POZIADANIE zakaznika, ktore som im ja nikdy nedal. Stale mi z toho vychadza, ze ak notas nebude minimalne na ceste ku mne na 31. den, som v prave ja.

Aaa tovar som posielal postou, chcel som to riesit priamo cez autorizovany servis co maju na stranke, no nikoho som tam 2x nezastihol, vraj dovolenka a PN. Dalej som cakat nemohol, tak som vyplnil reklamaciu online na ich stranke (tu som nepotvrdzoval nic take) a tovar odoslal.

Planujem sa ale spytat SOIky, nech to mam 100%-ne overene, mozno ma vsak s tymto skusenosti aj niekto z tu pritomnych :)

PS. Mal by som im podla vas napisat uz teraz, ze som im ziadne povolenie nedal, alebo takticky pockat? Predsalen, o vadny a neopraveny notebook moc zaujem nemam...
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tm_a.s. »

"Reklamacia nesplňuje záručne podmienky a bola zmietnutá. Prijatý produkt zašleme na prianie zákazníka na posúdenie k výrobcovi. Zákazník súhlasí s predlženou lehotou reklamačného procesu - tá to lehota nie je nijako stanovená."
asi si s tým potom súhlasil nie ? :)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Mozes podat a popohnat to aj cez SME a ich staznosti :)
Kufor
Light Professional
Light Professional

[url=http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=1717397#p1717397] napísal:tm_a.s.[/url]asi si s tým potom súhlasil nie ? :)
:) Nesuhlasil. Chapem to tak, ze ak zakaznik poziada o poslanie vyrobcovi, vtedy automaticky suhlasi s tou predlzenou lehotou. Ja som ale suhlas nedal..

Zatial sa teda budem informovat u SOI, ak vec bude stat aj po 30. dni a nebudu ochotni mi vratit peniaze, potom pride na rad SME :)
maj.kl
Star
Star

Príspevok od používateľa maj.kl »

momentálne mám problém, chystám sa reklamovať notebook ASUS K50... no neviem či ho mám poslať do alzy, alebo si objednať zvoz ktorý ponúka asus, a prídu si ho sami vyzdvihnúť.... výhodnejšie, pohodlnejšie je objednať z zvoz... má s tým niekto skúsenosti?? Ďakujem.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Moj nazor je, ze zakon jasne stanovuje hranicu 30 dni na reklamaciu, bez ohladu na to co oni s notebookom robia a kde ho posielaju. Ked som pred nejakym rokom riesil reklamaciu (netykala sa pocitacov), tak som zavolal na SOI a tam mi pani velmi ochotne zodpovedala vsetky otazky po telefone a poradilo co spravit, co vyskusat. V pripade, ze by tvoj notebook nebol spat do 30 dni, tak urcite podaj pisomny podnet na SOI v kraji v ktorom je sidlo firmy, v tomto pripade to bude zrejme SOI pre Bratislavsky kraj, resp. ak to davaju cez cesku centralu, tak to bude treba riesit s Ceskou obchodni inspekci. Kazdopadne by som nevahal a zatelefonoval na SOI.
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

maj.kl.. pred nedavnom som mal problem s ntb Asus, kupeny v alze (odisiel disk). riesil som to priamo cez servicne stredisko v CR
.
potrebuju kopiu dokladu o kupe a online zadat seriove cislo. po ntb prisiel na druhy den kurier a o 3 dni som mal ntb naspat. vsetko gratis, v ramci zarucnej doby.
skola
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa skola »

Halooo haloo.....
....mam problem s notebookom ASUS
avsak nebol kupovany v alze (to len preto, ze tema sa vola reklamacia ntb alza)

..........Notebook som poslal priamo do servisu cez asus pick and returnt sluzbu, ibaze preslo 30 dni a reklamacia nebola vybavena, idem im napisat, ze odstupujem od zmluvy, ale neviete ci sa mozu nejako branit ze odstupenie od zmluvy je nepravoplatne, pretoze som im neodoslal kompletny notebook, to znamena ze som si doma nechal, HDD a nabijacku od notebooku. Urobil som tak na zaklade toho co sa pise na strankach pre reklamaciu asus, ze pokial to nie je potrebne tak nam nezasielajte nabijacku, nemusite nam zaslat ani HDD bla bla bla...

?????????

ma s tym niekto nejake skusenosti??
Dakujem
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tm_a.s. »

pokiaľ sa nemýlim tak tieto služby fungujú tak, že 30dní sa počíta od prijatia tvojho ntb na ich pobočku po vyexpedovanie ntb z ich pobočky...takže "cestovanie" tvojho ntb sa neráta do zákonom stanovených 30dní. Ak to však prekročilo 30 dní, tak máš nárok na vrátenie plnej sumy. Pravdepodobne im HDD aj adaptér budeš musieť vrátiť (ja osobne som musel napr.)
Kufor
Light Professional
Light Professional

Zdravim, reklamacia je uz chvalabohu minulostou, chcem vam teda dat vediet, ako to cele dopadlo.

Pisal som aj na SOI, ale nedozvedel som sa od nich v podstate nic co by som nevedel - odpovedou som dostal vyklad casti zakonika a vraj oni do toho moc zasahovat nemozu. Tak som to nejak nechal plynut a cakal, ci sa nieco poriesi do tych zakonnych 30-ich dni.

O to viac ma prekvapil mail, ktory mi z Alzy prisiel asi 29. alebo 30. den po prijati notebooku. Stalo v nom, ze reklamacia je vybavena, sposob vybavenia - oprava. Notebook mi teda o par dni prisiel, no ja som sa domov dostal az dnes, bol som teda zvedavy, co s tym vlastne porobili.

A musim povedat, ze reklamacia dopadla nad moje ocakavania - vymenena zakladna doska, HDD, displej, skrinka, prepojovaci kabel. Vyzera byt uplne v poriadku, slape ako hodinky, navyse je ako novy :)

Som rad, ze som sa s nimi nakoniec nemusel natahovat a vybavili to v lehote. Mozno topic niekomu v buducnosti pomoze, ja dakujem za konzultaciu :)
Napísať odpoveď